Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   351 / 583
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Ez is egy izgalmas szép darab. Kíváncsian várom a fejleményeket.
(#) Ferenc 47 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Hajrá Janó bácsi! Ezt is megoldod! Biztosan szép lesz, várjuk az eredményt!
(#) ronin75 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

A 332-est szándékomban áll megcsinálni, a Diadalra írtam, hogy ahhoz szerintem nem nyúlok, mert szép az állapota, kis sérülések vannak rajta, de az inkább patinás. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 23, 2015 / 3

Folytatom a Telefunkent. A tegnapi nap az elektromos részek javításával telt el. Sikerült letisztítani az alkatrészekről a 70 éves kosz nagy részét, meg a rozsdafoltokat eltüntetni némi ezüst ceruzás festéssel. Utána bekapcsoltam a panelt, hát csodák-csodája, megszólalt. Örültem neki, de mint később kiderült, korai volt az öröm. Először is törött volt a hull. váltó arretáló szerkezete, hiányoztak a golyók, stb. Nem kis meló volt kiszedni, és javítani, fúrás faragás, keményforrasztás, meg a teljes újrahúrozás. Utána jött a pot.méter, teljesen be volt ragadva, és kiszedés közben darabjaira is hullott a spiáter háza. Felújítás, visszaszerelés, majd újbóli bekapcsolás. Szól, de torz túlvezérelt a hangfreki, fulladozik az egész a hangerő szabályzáskor. Nem részletezem, hosszas kínlódás után jöttem rá, hogy a végcső elötti előerősítő EF6 helyett egy ECH 3-at tett bele valaki. Ráadásul jó régen, mert a már említett feliraton a hangszórón is 2 db ECH3 csere szerepel. Vagyis évtizedekig így használták, recsegve, torzan. Csőcsere után a hagfreki rendben, csak gyenge. Most már kimondottan a fusizást kerestem, látható is volt, hogy a Kh mod. tekercs nem eredeti, valaki egy nagy menetszámú nem oda valót rakott bele. Tekercs csere, hangolás. Most jó a panel, szépen szól, korához képest nagy az érzékenysége, szóval heuréka!
Maradt még egy kis idő, hát "kivasaltam" a doboz tetejét, szép sima lett. A hangszóró selyem kapott egy nagyon erős porszívózást, majd jó messziről kicsit lefújtam arannyal. A képen sajnos nem látszik de szépen csillog, nem lehet nagy a különbség az eredeti színétől. Most a doboz jön, de annak felújítása időjárás függő, nem tudom mikor lehet kint az udvaron dolgozni vele.
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Ennek a készüléknek hozzád kellett kerülni, mert nagyon kevesen vannak a világban akik ilyen alapos módon értenének hozzá és elég lelkiismeretesek is a jó munkához. A doboz is biztosan szép lesz, de ezek szerint kell egy két hónap míg megtudod csinálni.
(#) Ferenc 47 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Már most csodát tettél vele! Egyet értek zolika60 véleményével, hogy jobb helyre nem is kerülhetett volna!
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 27, 2015 / 4

Tegnap mifelénk sütött a nap, sikerült a dobozt is kicsit rendbeszedni, a korának megfelelő állapotba hozni. Kész a Telefunken, csak fel kell tenni a hátlapot. Üdv
(#) Ferenc 47 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Gratulálok! Nagyon szép lett!!!
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Gratulálok, szép lett ez is. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megleszel vele. (Nálunk nem dolgozhattál volna az udvaron)
(#) madzagos válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Nagyon szép lett! Gratulálok!
(#) granpa válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 27, 2015 / 1

Nagyon tetszik! Írd bele Te is a javításokat.
(#) Szikravadasz válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Nagyon szép lett, köszönjük, hogy láthattuk.
(#) Szikravadasz válasza granpa hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Ahhoz kéne egy póthangszóró...
(#) Janó bácsi hozzászólása Jan 30, 2015 / 1

Üdv mindenkinek. Kis falunkba tegnap régiség vásár volt, kimentem nézelődni. Ronda, hideg, ködös idő volt, az eső is csöpögött, hát hamar túl akartam lenni az egészen. A nagy sietségben véletlenül láttam meg ezt a ládarádiót, egy ószeresnél. Adva a hülyét, kérdeztem, hogy mi ez? Valami rádióféle, volt a válasz az ablakon át, úgy hogy ki sem szált az 1300-as Zsigából.
Nosza megalkudtunk 8000-ben, látta, hogy jó üzletet csinált, még mondta is hogy valószínű a háború utáni, szóval jó régi lehet. Volt még a dobozban 5 cső is, (mind jó) azt meg csak úgy ráadásnak. Már mikor kifizettem, és nálam volt, akkor jegyeztem meg halkan, hogy kb 25 évet tévedett felfelé. "Az élethez kell egy kis szerencse", na. Nem lehet sok baja, csak a doboz alja áll el kicsit, azt kell helyrehozni. Majd írok, ha csinálom.
(#) Atosbacsi hozzászólása Jan 30, 2015 /

Gratulálok hozzá!

Hol van ilyen régiségvásár Pécsen?
Hétfőn, ha önnek is megfelel megyek a Pajti tekercsekért, de majd hívom előtte.

Tisztelettel
Sovány Attila
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
(#) Janó bácsi válasza Atosbacsi hozzászólására (») Jan 30, 2015 / 1

Minden "havi nagyvásár" előtti csütörtökön a vásártéren.
(#) frecsko válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Bár nem horgászfórum, de azért leírom: Szép fogás!!!
(#) madzagos válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Gratulálok hozzá!
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 2, 2015 / 7

Hét végén pihenésképpen összehoztam a szerzeményt, nem sok munka volt vele, legtöbbet a keményfa alaplap kiegyenesítésével vesződtem. Először forró vízben felgőzöltem, majd kb 20 kilóval lepréseltem. Nem vált be, felemelte a 20 kilót, és még jobban meggörbült. Végül is eltörtem 3 darabba, majd vízszintesen kiterítve újból összeragasztottam. Csak kicsit kellett gyalulni, és csiszolni utána, hogy egyenes legyen. Kellett hozzá "gyártani" egy csövet, 1R5T lett belerakva. Tisztítás után az előlapra csináltam feliratokat. Szépen szól fejhallgatóval este több állomás is fogható. A többi a képeken.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
(#) madzagos válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Szép lett mint mindegyik munkája!
(#) elektroncso válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Nagyon szép lett! Tetszik ennek a rádiónak a formája.
(#) Ferenc 47 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

A szokásos mester munka! Újabb gratuláció!
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Vita nincs, aki tud az tud. Gratulálok az újabb művedhez.
(#) 20sz Jófiú válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Janó bácsi! Te aztán értesz ezekhez a régi készülékekhez! Csak így tovább!
(#) CT-3 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Janó bácsi,Te vagy a király,csodás munka!
(#) CT-3 hozzászólása Feb 4, 2015 /

Üdv mindenkinek.Találtam a neten egy Standard 3 A rádiót.Kettö csö hiányzik belöle,utánanéztem,ez a 4 csö van benne:AR4101(2db),P430,V495
Milyen áron szerezhetök ezek be?
Nagyon köszönöm a segitséget,jó rádiózást mindenkinek.
(#) Janó bácsi válasza CT-3 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /

Nem az árukkal van a baj, hanem azzal, hogy ilyen 70-80 éves csöveket működő képes állapotban szinte lehetetlen beszerezni. Egyébkén a "nem tesztelt"-ként hirdetett, tehát valószínűleg hibás darabokért is több ezer ft-ot kérnek a vakerán.
(#) zolika60 válasza CT-3 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /

Itt áthatod, Janó bácsi hogyan oldja meg ezt a gondot.
(#) Janó bácsi válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /

Meg itt.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2015
(#) CT-3 hozzászólása Feb 5, 2015 /

Janó bácsi,zolika60,nagyon köszönöm a segitségeteket!
Következő: »»   351 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem