Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Témaindító: Router, idő: Júl 15, 2006
Témakörök:
Nem kell már sokat várni, csak hát itt az eu-ban a malmok elég lassan őrölnek. Már autóba való indítóakku is létezik sósból.
A vasfoszfáttal csak az ára a bajom, meg hogy akár "ok nélkül" is felpúposodik a háza, na meg a leglényegesebb, hogy fogalmam sincs külső elektronika nélkül, hogy mennyi van benne. A lion-nál legalább tudom, ha 4,2V van egy cellában akkor közel tele van, ha meg csak 3V akkor közel üres. De precíz BMS-sel akár 2,8V és 4,25V közt is lehetne használni, ez a feszültségtartomány a vasfoszfátnál nagyon szűk.
Szia!
Pedig van ilyen; Coulomb méter néven Az akkuval együtt kell használni , mint a BMS-t . Csak egy másik akku árában van. Viszont mindig pontosan tudod mennyi töltésed van még a 0 kisütésig.
Annyira nem drága azért egy coulomb méter...
Nekem egy 400A-es, wifis van az akkumhoz, de vannak olcsóbbak is.
Picit összetettebben működik minthogy felmelegítenénk a vizet és kivennénk a hőmennyiséget.
Elsőre késő nyártól napelemmel felmelegíteném a tartályt kb. 60-70 fokra. Tavaly szept.799 kWh,okt.650 kWh,nov.398 kWh,dec.296 kWh lett visszatáplálva az mvm-nek,ezek lennének felhasználva.Természetesen a lakás szükségleteit is ellátták a napelemek pl. szeptemberben 295 kWh volt a teljes fogyasztás,ebből 54 kWh lett vételezve az mvm-től.Először csak a víz lesz közvetlen fűtésre felhasználva amíg 35 fokra lehűl a tartály(ennyi a fútés előremenő).Innentől a hőszivattyú lép működésbe a tartály hőcserélőjén keresztül egészen 0 fokig. Innentől kezdődik a fázisváltás és amíg a tartály nagy része lefagy kb annyi energia vehető ki,mint 70-0 fokig.Itt még nincs vége,mert a tetőn lesz egy kpe csőkígyó,ami kapcsolatban van a hőszivattyú primer köri hőcserélővel,a képen piros,a fehér cső pedig a kpe-vel van kapcsolatban.Így olvasztja a jeget és kerül plusz energia a tartályba,valamint a napelemről is lehet tovább fűteni,ha éppen van felesleg(mint pl ma is).Valamint a tartályban nyárra fog maradni hideg víz,amit hűtésre lehet majd használni a hőszivattyúhoz,ami viszont a tartályt melegíteni fogja.
Ahogy írtad a fázisváltást, erre gondoltam.:
Telkes Mária
Csupán mint érdekesség. Csapody Vera Telkes Máriához kapcsolódó szövegekben tűnt fel Csapody Vera neve, mint fizikus. Hazánk egyik leghíresebb növényrajzolója.
Szia!
Nálad ma ilyen jó nap volt? Nálunk tejfehér köd és 11Wh nyereség. (Bükk hegység ) Az ötlet jó/érdekes . Bár az a 0fok kicsit mozogni fog akár -1,35C ig .(szennyeződés a vizben ) A fagyáskori dilatáció a csövekre is hat .Igy szerelvény .toldás nélkül célszerű kivitelezni.
Szia
Nálam 16.54 kWh a tényleges fogyasztás,ebből mvm-től 6.92 kWh és még 6.29 kWh-t betáplált. Az R fázison hibrid van akkuval.
Egy egész jónak tűnő gyakorlati megoldás a napraforgóra, igaz még csak manuális.
Itt pedig az iGreen 6kW-os inverterei 3 fázisban, erről egy előző videó is van ahol látható, hogy ez az inverter garantáltan nem rúg vissza a hálózatra semennyire sem, sajnos a 11kW-os testvéréről már ez nem mondható el. A másik gond, hogy itthon ez az inverter kb. duplaannyiba kerül mint egy Kínából rendelt bármilyen.
Itthon minden kb duplaannyiba kerül, mint Kínából rendelt bármi. De néha még több-be is...
A hozzászólás módosítva: Pé, 17:26
Lehet, csak Kínából ilyet nem veszel, legalábbis én nem láttam, amit meg veszel arról meg nem lehet tudni mi van benne, biztonságos-e vagy sem, nem rugdos-e vissza a hálózatra stb.
Pár hónap és jön a temu-vám minden keletről rendelt 150 euró alatti vásárlásra, szóval onnét sem lesz már minden olyan olcsó. Bár mondjuk egy inverter ára felette van, szóval arra alapból van vám. Meg még ott van a gari, Kínába nem hiszem hogy visszaküldöd ha pár hónap múlva netán megadja magát.
Kérjük a politikai szálat ezen az oldalon mellőzni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |