Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1239 / 1384
(#) szili83 válasza bbatka hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Én már évek óta SK10-et használok, nekem is bevált.
(#) zsupy hozzászólása Aug 26, 2017 /
 
Sziasztok. Van egy, azaz több SENO - 2009 Phototransfer fóliám. Csak német leírás van hozzá, sajnos nem értem, a neten sincs túl sok minden. Annyi értek hogy egy 250w-os égővel kell levilágítani és magazinokból a huzalozási rajzot is át lehet vinni rá. Van valakinek tapasztalata hogy tudnám használni?? Köszi előre is.
(#) niedziela válasza zsupy hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Gyakorlatilag a neten semmit sem találni ebben a témában.
(#) zsupy válasza niedziela hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Igen sajnos én is ezt tapasztaltam
(#) gulasoft válasza zsupy hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
Én nem értem néha az embereket mit használtok keresőnek?
https://www.buerklin.com/medias/sys_master/download/download/h09/h9...46.pdf
német, de hát ott a google ordító, vagy valaki németest kell megkérni.
Egyébként pozitív ezért jó pl újságban közölt nyákrajzokhoz, fénymásolás útján kerül rá. hogy mitől lesz átlátszó az nem tiszta, de ha neked van ilyen akkor kísérletezz vele.
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
Idézet:
„Én nem értem néha az embereket mit használtok keresőnek?”

Ezt mindenki megtalálta.
Ennél többet nem találtunk kicsit többet, részletesebbet, valaki aki használja...stb
Ha olyant találsz azt linkeld be.
(#) zsupy válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
Igen a bürklinből lett rendelve és a keresőt is ismerem köszi, a Google fordítóról meg jobb nem beszélni, pár dolgot azért már sikerült kihámoznom, próbálkozom én folyamatosan de valamiért nem akar sikerülni. Az biztos ha rájövök megosztom mindenhol, h legalább más életét megkönnyítsem...
(#) kaqkk válasza zsupy hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
A leírásban szerepel hogy a csomagban ott a részletes használati utasítás , ha nincs akkor írj a forgalmazónak (szerintem pótolni fogják a hiányt)
(#) zsupy válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Akkor újra leírom, hátha nem voltam elég érthető. Igen a Google - ben megtaláltam mindent ami nem segít, igen tudom hogy a csomagolásban van a részletes leírás, ami német nyelvű, amennyire tudtam le is fordítottam, bár nem könnyű, úgy érzem mindent jól csinálok de az eredmény elmarad, ezért írtam ide hogy hátha van valakinek tapasztalata és tud segíteni, de úgy látszik nincs...
Én például egy régi folyóiratból kivágott nyáktervet szeretnék átvinni a fóliára, Amit eddig kihámoztam a leírásból: szürke felület lefelé, sárga felfelé néz, ráhelyezem a rajzra, 250w-os égővel kellene levilágítani, próbáltam több időt és távolságot is, UV nem jó. Lehet hogy az a baj hogy csak 120w-os izzóm van, bár szerintem akkor is kéne látszani valaminek... Utána jön az előhívás, NAOH-ban, ez oké, leírt ideig benne van, de hiába nem làtszik semmi, a rajta levő sárga réteg leoldódik és szürke marad, bár érdekes mert mikor sima vízbe tettem a sárga réteg akkor is leoldódott... Utána ír valami fixálót de azt még nem tudtam beszerezni, de folyamatban van... Amit még tapasztaltam, hogy ha a sárga réteg leoldódik akkor viszont már érzékeny lesz az UV fényre a fólia és besötétedik, rozsda színű lesz... Több verziót is próbáltam már de a rajz sehogy sem került át a fóliára...
(#) Gafly válasza zsupy hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
Tedd már fel azt a német leírást.
(#) spidola hozzászólása Szept 1, 2017 /
 
Üdv mindenkinek!

Van nekem egy olyan problémám,,, hogy egy adott panelt hogyan lehet meg tisztítani a már-már rá cementálódott portól.

Ez a panel egy régi rádió panelja ami összeszerelt állapotban van.

Tudtok-e valami spay-ról ami maradéktalanul eltávolítja a rárakodott kemény port.

Spay kellene mert vannak nehezen hozzá férhető helyek ahol pl: ecsettel sem lehet hozzá férni, és fontos, hogy a műanyagot ne oldja.

Válaszokat köszönöm.

Miklós
(#) kameleon2 válasza spidola hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
nagynyomású levegő, víz, izopropil alkohol....
(#) zsupy válasza Gafly hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
Tessék. A fólia mindkét oldalát is lefotóztam, meg a fekete tasakot amibe csomagolva van.Köszönöm előre is a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2017
(#) Bakman válasza spidola hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
Hideg zsíroldó olyan, mint a Joker, mindent visz. számítógép alaplapokat mostunk vele, soha nem lett egyiknek sem baja. Ami voszont nagyon fontos, hogy utána azonnal sűrített levegővel ki kell szárítani (palack esélytelen, minimum kompresszor). Alkoholok nagyobb eséllyel oldják a műanyagot, hideg zsíroldó pedig fémeket támadhat meg. Bármit is választasz, teszteld használat előtt.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
A zsíroldó tömény nátronlúg !Én találkoztam olyan klíma beltéri egységgel amit zsíroldóval kezeltek (fertőtlenítés jeligével) az egész elektronikát és még az alumínium hőátadó lamellákat is megette , elektronika közelébe nem engedném (10m )
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2017
(#) bbb válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
Én láttam már babasamponnal kezelt laptop alaplapot... Olyan gyönyörűen felhabosította az alumínium alkatrészeket és ette a rezet, mintha arra találták volna ki
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
Az, ennek ellenére számítógép alaplapokat mostunk vele. Mindegyik feléledt, miközben a ráömlött üdítőtől el sem indult. Nem kell áztatni benne. Ráfújod, pár másodpercet vársz, ecsettel átmozgatod (nem is kell több), öblítés vastagon, szárítás azonnal.
(#) gerry hozzászólása Szept 4, 2017 /
 
Üdv!
Érdeklődöm, hogy tudtok e olyan nyáklapgyártó céget, ahol elfogadják a saját nyákfilmet? Valami horror áron számolnak filmköltséget!
(#) user23 válasza gerry hozzászólására (») Szept 5, 2017 /
 
Üdv!
Igen itt:
http://nyakexpressz.hu
Viszed legyártják az alapján. Postázásról érdeklődni kell.
Ha terv van és gerber fájl kivágva kifúrva kapod és emailen elfogadják az adatokat.
Lézer nyomtatóval fóliára nyomottat is elfogadnak. (1 db fólia 60 Ft itt: http://www.panton.hu. Thököly úti üzlet- nem kell az egész 100-as csomagot megvenni)
(#) kameleon2 válasza gerry hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Kérdés, hogy hány filmből dolgoznak... Mert egy kétoldalas nyáknál van egy pár film.
(#) nedudgi válasza gerry hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
globeltron Nekem bevált.
(#) martin96 hozzászólása Szept 6, 2017 /
 
Sziasztok!
Nyák vasaláshoz melyik lenne a jobb nyomtató?
HP Laserjet 1010
HP 1200
HP P2015dn
Vagy van valami ami jobb lenne? Leginkább használtan nézelődnék.
(#) kaqkk válasza martin96 hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Attól függ milyen oprendszert használsz , én már a hp2100 ra nem találtam drivert a win 7 hez sem nemhogy a 10 hez amit most használok , ezért most a garázsban áll a polcon ...
(#) martin96 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Az 1200-on kívül a többi nem néz ki olyan réginek. Tán a P2015dn a legújabb, azt csak felismeri a win10.
(#) kaqkk válasza martin96 hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Először keress drivert utána vásárolj ...
(#) martin96 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Bővebben: Link
Elvileg ehhez van.
(#) bbb válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
kaqkk! Próbáld ki hozzá a HP Universal PCL5 drivert! Amikor bedugod, akkor nem fog neki tetszeni, de utána ezzel elvileg van rá esélyed, hogy menni fog. Én 1160-asokat, 1060-akat, 1320-akat telepítettem vele gond nélkül win7 x64 alatt.
(#) kaqkk válasza bbb hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Köszönöm a tanácsot de már lemondtam róla ..
(#) martin96 hozzászólása Szept 7, 2017 /
 
Vagy a nyomtató típusa mindegy, csak a papír számít?
(#) bbb válasza martin96 hozzászólására (») Szept 7, 2017 / 1
 
Dehogy mindegy! Papír + nyomtató + bele való toner mind számít! Ha vasalós technikával akarsz szórakozni, akkor bizony kísérletezgetni kell, míg megtalálod a jó kombinációt. Nekem pl. HP CLJ3525 nyomtatóval sose sikerült jó eredményt elérnem, bárhogy állítottam be (festéktakarék ki, vastag papír, sok-sok festéket rakj rá, ...) - egyszerűen alkalmatlan volt a feladatra. Kipróbáltam Canon iR2780, iR3530, ... nagy dögökkel, ott jó lett volna a festék, csak sajnos a papír volt nehéz (220g), így rendre elakadt benne. Érdekes, hogy pl. a Samsung clp500, clp550 még utángyártott tonerrel is remek volt, szintúgy a Xerox 6125, a saját porával és a canon porával töltve is, most pedig utoljára az OKI gépeit "gyűröm" a c301dn, c332dn, mb471 eredeti és utángyártott tonerekkel is remek eredmények születtek (a c332 külön sztori, ahhoz még nem kapni rendesen utángyártott tonert).
Papír tekintetében én 220g-os fényes fotópapírt használtam eddig, de az így közel 20év után kezd elfogyni (100-as csomag és fotóra is volt használva ). Most talán 200g-ost vettem, azzal még nem próbáltam ki.
A papírnál az számít, hogy a rostjai hogyan állnak. A sima írógéppapír (ez a 80g-os legolcsóbb fajta) meg az újrahasznosított fajta rostjai nagyon kuszák, rendezetlenek, ezekkel volt már akinek sikerült jó eredményt elérni, nekem viszont nem. Ezeknek a rostjait a vékony vezetősávok közül kikapirgálni marás előtt kész rémálom. Persze hozzá kell tenni, hogy én viszonylag vékony vonalakkal szoktam dolgozni, vasalva is sikerült gond nélkül lemenni 0.3mm-ig. A jobb minőségű papírok anyagában a rostok viszont rendezettebbek, kisebbek, így könnyebben lehet őket kiszedni.
Kipróbáltam még az átlátszó írásvetítő fóliára nyomtatást is, na az nem sikerült jól

Az igazat megvallva én a helyedben nem szórakoznék azzal, hogy régi használt gépet vegyek. Vennék egy sima Samsung mono lézert (ha másra nem kell, mondjuk színest nyomtatni, vagy kétoldalas) 15000 körül újonnan, abba a toner se túl drága (meg ugye felhasználástól függően rengeteg ideig is eltarthat), driver biztosan lesz hozzá még egy pár oprendszerig, s jobb minőségben fog tudni nyomtatni, mint egy használt gép, amit esetleg kapásból javítanod kell, takarítanod. Pl. a Samsung sl-2026 most az árukeresőn 17930Ft, a belevaló gyári toner 13000, az utángyártott meg 5000. Ezek a tonerek 1000 oldalig jók, a gyárival is 13Ft-ért nyomtatsz belőle egy oldalt, ami otthoni körülmények között remek dolog
Következő: »»   1239 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem