Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   189 / 1390
(#) radiomano válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Ha úgy veszed nem kevés csak a levilágítási idő sok.
Egy probléma van ezzel a hülye csővel, az hogy eléggé nem túl olcsó
(#) radiomano válasza radiomano hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Vagy éegközelebb rendeljek a hq tól egy BL csövet? Mintha úgy olvastam volna, hogy az iparban is ezt használják levilágításra, mert jobb a hatásfoka.
(#) kaqkk válasza radiomano hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Ez a" hülye" cső pont anyiba kerül mint a led !
az uv led is 1300ft körül van (én használtam ) nagyon szuper de amikor mind a négy egyszerre szállt el
akkor kezdtem fénycsővel fotózni
(#) radiomano válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Belátom, én vagyok a hülye mert először írok, aztán gondolkodok. Megnéztem mennyi egy UV led és tátva maradt a szám.
(#) gulasoft válasza radiomano hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Az UW ledet jól kell hűteni, de erre van egy nagyon kasa nyák az uw ledes levilágító fórumon, (ha nagyon nem találod akkor el tudom neked küldeni az eagle-s 3 ledes fájlt.
Egyébiránt az élettartama hosszabb mint egy fénycsőé (leírás szerint kell hajtani persze)
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

igazad van (én beszéltelek rá a ledre) nálam egy probléma volt ,a kész panelt piszkáltam és csináltam egy zárlatot elfüstölt 4 led viszont csövet olcsón tudtam szerezni ezért váltottam (
(#) vicsys válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Könyörgöm! UV led az nem pedig UW! Tudod, nem mindegy, hogy kukás vagy kakás...
Azért, hogy a témához is hozzászóljak:
Az, hogy cső vagy led, izlés dolga mint a műtrágya... Nekem a led szimpatikusabb a mérete és feszültség/áram szükséglete miatt, mert időzítő elektronikával együtt elmegy egy dugasztápról és valószínűsíthetően tényleg hosszabb az élettartama. No, meg kisebb is...
(#) kaqkk válasza vicsys hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Én sem a led ellen kampányolok csak elmondtam miért
váltottam fénycsőre .
(#) bbalazs_ válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

Es a higanylampasok csak azutan szallnak be a kuzdelembe, miutan ti mar agyonutottetek egymast

Nekem ez van, 7p 30cm-rol a gyari nyakra a levilagitas.
Amikor a lampakat cserebereltek az utcaban, akkor kertem az urgetol egyet (mondta, hogy most mas tipusuakat tesznek be, de volt nala egy vadiuj higanyos tartalek - levett 500Ft-ra a szemet!) kb 350W lehet, sorbakapcsoltam egy szendvicssutovel, igy jol megy. Egy ventivel hutom folyamatosan, meg leallitas utan is par percig.

(#) Pixi hozzászólása Szept 28, 2008 /

Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy a hidrogénperoxidos maratáshoz hány százalékos töményégüt kell venni?
(#) lapose válasza Pixi hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Szia!
Hidrogénperoxidból 30%-ost.
(#) Pixi válasza lapose hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Hol lehet beszerezni, mert én ilyen fodrász kellékes boltban kérdeztem és ott a legerősebb 12%-os volt!
(#) gulasoft válasza Pixi hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Hali!

Én a fodrászkellékeshez bementem, neki nincs is másmilyen csak 30-as. Rám nézett (szakáll meg ilyenen) rögtön rájött, hogy nem szőkíteni jöttem, meg is kérdezte, hogy nyákmaráshoz lesz e. Szerintem más már nem is használja, mert ma már kíméletesebb szerekkel festenek szerintem.
Azt viszont még senki nem írta meg, hányszor lehet frissíteni a lötyit ha már egyszer kiment belőle a peroxid, de majd kipróbálom.
(#) levii válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Szerintem felesleg frissíteni ha veszel 800ml-est akkor az eltart egy ideig, ráadásul nem is túl drága..
Nem éri meg vele szórakozni hogy újra lehessen használni szerintem.
(#) Frankye válasza Pixi hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Ha végképp nem kapsz, akkor gyógyszertárban Hyperol tabletta néven vehetsz ilyet, azt porrá zúzva fel tudod oldani a sósavban. Nem olcsó, de ha fodrászati hidorgén-peroxidot nem kapsz, akkor jó ez is.
(#) Frankye válasza levii hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Tapasztalatom szerint sem érdemes frissítgetni. Inkább kisebb mennyiséget kell bekeverni, annyit, amennyiben ki lehet maratni egy-két NYÁK-ot (amit éppen meg tudsz csinálni), utána hulladék.
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Igen de már van 3* kisebb mennyiségű maradványom, jó lenne használni. Lehet vagy nem? Ha igen milyen hátrányokkal jár? Lassabb marás?
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Nem célszerű, mert kb. annyi hatása van, mint a sima víznek... Öntsd ki, vagy add le veszélyes anyagként, és keverj újat.
(#) levii válasza Frankye hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Én nem bekeverni szoktam hanem a nyákra öntök először sósavat majd rácsepegtetek hidorén-peroxidot így mindig csak annyit használok amennyi feltétlenül kell.
Múltkor kipróbáltam hogy másnap mennyire használható, hát nem tudtam vele nyákot maratni.
@gulasoft: Hát a mardványt is fel lehet használni csak nem éppen nyákmaratásra...
(#) gulasoft válasza levii hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Valaki levezetné kémiailag mi történik?
Semlegesíti a sósavat a peroxid vagy mi?
(#) gulasoft hozzászólása Szept 29, 2008 /

Képzeljétek!
Voltam a Konthában, kérdezem a kis bajuszos Freddy Mercury-tól, hogy nincs e véletlenül ilyen forrasztásgátló lakkjuk. Azt mondja nincs, és nem is tudta hol lehet kapni, mikor is a nagymedvénél állú úriember a követező infót adta (kapaszkodni széket két kézzel markolni):
A körúton lévő vegyszerboltban árulnak olyan spét, ami zöld, forrasztásgátló és olyan mint a p20, u-val levilágítod, és elő lehet hívni.

Holnap elteperek, mert mióta fotózok ilyet keresek, de legutolsó helyen az Azúr vegyszerbolt állt ahol megkérdeztem volna, azután referálok.

Hát pontosan én sem tudom hogy mitörténik.
Egy biztos hogy klór keletkezik de tudtommal nem Cl2 hanem naszcens klór azaz még nem molekula hanem simán csak Cl és ez támadja meg a rezet.
Egyszer leírta nekem kaqkk fórumtárs de azóta persze sikeresen elfeljettem
(#) kaqkk válasza levii hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

A hidrogén peroxid oxidálja a sósavat és ezért klórgáz
és víz keletkezik nagyon leegyszerűsítve ennyi a reakció ,
tehát másnap ezért nem tudod használni a keveréket
(#) gulasoft válasza levii hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Tehát akkor a sósav nem marad sósav? Esetleg nem is mar? Mármint semmit? Veszélytelen lötyi lesz amit azért meginni nem érdemes, de mehet a lefolyóba, mert nem is ártalmas?
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

másnap harmadnap igen de a proxidból marad benne
ezért még képes oxidálni a fémeket én azt szoktam csinálni hogy össze öntöm a marató és az előhívó lötyit
jól felhígítom (100ml -t kb 1 l re )és úgy öntöm ki
igy már a füvet sem bántja

De ha csak egyszerűen kiteszed a napra egy nem légmentesen zárt edényben (átlátszó) a napfény lebontja a peroxidot is és egy hét után már permetezheted a kész oldattal a szőlőt (rézoxiklorid )
vizes oldata keletkezik

Hát ha kiöntöd a lefolyóba akkor a WCbe öntsd abban nem hiszem hogy túl sok fém alkatrész lenne amit esetlegesen károsíthat és küldjél utána vizet hogy felhíguljon.
Persze nem arra gondolok hogy 8 tartály víz kell.
Egyszer régebben magamra öntöttem egy használt löttyöt de nem is mart ellenben a betont azt igen szóval marni mar de nem lehet túl erős.
(#) levii válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Idézet:
„füvet sem bántja”

Én egyszer kipróbáltam gyomírtóként hát 3 óra allat elszáradt a levele a növénynek másnapra halott volt.
Persze ez higítás nélkül volt.

töményen persze hogy elégeti a növényeket de ott is csak a peroxid dolgozik A kulcsszó a semlegesítés hígítás
ezért öntöm bele a savba a lúgos előhívót!és a peroxid sem dolgozik anyira ha hígítod

(#) levii válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Igen ezt az előhívó beleöntős dolgot én is ismerem egyszer ki is próbáltam és valami fura színű lötyi lett.

igen mert kiválik a lemosott fotólakk az oldatból
Következő: »»   189 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem