Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2388 / 3639
(#) zolika60 válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Vagy főni-sütni valamit, ha van tűz. Sajnos annyira messze van a mai társadalom a természettől, hogy egy-két százalékra saccolnám a túlélők számát egy katasztrófa esetén.
(#) elektroncso válasza pjg hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Majd letöltenek az okos telefonra egy tűzanimációs programot. Természetes szelektáció.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Egy gondolat a természethez. Nagyon meglepődtem egy perccel ezelőtt, nem gondoltam volna, hogy ilyen sok vizet mozgatnak meg ezek a növények...
(#) pjg válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

A TV-ben van egy csatorna. "Kandalló". Majd mellé ül.
(#) elektroncso válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Egy hónapos áramkimaradás volna a természeti katasztrófa és elindulna a természetes szelektáció.

Akkor nem tudnánk itt kommunikálni. Nagyon hiányoznátok. Viszont Hawai lenne a meló. Egy gép sem működne.
(#) sany válasza pjg hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Na annak a csatornának mi értelme van? Vagy csak én nem látom?
(#) elektroncso válasza pjg hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Sűrűbbek volnának a HE találkozók. Újra kialakulnának a rádióklubok. Volt élet az internet előtt is. Villany nélkül tényleg nehéz volna az élet, egyáltalán nem azt mondom hogy ez rossz dolog, csak mint mindent ésszel kéne használni. És legfőképpen nem elfelejteni az alapokat!

Füstjelekkel morzézni, miközben sül a marha szték.
(#) pjg válasza sany hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Képzeld el. Romantikusan összebújni a kedvessel, a ropogó (mű) tűz mellett.

T-Home IPTV-n a 199-es csatorna.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
(#) elektroncso válasza pjg hozzászólására (») Dec 7, 2014 / 1

Szeretem nézni a tüzet. Szép látvány a lángok játéka. A tábortűznek van egy stílusa. Jó érzés visszagondolni a cserkésztáborokban a tábortüzekre. Az erdő közepén távol minden ,,civilizációtól" az éjszakában a pattogó tűz mellett. Olyan jó volt. Itthon a kazánban szoktam tüzet rakni, néha úgy bele tudok bambulni.
(#) sany válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Én azt szeretem hallgatni , amikor egy kicsit nedves a fa és pattog a tűz.

A nádtető is jól pattog.

Azt még nem hallottam.

Az infra sugarak jó hatással vannak a gondolatokra. Jól el lehet merengeni. Jólesik az arcot simogató meleg.

A tűz mellett ülve igen el lehet merengni , de TV előtt nem. Na ezért nem látom az értelmét a TV csatornának.

Jól látod, mert nincs is.
(#) elektroncso válasza pjg hozzászólására (») Dec 7, 2014 / 1

Én meg azt látom, hogy milyen szépen elmásztunk a nyelvtől a tűz irányába. Békésebb vizek illetve tüzek felé. Én ha egyszer építkezni fogok biztos teszek a házba kandallót. De igazit! Én már halottam hogy pattog a nád illetve az inkább szalma volt. És láttam is! Cserkésztáborban a táborzáró utolsó tűzön a hagyományokhoz híven a tábori kapu alkatrészeit többek között a tetejét is a tábortűzre dobták a tisztek. A tető javarészt széna volt fa vázon. Hátrébb kellett állni mert akkora lánggal égett. Szép volt. A tábor is, a tűz is. A másik amit szerettem a táborokban az az éjjeli őrség. Egyedül lenni a sötétben, egyedül ülni a kis őrtűz mellett. Jól esett, mert hiába nyár volt, egy völgyben hidegek az éjszakák. És még a reggelek! Ébredéskor kibújni a meleg hálózsákból, reggeli torna, sorakozó, napiparancs, eligazítás, szolgálatátvétel, sátorszemle és már nem is fáztunk annyira mire a reggelire indult a tábor. Jó volt. De ebből csak egy van. Egy ember életében csak egyszer mehet SŐV-be (segédőrsvezetőképző). Kemény tábor volt, főleg a fizikumra épült. 48 órás túra, ásás éjszaka az esőben a vihar közepette. Húztuk a napokat, de mikor vége lett úgy éreztem visszamennék még egyszer.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
(#) granpa válasza kitartás hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Én gázsütőben sütöm, és teszek be kb. 0.5 l vizet egy serpenyőben, alulra. Így lesz jó a kenyerem. Lényeg a dagasztáskor meleg legyen a helység, ne 'fázzon meg' kelés közben. Egyenletes hőmérsékleten kell sütni, lassan.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Mit mozgassanak a tenger alatt? Levegőt nem tudnak.
(#) kitartás válasza granpa hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Hát gázsütő az nincs. Villanyos van. Egy elég régi de hibátlanul működő siemens. És itt jő a bőség zavara. Ezért kérdeztem, hogy milyen programot kéne választani. Bejglit, piskótát, báránycombot, csülköt már tudok benne sütni, de a kenyér még soha nem sikerült.
(#) pjg hozzászólása Dec 8, 2014 /

(#) granpa válasza kitartás hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Remélem az új instrukciók alapján ezt is "könyvelheted".
(#) Frankye válasza pjg hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Már a képek látványától is kavarog a gyomrom...
(#) vicsys válasza Frankye hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Akkor szeretnék mesélni neked az új receptemről, a csirkefejes, csokipudingos, füstölt-olajos halas, lecsós, birkafaggyúról- amit jéghidegen tálalok a kedves vendégeimnek.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 8, 2014 / 1

Gusztustalan lehet tejszínhab nélkül.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 8, 2014 / 1

S az egész aszpikba ágyazva.
(#) Fidel hozzászólása Dec 8, 2014 /

Sziasztok!

Hogyan kell a saját hozzászólásokat megkeresni a fórumban?
Valami rémlik, hogy user*: usernév, de valami nem jó, nem találtam meg semmit!?

Köszönöm!
(#) zolika60 válasza Fidel hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Egy ideje nem működik. Legalább is nem mindig.
(#) pjg válasza Fidel hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

user:usernév
Következő: »»   2388 / 3639
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem