Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2396 / 3649
(#) szitko válasza pjg hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Egy kicsit szálkás. Sütés, ahogy én szoktam: Egészben, sós, fokhagymás, paprikás lisztben, tepsibe, kb. fél óra sütés után fogyasztható. Kiváló csemege!
(#) pjg válasza szitko hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Igen, így szeretném egészben, tepsiben. Mennyi zsiradék kell alá?

Nem szoktam zsírt rakni alá. Inkább vajat, vagy olajat, de az sem fontos. A süllő oldalát szoktam vajjal bekenni, (az asszony olajat önt rá, gondolom lustaságból) és úgy rakom a tepsibe. A hasába, karikára vágott hagyma, és citrom szeleteket teszek, és a süllő köré hasábkrumplit. Ha jó a krumpli, a hal is kész. Most éhes lettem...
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Érdekes én még nem láttam fűtéscsapot F Astrában. Egyszerűen csak zsaluval volt kizárva a levegő útjából a radiátor. Így a radiátor mindig meleg volt.
De viszont szép munka. Remélhetőleg sokáig fog működni.
Én egyébként állófűtést tettem be kb egy hónapja, mert meguntam a hideget. Így mire beülök a kocsiba már meleg van és pára sincs. Csak jelenleg izzítógyertyára várok, amit Németországból rendeltem. Remélem mire hidegebb idők lesznek megjön és lesz fűtésem.

Azt elfelejtettem, hogy be szoktam irdalni, de az irdalást kb. 45°-os szögben csinálom. Így az apróbb szálkák is átsülnek és ehetők!
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Nem láttál, mert abban az autóban valószínűleg nincs klíma.
Itt ha bekapcsolod a klímát, a fűtőradiátorban megáll a keringés hogy ne az előmelegített levegőt kell jen lehűteni
Miféle állófűtés? gyári? Én is akarok majd víz előmelegítőt beszerelni egyszer....
Izzítógyertyát a régi benzinesedbe?
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Ja hogy klímás. Az más.
Ez egy rendes benzines állófűtés, ami a kocsi vízkörébe van bekötve. Melegíti a motort és fűtöm az utasteret, mert kapcsolja a fűtőventilátort is. Az izzítógyertya meg a kályhába kell, az gyújtja meg a benzint.
10-15 perc alatt kb 70 fokra melegíti a vizet.
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Ilyen régen a Zaporozsec-ben volt, de csak ilyen, léghűtéses révén semmi motormelege fűtése nem volt. Azóta sem hallottam benzinkályhás fűtésről autóban.
(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Pedig ha tudnád mennyi ilyen extrával felszerelt luxusautó szaladgál. A zapiban a levegőt melegítette, itt meg a hűtővizet. Manapság a modern dízelekbe, felsőbb kategóriás márkáknál alapfelszereltség az álló vagy kiegészítő fűtés. Mivel a modern dízelmotorok nagyon lassan melegednek be van egy kályha, ami hideg időben hideg motornál rásegít, hogy hamarabb melegedjen be a motor.
Viszont elég sok típusnál kérhető extraként állófűtés, akár benzin, akár dízelről legyen szó. Sőt utólag is építenek be sok autóba, bár nem épp olcsó mulatság. Egy új kályha beszerelése 3-400eFt. Használtban feléből simán megúszható.
Én ezt a kályhát évekkel ezelőtt hibásan vettem szinte ingyen, de kiderült, hogy csak kontakt hibája volt az egyik csatlakozónál. Eddig műhelyfűtésre volt beépítve, de van jobb kályhám ott, így most beraktam az autóba, mert ott jobb helyen van.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Barkaszban is volt.
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Köszi a tájékoztatást, nem is gondoltam. Jobban belegondolva a luxus kategóriában tényleg versenyhátrány lenne, hogy sokára legyen fűtés, majd ha felmelegszik a motor. Gyanítom, ez előreprogramozottan is működhet, tehát holnap reggel hatkor beülök az autóba, akkorra már meleg van benne.

pjg
Gondolom a személyszállító (kisbusz) Barkaszban lehetett. Ha jól emlékszem, azokban volt motorvíz fűtés is.
(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Igen lehet programozni is némelyiket. Van, ami csak a motor melegítéséért felel, az a kiegészítő fűtés, ezt programozni nem lehet, automatikusan indul a motor beindítását követően ha hideg van. Ami állófűtés az előre programozható, hogy mikor induljon és fűtsön. Én is beállítom pl 5:45-re és 6-ra meleg van a kocsiban ráadásul a motor is meleg.
(#) kitartás válasza pjg hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Csak a gerinc és a borda van. Az y szálkákból egy darab sincs. Tehát nem kell sütés előtt irdalni. jó étvágyat.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Nekünk is az egyik céges autó Mercedes Benz 313, nagy dobozos, autó, abban is ott van a víz előfűtés, de még így is mire fölmelegszik, nem tudom milyen elcseszett motor az
(#) nagym6 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Idézet:
„de még így is mire fölmelegszik, nem tudom milyen elcseszett motor az”

Vagy rossz a termosztát.
(#) zoly15 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Az is lehet, kb 15km után még csak 80 fok körül van a víz....
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Az nem rossz. Dízeltől ne is várj csodát. Nekem is kell 6-7km mire meleg lesz a motor. Épp ezért is tettem be a kályhát.
(#) gernerakos hozzászólása Dec 21, 2014 /

Üdv!
A kereső szórakozik, vagy tényleg eltűnt a Lézernyomtató hiba nevű topik? Emlékeim.szerint még értesítésre is volt jelölve, de ott sem találom. Vak vagyok, vagy hova tűnt? Érdemes lenne nyitni egyet?
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Tudom hogy a dízel nem fűt annyira, de ezért ennyire....
Nekem a benzin 1,5-2Km-után már 90 fok körül jár
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

A dízelnek jobb a hatásfoka. Ezért fogyaszt kevesebbet.
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

6-7Km kb. 5-8 perc. Érdemes erre a rövid időre külön kályha, benzin, utána már fűt a motor melege?
Nekem is 6-7Km után jön a fűtés télen, semmi gondom ezzel.
(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

A kályha óránként fogyaszt 6 decit. Reggelente megy 10-15 percet és kész. Ennyi pluszt simán elfogyaszt a motor a hideg üzemben is. A legnagyobb gond, hogy kint áll az autó, így induláskor tiszta pára minden, alig lehet valamit látni.
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Ezzel meggyőztél. És a jeges ablak motor melege fűtéssel igen sokára tisztulna.
(#) ttindian hozzászólása Dec 21, 2014 /

Viccesnek tartom , jó szórakozást Bővebben: Link
(#) Bakman válasza ttindian hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Mi ebben a vicces? Sok helyen megmosolyogják mikor megtudják, hogy nálunk füle van a kancsónak. Persze fordítottan is igaz, néhol farka van a lapátnak.
(#) ttindian válasza Bakman hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Ne érts félre én is székely vagyok , maga a kisfilm érdekes .

Érdekesnek valóban érdekes, köszönet is érte, de nem vicces. Apropó, miért raksz a vessző elé is szóközt? Csak azért érdekel, mert egyre sűrűbben látom ezt a hibát és nem teljesen értem, honnan ered.

Másoknál nem tudom , de azt igen hogy én miért teszem, nekem egy balesetből visszamaradt hibám , hogy elfelejtem írás közben a kigondolt mondatott így inkább veszőt teszek a gondolatok közzé mintsem összefolyón a mondat.

Vissza az eredeti témához. Jó a videó? Mármint jók a fordítások?

Azok nem fordítások , hanem tájszavak, amelyeket nem lehet semmilyen nyelvre normálisan lefordítani , többségüket .
Következő: »»   2396 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem