Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2690 / 3649
(#) Petyaa hozzászólása Jan 6, 2017 /

Esetleg az ülés előre lassuló mozgásával 1-2m lehetne lelassítani az egyént.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Idézet:
„nincs ami elnyeli az ütközés energiáját.”
Dehogy nincs. Ott az ellenfél autója.
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Nincs annyi hely, illetve semennyi. Volvóknál volt a motortér elején -motor előtt- fél méter üres hely, lassulási, energiafelvételi szakasznak.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Újra tervezéssel, a kormányrúd pedig lehetne teleszkópos Igaz minden autó 2m-el megnövekedne.
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

A kormányrúd besűllyedáse megoldott, szinte minden autónál. De a 2 méter sem elég frontális ütközésnél. Sok baleset oldalirányú, frontális és oldalirány közötti átmenetek.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Jó ideje már nem csak egyirányú gyűrődéssel számolnak az autók tervezésénél. Van felfelé ható csavarási erő is. Ez azért nagyon jó az utas szempontjából, mert a gravitáció ellen dolgozik. Azaz a gravitációt is igénybe veszi. Ennek eredményeként csökkenhettek a motorterek kisebbre. Van azonban egy "káros" mellékhatása is a dolognak. Mivel az egész kaszni legyezőszerűen, ívesen kezd fölfelé hajlani - a teljes karosszéria sérül, nem csak a motortér, hiszen az erőket továbbviszi a tető irányába. Ha úgy tetszik "becsomagolja felülről az embert. Emiatt kell egyre többször erővágóval kimenekíteni az utasokat. Azaz az ember védve van, de az autónak annyi. Nyilván itt a prioritás az ember. Én a magam részéről emiatt nem ítélem el ezt a technikai megoldást. nyilván szitkozódik az ember egy ilyen helyzetben - de az csak jó ha még tud szitkozódni...
(#) attila1 hozzászólása Jan 6, 2017 /

Sziasztok! Az autó,jelen esetben a Lada becsövezéséhez szólnék hozzá.Volt munkahelyemen két ladát is becsöveztek a srácok,sőt,utána csináltak még egy szöcskét is. A Ladában kb 6/4-es horganyzottal csinálták az utasteret. Megerősítették a motorteret,a lökősök helyét,az ajtókat,a sofőr felőli ajtóból kivették az üveget,zsanérokkal erős,vastag köracélból dróthálót csináltak bele,lenyithatót-zárhatót. Külön áramtalanítóval,ahogy kell. Rendszeresen jártak versenyekre,roncs derbykre. Ha részletes tanácsra lenne szükség,privátban tudok telefonszámot adni,és lehetne beszélni a srácokkal.Sok versenyen voltak,van tapasztalatuk rendesen. Üdv!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 6, 2017 /

Gőzöm sincs, hogy hol kérdezzek, de már más fórumokat (oldalakat) is átnéztem... Ha ti tudjátok a kérdésem helyét, akkor csak irányítsatok át egy linkkel...
A kérdésem az lenne, hogy honnan lehet VLC lejátszóval megnyitható online linket szerezni, hogy az angliai "BBC alba X" skót csatornát tudjam nézni??? Ugyanis a "live.softiptv.com" oldalt használó link bedöglött, és az összes linkem, ami azt az oldalt használja megszűnt működni!
A link amúgy ez volt: http://live.softiptv.com:9900/live/525/525/24505.ts és ctrl+n kombinációval előugró ablakban kellett megadni a VLC számára. Még megemlíteném, hogy a BBC oldalán található lejátszó pedig azt állítja, hogy csak az Egyesült Királyságban hajlandó működni!
(#) Bakman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

A softiptv szolgáltatási, ha jól látom, fizetősek. Megoldás lehet, ha keresel egy UK-ban lévő proxy szervert, hátha.
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Fizetős??? :-o Akkor azt áruld el nekem, hogy hétfőtől tegnapig miért működött a hozzájuk vezető linkem??? | A poxy szerver pedig nem lassítja az adatátvitelt? És a kényelem miatt lenne jó a VLC lejátszóval megnyitható link...
(#) Bakman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Lehet, hogy valamilyen kerülő linekt kaptál annó, amit most megszüntettek. Nem tudom, nem ismerem a dolgot, de itt határozottan az látható, hogy nem ingyenes: Bővebben: Link. De, a proxy lassítja a dolgot. Az ingyenes proxy szerverek pedig többnyire annyira leterheltek, hogy egy kicsit összetetteb weboldal letöltődését is kész kín kivárni.
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Ma viszont újra működik a linkem! Akkor ez most hogy is van???
(#) Bakman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Idéznék magamtól: Nem tudom, nem ismerem a dolgot. Nem nézek TV-t kb. semmilyen formában.
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Viszont ha ti is szeretnétek hétköznap 18:00-tól és hétvégén 17:00-tól rajzfilmeket nézni skót nyelven , akkor ezt a linket kell megadni a VLC lejátszónak a Ctrl+N ablakban:
http://live.softiptv.com:9900/live/525/525/24505.ts Ha éppen nem elérhető, később vissza fog jönni...
(#) mrobi hozzászólása Jan 8, 2017 /

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy padló polírozóm, amit el akarok adni. Volna egy vevő, akinek el kellene postáznom. A gépet lemértem (igaz csak szoba mérlegen) 40-41 kg. Mire bedobozolom, biztos túllépi a 40-et. A magyar posta 40kg-ig szállít. Aki adott már fel ilyen és ekkora csomagot, az hogyan tette? TNT-t néztem, ők eltudnák vinni, de 19 ezer + áfa. Az egy kicsit majdnem sok.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2017
(#) Kovidivi válasza mrobi hozzászólására (») Jan 8, 2017 /

Két darabban beleférsz. Egyik lehet 37kg, a másik pedig sokkal olcsóbb 2kg.
(#) granpa válasza mrobi hozzászólására (») Jan 8, 2017 /

Nem tudom, bontható-e (ahogy "Kovidivi" ajánlja), de 30 kg-ig (pl. 2×25 kg) a csomagküldő szolgálatok olcsóbbak, mint a Posta.
(#) mrobi válasza granpa hozzászólására (») Jan 8, 2017 /

Szerintem a 30kg-ot nem fogom tudni elérni. A porszívót le tudom róla venni, az 2-3kg lehet. Illetve a szárát, ami egy 20x30-as zártszelvény lehet. De jó ötlet, így legalább a 40kg-ba belefér. Köszönöm neked is és Kovidivi-nek is!
(#) nyikolaj válasza mrobi hozzászólására (») Jan 8, 2017 / 1

Mielőtt postázol: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2017
(#) mrobi válasza nyikolaj hozzászólására (») Jan 8, 2017 /

Sajnos az se jó. 70x50x100. Ekkora a legkisebb doboz amibe belefér, és ezt már nem viszik el.
(#) MikulaSan hozzászólása Jan 9, 2017 /

Sziasztok segítséget kérnék! Ha szeretnék egy képet átméretezni egy valós mérethez hogy tegyem azt?
Ha 5cmx9cm méretre szeretném csökkenteni, abban az esetben a programban hogy tudom megnézni hogy az a megadott mérethez passzoljon. Mivel a programban pl: 400x500 as modon irja ki (paint,Paint tool sai). Hogyan értelmezzem a program által kiírt méretet hogy nekem a való életben kinyomtatás után a megfelelő méretet kapjam?
(#) Bakman válasza MikulaSan hozzászólására (») Jan 9, 2017 / 1

Sehogy, alapvetően hibás oldalról közelítesz. A lehető legnagyobb méretű (pixelben mérve) képet illeszd be pl. egy szövegszerkesztőbe és ott add meg a kép méretét mm-ben.

Létezik egy fogalom: DPI (Dots Per Inch) vagy PPI (Points Per Inch). Ez azt adja meg, hány képpont kerül egy egy coll hosszúságú vonalra. Ez minél több, annál jobb. A nyomdai minőség 300 DPI.

Ha egy 300 x 300 pixeles képet kinyomtatsz egy 2,54 x 2,54 cm-es területre, akkor egy jó minőségű nyomatot kapsz. Természetesen a nyomtatótól is függ a dolog. Ha ezt a képet kinyomtatod egy óriásplakátra, akkor közelebbről nézve már igen gyenge a minőség de távolról nézve jó.

A cél határozza meg, milyen minőségben legyen kinyomtatva a dolog. Nyílván egy óriásplakáthoz nem kell 300 DPI, míg egy divatmagazinba szánt nyomatnál ez az alap. Ha 150 DPI-t el tudsz érni, az már viszonylag jó minőséget ad.
(#) Ge Lee válasza MikulaSan hozzászólására (») Jan 9, 2017 / 1

Mutatom a programot amivel érdemes szerkeszteni a képeket, kicsi, egyszerű a használata, magyar nyelvű és elvileg ingyenes. A méretezés lenyíló ablakát át tudom váltani a pixel helyett centire vagy colra is, és akkorát adok meg amekkorát akarok. Nyilván nagyobbat is lehet, csak nem érdemes mert akkor romlani fog a minősége.
De ebbe még beleszól a nyomtató beállítása is, mert az is módosíthatja az eredeti méretet.

méret.jpg

(#) MikulaSan válasza Bakman hozzászólására (») Jan 9, 2017 /

Köszi a válaszod!
(#) MikulaSan válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 9, 2017 /

Köszi a válaszod!
(#) jani1987 hozzászólása Jan 9, 2017 /

Veszprémbe nem találok alkatrész boltot. Hol van legközelebb? Egy ellenállás kellene csak.
(#) Petyaa válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 9, 2017 /

Milyen ellenállás kellene?
(#) Kovidivi válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 9, 2017 /

Nekem 5db 10kilós, de van talicskám hozzá! Hova menjek?
(#) kameleon2 válasza MikulaSan hozzászólására (») Jan 9, 2017 /

Szerintem első körben telepíts fel egy Xnview programot és megoldódnak az ilyen problémáid.
Nyomtatásban már 150lpi=201dpi is szép eredményt ad. Ha egy szép arcot, színátmeneteket, felhőket akarsz nyomtatásban látni, akkor a minél nagyobb dpi (dot/inch) a jó. Én képernyőre 800x600-as felbontásra 96 dpi-t állítok be mindig, mert ez jobb, mint amit a képernyő használ. A4-es címlapfotóhoz nyomdánál a 3Megapixeles felbontású fotók már tökéletesek. Europlakát mérethez maximum 6Megabyte-nyi jpg tökéletes eredményt ad. Nem kell félni a pixelektől, csak jó helyen kell használni őket. Szóval 400x500 az miben van? Mert nem mindegy. Pica, vagy dpi, vagy mm vagy inch? Általában én ha fényképezek 3000 képpont fölött már egész jó képek vannak és inkább lebutítom a használhatóság miatt. De ez még csak a bitek világa. Ha megnézel egy ilyen képet, egzakt eredményt akkor látsz, ha mindezt 100%-ban nézed a képernyőn. Mert ugye neked nyomtatásban is 100%-os méret lesz az 5cmx9cm. Ehhez mérd a beállításaidat.
(#) Petyaa válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 9, 2017 /

Gondoltam segítek már az usernek 1db ellenállat csak van a fiókban ami neki kell, a postát meg csak kibírom, csak a küldött bírja ki amíg megjön
Következő: »»   2690 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem