Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2801 / 3550
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2017 / 2
 
Idézet:
„ami az SMS nélkül nem történik meg, annak talán jobb is ha elmarad.”
Még egy praktikuma: adatok, pld.: a 24 jegyű számlaszámok, adószámok, postacímek közlése, ami beszédben félreérthető, és azonnal leírni kellene, mert szó elszáll. SMS-ben egyértelmű, és megmarad az infó.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Én elnézem neked és megengedem, hogy azt gondolj, amit akarsz. Csakhogy a te érved legalább annyira gyenge. Az SMS egy technológia. Tudod vannak olyan szituációk, amikor bizony nem lehet felvenni a telefont, ám az eset fontossága megköveteli, hogy foglalkozz vele. Lehet, hogy ez a te életedben még nem fordult elő, de például én elég sokszor voltam úgy értekezleten, hogy ott telefont felvenni nem illik. Ilyenkor persze kinyomom, ha rezeg. De! nem is egyszer volt ilyenkor, hogy olyan probléma adódott odabent, amit nem tudtak megoldani nélkülem és emiatt állt a rendszer. Persze nem olyan nagy dolog, ha pártucat ember vár arra, hogy otthagyd az értekezletet, minek sietni. Hiszen az ember nagyon türelmes, amikor a hivatalban tölti a fél napját, mert az informatikus éppen távol van, aki esetleg meg is tudja oldani a problémát. Ilyenkor tudod vicces végigmenni az emberek között, akik esetleg alig 1-2 órája várnak csak arra, hogy visszaérj. SMS nélkül meg várhatnának még egy napot.
De volt olyan is, amikor külföldön sehogy nem sikerült hangkapcsolatot létesíteni, roaming ide, roaming oda. Az SMS akkor is félig működött, legalább én megkaptam az üzeneteket, így nem vesztettük el egymást a többiekkel.
Meg persze van olyan is, akivel csak azért így kommunikálok, mert így vissza tudja nézni mit kértem tőle - és nem, neki például nincs internet hozzáférése se.

Az arckönyvet pedig kár egy szinten emlegetned ezzel a technológiával, az egy undorító szemétdomb Ott az én reakcióidőm 1+ év - micsoda sietség.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 19, 2017 /
 
Jó estét innen németből.
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Kiegészítés.
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Grüß Gott!
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 19, 2017 1 / 3
 
Nem is gondolná az ember, hogy 2017-ben még olvas olyan "értelmes" hozzászólást, miszerint az SMS valami csúnya dolog. Eddig azt hittem, hogy minden ami az ember életét, napi dolgait könnyíti az jó, ezek szerint tévedtem. Pedig minden banki ügyemet innen a gép mellől intézem, és sokkal nagyobb nyugalommal teszem ezt, amióta a bank mindegy egyes belépéshez (vagy akár tranzakcióhoz is) külön kódot küld SMS-ben, így ha valami hekker el is lopná a belepéshez szükséges adataimat azzal sem menne semmire, a telefonom nélkül. De annak is nagyon örülök amikor tudom hogy egy webshopból rendelt termék már a postánál vagy a futárcégnél van, mert SMS-t kapok róla. Nem kell hogy emiatt hívogassanak, ami nekik és nekem is jobb, pláne ha mondjuk a gyalugép mellet állva úgysem hallanám, ismeretlen számot egyébként sem hívok vissza már jó ideje. Aztán ott vannak az ünnepi üdvözlések, ahhoz sem kell azt a sok tíz embert külön hívogatni, bőven elég az SMS, amiből ráadásul nekem minden hónapban 50db ingyen van, illetve nem jelent plusz költséget. Aztán amit írsz is, számok, nevek, adatok, stb. továbbítása. Ha a hívást nem rögzíted, vagy nem tudod rögzíteni akkor elég macerás, az SMS meg ottmarad, az adott hívás tartalmával ellentétben utólag letagadni sem lehet. És még lehetne sorolni az SMS nagyszerű előnyeit.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Már vissza is jöttél? A-ból, B-be szokás menni, a nyíl is azt mutatja.
(#) Gafly hozzászólása Okt 19, 2017 /
 
Macskusz, már megint mit csináltál?
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Az M3 metró meg füstölt... Volt is szirénázás reggel a Kerepesin, vonultak a BKK/BKV műszaki mentői.
(#) nagym6 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Nem fatüzeléssel megy?
(#) Petyaa válasza Frankye hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Gondolom a fékező ellenállások füstöltek ki megint. Gondolom már nem tudják az eredeti értéküket, vagy több nem jó köztük, így a többi még fent maradó jóra nagyobb áram jut és paff.

De miért nem cserélik ki őket?
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Fatüzeléssel a buszok mennek
(#) Gafly válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 19, 2017 / 1
 
Ment azzal autó is.

Link javítva.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) Petyaa válasza Gafly hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Ha azzal mennének az autók ma is, lehet hogy fát már csak a könyvekben látnánk

jól nyomja
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2017
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Szász svájc? Ott voltam nász úton vagy 3 éve.
(#) bbb hozzászólása Okt 19, 2017 /
 
Sziasztok!

Ma (2017.10.19.) 12:22 körül volt egy baleset a Bogdáni út és Szentendrei út kereszteződésében, ahol motor találkozott személyautóval. Ahogy én megkérdeztem a motorost, "jól" volt utána (nem esett baja), de nem sikerült az elérhetőségét megszerezni, hogy oda tudjam adni neki a kocsimba rögzített kamera felvételét az esetről.
Amennyiben mégis igényt tartana rá, jelentkezzen nálam, a felvételt elmentettem és három munkanapig megőrzöm. Megosztós oldalakra nem fog kikerülni!
Engem elérni legjobb, ha a hobbielektronika.hu profilomon ( https://www.hobbielektronika.hu/user/12122.html ) keresztül próbál, így nem terjesztjük boldog-boldogtalannak az elérhetőségeim.

Abban kérném a segítségeteket, hogy aki jár az arckönyvön, az ossza meg a fenti kiírást, hátha segít a (jelen esetben vétlen) motorosnak, s ő el tud jutni hozzám, hogy oda tudjam neki adni a felvételt.
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Nem lenne eyszerűbb egyből a rendőrségre vinni a videót? Vagy elküldeni nekik? Ha történt feljelentés vagy bármi eljárás, akkor hozzá tudják csatolni a videódat is, hiszen nekik is meg van a helyszín, időpont, rendszám, stb.
Minden tiszteletem tied, hogy próbálsz segíteni, nehogy félre értsd!
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2017
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 19, 2017 / 1
 
Ha nem volt rendőrségi intézkedés, akkor ezzel a lépéssel rögtön sikerülne elmarasztalni az autóst, ami nem célom. Szerencsétlen nőszemély nem adta meg az elsőbbséget és rákanyarodott a szembe jövő motorosra. Viszont ezután félreállt, és nem hajtott el, így akár békésen meg is egyezhettek (az ijedelem látszott az arcán, mikor kiszállt és odament a motoroshoz). A motoros srác az alatt a pár szó alatt, amit váltottunk egymással, nem volt agresszív, nem kiabált, nem morgott, így én bízom benne, hogy ez a véletlen baleset tényleg csak anyagi kárral végződött, aztán a biztosítók elrendezik egymás közt a dolgot.
Viszont az ördögnek azért karikásak a szemei, mert nem alszik, így a lehetőséget én felajánlottam. Ha sikerül eljutnia hozzá az üzenetnek és él vele, akkor jó, ha nem, akkor se bánkódom, én jól fogok aludni azzal a tudattal, hogy legalább megpróbáltam.
(#) kameleon2 válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Talán más technológiát kellene használni. Mondjuk hűtött söntöket, ami soha nem megy tönkre. Esetleg alu+mágnes féket stb. Ez lenne a dolga a konstruktőröknek. Szomorú, hogy ennyi pénzért képtelenek kiizzadni egy műszakilag korrekt megoldást, amikor ezt már évtizedekkel ezelőtt is meg lehetett oldani jól. Azóta csak fejlődött a technológia. Igaz az emberiség butul.
(#) kameleon2 válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Tudtam, hogy ismerős ez a video. Olyan De ja vu érzésem volt. Meg is van: Mr Fusion.
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Akár vissza is lehetne termelni a hálózatba az áramot valamilyen módon ha lenne generátor üzem.

De nem hiszem hogy olyan nagyon bonyolult lenne akár vízhűteni a söntöket.
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 19, 2017 / 1
 
Igen, mr fusion
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Dehogyis csak kíváncsi voltam mekkora a táv. Amíg nem lesz meg a ház ára nem utazok haza.
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Obertraubling. Mivel kajára nem kell költsek így szinte minden pénzem megmarad.
(#) jani1987 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Én arra leszek kíváncsi, hogy a fogyasztók közül hányan vannak akik az időszakos használatra tervezett dolgokat átépítve sokkal strapabíróbb ötlettel állnak elő. Mert otthon én is fabrikálok. A bicikli csomagtartója meglehetősen egyéni módszerrel van rögzítve.
(#) Pafi válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 20, 2017 /
 
Visszatáplálás, meg vízhűtés, amikor használt sínekre is alig marad pénz miután az összes politikus kiveszi a neki járó összeget?

Amúgy meg a vízhűtés teljesen értelmetlen lenne itt, sőt kifejezetten rontaná az üzembiztonságot.
(#) Petyaa hozzászólása Okt 20, 2017 /
 
De legalább nem gyulladna be.
(#) Petyaa válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 20, 2017 /
 
Valószínű manapság ez már kimarad: m3 metró sín ellenőrzés
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2017
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 20, 2017 /
 
Csak nehogy aztán valaki más kapja ami neked járna.
(#) BarnaPili válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 20, 2017 /
 
Miért maradna ki szerinted?
Következő: »»   2801 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem