Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2850 / 3695
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Hát én nem tudom ki mit csinál, de ha választhatok hogy 2 órán keresztül vadidegen emberek telefonnyomkodását nézzem, vagy hogy ehelyett inkább érdekes cikkeket olvassak a telefonomon, akkor inkább a 2.-at választom.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Te voltál a kakukktojás.
(#) Prendick válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Üdv a klubban fiúk! Az én kedvencem egy E7-es. Nálam nem kukkol a gugli.
Azon szoktam vigyorogni, hogy mekkora szemekkel bámulnak a kis telefonzombi gyerekek, amikor felcsapom a billentyűzetet.
(#) sany válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Én inkább a tájat nézném, mint a kijelzőt.
(#) Robin2 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Nézni az elsuhanó tàjat, vagy beszélgetni a szemben ülő csinos lànnyal, már nem opció.
(#) tbarath válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Ha épp olyan a táj és ahhoz van kedvem, akkor akár azt is. De télen éjjel bámulni ki a vaksötétbe nem tűnik túl vonzó programnak
(#) Prendick válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 3

Gondolj bele, ha nincs mit nyomkodni, két órán át esetleg gondolkodniuk kéne valamin. Az már fárasztóbb nekik, mint tolni a vonatot.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
(#) tbarath válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Épp az előbb lett leírva, hogy a szemben ülő csinos lány a telefonját nyomkodja. Vegyem el tőle?
(#) tbarath hozzászólása Jan 31, 2018 /

Egyébként érdekes az, hogy ha egy könyvet vagy egy újságot olvasok, akkor én vagyok a komoly értelmiségi, valamint a "fiatalok" körében egy vénember, so 1992...
Viszont ha ugyanazt a könyvet vagy ugyanazt a cikket a telefonomon olvasom, akkor én vagyok a telefonzombi.
(#) Robin2 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 3

Nem kell elvenni. Az a kihívás, hogy légy érdekesebb a telefonjánál. Igen, ilyen értelemben vedd el tőle.
(#) Robin2 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 1

Egy könyvtől vagy újságtól nem leszel komoly értelmiségi. Csak te hiszed azt. Egyébként mitől értelmiségi az értelmiségi? Hogy tanult és nem buta földműves paraszt? Lehet, hogy a munkás-paraszt is volt annyira értelmiségi, mint egyesek, akik annak hitték magukat.
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 1

Idézet:
„érdekes cikkeket olvassak a telefonomon,”
Ilyet még nem hallottam senkitől, de kb. ezerből egynél előfordulhat. Ami furcsa, hogy egy szabad másodperc sincs másra. Ezek fogságba estek.
(#) kameleon2 válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Az az alapvető gond, hogy az etika sehol nincs a programozói szabadság fölött. Az emberi döntést bírálják felül a gépek, ami abszolút helytelen.
(#) kameleon2 válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Csak kiegészítésként - nemrég hallottam egy műsorban, amint felsorolják, hogy a "buta paraszt"-nak hány diplomát kellene kapnia meteorológiából, állatgyógyászatból, családnevelésből, zöldenergia felhasználásból, hulladékkezelésből legalább 30 ágazatban. Mind megállta a helyét, miközben az okos értelmiség csak elszennyezte a környezetet az okos ipari termeléssel.
(#) sany válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

De lehet, hogy csak azért furcsállom ezeket a dolgokat, mert nem ebben nőttem fel.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 1

Mondok pár példát, miért nyomkodom a telefonom ha egyedül utazok vonaton (ritkán, és olyankor 5-7 órán keresztül):
- feleségem nem biztos, hogy örülne, ha más fiatal lányokat zaklatnék
- megvehetném a PC-s újságot több ezer Ft-ért, és olvasgathatnám, de minek adjak ki pénzt, ha szinte ugyanazt (jobbat) el tudom olvasni neten is?
- vonaton végre át tudok szellemülni, kapok egy kis "magányt". Inkább hallgatok zenét, és gondolkodok, és/vagy keresem a problémámra a megoldást (a neten).
- mindezek ellenére így is előfordul a társalgás ismeretlenekkel, de akkor meg nem szeretnék magamról túl sok infót kiadni...
- az a legjobb, ha az idős utasnak szómenése van, és nem hagy békén
- olyan is előfordult, amikor egy aktuális projektemet programoztam laptopon. Képzelheted, hogy nézhettem ki az AVR programozóval, neg a világító LED-es órával De nekem ahhoz volt kedvem, azt csináltam. Szerencsére senki sem kezdett el faggatni, hogy az mi, stb...
(#) Petyaa válasza Prendick hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

És frissíteni sem kényszerít, az egyszer biztos
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

És ha nem lenne telefon?
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Őket úgy hívják hogy zombi Ha lemerülnek a mobiljaik, furcsa idegelváltozást lehet rajtuk megfigyelni, ezen kívül kapkodott levegő, szapora szívverés, vörösödő arc, hirtelen indulat, és ezek kombinációja.
(#) Kovidivi válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Régen nem volt. Se internet, se semmi. Akkor könyv, füzet, és abból lehet folytatni a fejlesztést, és lehet olvasgatni. Ha társasággal megyek, nem sűrűn kerül elő a telefon, akkor beszélgetés van 90%-ban.
Plusz pihenni is kell valamikor, nem? Zene hallgatás, film nézés... Amúgy is van egy fokú emberiszonyom...
Múltkor is beült hozzánk egy nyugdíjas pár... Hát azokat a szagokat nem kívánom senkinek.
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Igen,a tömegközlekedés hátrányait nekem is sikerült már sokszor megtapasztalnom.
Most nem a nyugdíjasokra gondoltam, de nekik is kell utazni.
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Ez majd akkor lesz igazán aggasztó ha egyre több robokutty, és roboember lesz. Majd lehet elbújni előlük a sarokba....
(#) Petyaa válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Miért nem húztad le az ablakot?
(#) Petyaa válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Egyébként szerintem akkor egyre több ember lenne, és szeretet
(#) sany válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Ennyire rossz lenne a helyzet?
(#) gernerakos hozzászólása Jan 31, 2018 / 1

Amikor egyedül utazok, van hogy zenét hallgatok én is, van hogy nem. Hangulat, és utazóközönség függő. Ha a környéken ülő ember a lábgombájának hátranyait tárgyalja ki, arra ne haragudjatok, de egyáltalán nem vagyok kíváncsi. Akkor hallgatok zenét. De van hogy kifejezetten érdekes témáról beszélnek, akkor odahallgatok.
Társaságban nem hogy nem kerül elő a telefon, de ha valaki előveszi, miközben mi beszélgetünk, gyakran rá is szólunk, hogy "ne kockulj" vagy valami.
Arra a kérdésre meg, hogy mit lehet rajta mindig nyomni, az a válaszom, hogy ugyanazt, mint a pc-n.
(#) tbarath válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Nyilván nem leszek az, de a kívülálló mit gondol? Első ránézésre?

Egyébként lehet hogy nem voltam egyértelmű: semmilyen negatív dolgot nem akartam senkire mondani. És főleg nem nézem le a földműves parasztokat, köztük töltöttem a gyerekkorom jelentős részét és sokat tanultam tőlük, és nagyon boldog időszak volt ez az életemben. Nem voltak ők buták, sőt.
(#) Petyaa válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 1

Az emberek elidegenülnek egymástól, igazából nem is egymástól hanem megszűnik az emberi bensőséges forma. A like-ok és hasonló ostobaságok ezt nem tudják helyettesíteni. De ha a videót megnézed majd jobban megérted azt amit mondani akarok

Bővebben: Link

A videót nyílván nem felszínesen, hanem okával kell nézni.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Pedig nálam tényleg így van, telefonon a leggyakrabban használt app a böngésző. Jellemzően angol nyelvű cikkeket szoktam olvasni, néha elektronikával kapcsolatban, néha más kattanásaimmal kapcsolatban. Semmi olyat nem olvasok el, amit ne olvasnék el számítógép előtt vagy épp papír alapon.

Három játék van telepíve (angry birds, cut the rope, 2048), ebből 2 gyerek miatt, de a harmadikkal se gyakran játszok, csak néha kedvet kapok hozzá.
Szósölmédia app kerek 0, van 2 IM app van telepítve, a viber (amit haverokkal, kollegákkal, családdal is használunk sms helyett), és a hangouts, amin keresztül 1 emberrel szoktam kommunikálni. Mondjuk neki is van viber a telefonján, de így szoktuk meg
(#) sany válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Értem, persze. Elgondolkoztató az biztos.
Következő: »»   2850 / 3695
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem