Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2858 / 3556
(#) Keresztes Vitéz válasza Frankye hozzászólására (») Feb 27, 2018 1 /
 
Valaki feltett egy képet egy jack csatlakozós kábelről. A csatlakozóból kb. 20cm-es, 2x2 eres vezeték lógott ki, az egyik ér meg volt csupaszítva. A háttérben egy Sennheiser logo volt látható. Az illető mindössze a "No comment" megjegyzést tette hozzá a bejegyzéséhez, amire persze jöttek az off hozzászólások, köztük olyan is, amelyik jelezte is, hogy ez off lesz, és törlés lesz a vége. Én is vártam ezen hozzászólások törlését, de hogy az egész téma törölve legyen, azt nem gondoltam volna. Sajnálom a témát, de jogosnak látom a moderátorok részéről. Mindig voltak, akik képtelenek voltak betartani a szabályokat, és rengeteg nem oda való hozzászólással bővítették a topicot.
Nem várom, hogy visszaállítsák a témát. Innentől, aki be akar mutatni valamit, írjon cikket, így legalább kénytelen lesz bővebb leírást adni a szerkezetről, nem csak annyit, hogy "no comment". Ez remélhetőleg jobban ösztönöz mindenkit az igényesebb munkára is.
(#) pjg válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Feb 27, 2018 1 /
 
Idézet:
„Innentől, aki be akar mutatni valamit, írjon cikket, így legalább kénytelen lesz bővebb leírást adni a szerkezetről”


Gondolod? Kevesebb lesz a bemutatott kütyü.
(#) csapeter válasza pjg hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 1
 
Sziasztok!
...illetve, aki más cikke alapján készít el egy készüléket, az is ír róla egy cikket. Nem hiszem, hogy hosszú életű lenne ez így.
Szerintem csak véletlenül lett törölve, én várom hogy visszaállítsák. Nem sokat írok hozzá, de folyamatosan figyelemmel kísérem, és nagyon sok ötletet, információt kaptam már.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 3
 
Mert a művelt német tud oroszul néhány év маленкий робот után!
(#) Sanyesz5 hozzászólása Feb 27, 2018 /
 
Jómagam is elég régen az oldalon vagyok már, a jó társaság miatt, meg mert sok segítőkész ember van. Megszámolni nem tudom már hányszor kaptam segítséget itt az oldalon ha valamivel elakadtam, viszont amivel többször én is szembesültem ez a "diktatúra". Voltam sok évig én jómagam is moderátor más oldalon, ahol kicsit nehezebb témák mennek, és hát elég érdekes embereket fúj össze a szél, de amellett hogy mindenért vállaltam a nevem, igyekeztünk megfontoltan cselekedni. Valóban nem mi tartjuk fent az oldalt, de az ittlévő emberek miatt létezik, hány év is ment most a kukába? Csak remélem hogy nincs véglegesen törölve.. Én is osztom hogy sokkal kevesebb bemutatott dolog lesz, sajnos....
(#) Keresztes Vitéz válasza pjg hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 1
 
Igazad van, biztos kevesebb lenne a bemutatott eszköz. Viszont kettészedném a dolgot. A kész dolgoknak lehet cikket írni, és úgy bemutatni, a félkészeket pedig be lehet mutatni véleményezésre a saját témájában.
(#) sargarigo hozzászólása Feb 27, 2018 / 1
 
Óh emberek! Ezt most tényleg?!? A kedvenc témám volt az összes közül! Mindnen alkalommal amikor megjelent valami új dolog, mint egy kisgyerek rohantam megnézni hogy ki mit alkotott! Sajnálom hogy így történt, megint egy jó dolgot sikerült tönkre tenni.
(#) messius hozzászólása Feb 27, 2018 /
 
Remélem csak technikai oka van a téma "eltűnésének"! Nem hiszek a kollektív büntetésben, ezzel nem lesz jobb, nem építi hanem rombolja azt a többségi közösséget, aki rendeltetésszerűen használja a topic-ot és örömét lelte mások által megosztott alkotások bemutatásán. Még akkor is ha sokan nem tartották be a "játékszabályokat", sértő és személyeskedő véleményt alkottak. De talán pont erre való a "moderálás" és nem egy komplett és népszerű téma törlése jelenti a megoldást!
A "Ki mit épített" témánál mindig is "probléma" volt, hogy az alkotásokat véleményezték. De az alkotás velejárója az ,hogy reakciót vált ki másokból! Talán itt kellene kompromisszumot kötni! A gratuláció is épp úgy vélemény alkotás mint egy KULTÚRÁLT, JÓSZÁNDÉKÚ "kritika", amibe nem fog belehalni az alkotó, sőt a fejlődésének ad teret, amennyiben valóban építő jellegű a kritika és nem a megalázásról szól!
Az arany középút felé kéne terelni a dolgokat, nem pedig a drasztikus lépések irányába, így a többséget nem éri veszteség!
(Ha technikai probléma áll fenn akkor a hozzászolásom tárgytalan és elnézést!)
(#) don_peter válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 4
 
Azért ezt te sem gondoltad komolyan szerintem..
Én például azóta nem próbálok cikket írni, hogy huszadjára sem aktiválták kérésem ellenére.
Töröltem és máshol lehoztam, gond és bürokrácia nélkül.

Más:
Én is már pár éve járok erre a fórumra és kaptam elégszer rendkívül szélsőséges moderálást, olyanért amit nem is értettem, mert amit az egyiknek szabad azt a másiknak nem alapon.
A bürokratikus és diktatórikus üzenet az oldal használatának első napjától érezhető, nem is tudok ezzel ma sem mit kezdeni, maximum alkalmazkodni, mert én csak egy porszem vagyok a gépezetbe, de előbb-utóbb úgy is vissza nyal a fagyi.

Az első vissza nyalás szerintem a most elindított topik törlési lavina, úgy gondolom, hogy az oldal egyik, ha nem is a legnézettebb, de talán a leghúzósabb topikja volt, hisz az oldalra befolyt támogatás (gondolok itt a hestore-ra) nagy részét a "ki mit épített" topikból megszületett inspirációkból nyerte. Ha marad ez a magatartás ezzel csak veszít most az oldal fenntartója.
Azt mondjuk nem hiszem, hogy véletlen volt, szerintem inkább hirtelen felindulás lehetett a törlés indoka, ezúttal durván szájba hányva a teljes fórumközönséget, akik komoly erőfeszítésükkel segítették egymást és az oldal virágzását.
Kíváncsi vagyok mikor törlik majd ezt is..
(#) forma3 hozzászólása Feb 27, 2018 /
 
Valakinek ma elgurult a gyógyszere, az biztos..
(#) Kari55 hozzászólása Feb 27, 2018 /
 
Ekkora halat...
Jaj bocs, ekkora hó van nálunk, és még indig esk...!
(#) usane válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 1
 
Osztom a véleményed. Ami nem csicsás, tökéletes kivitel volt az már sokak szemében nem volt jó. Nem mindenki rendelkezik profi szerszámokkal és eszközökkel. És ez egy HOBBY oldal, nem pedig egy bemutatóterem, ahogy te fogalmaztál.
Mindenesetre törölni nem kellene, mert sok ötletet ad a fórumozóknak, de a kritikusok egy kicsit elgondolkodhatnának ezen. Nem kellene minden nem odaillő csaavaron vagy előlapi szövegen kiakadni. Valamint mindenkinek más az esztétikai érzéke is. Ha meg is van a kézügyessége nem biztos, hogy neki az a szép ami másnak.
(#) usane válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Itt még csak 1-2 cm van, és csak apró szemek szállingóznak.
(#) Frankye válasza usane hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 1
 
Kollégák!
Alig néhány hozzászólással korábban kértem a szíves türelmeteket, hogy utána járhassak a dolognak, miért lett törölt státuszú a téma. Amíg ez megtörténik, addig kerüljük a felesleges hangulatkeltést, ha kérhetem! Legalább egy napot várjatok, hogy megtudjam az okát. Sajnos minden további nélül előfordulhat, hogy tévedésből kerül ki a téma a látható (nyilvános) témák közül, nem is szólva arról, hogy az adott témában egy olyan szál indult el, aminek a lezárása nem volt egyszerű. Minden további nélkül el tudom képzelni, hogy a moderátor kolléga azért vette le a nyilvánosság elől, hogy nyugodtan tudjon dolgozni.
Szóval kis türelmet kérünk mindenkitől!
(#) Kari55 válasza usane hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Én is osztom a véleményed, mert vannak itt olyan produktumok, amik - szerintem - a PROFI szintet is meghaladják, és már bőven nem a Hobbi kategóriába sorolhatók.
(#) Skori válasza usane hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 2
 
Szerintem aki vállalja a nyilvánosságot, ill. azt hogy nyilvánosan bemutatja amit készített, az ne csak a dicséretet, hanem a kritikát is viselje el. Véleményeket moderálni amúgy is elég nehézkes dolog, főleg ha csak a kritikát érinti, mert elferdíti a kialakult valós képet, ill. azt, hogy az oldal közönsége hogyan ítélt meg egy alkotást. Volt már itt bemutatva sok jó készülék, (olyan is ami nem profi gépekkel készült, mégis igényes munka), de volt már balesetveszélyes cucc, és ugyan működőképes, de kukába való gányolás is. Ha egy kulturált barkács készülékről leírhatjuk, hogy tetszik, akkor egy gányolmányról miért ne írhatnánk le, hogy az ami? Mert sértő annak aki készítette? Na és? A közzétevő vállalta a nyilvánosságot, annak lehetnek következményei, amik nem kizárólag, és nem feltétlenül pozitívak!
(#) Skori válasza usane hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 2
 
Anno egy volt kollégám (csoportvezetőm) épített parabola antenna forgatót - akkor amikor még nagy szó volt sok tv csatornát venni. Amikor megláttam még nem tudtam, hogy kinek a műve, csak megláttam a borzalmasan kinéző hegesztéseket rajta, és megkérdeztem, hogy "na ezeket a varacskolásokat meg ki művelte?" Kikérte magának a dolgot, de azért később megtanult rendesen hegeszteni...

Arra akartam rávilágítani, hogy aki akar, az tud a kritikákból is tanulni, és ez esetben a kritika hasznára vált - még ha abban a pillanatban esetleg nem is esett jól.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2018
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Arról nem beszélve hogy sokan jártak abba a topikba csak a mancsok miatt. Pozitívan értékelt hozzáaszólása a fórumban nem volt az illetőnek, vagy csak alig, ott meg örült mert kapott egyetlen hozzászólásra egyből harmincat.
Ha meg valaki megjegyezte hogy azt miért úgy és miért nem amúgy akkor megsértődött.
Néha már az is egy olyan kié hosszabb topik volt, bebeee az én dobozom még szebb...
Így sokan át is estek a ló túloldalára, többe került maga a doboz mint a kütyü ami benne volt.
Ki így csinálja, ki úgy.
(#) don_peter hozzászólása Feb 27, 2018 /
 
Közben visszatért a topik.. Öröm van
(#) Moderátor hozzászólása don_peter hozzászólására (») Feb 27, 2018
 
Köszönjük a türelmet.
(#) sany válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Majd mennyi víz lesz majd ebből , meg sár.
(#) Topi hozzászólása Feb 27, 2018 / 1
 
A Ki mit épített téma visszaállítva. Egyik moderátor kolléga véletlen félrekattintott, semmi ok az aggodalomra.
(#) szikorapéter válasza don_peter hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Írni akartam hogy túl nagy feneket kerítenek a dolognak lehet csak átalakítják a topicot vagy valami,de úgy véltem feleslegesen szólnék hozzá, ha ez meg se fordult az emberek fejében, nem a modik rosszak csak gondoltam javítani akarnak rajta valamit.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2018
(#) usane válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
De megfordult, cak arra mit írjon az ember. Ha véletlen volt úgyis visszállítják
(#) usane válasza Skori hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 1
 
Azzal nincs is baj ha életvédelmi és hasonló célból történik a kritika. Viszont az, hogy van aki profi szerszámok nélkül is tud szépet készíteni még nem jelenti azt, hogy más is. Hiába veszel megfelelő vásznat meg ecsetet attól még nem fogsz tudni festeni. Bár némelyik festő egy-egy képétől lehet én is jobbat festenék
(#) usane hozzászólása Feb 27, 2018 /
 
Miért van az, hogy a kazán mindig a legnagyobb hidegben romlik ek?
(#) Frankye válasza usane hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 1
 
Ez Murphy törvénye.
(#) szikorapéter válasza usane hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Nálunk egy hónapja áll.... Igen ez egy érdekes kérdés hogy miért mindig a legnagyobb hidegben? Talán mert akkor használjuk a legtöbbet vagy mert akkor volna rá a legnagyobb szükség?
(#) usane válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
És mivel fűtesz, ha áll a kazán?
(#) szikorapéter válasza usane hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Hát mivel a kazán áll így villany megy most helyette. Pörög is tőle az óra rendesen....
Következő: »»   2858 / 3556
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem