Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3059 / 3552
(#) granpa válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 30, 2019 2 / 5
 
Szerintem (remélem a többiek szerint is) őrizzük meg a Fórum minőségét! Aki nem hajlandó az itteni követelményeknek, -és magyar helyesírásnak-, megfelelni (természetesen a diszlexiások , diszgráfiások, és a külhoniak kivételek!), arra nincs itt szükség, mert lehúzza a Fórum színvonalát! Az, hogy más fórumokon hogyan "hánynak", a kutyát sem érdekli, az az ő "szemétdombjuk"!
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) antikzsolt válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 30, 2019 / 6
 
Nem vagyok igénytelen,buta lehet mert sajnos odafigyelés helyett dudorokat kaptam a fejemre az iskolában. Csak a fél gyerekoromban többnyire nagyon rosszul halottam.(eü okok miatt. Az utolsó műtét után 30-60% a maradék hallás Egyben ez is volt a legjobb hallásom. És azóta csak romlott) Sajnos a több évtizedes megszokást bárhogy is próbálom eltüntetni nem megy. Egyszerűen hibásan írok ha a böngésző nem javít ki, esetlegesen még az is rátesz hogy sokszor nagyon fáradt vagyok. Bevallom őszintén hogy a jelenlegi szintet is elég nehéz volt elérnem. Főleg hogy az olvasással is gondjaim vannak. De ennek is van egy jó oldala. Ha szól az asszony akkor ráfoghatom hogy nem hallottam
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2019
(#) antikzsolt válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 31, 2019 /
 
Szia. Nem vettem magamra. Csak leírtam hogy vannak olyanok akik nem azért nem írnak helyesen mert nem akarnak, mert nem tudnak. Pont azért is írtam le nyilvánosan. Nem akartalak megsérteni csak képviseltem az érem másik oldalát. Én is leírtam a véleményem. És bizony volt hogy én is egy trollnak nézet embernek szóltam be. Sajnos egy sorstárs volt.
(#) (Felhasználó 116638) válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 / 2
 
Ennek örülök
A Te írásod pedig teljesen okés.
Szakmailag is jókat írsz, ahogy párat visszaolvastam.
Nehéz elfogadni, hogy a helyesírás romlik, sőt maga az "írás" kezd elavulni.(Mármint a papíralapú)
A gépelés más, ha nincs helyesírás ellenőrző, akkor általában elvadulnak a dolgok.
Meg itt a fórumon az a gond, hogy nem tudod ki van a "másik oldalon". Trollkodó tizenéves?
Unatkozó nyugdíjas?Önigazolásra váró ember? Villamosmérnök, aki segítene?
Nagy tapasztalatú idős szaki? Nézz meg pár korrekt szakmai hozzászólást, néhányat csak azért lemancsoz pár névtelen, mert nem tudja hova tenni az ellenszenvét, szakmai féltékenységét, vagy csak azt hogy másnak más a véleménye, vagy nem az övé az utolsó szó.
Persze emberek vagyunk, senki sem tökéletes.
Idézem tanult MME kollégám eltűnt hozzászólását, amit Ő sosem alkalmaz, csak leír:

Okosság.JPG
    
(#) nedudgi válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 31, 2019 /
 
Mi a szösz az az MME?
(#) antikzsolt válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 31, 2019 /
 
Magyar madártani és természetvédelmi egyesület

Tubeamp Nagyon sokat kellett saját magamnak tanulni. De leginkább a böngésző segít sokat. ÉS igyekszem mindig érthetően fogalmazni. De sokszor pont a hallásom hiánya miatt nem megy rendesen a megfogalmazás. A szókincsem sokszor bizonyul kevésnek. Igen sokszor volt hogy kérdezni akartam. De 20-30 perc szenvedés után inkább feladtam. És az egész munkát hagytam a fenébe.
(#) (Felhasználó 116638) válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 / 1
 
Nincs ezzel semmi gond.
Én értékesnek tartom az autodidakta tanulást, fejlődést.
Néha pedig mindenki feladja.
Nehogy azt hidd másnak mindig, minden sikerül.
Kell a kudarc is, a tanulás miatt.
(#) lóri hozzászólása Júl 31, 2019 / 3
 
Állítólag azért vagyunk a Földön, hogy fejlődjünk. Ehhez próbáltam meg hozzájárulni az én szintemen, viccesen. Azt gondoltam, hogy sokan olvassák és, ha mások észreveszik, hogy valamit nem úgy kell írni, elsajátítják a jót. Hozzászólásom tanítójellegű (ezt külön kell írni?) volt, nem akartam bántani senkit. Érdekes, hogy a minden képen-t törölték, mert pont erre hívta fel egy moderátor a figyelmet egyszer, még talán képet is mellékelt. Az ő hozzászólását is törölték? Az én szakmám bábkészítő, ezért értek a szarka varráshoz. Sajnálom a ramazurit, köszönök minden hozzászólást. Amúgy nem Grétsy a rokonom, de nagyapám 10 nyelvet beszélt, és szótárakat szerkesztett. Én helyesírásból egy erős kettes lehetek mostan. De mint mondtam, a volt csajom HR-es és ő a helyesírást nézi meg először. Ez egy cv-nél érdekes lehet.
(#) granpa válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 / 2
 
Milyen jelzett csoportokról, kivételezésről, kettős mércéről írsz (érdekes látásmód!)? EGY MÉRCE van: a Fórum Szabályzat; amely külön kitér a magyar helyesírás betartására. Természetesen én is elgépelem néha, és olykor elküldés előtti ellenőrzéskor sem veszem észre. Nem "fröcsögök"; aki úgy érti, annak úgy is van (ez a finomított leírása annak, amit gondolok). A semmitmondó hozzászólások résszel egyetértek.
(#) granpa hozzászólása Júl 31, 2019 1 / 6
 
Heveny röhögés fogott el, mikor megláttam a két elgépelési hibára ráharapó, moderálási jelentést. Ígérem, ezentúl sűrűrbben fog előfordulni, sőt igyeszem néhány helyesírási hibát is ejteni (pl: j/ly), hogy örömöt szerezzek a "vadász"nak. Nem lesz könnyű, de a cél érdekében erőt veszek magamon.
(#) hthomas hozzászólása Júl 31, 2019 /
 
Sziasztok! Tudnátok olyan programot ajánlani nekem, amivel vízjelet tudok tenni képekre? Semmi más funkció nem érdekes, elég ha csak ennyit tud. Amiket találtam az vagy bonyolult, vagy fizetős.
(#) gyerek67 válasza hthomas hozzászólására (») Júl 31, 2019 / 1
 
IrfanView.
Szerkesztés -> Vízjel beszúrása.
(#) Ge Lee válasza granpa hozzászólására (») Júl 31, 2019 / 4
 
Ha már segítő hozzászólást nem képes valaki firkantani, akkor ezen képességbéli hiányát így próbálja orvosolni, mert hát az mégsem járja, hogy ne kattogtathassa a billentyűzetet. Amit még érdemes megfigyelni, az a lefele mancs, pl. az ilyen hozzászólásra amit most is írtam. Mert szinte sejthető hogy kinek az önérzetét fogja sérteni, rá is nyom (most lehet hogy nem mivel felhívtam a figyelmet rá), általában még a haverja is. Vannak gyanúsan rendre együtt mancsozgatók, hogy a két név puszipajtásokat takar, vagy egy és ugyanazon embert dupla reggel, ki tudja.
(#) nedudgi válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 /
 
Még egyszer megkérdezem, mit értesz az MME kifejezésen?
(#) Ge Lee válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 31, 2019 /
 
Segítek, bár csak tippelek, de szerintem helyesen. A megmondóembert rövidítette úgy. A megmondóember egy olyan személy, aki éppen ugyanazt csinálja amit mi, csak magunkon ezt valahogy sosem szoktuk észrevenni.
(#) (Felhasználó 116638) válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 /
 
Vizet prédikálsz,és bort iszol
Remélem a mondanivalód magadra is vonatkoztatod.
(#) bbalazs_ hozzászólása Júl 31, 2019 /
 
Szerintem a topic címe a helyesírási vita hitelességét minimum árnyalja...
(#) nedudgi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 /
 
A "topic" alatt topikot értesz?
(#) nedudgi válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 /
 
Harmadszor kérdezem, mit értesz a MME kifejezés alatt?
(#) Moderátor hozzászólása Júl 31, 2019
 
Tényleg nem tudjátok visszafogni Magatokat? Muszáj lesz komolyabban közbelépnünk, ha nem fejezitek be ezt a "kinek a nagyobb a kakaskája" méricskélgetést!
(#) (Felhasználó 116638) válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 /
 
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 31, 2019 / 2
 
Bezzeg ha a strandon lennénk mind, sörrel/akármivel a kezünkben, simán el tudnánk beszélgetni az elektronikáról. Főleg, ha az egyik nem tudja a másikról, hogy mi a nickneve Lehet legjobb barátok lennétek élőben
(#) (Felhasználó 116638) válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 /
 
Igazad van
Habár lehet hogy az MME-k nem cimbiznének,és kóláznának
Meg nem beszélhetnél a kedvenc témájukról, mert az az övék!

Eddig a Te hozzászólásod volt a legjobb
(#) bbalazs_ válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 31, 2019 /
 
Azért, mert a vincsesztert magyarul így írjuk, még nem válik magyar szóvá.
De legyen akkor téma. Bár a topic nem ezt jelenti.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2019
(#) nedudgi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 /
 
Nem magyar szó, hanem magyar helyesírás. Néha nekem se teszik, de ez megjárja.
(#) killbill válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 31, 2019 /
 
Miért, ezt így kellene írni? Mármint a Winchester-t?
(#) Ge Lee válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 31, 2019 1 / 1
 
Ki a fene akar a strandon elektronikáról beszélni? Voltam most pár napot, de elektronikáról csak annyi szó esett, hogy vajon át merjem-e küldeni a Fimi A3-at a szigetre a nem tökéletes rálátás ellenére. Végül is nem mertem, inkább átkenuztunk.
(#) nedudgi válasza killbill hozzászólására (») Aug 1, 2019 1 /
 
Merevlemezt, ha magyarul akarsz írni.
(#) kameleon2 hozzászólása Aug 1, 2019 / 6
 
A facebookon már megszoktam az oktalan kakaskodást. Az csak szomorúsággal tölt el, hogy itt a fórumon is csökken az igényesség iránti igyekezet. Igazán kár. De hozzá kell tennem, hogy az írott fórumoknak mintegy velejárója az ok nélkül való indulatok felszabadulása. Néha pusztán csak azért, amire itt pár utalást is láttam, hogy nem látjuk egymást. Nem látjuk egymás mimikáját, gesztusait. Könnyebb egymás mellett elbeszélni, egymást félreérteni a nonverbális jelrendszer és jelkészlet teljes hiánya miatt. Az pedig kifejezetten nem kívánatos, hogy itt a pihenő topikban elektronikáról beszéljünk, hiszen éppen ezért van a többi fórumtéma, tárgyaljuk ki ott a részleteket. Mi ide jövünk sörözni és strandolni . Ezért lenne jó ha valaki nem csinálna bele mindig a strandvízbe. Ahogy elnézem néha elég lenne - bár nyelvtanilag indokolt - a felkiáltójelek mellőzése. Sok szöveget olvasva úgy érzem, mintha folytonos ordibálás lenne leírva. Én, személy szerint jobban kedvelem a pontokat. Ott mindig lekerül a hangsúly és van ideje az embernek levegőt venni.
(#) gernerakos válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 1, 2019 /
 
HDD
Következő: »»   3059 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem