Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3077 / 3550
(#) jani1987 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Tegnap jártam meg Hajdúszoboszlót oda-vissza. Nem is annyira fizikálisan fáradtam el csak megnőtt az étvágyam tőle. Első alkalomnál meghaltam. Most meg mindenki haldoklik körülöttem ha a szomszédos Bakonszegbe kellene áttekerni. Volt olyan aki át buszozott mint hogy biciklire ült volna.
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 20, 2019 / 1
 
A koplalás bizonyítottan nem jó módszer. A szervezet, ha nem jut elegendő tápanyaghoz, tartalékolni fog, (zsírban) amint hozzájut elegendőhöz, de addíg is amíg lehet, növeli a feldolgozás hatásfokát. Érdekes az is, hogy a szervezet szinte a végletekig a vizet is a tartalékolt zsírból tudja pótolni.
Nézd meg azokat a népcsoportokat, ahol generációk alatt jellemző volt az alultáplátság, ma mennyi sok közöttük az elhízott ember. A "felsőbb osztályokba" (nem véletlen az idézőjel) ahol mindig hozzájutottak megfelelő, és elegendő élelmiszerhez, ez nem jellemző. Az elhízás azok között sem volt jellemző, akik nap mint nap nehéz fizikai munkát végeztek. Ma meg mi van? ülsz a munkahelyeden, ülsz a kocsidban, ülsz otthon a TV előtt, nem csoda, hogy a popsid nő, hogy kényelmesen ülhess.
Az (él)sportolóknál pedig a sportolás ideje alatt megszokott, és beállt anyagcsere borul, többé kevésbé.
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 20, 2019 1 /
 
Ahogy láttalak, nem is vagy elhízva. A szervezet jelzi, ha valamire szüksége van, ha kalóriára éhes leszel, ha vízre, szomjas. És ezeket a jelzéseket nem lenne szabad elnyomni cigarettával, kávéval.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2019
(#) jani1987 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
175/70. Nem élek egyikkel se. A cigit a mai napig nem tudják megmondani miért szívják.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 20, 2019 / 1
 
Idézet:
„A koplalás bizonyítottan nem jó módszer. A szervezet, ha nem jut elegendő tápanyaghoz, tartalékolni fog, (zsírban) amint hozzájut elegendőhöz, de addíg is amíg lehet, növeli a feldolgozás hatásfokát.”
Pedig célravezető. Az említett napi 10km futást, 10km gyaloglást és egy órás edzést napi 1 szelet kenyérrel és egy karika párizsivel csináltam végig hónapokig. Igaz szerelmi bánatom volt, így módosult a tudatom.
(#) nagym6 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 20, 2019 1 / 1
 
Idézet:
„A koplalás bizonyítottan nem jó módszer.”
Sajnos másképpen nincs fogyás, elhíznék, az meg sokkal rosszabb. Én hetente háromszor-négyszer bicózok 1-2 órát erős tempóban, totál kiizzadok, ettől nincs fogyás, több mozgás már terhes lenne. Pedig fele annyit sem eszek mint az átlagember, az is kalóriaszegény. Bármennyit mozgok, a kaja nem hiányzik. Nekem csak a koplalás adja az egészséges testsúlyt. Hozzáteszem, környezetemben emberek 90%-a eléggé túlsúlyos, ők esznek jól.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Azért szerintem a géneknek is köze van ahhoz ki mennyire sovány illetve elhízott. Mégha koplal is valaki, lehet nem tud fogyni. Vagy olyan nincs?
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2019
(#) kameleon2 válasza sany hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Az egész életem a gének elleni harcokról szól. Ezért a koplalás és ezért a sport. Amíg bírom. A köszvényem is a genetikának köszönhető, ami miatt fel kellett adnom a futást. Hiába fogytam le 35kg-ot, az idő visszasegített 15-20kg-ot. Ez hol följebb hol lejjebb megy. Nincs garancia semmire. Kivéve, ha valaki supermennek született és tokaszalonnát eszik kolbásszal mégsem hízik.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Idézet:
„Vagy olyan nincs?”
Olyan nincs, hogy valaki nem eszik, és hízik. Tehát valamennyi kevés kaja alatt mindenképpen fogyás lesz, csak szélsőséges esetben már ártalmas lehet az a szintű koplalás. De az tény, hogy sokkal többet eszünk (én nem) mint kellene. Ezért van az, hogy én simán elvagyok az átlagnak fele kajával bármennyi mozgás esetén is.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 20, 2019 / 2
 
Idézet:
„supermennek született és tokaszalonnát eszik kolbásszal mégsem hízik”

Nem kell ahhoz szupermennek lenni, nézz meg egy öreg parasztembert, tokaszalonnát eszik kolbásszal, reggelire hideg birkapörköltet, bort iszik víz helyett, és pálinkát reggelire, mégis szikár, és elélt 96 évig. Az én nagy-, és dédapám igaz nem földművesek voltak, hanem kovácsok, magas kort értek meg, kövérek sem voltak, de iszonyat erősek.
(#) mek-elek hozzászólása Okt 20, 2019 /
 
Hát igen...
A gének, az egyedi anyagcsere, meg hát az evéshez tartozó mozgásmennyiség lenne a megoldó képlet lelke.
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Szerintem az energia megmaradás nem genetika függvénye. Amennyit beviszünk azt el is kell fogyasztani, ha nem akarunk hízni. Az én súlyom 20 éves korom óta változatlan 1-2 kg ingadozással. Pedig 60 elmúltam. Eszem annyit mint két másik ember, de azt le is mozgom. Ennyi a titok.
(#) ronin75 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 20, 2019 1 /
 
"A szervezet jelzi, ha valamire szüksége van, ha kalóriára éhes leszel, ha vízre, szomjas."
Ez egy bizonyos szintig igaz is, de nem lenne szabad éhesnek lenned, mert az már azt jelzi, hogy hiány jelentkezett. Elkezdesz éhesen enni, valójában elég lenne három falat, de mivel a teltségérzet és a felszívodás késöbb jelentkezik, jól túleszed magad. Ideális esetben sosem kellene az éhségérzetnek jelentkezni, akkor a szervezet is "elhiszi", hogy lesz folyamatos bevitel és nem áll rá a tartalékolásra.

A kalóriabevitel és felhasználás mérlege is érdekes dolog. Nagy átlagok vannak, de minden ember más és más. Ez alapján elég nehéz kiszámolni mennyit is vigyek be egy nap, hiszen azt sem tudom, mennyit fogok felhasználni vagy használtam fel eddig.

Ezen kívűl léteznek anyagcsere vagy hormonális problémàk is, amiknèl a bevitel / felhasználás mérleg felborul.
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 20, 2019 / 1
 
Ez sajnos nem igaz. Amikor fogyóznom kellett, akkor ismerkedtem meg egy kollégámmal. Reggel - este folyamatosan zabált, mégis 20 kilóval könnyebb volt. Én a fogyókúrám alatt a minimumot 80kg-al értem el, pedig az ideális súlyom ez alatt lett volna, de fizikailag nem ment le több a rengeteg sport ellenére sem. Ő nem sportolt soha. A végén miatta adtam fel a diétát, mert nem bírtam nézni a mérhetetlen ételpusztítást, amit csinált. Szóval a genetika nem lebecsülendő.
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Igen ez így van. Vannak -kevesek- akik sok evéssel vékonyak maradnak, mások fele kajától gömbölyödnek, miközben mozgásuk ugyanannyi, azaz szinte semennyi.
(#) ronin75 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Pont a koplalás a legrosszabb, nem célravezető. Ezért van a "hol feljebb megy, hol lejebb". Ez nem genetika, a génállományod állandó.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Mert függőséget okozó drog. Ugyanígy a kávé is, csak a lobbi kijárta, hogy ne nyilvánítsák annak.
(#) Villanymozdony hozzászólása Okt 21, 2019 /
 
Sziasztok!
A "levegő spray"-nek nevezett kis palackokban, milyen gáz van?
Levegő vagy nitrogén biztosan nem, mert azt ekkora hőmérsékleten nem lehet cseppfolyósítani, vagy akkora nyomás kellene, hogy a spray palackot rég szétvitte volna.
(#) nedudgi válasza Villanymozdony hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Propán 50-60%, 25-30% bután, és 10-12,5% izobután egy lehetséges keverék.
(#) Villanymozdony válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Az szép... Akkor tűzveszélyes rendesen.
Igazából kísérleti jelleggel kerékpárt akarok felfújni olyan, lehetőleg nem gyúlékony gázzal aminek nagyobbak a molekulái mint az oxigén/nitrogén kombinációnak, így lassabban csökkenne le a nyomás tároláskor, nem diffundálna ki a gumi szerkezetén keresztül.
Tényleg csak a kísérlet kedvéért, mert nem nagy ügy felpumpálni kb. 3 havonta.
(#) nedudgi válasza Villanymozdony hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Vegyél egy akkus kompresszort.
(#) Alkotó válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Idézet:
„"...a koplalás adja az egészséges testsúlyt..."”

Én igyekszem egészséges életmódot élni, és ehhez van egy súlyom (ami valójában tömeg és sűrűség, de ha van gravitáció akkor a súly is értelmezhető lesz). Na de ki tudja (merészeli) megmondani nekem, hogy mi az egészséges számomra? Nekem elvileg van kb. 5-10 kg "feleslegem" de így érzem magam jól, így van erőm, és némi tartalékom. Ha bánatos vagyok és fogyok 2-3 kg-ot, akkor szinte csak kóválygok a testemben, töredéke az erőm és a sebességem, a reflexeim lassulnak, és az ütéseim gyengülnek. Kell ez nekem...?
A szélsőségek, az élettanilag kóros testtömegek mögött a legritkább esetben az evés módja a megoldás. Akár túl sovány, akár túl kövér valaki, ott más gondok vannak. Sajnos ezek megoldása sokkal nehezebb mint egy diéta kitalálása és betartása. Akár mentális hiba, akár örökletes adottságok, akár divathóbort van a háttérben a dolog megoldása iszonyatosan nehéz.
(#) Petyaa válasza Villanymozdony hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Ha felfújod héliummal 33grammot nyerhetsz rajta kerekenként kb
(#) Alkotó válasza ronin75 hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
A "kalória" csak egy mértékegység a beviteli oldalon. Divatos most vagdalózni vele, de nem igazán ez a lényeg. Nagyjából kell nekünk: fehérje + szénhidrát + vitamin (amihez kell flavonoid) + lipidek + víz.
És talán mondanom sem kell, sok vita van az arányok kapcsán. Pl. a testépítők fehérje bevitele brutális, a vegetáriánusok meg elbillentik az egyensúlyt.
A BioTEchUSA és a SCITEC táplálék kiegészítők széles választékát kínálják. Ezeknek vannak kritikusai, akik inkább a kolbászra esküsznek. De ha próbálná valaki a felkínált hasznos dolgokat normál kajából bevinni, akkor kb. szétdurranna a gyomra.
Csak joggal felmerül a legalapvetőbb kérdés, hogy valóban szükség van-e olyan dózisú "támogatásra", amit egyébként nem lehetne sima evéssel bejuttatni? Én is szeretném tudni a választ.
Egy konkrét példát tudok saját tapasztalatból. Én jelentősen és egyoldalúan terhelem a testemet, és ha nem szedek csont-porc regeneráló szereket, akkor fájdalmaim vannak. Ha beviszem az "MSN+kondroitin+glukozamin" kombómat, akkor viszont jól elvagyok.
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 21, 2019 / 2
 
Ezekről a dolgokról én is mesélhetnék, gyakorlatilag a levegőtől is hízok. Régebben kb. 45kg-ot fogytam, rengeteg mozgással (kocogás, bringa, felülések, súlyzó, húzódszkodás, expander), és koplalással - egyszerűen azért mert sehogy másképp nem ment. Sajnos a rengeteg mozgás már nem megy, fájnak az alkatrészeim tőle, és mióta az allergia is megtalált, a levegőm is hamarabb elfogy. A kaját önmagában hiába csökkentem, 10 év alatt nagyjából visszajött minden.
Amit a sok szakértő mond pl. "a koplalás rossz módszer" egy tévedés. Többnyire olyanok mondják akik sosem voltak kövérek. Nos én meg megnéztem és/vagy megkérdeztem, annak idején, hogy a vékonyabb testalkatúak mit és mennyit esznek - csak összehasonlításképpen. Nos a többségük elfelejtett reggelizni, vagy nem elfelejtett, csak sietett reggel, így ez kimaradt. Ez kapásból ellentmond annak amit tanácsolni szoktak. Azután ezek közül néhányan az ebédet is kihagyták, mert nem volt idejük enni a munkahelyen, csak később 14...15 óra körül, benyomtak egy szendvicset. Este bezuhantak az ágyba, vacsora csak pár falat ami éppen van otthon. Magyarul a vékony emberek egy jelentős része azért vékony, mert koplal, csak ö nem így nevezi a dolgot, és nem is így gondol rá. Egyszerűen a táplálkozást csak egy szükséges dolognak tekinti, de nem tekintik pl. fontos dolognak. Ha ezek az emberek is szeretnének jókat enni, akkor ugyanúgy meghíznának mint mások. Volt olyan ismerősöm is aki 3x annyit evett mint én, és mégis mindíg vékony volt, aztán egyszer csak kifogyott a szervezetéből valami hormon, vagy borult az egyensúly valamiért, és akkorára hízott, hogy alig bír kimászni a kocsijából. Ilyen kivételek mindíg lesznek, de ennek mindíg oka van. Jelen helyzetben én pl. csak akkor fogyok ha kimondottan éhezek. Ha csak ugyanannyit eszek, mint mondjuk a feleségem (aki jóval kisebb súlycsoport mint én), akkor már felfelé mennek a kilók. Genetika, életmódprobléma? Nem tudom, csak azt, hogy nincs egyszerű megoldás. A doki is kb. annyit mond, hogy fogyjon le, ne egyen semmi olyat amit szeret, egyen olyan dolgokat amit nem szeret (akkor inkább semmit), és mozogjon többet. Mintha ez ennyire egyszerű dolog lenne - de nem. Van akinek ennyire egyszerű, és van akinek ez nem működik. Akkoriban amikor 45 kilót fogytam, az első két hétben éreztem a brutális éhséget, utána gyakorlatilag elmúlt (vagy megszoktam), de mostanában nem sikerül kibírni ezt az első két hetet.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2019
(#) kameleon2 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Én a túlsúlyomnak köszönhettem az életem. Agyhártyagyulladást kaptam, mumpsz szövődményeként. 1 nap alatt 20kg-ot fogytam. Én túléltem és viszonylag jól megúsztam. Egy tőrvívó ismerősöm csak a kisujját tudja mozgatni és az egyik lábát - évtizedek óta. Az amerikai szuperkatonákat is túlsúlyosnak "tervezik", hogy nagyobb legyen a túlélési esélyük.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 21, 2019 / 1
 
Idézet:
„fogyok 2-3 kg-ot, akkor szinte csak kóválygok a testemben, töredéke az erőm és a sebességem, a reflexeim lassulnak, és az ütéseim gyengülnek”
Én pont fordítva vagyok. 1-2 kiló gyarapodást észreveszek mérés nélkül, mozgás közérzet stb. minden rosszabb. Minél soványabb vagyok, annál jobban érzem magam, megszoktam, hogy kaja nélkül sem gyengülök, szervezet hozzászokik. Nem biztos, hogy jó minden nap jóllakni, szerintem nem. Jelenleg 88kg 176cm, ez sok. Tavaly lefogytam ebből 9 kilót, akkor éreztem legjobban magam, de visszajött a súly 1 év alatt, pedig alig eszek.
Idézet:
„A szélsőségek, az élettanilag kóros testtömegek mögött a legritkább esetben az evés módja a megoldás.”
Pedig legtöbbször az evéssel van baj. Korunk egyik nagy problémája a túlsúly, ami alapvetően a szükségesnél sokkal több kalória bevitele miatt van (és a nagyon kevés mozgás). Szenvedéllyé válik az evés, olyan mint a drog, amíg szét nem pukkadunk, addig eszünk. Tehát túl sokat eszünk. A túlsúly nagy rizikófaktora sok betegségnek, szív keringés, rák, stb., öregedéssel pedig menetrendszerűen hozza a vérnyomás, vércukor stb. problémákat, a napi marék gyógyszerszedést.
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Idézet:
„.....ha nem szedek csont-porc regeneráló szereket, akkor fájdalmaim vannak. Ha beviszem az "MSN+kondroitin+glukozamin" kombómat, akkor viszont jól elvagyok.”
Ezzel nem árt vigyázni, ha már erre van szükség, az egy előjel, és egyszer csak elkezd nem hatni ez a kombó...
(#) Skori válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Idézet:
„Korunk egyik nagy problémája a túlsúly, ami alapvetően a szükségesnél sokkal több kalória bevitele miatt van (és a nagyon kevés mozgás).”
Van egy kollégám, aki 260kg (nem elírás). Kb. ugyan annyit, (vagy kevesebbet) eszik mint bárki más. Sok mozgást pedig nem nagyon lehet elvárni tőle. Egyébként egy kimondottan okos ember. Szerintem sokkal korábban (már ennél alacsonyabb testsúly mellett is) érdemi segítséget kellett volna kapnia. Az, hogy okos dolgokat mondanak kb. nem segítség. Pl. ha sokat eszik akkor kapjon valamit a "drog-függőség" ill. "kaja-függőség" ellen. Ha felborult az anyagcsere egyensúlya akkor segítsenek helyreállítani, stb.. De persze egyszerűbb annyit mondani, hogy "Fogyjon le!". A kollégám valószínűleg műtéttel fog próbálkozni.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 21, 2019 /
 
A mondandómat nem cél személynek szánom. Mivel falun adott az egészséges étrend így annyit módosítottam, hogy száműztem a margarint, az összes üdítőt. A kertbe megterem a zöldség, az alma a ház előtt terem, a tyúk az udvarba rohangál, a kecske meg nálunk mekeg. Este megfejem és bár nem sokat ad de az elég egy laza reggelihez vagy vacsorához. Szombaton eltekertem nővéremhez Hajdúszoboszlóra. 4:45 körül indultam és a Keleti-főcsatorna gátján mentem holdvilágba. Még aznap vissza jöttem. A vacsora egy 4 tojásos bundás kenyér volt. A súlyomat évek óta tartom minimális ingadozással. Pedig a koleganőim megjegyezték, hogy inkább ruháznának mint etetnének amikor meglátják mennyit eszek. Hogy a genetikám ilyen vagy az anyagcserém gyors nem tudom.
Következő: »»   3077 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem