Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3078 / 3552
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 22, 2019 / 1
 
Aki ismer személyesen, az tudja, hogy alkatilag nem vagy egy dagadt hájpacni. Tartsd is meg.
(#) kocsgab002 hozzászólása Okt 22, 2019 / 6
 
Akkor leírom én is a történetem, ha már feljött ez téma, bár még korántsem járok a végénél. 37 éves lettem most októberben. Fiatal koromban vékony testalkatú voltam, de sosem sportoltam, fiatalkor asztma miatt. 30 éves koromig nem is volt semmi gáz, ettem amennyi belémfért, minden mocskot szemetet össze ettem, meg sem látszott. Azután 30 felett szép lassan elkezdtek felkúszni a kilók. Nem gyorsan, szép lassan, de folyamatosan. Most nyáron 108Kg-t mértem. Fájtak a térdeim, nagyon nehezen ment a lépcsőzés, rosszul aludtam, horkoltam, légzés-kihagyásaim voltak. A munkahelyemen rendszerint ülve elaludtam másodpercekre. Emellett nagyon komoly reflux betegség is kialakult, volt olyan éjszakai rohamom, hogy vért hánytam, és nem sok választott el a fulladásos haláltól...Ilyenekről nem is beszélek, hogy állva cipő felvétel, busz után futás, bármi komolyabb mozgás felejtős.

Most augusztusban azt mondtam hogy elég, ezen változtatni kell. Változtattam az étrendemen, elhagytam a kenyeret, lisztet, mindennemű cukrot, fehér rizst, mindenféle üdítőt. Sovány hús megy sok, saláta változatosan, nagyon kevés szénhidrát. Reggel fehérjeturmix+zabkása, grammra kimérve, tízórai alma, ebed saláta +hús-hús-hús, uzsonna light joghurt, vacsora zöldség tojás, csirkemell. Többen írtátok, de nem kapott elég hangsúlyt szerintem a legfontosabb dolog: A fogyás titka nem a koplalás, hanem az EVÉS!! méghozzá napi 5 alkalommal. Viszont az kevés és minőségi legyen.. Nagyon fontos, hogy a szervezet ne koplaljon, hanem folyamatosan kapja a tápanyagot, és ilyenkor nem raktároz, nem ugrik meg az inzulin szint. Az étrendem abszolút fehérje-túlsúlyos, és szénhidrát szegény. Ezen felül ízületvédő (Biotech) és Multivitamin megy minden nap. A másik nagyon fontos dolog a mozgás. Feleségemmel minden nap sétálunk, kocogunk (módjával) úszunk, bringázunk. Amelyikhez épp kedvünk van. Sosem kényszerből, fontos, hogy örömömet leljem benne. Most eljutottam már oda, hogy hiányzik, ha egy nap kimarad.

És ahol most tartok eddig 10kg súlyvesztés, megy a lépcsőzés, módjával a futás, reflux megszűnt, horkolás enyhült, nem alszom el a napközben. Sokkal jobban érzem magam, még az életkedvem is jobb. Persze messze még a cél a 80kg van megcélozva, de ez a 30kg plusz sem egy hónap alatt jött fel, idő mire eltűnik.
Persze nem minden fekete-fehér, nem minden happyend, nekem is vannak nagyon nehéz napok, meginog az akaraterőm, falási rohamok jönnek, bármit megadnék egy szelet csokiért. Ilyenkor nagyon nehéz megállni, néha nem is tudok. De nagy az elhatározás, kitartok, és mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy aki szeretné, kezdje el, változtasson az életén, mert csak 1 van belőle.
Elnézést kérek, kicsit hosszúra sikerült, - bár tudnék még mesélni nem keveset - de talán valaki pont ezen írás hatására kezdi el jobbá tenni az életét.
(#) TAttila77 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 22, 2019 /
 
Nagyon szép eredmény. Sok sikert.
(#) kameleon2 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 22, 2019 /
 
A megingásról... Amikor nekem sikerült a 35kg-ot lefogyni, az is apránként ment le. Apám soha nem főzött nekem sem teát , sem mást - egyszerűen nem az a fajta volt. Vagy maximum valami jó laktató babgulyást, gulyást.... Amikor koplaltam, mindig teát ittam, azzal pótoltam a vacsorát. Aztán közel kerültem a feladáshoz. A nehéz nap után hazaértem és apám várt a friss teával. Se azelőtt se azután soha. Mintha megérezte volna. Ez nagyon sok erőt adott. Azóta is hálás vagyok neki ezért.
(#) Sanyesz5 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 22, 2019 /
 
Milyen magas vagy a 108 kilóhoz? Mert nem mondom hogy kevés volt a súly, de nem indokolt ennyire súlyos tüneteket produkálni. Én sajnos 120 kg vagyok, mellé 189 centi, reflux az van, de ilyeneket nem tapasztaltam hála isten amiket írtál, mellé 34 vagyok.
(#) kocsgab002 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 22, 2019 /
 
Én 175 vagyok, ehhez nagyon sok a 108. És inkább pocakra jött, ez okozta a nagyobb bajt.
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 22, 2019 /
 
Ez a reflux egy népbetegség, ha jól látom, mindenki ismeri. Nálam nincs gond, ha bizonyos ételeket nem eszek. Pl. főtt tojás, tojásrántotta. Elég egy tojást ennem, és 10 perc múlva már görcsöl is a nyelőcsövem. Más is tapasztalt már ilyet? Allergiás a tojásra nem vagyok, le lett tesztelve...
(#) ronin75 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 22, 2019 /
 
Mit értesz görcsölés alatt? Egyébként lehetsz rá intoleráns, az nem ugyanaz mint az allergia.
(#) Kovidivi válasza ronin75 hozzászólására (») Okt 22, 2019 /
 
Ugyanaz, mint amikor az ember refluxos, és teli gyomorral fekszik le, a gyomorsav pedig megmarja a nyelőcsövet, a szegycsont alatti területen szorító érzés, nyelni, "büfögni" nehéz...
(#) ronin75 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 22, 2019 /
 
Lehet keresztreakció is, eszel valamit, amire ellenanyagot termel a szervezeted (úgy hogy tünetet nem okoz), majd mikor tojást eszel a kettő együtt kihozza a tünetet.
(#) Kovidivi válasza ronin75 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Mik nincsenek Ilyenről még nem is hallottam.
(#) gyerek67 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Bizony, ilyen van!
Pl. a barátom lánya a görögdinnyére produkál allergiás reakciót, olyan kiütéses lesz tőle, mint a rosseb.
Pedig aztán abban milyen allergén van?
Cukros hideg víz az egész, amit késsel-villával eszünk meg...
(#) mnyugger válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Á! Az a baj. Kanállal kell enni.
(#) gyerek67 válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Na, erre nem gondoltam!
(#) Ge Lee válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Én a számmal szoktam. Meg hát, kanálból már a fát sem biztos hogy el tudnám rágni.
(#) jani1987 válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Unokahúgom és a bátyja nem ihat házi tejet, nem ehet olajos magvakat. Meg még ki tudja mit.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 23, 2019 / 1
 
Pedig az brutál. Mármint a tej. Kijön a tehénből, lehűtöd. Megkóstolod, és eldobod az agyad, mert köze nincs ahhoz amit a boltban veszel. Ugye, benne van még minden, olyan selymes, finom, édeskés íze van mintha tejszínt innál.
De kb. így van ez a többi élelmiszerrel is. Én csak a városi népeket sajnálom, hogy azoknak szerencsétleneknek miket kell megenniük. Némelyik inkább áll közel a műanyaghoz mint az élelmiszerhez, az egyéb benne lévő "természetes" összetevőkről ne is beszéljünk, mint a rengeteg műtrágya, lombtrágya, rovar és gombaölők és egyebek. Némelyiket évek múltával is ki lehet mutatni még a talajból is...
De nem baj, mert erre a műanyag iparágra gyönyörűen rá lehetett építeni a gyógyszeripart is, ami a legjobb üzlet mind közül.
(#) attika válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Idézet:
„Pedig az brutál. Mármint a tej. Kijön a tehénből, lehűtöd. Megkóstolod, és eldobod az agyad,”


Meg mást is eldobsz ha nem vagy hozzá szokva, beköltözhetsz a mellék helységbe
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Én sem legelhetek pázsitfűféléket. A tejet sem bírom. Nem hiányzik.
(#) gyerek67 válasza attika hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Amikor Szekszárdon először megjelent a Boci-bocis autó, kocsiba vágtam magam és két üres, másfél literes ásványvizes palackkal felfegyverkezve utána vetettem magam.
El is csíptem a tejes kocsit és boldogan szorítottam magamhoz a megszerzett hideg tejet.
Mivel meleg nyár volt és nagyon szomjas is voltam, a piros lámpánál várakozva azonnal meg is kóstoltam. Nagyon finom volt, az ízét nem is szabad egy napon említeni a bolti "mészhidráttal".
Még a kocsiban megittam több mint fél üveggel.
Otthon megkóstoltattam az egész családdal, azt hittem, ízleni fog nekik.
Nem ízlett, azt mondták nekik a bolti sokkal jobban bejön. (Na, ekkor dobtam el az agyam.)
Hanem a folytatás! Kisvártatva elkezdődött a futkosás és családtagjaim nem győzték egymás kezéből kicsavarni a slozi kilincsét.
Persze én lettem az első számú közellenség, aki így kitolt velük.
Mit tehettem, mély együttérzésemről biztosítottam Őket és másnapra megittam a maradék másfél liter tejet, mellékhatást nem tapasztaltam...
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2019
(#) mnyugger válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Nem mindenkit bánt a tej.
(#) antikzsolt válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
De jó nekem én ismerek olyan "vegyszert" amit nap mint nap látok és rá is lépek. Valakinek gaz másnak rovarölő. Biolé is jó belőle. Csak ne szagolj bele mert elhányod magad tőle.
Hu a jó bolti tejek párszor futottam tőle. A házitól is voltam "beteg" de kellett a hideg zsíros tejet meginnom nekem. Szinte csak tejzsírt ittam. Hajrá a perem alá
(#) Kovidivi válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Nálunk a tej a fiamnak enyhe hasmenést okoz, a többi családtagnak csak nagyon enyhe hasfájást, esetlg kellemetlen érzést, puffadás. Nemrég kipróbáltuk a laktózmentes tejet, és csoda történt. Semmi mellékhatás, lehet tejet inni, müzlit, kakaót, amit csak akarunk. Szuper. Az más kérdés, hogy bolti a tej, de a minőségével nekünk nincs problémánk.
Egyébként ha belegondol az ember, hogy a tej az a tehénnek a megszűrt vére, egyből elmegy a kedve mindkét tejtől
(#) Kari55 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Idézet:
„a tej az a tehénnek a megszűrt vére”

Akkor az anyatej az anya megszűrt vére?
(#) Kovidivi válasza Kari55 hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Igen. Vitaminnal, sok fontos dologgal, és az emésztést segítő adalékkal, ezért lesz az anyatejnek a mélyhűtőben tárolás után, mikor felenged, "hányás" szaga és íze Az anyatej elkezdi magát emészteni, a babának már csak ki kell szűrnie belőle a fontos dolgokat. Érdekes az emberi test.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2019
(#) kameleon2 válasza Kari55 hozzászólására (») Okt 24, 2019 / 2
 
Ha a sör folyékony kenyér... akkor a tej folyékony tehén?
(#) gyerek67 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Bizony! És nem okoz hasfájást!
A mellékhatások tekintetében kérdezze kedvenc kocsmárosát!
(#) gyerek67 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Laktóz tablettával segítve az emésztést ugyanaz a hatás, bármilyen tejterméket nyugodtan fogyaszthattok, mellékhatások nélkül.
A nejemnél is mindig van, pl. nem tudnak mindenhol laktóz mentes tejet adni a kávéhoz.
Állítólag tulajdonképpen az a "nem normális", akinek a szervezete simán lebontja a laktózt.
(#) tbarath válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 24, 2019 / 5
 
A "laktózmentes" tudomásom szerint azt jelenti, hogy az a normál tej/tejtermék, csak gyárilag hozzáadagolják a laktázt.

És azt hiszem Kőhalmitól hallottam valahol, hogy a sajtos-tejfölös lángos nem más, mint a magyar pizza a tehén gyümölcseivel.
(#) gyerek67 válasza tbarath hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Idézet:
„...a magyar pizza a tehén gyümölcseivel.”
Következő: »»   3078 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem