Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3219 / 3552
(#) TAttila77 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Milyen más fórumok?? Itt a csövest is míg trollok uralták, abban is rendesen ment a panaszkodás lefagyasztás törlések pont ugyan úgy. Több troll most is itt van.
(#) Ódenka válasza Gafly hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Régebben láttam egy videót egy utcán kigyulladt autó oltását. Külországban játszódott a történet.
Az utastérben pislákolt valami láng, aztán kijöttek a tűzoltók...
Ráérősen, ha jól láttam még meg is reggeliztek, újságot olvastak, aztán tovább kapkodtak az esettel.
Először is az összes szélvédőt bezúzták teljes keresztmetszetben. Feszítő-vágóval kinyitottak pár ajtót és a motorháztetőt.
Ezután kis merengés után eloltották az addigra vulkánként égő roncsot.
Megvolt a norma, sima ügy.
(#) mek-elek válasza Topi hozzászólására (») Dec 2, 2020 / 3
 
Lehetőség mindig van, legfeljebb az akarat hiányzik.
No meg nem a téma után érdeklődőket kellene megfosztani a továbbiaktól, hanem a "mesterkedőket" kellene adott témából kizárni, mondjuk végérvényesen, akármilyen néven is űzik eme tevékenységet.
(#) Topi válasza mek-elek hozzászólására (») Dec 2, 2020 / 1
 
Szeretném, ha ezt a döntést meghagynád az üzemeltetőnek.
(#) mek-elek válasza Topi hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Sajnálom, ha félreérthető voltam!
Én nem akartam döntnökként fellépni, csak kicsinyke véleményemet említettem meg.
De ha ez valakinek sértő, akár vissza is vonhatom, mert a vitázás nem célom.
(#) Alkotó válasza mek-elek hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Ha van egy megalapozott véleményünk, akkor azt nem vonjuk vissza, csak mert az esetleg nem tetszik valakinek, vagy eltérő másokétól. A vélemény az állásfoglalás egyik formája. Köpönyegforgatásnak minősíti a köznyelv, ha az érdekek mentén változik a vélemény.
Nem létezik olyan szintű szócsata, ami témazárást válthat ki. Ezt az "üzemeltető" rosszul ítéli meg, másként kell a problémát kezelni (ez az én véleményem).
(#) Topi válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 3, 2020 / 5
 
Sokat értekeztünk moderátorokkal a topikról múltkorában is. Az alapvető probléma az, hogy bár nagyon jól működik a telefonszám alapú hitelesítés miatt a trollok hatékony kiszűrése, de az az egy topik olyan aránytalan energiát igényel minden moderátor részéről, hogy jelen pillanatban ezt a terhet nem szeretném a moderátorok nyakába varrni.

Felhasználói oldalról csak annyi látszik, hogy "de hát ki kell tiltani a trollokat". Ez ugye alapvetően meg is történik, és a múltban is megtörtént, viszont a moderátorok és a technikai háttér emberek munkája ezzel egy cseppet sem csökken. A topik rendeződik egy minimális időre, viszont minden ilyen troll egy komplett hadjáratot indít ilyenkor. Regisztrációk sokasága, e-mail, hiba jelentés spammelés, privát üzenet spammelés, stb.

A probléma az, hogy aki tudja nyilvános fórumon produkálni azt a fajta legalja viselkedést amivel Ti is találkozhattatok, akkor annak a sokszorosát műveli a háttérben a kitiltása után. És pontosan ez az a teher, amire jelenleg nincs felesleges energiája a moderátoroknak, részemről pedig az akarat hiányzik, hogy felesleges feladatokkal terheljem a moderátorainkat.

Emiatt rossz azoknak akik értelmesen értekeztek volna, de sajnos a kérések ellenére senki nem tudta megállni, hogy ne kerüljön szóváltásba a trollokkal, ami miatt folyamatos mazsolázás volt a topikban, és egy nap alatt annyi feladatot termelt a moderátoroknak, mint az összes topik együttvéve egy hét alatt.
Egyetértek Alkotóval és Mekk-elek fórumtárssal is, hogy igen, az akarat hiányzik a topik újranyitásával kapcsolatban - és emiatt rossz annak a szűk csapatnak akik érdemben használnák a topikot, viszont az akarat mögött abszolút racionális indoklások egész sora van, amiből csak egy apró kis ízelítőt adtam fentebb.
(#) nedudgi válasza Topi hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Tudtommal a moderátorok grátisz végzik a "munkát", így szerintem egy újabb, akár csak a problémás topikkal foglalkozó moderátor megoldás lehet. Kérdés, lehet-e találni ilyen személyt.
(#) Tomi94 válasza Topi hozzászólására (») Dec 3, 2020 / 1
 
Szép új világ. A gép mögüli látszat-anonimitásban bármit lehet és bármeddig. Régebben ez úgy működött, hogy pár értelmes résztvevő összefogott és úgy ellátták a baját az ilyen idiótának, hogy örökre elment a kedve a visszatéréstől. De persze toleráns és korrekt világunkban ez már barbár módszernek számít, ill. online nem is lehetséges...

A sajnálatos tényleg csak az, hogy ez a nagypofájú kisebbség tönkreteszi a szintben felette állók lehetőségét is. Én pl. 7 év után álltam neki újra egy csöves erősítőnek, először gyártatott nyákkal, és próbálkozhatok a FB-n meg külföldi fórumokból utána olvasni, érdeklődni, mire kell speciálisan figyelni ilyenkor. És nagyon sok hasonló van még az életben, de ez már messzire vezet és politikai-szociológiai kérdés, ami itt is offtopic..
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2020
(#) Alkotó válasza Topi hozzászólására (») Dec 3, 2020 / 1
 
Köszönöm a magyarázatot. Nyomós érveket sorolsz fel.
Én nem építek csöves dolgokat, mégis bízom benne, hogy létezik olyan megoldás amivel értelmes módon lehetne feloldani a kialakult helyzetet.
(#) mohinger válasza Topi hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Megértem, amit írsz, el kell fogadnom. Többek között ezért sem lennék moderátor.

Nekem azért szívfájdalom, mert ez a topik hozott ide, ebbe a társaságba, amely révén sok online és valós barátra tettem szert. Rengeteg segítséget kaptam tőlük, később adni is tudtam, vissza hálálni a sok segítséget pl., a találkozó formájában.
(#) Ge Lee válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Lehetni lehet, csak az újabb problémához szokott vezetni ahogy erre lehetett látni máshol is példát. Minél kevesebben felügyelnek adott témát, annál inkább elvész az objektív megítélés (moderáció). Ami talán még megoldás lehetne ha technikailag megoldható, hogy adott (20, 100, 500, vagy akármennyi) egyéb hozzászólással nem rendelkező nem írhatna oda, ezzel a friss újra regelők alapból ki lennének szűrve. De ez meg a nem újra regelőknek lenne probléma.
Akinél meg még mindig maradt a 4-5 regjéből egy tartalék a tarsolyában, az úgyis előbb utóbb napvilágot látna. Többen vannak akik szinte néhány mondatból "felismerhetők" az írásaik által, mert vagy nem tudják a stílust levetkőzni, vagy nem tudnak eléggé ügyelni annak elkendőzésére.
(#) mnyugger válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Régi magyar szokás. Egy két ember miatt a közösséget büntetni. Lásd KRESZ.
(#) jani1987 válasza Topi hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Ha elfogadsz egy ötletet akkor az arc könyvhöz hasonlóan mindenkinek rendelkeznie kellene egy fotóval ahol erre a célra kialakított azonosító lenne látható.
(#) mateatek válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Stipistopp Chuck Norris.
(#) Topi válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 3, 2020 / 1
 
És akkor valószínűleg lenne 47db Schwarzenegger, 55db Robert De Niro és 107db Elon Musk fórumtagunk.

Szerk: Ó igen lassan csaptam le a labdát, egyszerre írtunk, kihagytam Chuck Norrist. Remélem nem tudja meg.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2020
(#) Bakman válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Szerinted a KRESZ = kollektív büntetés?
(#) nedudgi válasza Bakman hozzászólására (») Dec 3, 2020 / 1
 
Fekvőrendőr.
(#) mek-elek válasza Topi hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Lassan hetvenkedem, és jó érzés, hogy még maradt némi hajlékonyság bennem. Király Tibor biztatására, küldtem neki anyagot oldalára, és ezt követően vettem rész a fórum oldalain, a megtapasztalt dolgaim közlésével. Mondhatnám, vittem, hoztam.
Voltak itt, ma már azt mondom, buta dolgaim, hozzám képest. Tökéletes meg senki nem lehet.
De most azt gondolnám magamról, hogy már nem keresném annyira az igazam, mint ez előtt.
Hogy mért? Mert sajnos elsiklott bennem, hogy nem az igazamat keresni jöttem a fórumra, hanem használni másnak, és persze magamnak!
A covid elleni védekezésben is kevés a hatóság, ha mi nem teszünk ellene, kiszolgáltatottak maradunk.
Szerintem a trollokkal is ez a helyzet.
A "végeken" a leghatékonyabb a lehetőség az ármány elleni védekezésben.
El kell felejteni az igazságosdit, és az ármány nem lesz a fórum élősködője.

Régen úgy mondták: nem azt nézd, hogy mit mondtak, (énszerintem) hanem mért is?
(#) mnyugger válasza Bakman hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Nem! De a KRESZ alkalmazása helyenként az.
Ne menjünk bele, ha nem érted.
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Ez nálam egyik legostobább dolog és szivatás. Igazi kollektív büntetés.
(#) Ódenka válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 3, 2020 / 1
 
Akinek enélküli kis utcákon már 30-40 (tábla láthatóan van) helyett 100-al száguldók elütötték szerettét, másként gondolja.
A mi utcánk egy csendes kis hely. Évente párszor egy motorbiciklis egetbontóan üvöltő motorbiciklin, valahol 100km /ó feletti sebességgel ellopakodik. Ha pont kint lennék, elétolnám "véletlenül" a vastalicskát. Nem vagyok köteles jól felbecsülni a 30km/ó helyett a 120-at.
A kocsikat azért nem számolom, mert csendesebben repesztenek.
Van, amikor nem lehet az emberekre bízni életbevágó dolgokat. Amíg nem volt bukósisak kötelezettség motorral, az orvosoknak bővebben voltak műtétekhez donorok...
(#) nagym6 válasza Ódenka hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Ilyen alapon mindenhova kellene fekvőrendőr. Másképpen kellene a hibbantakat elkapni, és nagyon keményen büntetni, jogsi bevonással. Lenne rá mód.
(#) Moderátor hozzászólása Dec 3, 2020
 
Maradjunk távol a személyeskedéstől, ha kérhetjük! Ezen a fórumon ez soha nem volt divat, és nem is szeretnénk azzá tenni.
(#) Ódenka válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Az a gond, hogy kiszámíthatatlanul, ritkán fordul elő, de ez nem vigasztalja majd azt, akinek valakijét, kisgyerekét elüti.
(#) nedudgi válasza Ódenka hozzászólására (») Dec 3, 2020 / 1
 
Sajnálom, ha személyesen érint a dolog.
Ezen az alapon javasolhatnám, hogy csapoljuk le a Balatont.
(#) Ódenka válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Én mindenkiét sajnálom és van is számtalan, akár minden nap.
Meg kéne bírságolni, aki a Balatont csinálta.
Ez is jó, nem?
(#) Remci hozzászólása Dec 3, 2020 / 3
 
Azt kellene megérteniük az embereknek, hogy a Kresz nem ajánlás, hanem kötelező dolog. Lehet hogy kevesebb baleset lenne. Csak sajnos sokan mindenen felül állónak tartják magukat. Ilyen megfontolásból törvényeket sem kellene hozni, mert bár valaki be tartja őket, a másik meg szívatásnak veszi.
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Dec 3, 2020 / 2
 
- Nekünk nem kellenek szabályok, csak korlátoznak minket! Mindent a végső cél érdekében tesznek, el akarnak pusztítani minket!
Egy hónap múlva.
- Valaki csináljon már valamit, élhetetlen ez a hely! Hol vannak a rendőrök?
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Dec 3, 2020 / 7
 
Egy vicc jutott eszembe. A korlátozásról:


Tömött 56-os villamos, két, egymással szemben levõ szék. Az egyiken egy jóarcú, kedves öreg néni kuporog, a másikon egy nõ a gyerekével az ölében.

A kissrác himbálja a lábát, és állandóan belerúg a néni térdébe. Az öregasszony egyre hátrébb húzódik, várja, hogy az anya mikor szól rá a kölyökre. De mivel ez nem történik meg, udvariasan megszólítja az anyát:

-Elnézést, hogy zavarom, de a kisfia folyamatosan rugdossa a lábamat, és ez már az én koromban nem tréfa, eltalál egy csontot, vagy egy eret, akkor az újságosig, meg a patikáig se tudok lemenni. Legyen szíves szóljon rá.

- Mit akar? - reccsen rá az anya -, én nem fogom egy ilyen vénasszony miatt korlátozni a gyerekemet testi szabadságában! Foglalkozzon a saját dolgával, ne az én gyerekemmel!

A villamoson mindenki megdöbbenéssel nézi végig a jelenetet, míg egy rocker kiveszi a szájából a rágót, az anyuka hajába gyönyörűen beledolgozza, majd lágyan így szól:

- Engem se korlátoztak gyerekkoromban.
Következő: »»   3219 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem