Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Léptetőmotorok (vezérlése)
Lapozás: OK   160 / 160
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2023 /
 
Én is rengeteget használok ( az utobbi idóben mikromotorokat is ( 6x10 mm)), de meg kell érteni mi a feladat. Ahol a motor többet áll, mint forog kerülni kell a mikrolépést, mert az gonddal jár ( hütés, teljesitmény, lépesvesztés stb), ahol meg fontos a folyamatos mozgás ( nehéz megmunkálo gép) ott meg kell a mikrolépés, hogy ne törjön a szerszám, jol birja a motor stb. De ez mindig individuális döntés a feladathoz.
Az utobbi idöben azonban a nagyobb gépekhez a soros motorok kodtárcsával jobbak, mert nagyobb indulási momentummal rendelkeznek, mint a léptetö motor és a vezérlésük sem sokkal bonyolultabb. Nyilván egy 3D nyomtatoban jol lehet használni a mikrolépést, hiszen javitja a felbontást, de egy távcsönél nem biztos, hogy erre van szükség, söt az sem biztos, hogy maga szerkezet képes feldolgozni a finomabb felbontást. Egy mezei eszterga vagy marogép kb 0,05mm mechanikai pontosságot tud és erre kell méretezni a meghajto motort is. És ezen nem lehet javitani mondjuk mikrolépéssel, pedig a motor tudná.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2023
(#) Massawa válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 12, 2023 /
 
Barátom nem a vezérlö a gond hanem a motor. Nekem is tele van a szekrényem mindenfele vezérlövel ( olyan isv an amit te irtál) a mikromotoroktol kezdve olyanokkal is amik 200 kg szerkezetek mozgatnak. A léptetömotor kinja marad, hogy a forgása nem folyamatos, és ez sok berendezésben gond. Megprobáltak finomitani a mikrolépéssel, ami sajnálatos modon erövesztéssel is jár, azaz egy ujabb kompromisszum.
(#) kaqkk válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 12, 2023 /
 
Idézet:
„Megprobáltak finomitani a mikrolépéssel, ami sajnálatos modon erövesztéssel is jár, azaz egy ujabb kompromisszum.”
Ezért írtam hogy jól kell megválasztani a motort és hozzá a meghajtót , te meg írod hogy az áttételt . mindent leírtunk amire figyelni kell . Barátom ....
(#) Massawa válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 12, 2023 / 1
 
Jol elbeszélgettünk. Néha az is kell.
(#) Massawa válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
Csak illusztrácionak. Ma reggel egész kelet Austriában St Pöltentöl a magyar ill szlovák határig leállt orákra a vasuti forgalom, mert egy hálozati kapcsolatban ( nyilvános meg a belsö hálozat között) áramkiesés volt. És orákig tartott mire kiderült pontosan hol
(#) erik001 hozzászólása Jún 2, 2023 /
 
Sziasztok.
42bygh1601-b-27dh léptető motort mivel helyetesíthetem ?
(#) KBal76 válasza erik001 hozzászólására (») Jún 2, 2023 /
 
Ha nem találtál adatlapot hozzá, pedig tűvé tetted a netet, mérd meg a hosszát, (ez a típusjel-kezdősor, első 6 karakter igen gyakori) ebből saccolható a tartónyomaték, nézd meg hány ampert tud a meghajtód, 4 vagy 6 kivezetése van-e.
Ritkán romlanak el léptetőmotorok, honnan gondolod hogy az a hibás? Vagy pluszba akarsz egyet, pl. második Z tengely upgrade egy 3d printerre?
(#) erik001 válasza KBal76 hozzászólására (») Jún 3, 2023 /
 
4 Vezetékes, Van egy Sculpfun s30 10w lézer gravirozóm, ehhez vettem 900x900 bővitő keretet.
És azt ha össze építem megmarad a mostani 400x400 keretem és ehhez vennék új vezérlő panelt léptető motort meg lézert, ezt is tudnám használni.
Ugyan azt a léptető motort akarnám mint most van. Amit leírtam ennyi adat van rajta.
Mostani vezérlőt nem tudom mennyi t ampert tud a meghajtó.
Következő: »»   160 / 160
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem