Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PenDrive javítása, formázása
Lapozás: OK   6 / 11
(#) donjon hozzászólása Feb 15, 2012 /
 
Sziasztok!Adott egy nand flash a szam rajta 29f32g08cbaba wp b,nos egy olyan pendrivot keresek amibe beultethenem,hogy megnezzem jo-e.Ez egy 4gb-s memo amit nem tudok elerni a tabommal,ami igy rossz.Egy olyan pendrivot keresek amibe belerakhatom es muxik is.Ebben a memo mutetben szeretnek segitseget kerni.Hogy lehetne kivitelezni?Koszi
(#) dante01 hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy jó hírt akarok veletek megosztani.Van egy pend drive-om ami gyárilag 1Gb-os.Ingyen jutottam hozzá,mert meghibásodott.Annak idején szétszedtem találtam benne egy smd kondit ami levállt a nyákról.A kvarc mellett volt.Visszaforrasztottam,így a gép felismerte.De továbbra sem volt használható.A rajta lévő chip nevét google-ba beírva találtam hozzá valami kínai nyelvű programot,amihez találtam angol használati utasítást. Tudni kell még hogy én se kínaiul se angolul nem tudok.Úgy voltam vele hogy elrontani nem tudom,hát követtem a pdf fájlban lévő képeket,és ugyan azokat pipálgattam stb. Sok kínlódás után elértem hogy tudtam formázni és látszólag jó lett. 1Gb. használtam kb 1 évet,de úgy hogy nem őrizte meg a rámásolt adatot hibátlanul.Mindig veszített el valamennyit.Ez persze idegesítő volt eléggé.Ma megint szétkaptam mert unatkoztam.Ilyen is ritkán van xd
(#) zolika60 válasza dante01 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Ha mindjárt kidobod nincs kínlódás.
(#) dante01 hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Szóval szétkaptam ,és lefeszegettem róla egy késsel a memóriát,úgy hogy a nyák lehetőleg ne sérüljön. Lejött a memória.Kerestem másikat. Volt egy régebben tönkrement grundig mp3 lejátszóm,ami már félig szét volt kapva,de a memória rajta volt.512 Mb-os.Ennél nagyobb használatlan memóriám nem volt.De ez a memória jó volt emlékeim szerint,ott más baj lett.Egyszer csak nem kapcsolt be többé.gép sem látta.És ameddig tudtam használni,addig is úgy hogy ha hangerőt akartam állítani akkor lefagyott.
Szóval úgy volt vele hogy maga a memória az jó lehet. egy hynix ( HY27UF084G2M ) 512 Mb.
Lekaptam a nyákról és gondoltam átforrasztom az 1Gb-os memória helyére.szépen ráhelyeztem és celluxal körberagasztottam hogy ott tartsa. Majd mivel mindig pillanatforrasztóval forrasztok és nincs is smd forrasztókészletem így most is azzal próbálkoztam.a pillanatforrasztó végére rácsavartam egy közönséges ellenállás lábát.Így az átmelegedett és így kaptam egy kicsi drótdarabot ami forró.Ónt nem adtam a dologhoz ,csak szépen leforrasztgattam a kis lábakat. Közben adtam 5% esélyt hogy jó lesz.Inkább csak szórakozásnak indult,gondoltam úgy sem lesz jó.
Le sem ellenőriztem hogy valamely lábak összeérnek-e.Egyből bedugtam usb-be.a gép felismerte ,,helyezzen be lemezt a meghajtóba" Gondoltam hogy ámmen ennek annyi.
(#) dante01 hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Azért elindítottam a programot amit már említettem és felismerte. megint eljátszottam az 1 évvel ezelőttit. átírtam 1Gb-ról 512Mb-ra.Többször próbálkoztam mire jónak bizonyult.formáztam.Rámásoltam egy filmet.majd kihúztam usb-ből.
visszadugtam és el sem hittem hogy meg tudom nyitni. a VLC nem írja hogy javítsa-e mert adathibás,hanem lejátsza.És most itt vagyok. Igaz nem 1Gb hanem csak a fele,de jó lett és működik,úgy néz ki nem veszít adatot.
Róla néztem meg a filmet. Az elején azt hittem hogy csak elrontom majd. Persze lehet h soha többé nem fog sikerülni ilyen művelet.És lehet 1 nap múlva beadja a kulcsot,de hátha nem.
Egyébként a benne lévő memóriáról semmit nem találtam neten.
Elnézést kérek ha van helyesírási hiba.
(#) dante01 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Igen,csak adtam neki még 1 esélyt.
Érdekesség képpen leírom azt ami az eredeti 1Gb-os memórián áll.hátha valaki unatkozik és megcáfolja hogy nem lehet róla semmit találni neten. Én nem tudtam beazonosítani.
WBEL41BDCFNNK-NCF2A
Ez van ráírva,és semmi más.Pedig kíváncsi lennék legalább a márkára.JÉÉÉ megfordítottam és ott az áll rajta :
MO71018-01
Ez csak most tünt fel.Szerintem kettétöröm szegényt és kidobom xd
elnézést kérek attól aki fölöslegesnek találja azokat amiket írtam,és akit idegesít az esetlegesen felmerülő helyesírási hibám.Csupán érdekességképp,és a sikerem megosztása miatt írtam.
További szép napot!
(#) dante01 válasza dante01 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Még annyit hogy a memória mellett lévő chip au6981
Van egy üres hely rajta memóriának.Szerintetek ha oda is teszek egy memóriát,akkor bővíthetem nagyobbra,vagy meg sem érdemes próbálni,örüljek hogy ennyi is sikerült?
(#) Szikra91 hozzászólása Márc 10, 2012 /
 
Hali!

Olyan kérdésem lenne, hogy sajnos a régi gépem kiütötte a pendrivem úgy h egy gép se észleli és valahogy a rajta lévő adatot szeretném vissza nyerni tudok rá valami megoldást? Kingstone gyártmány
(#) dt-ultimate hozzászólása Ápr 15, 2012 /
 
Volt egy 32 GB-os Kingston DT Ultimate G2 típusú PEN-em. Már majdnem másfél hónapig bízhattam benne. (5 év garos.) Mondjuk sokat írtam-olvastam. Valamint mint előttem valaki mondta, én is használtam egy öreg laptop USB portján, ráadásul előtte driver frissítés volt, ami nem jött be. (Rendszer visszaállítással kellett visszaraknom az eredeti meghajtót.)
Namost, a PEN utánna következő 3 percben még felismerhető volt, bár több könyvtában már csak gépi kódot mutatott a fájlok helyett. Nem godoltam volna, hogy ilyen gyorsan hozzáférhetetlenné válnak rajta az adatok.
Azaz a kérdésem ezzel kapcsolatos: Ha az így tönkrement PEN profi kezekbe kerül, visszanyerhetők-e róla adatok? Azaz mit kellene tennem - nagykalapácson kívül mert az garvesztéssel jár, - úgy adhassam vissza gariba, hogy az adatok biztosan hozzáférhetetlenek maradnak bármilyen fejlett recovery technológia mellett is.
Gondoltam pl. mirohullámú sütőre(?), stb. ????? Bár ha szept 11-ére (a WTC ikrekre) gondolok és a Kürtre akkor ez nagyon "többesélyes". Nem?
(#) kata3 hozzászólása Máj 27, 2012 /
 
Sziasztok.Nem tudom tud e valaki segíteni.Van egy 8gb-os pendrive-om.Ha beledugom a gépbe,jobb esetben lefagy az egész,máskor meg ujra inditja a gépet.Semmit nem tudok vele csinálni,formázni akartam mert gondoltam virus van rajta,de így nem tudom.Szerintetek teljesen reménytelen és kuka vár rá vagy kapjam szét és úgy csináljak vele valamit????
(#) dave500 hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy van egy 8Gb-os pendrive-om, ami le lett ejtve, és azóta nem működik. Szétszedtem, az kvarc összetört benne. ( ha bedugom villan 1-et a led rajta, és semmi, fel sem ismeri) ebben egy 12 Mhz-es kvarc van. Ha veszek 1-et, és valahogy beforrasztom, van rá esély, hogy le tudom róla menteni az adatokat? Kicsit drága az adatmentés..
Más sérülés nem látható a panelen, nincsen kitört smd alkatrészek, csak a kristály "zörög".
Javítható, vagy vigyem inkább el adatmentőhöz?
(#) dave500 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Szia! Köszi, de ezt nem tudom beletenni. Ebben ilyen szub-miniatűr van, henger alakú, és iszonyat pici!
(#) proba válasza dave500 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Akkor vegyél olyat aminek hosszabb lába van.Adatmentésig megteszi.Esetleg valami másból kioperálható.
(#) dave500 válasza proba hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Milyen elméleti hiba lehet még a leejtéstől? Meg kb mennyi esély van rá, hogy beindul?
Ha belekontárkodok, attól még az adatmentő helyen megcsinálják?
(#) dave500 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Rendben, akkor meg fogom próbálni! Bár a pákám hegye ehhez "durung". Köszönöm a segítséget!
(#) zolika60 válasza dave500 hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Durung pákával úgy lehet ilyen feladatot megoldani, hogy egy megfelelő vastagságú nem zománcos rézdrótot tekersz a csúcsra. 5-6 menet. Abból kiindulva egy megfelelő hosszúságú (1-2cm) részt kihajlítasz és kihegyezel reszelővel megfelelő alakúra. Ha kész páka bekapcsolás után befuttatod ónnal az egészet és már is kész a "sebészkedésre" alkalmas páka. Persze megfelelő szem is kell hozzá. Nekem már csak nagyító alatt működik. :yes:
(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Amit ajánlottál, az SMD kivitelű, tehát alacsony (felületszerelt) és nagyon picik a lábai.

Szerintem inkább erre gondoltál, mert ennek hajtogathatóak a lábai össze-vissza: Bővebben: Link
(#) dave500 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Köszi, ez jó tipp! Így fogok tenni.
(#) dave500 hozzászólása Júl 12, 2012 /
 
Sziasztok! Megkaptam ma a rendelést, beforrasztottam a kvarcot, és tökéletesen működik! Le tudtam menteni az adatokat! Köszönöm szépen!!
(#) Mengyán hozzászólása Júl 12, 2012 /
 
Sziasztok!
Hú de jó, hogy van ilyen topik! Van egy Kingston 4GB-os pendrive-om. Nemrég rádugtam egy gépre, és pár perc múlva (miért nem ismerte fel?, biztos rossz a csatlakozó, dugjuk át máshova), amikor le akartam húzni, azt vettem észre, hogy rohadt forró. Csak annyi időre kellene életet lehelni belé, ha lehet, amíg leszedem róla a cuccot. Munkámmal kapcsolatos dolgok voltak rajta, és sajnos régen mentettem.
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Júl 12, 2012 /
 
Ha nem haragszotok meg, akkor megmutatom, hogy mit alkottam! Először forrasztottam SMD-t (mármint a nyák az)
és a pákára feltekertem vékonyabb rézdrótot!
Eredmény.
(#) vanyatamas hozzászólása Aug 16, 2012 /
 
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mit tudok csinálni akkor, ha a pendrive-om egyébként jól működik (másik gépen), de az én laptopomon azt írja ki, ha meg akarom nyitni, hogy: "Az alkalmazás nem található!"
Nemrég még működött a pendrive-om ezen a gépen is!
Mi lehet a baj???
Légyszi segítsetek!

Előre is köszönöm.
(#) minitrue válasza vanyatamas hozzászólására (») Aug 17, 2012 /
 
Idézet:
„Mi lehet a baj?”

Elképzelhető, hogy a gép és/vagy a pendrive vírusfertőzött.
(#) Mengyán válasza minitrue hozzászólására (») Aug 17, 2012 /
 
Nézd meg, található-e rajta autorun.inf nevű fájl. Szinte biztosra veszem, hogy van. Elképzelhető, hogy rejtett fájl, és normál esetben nem látható! Vírusok is használják, de használja pl a Portable Apps is. Ha volt valami ilyesmi rajta, akár vírus, akár más, lehet megsérült/letörlődött.
(#) siljagen hozzászólása Okt 3, 2012 /
 
Sziasztok
A következő a probléma. Adott egy 2 gb-os pendrive, a haverom panaszkodott rá hogy nem lehet róla törölni az adatokat. Mondom neki nincs gond formatáljuk. Formatálás közben áramszünet. Visszajön minden majd ujra próbálom. Szépen megy ahogy kell de a végén azt írja nem tudja befejezni. Megijedek hogy meghalt megnézem get data back-el de az szépen hozza vissza az adatokat. Rendben következő lépésként cmd-ből
Idézet:
„chkdsk F: /f/r”
parancsal átnézetném de nem indul el. utána
Idézet:
„format f: /fs:fat32”
parancsal formatálnám ,de itt írja hogy 0. sáv hiba. tud valaki tippet hogy mit lehet még megpróbálni??? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Mengyán hozzászólása Okt 3, 2012 /
 
Huhh, jó régen találkoztam utoljára ezzel a hibával. Akkor még a vinyók voltak akkorák, mint most a pendrive-od. Szerintem sérülhetett az MBR. Valami partícionálóval próbáld visszatenni, vagy legalább megnézni, igazam van-e.
(#) skoda135 válasza siljagen hozzászólására (») Okt 3, 2012 /
 
Szia!

Jópár évvel ezelőtt hasonló eset történt, egy rundisk 512mb-os pendrive-val. Nem lehetett olvasni, sem formázni. Akkor találtam a honlapjukon egy progit amivel meg lehetett javítani, a mai napig működik. Lehet, hogy neked is valami ilyesmit kéne keresned.
(#) mefi01 hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Sziasztok, van egy 8GB-os Transcend pendrive-om amit a gép felismer, de nincs rajta partíció és emiatt a sajátgépben sem látom.
Lehet kezdeni valamit vele azon kívül hogy kulcstartónak használnám? )

UI: alkatrészlábak átforrasztása nem segített
Üdv.
(#) Vikesz92 válasza mefi01 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Szia, Rejtett meghajtóként látod a sajátgépben? Ha le irod a vezérlő ic tipus számát, vagy FlashBoot itt keresel hozzá programot vissza lehet hozni elvileg.
(#) mefi01 válasza Vikesz92 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Helló, a windowsos lemezkezelő és egyik partition manager sem látja az eszközt.
A vezérlő IC: SM3257Q AA
Szétnézek az oldalon amit linkeltél.
Üdv!
Következő: »»   6 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem