Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC32 PICKit2 Vpp voltage level error
 
Témaindító: raron, idő: Szept 10, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) watt válasza raron hozzászólására (») Szept 13, 2010 /
 
Az MCLR hogy van bekötve? Az adatlap szerint(32. oldal)? Az MCLR nagyon érzékeny a statikus töltésre. Ettől sok PIC halt meg az elmúlt időben.
(#) raron hozzászólása Szept 17, 2010 /
 
Kicseréltem a PIC-et, most teljesen jól megy.
Köszönöm a segítséget!
Ilyenkor melyiket kell megoldásként elfogadni?
(#) watt válasza raron hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Jó lenne tudni mitől ment tönkre, mert ha az MCLR-től, akkor megint megtörténhet.
(#) icserny válasza watt hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Idézet:
„Jó lenne tudni mitől ment tönkre”

Ebből sejthető...
(#) watt válasza icserny hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Ez is lehet. Nekem egy 18F7520-at sikerült átküldeni régebben az örök mezőkre, és akkor azt hittem a PK2 tette tönkre(tettem is egy 12V-os zenert a Vpp kimenetére). Aztán mostanában jöttem rá, hogy nem tettem felhúzót az MCLR-re és valójában ez lehetett az igazi ok. A krakk akkor jön, amikor lehúzzuk az ICSP csatit, ill. amikor a kapcsolós Vpp megoldású égetőknél a kapcsoló kikapcsoljuk. Még nem értem pontosan, hogyan keletkezik akkora feszültség a lábon, de a jelenséget reprodukálni tudtam(bánja kép PIC-em, de megérte). Tudom, hogy a 3,3V-os példányokat a Vdd-vel is tönkre lehet tenni, de én már ezt is próbáltam, és kibírta, igaz egyszer. Persze a 12V Vpp rákapocslódása a 3,3V-os Vpp-re szinte tuti lenyúzza. Na mindegy, én csak gondoltam erre is felhívom újra a figyelmet.
(#) potyo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Igazából az mindig kötelező, mert ha kikapcsolod az MCLR-t (digitális bemenetté állítod), akkor sem egészséges levegőben hagyni a lábat, mint ahogy az összes többi lábat sem jó bemenetként lebegni hagyni. Valamint emellett jön még az, hogy ha az MCLR láb potenciálja valamiért felmászik 9-12V környékére, akkor a kontroller programozás üzemmódba lép, majd amikor a láb ismét lemegy 6-7V alá, akkor meg megint futni kezd a kontroller, vagyis ismeretlen eredetű resetelések tanúi lehetünk. Tehát igen, a 10k mindenképpen kell, vagy pedig a külső áramkörnek kell biztosítania, hogy a láb mindig biztonságos potenciálon maradjon.

Van néhány chip, ami kivétel, és nem muszáj felhúzót tenni akkor, ha az MCLR meg van hagyva MCLR-nek, mert van neki belül felhúzója a lábon. Ilyen például a 12F683. De pl. a 12F675-nek nincs ilyen belső felhúzója az MCLR-en akkor, ha meg van hagyva a láb MCLR-nek. PIC32-nél csak a digitális bementként lebegésben hagyás problémája jön szóba, mivel nem nagyfeszültségű a programozás. De nem tudom, ezeknél ki lehet kapcsolni az MCLR lábat egyáltalán?
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Ha az MCLR-re gondoltad a 100n-t, akkor az sok lehet, inkább 10n a megfelelő. Ez védi a impulzusoktól, de nem lassítja nagyon a programozásba lépést.
(#) Zsora válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Ja. A 100nF-os kondi csak akkor kell, ha egy nyomógombot is bekötsz RESET célra és a pergést szeretnéd kivédeni. Akkor viszont nem árt ezt a részt pl. egy 1kΩ-os ellenállással elválasztani az MCLR vezetéktől, mert programozásnál gond lehet.
Ha nincs gomb, egy jóval kisebb kondi is elég, de szerintem az sem gond ha egyáltalán nincs is kondi.
(#) t_oszi hozzászólása Ápr 25, 2011 /
 
Simán zárlat volt a csatlakozóban.
(#) Bazsi hozzászólása Okt 9, 2011 /
 
Sziasztok
Most tértem át a 32bites PIC ekre, de túl sok segítséget nem atálok a neten. Pl bekötés terén sincs semmi ajánlás, az eddig megszokottt lábakat bekötöttem, de ilyenekre h AVdd, Vddcore, meg AVss mi t kell kötni?
Vagy ha estelg van valakinek egy bevált kapcsolási rajza azt átküldhené.
Köszönet
(#) potyo válasza Bazsi hozzászólására (») Okt 9, 2011 /
 
Pedig adatlapban benne van. Pl. PIC32MX795F512L adatlap 2.1 és azt követő néhány alcíme, valamint a 28.3 szól erről
(#) Bazsi válasza potyo hozzászólására (») Okt 9, 2011 /
 
Nekem 440-es van, azon nincs,de megnézem amit írtál, kössz szépen
(#) janimester hozzászólása Okt 1, 2013 /
 
Egy észrevételem kezdőként. Aki 18F4550-et programoz az MCLR lábat húzza fel tápfeszre 10k-val mielőtt nekiáll programozni mert voltage level error üzenet kaphat más különben.
(#) Hp41C válasza Bazsi hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Szilva féle klónnal ne programozz PIC32 -ket, még 3.3V adapterrel sem. Az adapter a Vpp -t levő jelet nem korlátozza 3.3V -ra.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem