Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Pioneer pl-750
 
Témaindító: scooby_, idő: Dec 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) cerub válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
uh, ez érdekes lesz. Köszi szépen a infót.
(#) Bikergeri hozzászólása Márc 13, 2013 /
 
Van még valakinek ilyen lemezjátszója? Táptrafóra lenne szükségem, csak nem tudom a szekunder feszültséget. Nagy segítség lenne erről valami infó.
(#) Oneill válasza CHZ hozzászólására (») Jan 14, 2021 /
 
Üdv! Igaz nagyon régen volt már hozzászólás ehhez a témához, de letudnád írni nekem, hogyan lehet nullázni a súlyt? Mi a beállítás pontos menete?

Mosta kaptam egy nagyon szép állapotú PL750-est. Még a gyári tű van rajta. Viszont eltekergették a tűnyomást rajta. 1,5grammon van.Úgy tudom, hogy a gyári hangszedőhöz 2 grammot javasol a gyártó. Viszont mielőtt eltekerném 2 grammra és az antiakatet is 2-es állásra, honnan tudom, hogy a kar legvégén található súly jól van beállítva vagy nullázva van?

Köszönöm, ha válaszolsz vagy válaszol valaki!
(#) bored válasza Oneill hozzászólására (») Jan 14, 2021 / 1
 
Szia! A PL750-et ugyan konkrétan nem ismerem, de általában az ilyen egyszerűbb hangaroknál az a menet, hogy a kart a lemeztányér fölé fordítod, majd az ellensúlyt addig tekered, amíg a kar vízszintesen lebeg, de a tű nem éri el a lemezt. Ezután az ellensúlyt már nem bántod, csak tűnyomást jelző tárcsát tekered nullára. Utána az ellensúlyt forgatva beállítod a kívánt tűnyomást. Célszerű a nullázást kikapcsolva végezni, hogy a lemeztányér ne forogjon, mert a tű nem kedveli, ha véletlenül lekoppan menet közben.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem