Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Próbapanel (dugaszolós)
Lapozás: OK   8 / 9
(#) pluto válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Szia! Megszagoltam közelről, semmi. Sajnálom, de nincs ötletem.

Üdv, Pluto
(#) abcdabcd válasza pluto hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Köszi!
Hát én annyit próbáltam az enyémmel, hogy reggel kapott egy etilalkoholos fürdőt (96%), az nem segített, viszont egész nap kint volt a szabadban a napon, és úgy tűnik estére a szag nagy része gondolom elpárolgott, majd még holnap adok neki egy napot kint, aztán kiderül... ha nem és kell valakinek a 3 oszlopos panel kb féláron eladóvá válik majd...
(#) proli007 válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Hello!
Addig szagolgatsz, míg úgy fogsz járni, mint a vak, aki a sajtgyár előtt sétált el.. "Szevasztok lányok!!"
üdv! proli007
(#) abcdabcd válasza proli007 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Nem tehetek róla, hogy érzékeny az orrom azt hiszem ez genetikai örökség... de egyébként ahogy írtam is a legtöbb műanyag cuccnak mégsem érzem semmi szagát... szóval ezzel csak van valami gond... és erre ráadásul még az orrom figyelmeztet is így csak örülhetek neki
(#) proli007 válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Hello!
Én is "szimat vagyok". Pár perc alatt megtalálom hol van ami bűzlik. De sokszor a borról is eltalálom a sav és alkohol fokot, vagy háromfajta szőlőből kettőt. Ez persze nem mindig áll fenn. (Pedig, nem is iszom alkoholt, tehát bort sem..)
Amúgy a legtöbb "lágy műanyag" úgy lágy, hogy az oldószere párolog. Ha összerakod őket, egy-két év alatt "össze is nőnek". Pld, banándugó és hüvely, PVC padló, de Rotrig radír is bármely műanyaggal..
Egyszóval "üldözi kellene" a lágy dolgokat..
üdv! proli007
(#) abcdabcd válasza proli007 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Akkor sorstárs vagy te is Viszont ez a panel tényleg eléggé erős szagot áraszt magából, meg hát egy pvc padlóhoz az ember orra eléggé messze van, ahhoz hogy ne legyen zavaró... sőt a HEstore-ban a panelhez vett vezetékkészlet pedig valami gázolajszag szerű "aromával" rendelkezik... bár ez itt tényleg nagyon off már, de egyszer volt valamilyen jack-jack kábelem na az volt még ilyen, ahogy megvettem félre is raktam, egy zacskóban volt, és még 1-2 év múlva is amikor a kezembe került a zacskó, ne tudd meg az egészből az a tömény oldószerszag áradt... pedig azért tudnak csinálni puha borítású vezetékből olyat is ami nem ilyen... Meg ez a panel inkább olyan műanyag mindennek a tetejébe, mint mondjuk egy fehér PC billentyűzet... sőt a kolléga aki válaszolt a kérdésemre, szerintem ezt a szagot akármilyen érzéketlen az orra érezné...
(#) hbtyuska hozzászólása Júl 14, 2014 /
 
Szervusztok!

Abban kérnék segítséget, hogy milyen néven keressek próbapanelhez vezetéket? Kéne egy köteg, majd abból vágnék méretre. Itthoni cucckbol nem tudok csinalni ezert akarok venni. Hestore-on van pártíz darab egy csomagban, de en nagyobb kiszerelest akarok.
(#) icserny válasza hbtyuska hozzászólására (») Júl 14, 2014 /
 
Jumper wire (male to male).

Jumper wire kit
(#) Hp41C válasza icserny hozzászólására (») Júl 14, 2014 /
 
Vékony, hajlékony rézhuzal melynek mindkét végére alkatrészről levágott 0.6 .. 0.8mm átmérőjű lábat forrasztunk. A forrasztást egy kis zsugorcső darabbal lehet esztétikussá tenni.
Vezeték hosszúság, szín, fajtánkénti darabszám izlés szerint.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
(#) progee válasza nemka hozzászólására (») Júl 15, 2014 /
 
Kipróbáltam a Virtual Breadboard programot, és telepítettem az MPlab plugint, de továbbra sem tudok PIC-et szimulálni vele.
Licenc vásárlást kér, holott a plugin ingyenes lenne.
Használja valaki ezt a programot?
(#) Massawa válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 15, 2014 /
 
Söt még egyszerübb, ha szétszed egy UTP vagy hasonlo sok eres kábelt abbol levagdal megfelelö hosszu darabokat a két végén 10-10 mm-en lehuzza a szigetelés és már kész is a kábel. Ez nem licni de szines és teljesen megfelel erre a célra.
(#) icserny válasza progee hozzászólására (») Júl 15, 2014 /
 
Én úgy látom, hogy az MPLAB plugin másra való, a szimuláláshoz a VBB Webshop-ban kapható plugin-ok valamelyike kell, azok pedig mind fizetősek. Részemről meg felejtős...
(#) icserny válasza Massawa hozzászólására (») Júl 15, 2014 /
 
Idézet:
„szétszed egy UTP vagy hasonlo sok eres kábelt”

Szükségből elmegy (én is azzal kezdtem), de nem elég vastag és nem elég merev.
(#) Massawa válasza icserny hozzászólására (») Júl 15, 2014 /
 
Mikor melyik , de azért könnyü jo darabokat találni
(#) icserny válasza Massawa hozzászólására (») Júl 15, 2014 /
 
A merev UTP kábel vezetékénél kb 0.1 mm-rel több kell. Ha jól emlékszem, 22AWG a nyerő méret. (AWG = American Wire Gauge , lásd itt: Link)
(#) pajti2 válasza hbtyuska hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Huzalozásnak én elmentem a kábelboltba, és vettem 0.5 mm átmérő egy eres (merev) huzalból 100 métert filléres áron.

Vágd méretre, blankold a végeit kb 4 mm hosszan, görbítsd 90 fokosra a csupaszított végeit, és készen vagy. Amit a stabilitásról tudni kell amiatt a hiányzó 0.1 mm miatt, hogy jobb, ha csak szorosan felszínen vezetsz huzalokat feszesen egyenes vonalban, és ha "fordulni" kell, inkább használj plussz egy szigetet és plussz egy huzalt. Ha valami huzal nagyon laza lenne, mert rosszul vágtad méretre, nem sarkosan görbítetted, akármi, dobd ki, és készíts másikat. A "készítés"-hez nem kell forrasztás, csak mérés, csípés, blankolás. Ha százával kell gyártani a huzalokat, az is könnyen és gyorsan megy, tapasztalat. Utólagos vélemény a 0.5-ös huzalról, hogy funny vele barkácsolni, és breadezésben úgyis mindig az nyeri a versenyt, hogy könnyen kezelhető legyen. Szintén tapasztalat, hogy elég stabil a feles huzal is ahhoz, hogy 4 oszlopos breadet megtömve elkocsikázol egy prototípust 200 km-nyire, és akkor sem lesz semmi baja, ha nem hímes tojásként bántál vele. Otthoni gyakorlathoz meg pláne jó.
(#) Raspun hozzászólása Júl 23, 2014 /
 
Hello!
Breadboard-ot vennék de nem tudom milyen táp kell hozzá. Tudnátok segíteni?
(#) proli007 válasza Raspun hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Hello! Ügyes és fogós kérdés.. Amilyen áramigénye van annak a kapcsolásnak, mit építeni szeretnél rajta..
(#) Raspun hozzászólása Júl 23, 2014 /
 
4.5 v Csak azért kérdeztem mert sima akkumulátor nem jó(ezt olvastam)
(#) proli007 válasza Raspun hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Jó egy aksi is. De azt tudni kell, ha azzal zárlatot csinálsz véletlenül, akkor bármi leéghet. Akár a próbapanel is. Ezért jobb egy tápegység, vagy kezdetben sorba kell tenni pld. egy izzót az áramköröddel. Az korlátozza a maximális áramot. A panel tápfesz becsatlakozásánál, meg mindig tegyél egy elkót a táp szűréséhez, ha nem akarod, hogy megvicceljen az áramkör.
(#) Raspun hozzászólása Júl 23, 2014 /
 
Hálozati adapter jó?
(#) proli007 válasza Raspun hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Ha a feszültsége megfelelő és van benne valami áramkorlátozás, akkor megfelelő. De ezt alapvetően mindig az adott áramkör feszültség és áramigénye dönti el..
(#) icserny válasza Raspun hozzászólására (») Júl 24, 2014 /
 
A hálózati adaptereknél arra kell ügyelni, hogy többségük szabályozatlan feszültséget ad ki. Ilyenkor egy feszültségstabilizátorra is szükség lehet.
(#) ludus válasza Raspun hozzászólására (») Júl 24, 2014 / 1
 
Létezik hozzá speckó táp is 5/3,3V-os kimenettel akár usb-ről is táplálható. Kínából filérekért...
(#) Raspun válasza icserny hozzászólására (») Júl 24, 2014 / 1
 
Dez ez szabályozott nem?Bővebben: Link
(#) icserny válasza Raspun hozzászólására (») Júl 24, 2014 /
 
Ezt ne tőlem kérdezd, hanem az eladójától a HEStore fórumban! Általában ahol kifejezetten nem szerepel a specifikációban, hogy "stabilizált", ott nem feltételezném...
(#) pajti2 válasza Raspun hozzászólására (») Júl 28, 2014 /
 
Az egy kapcsoló üzemű táp névlegesen szabályozott feszültségekkel. Mint minden kapcsoló táp, az is referenciával dolgozik, szóval valamennyire pontos, de ingadozó áramterhelésnél gyengén fog teljesíteni a szabályozása.

Amúgy igen jellemző problémája a dugasztáp paneleknek, hogy ami áramkört beleépítünk, annak hogyan adunk tápfeszültséget..
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
(#) szabikka hozzászólása Okt 16, 2014 /
 
Sziasztok!

Éppen most toltam el az egész napomat egy elég bonyolult breadboard kör építésével. A kör maga nem lényeg (egy óra 4510-esekkel, 4511-esekkel, 555 oszcillátorral, meg egy rakat logikai kapuval, amik az 59 utáni nullázást és a percek/órák léptetését végzik). Amikor bekapcsoltam volt olyan szám, ami nem jelent meg a kijelzőn (reset nyomásra viszont minden kijelző kiírta a 0-t), oszcillátor rákapcs után összevissza számolt, a percek gyorsabban pörögtek a másodperceknél, néha egy-egy kijelző egyik led-je nem világított, majd pár számmal arrébb igen, stb. Szóval elég nagy szívás volt. Elméletileg jól raktam össze, előtte szimulátorban működött, ahogy kell. Berágtam, szétszedtem, majd újra összeraktam, hasonló eredménnyel. Arra gyanakszom, hogy mivel túlzsúfoltak a panelek, ezért a röpzsinórok alja a panelban összeérhet és nem kívánt rövidzárak alakulhatnak ki. Kérdésem: aki rakott már össze olyasmit dugaszolós panelen, amihez rengeteg vezeték kellett, az tapasztalt-e hasonlót, összeérhetnek-e a vezetékek a panel belsejében?
(#) proli007 válasza szabikka hozzászólására (») Okt 16, 2014 /
 
Hello!
- Már miért érnének össze?
- Egyébként szerintem vagy mégsem jól raktad össze ("percek gyorsabban pörögtek a másodperceknél"), vagy valamelyik CMOS bementet lógva hagytad. A szimulátornak ez általában nem gond, a valóságban igen.
- A 4510-nél előfordul, hogy ha lassú az órajel felfutása, ésszerűtlenül számol.
- Egy számláló bekapcsoláskor úgy áll be ahogy akar. Ez ellen csak a Reset, vagy a Preset-el lehet védekezni.
(#) szabikka válasza proli007 hozzászólására (») Okt 17, 2014 /
 
Hello proli007!

Köszi a választ! Rájöttem mi volt a gebasz... teljesen véletlenül. A röpzsinórok végeire vékony film formájában ráfolyt a gyárban az a ragasztó, amivel csomagoláskor egymáshoz ragasztják őket és hiába voltak bedugva, gyakorlatilag nem érintkeztek a próbapanel fém részeivel. A tegnap estém azzal ment el, hogy mindegyiket fényesre kapartam körömmel... jó móka volt > . Most remekül működik.
Következő: »»   8 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem