Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Próbapanel (dugaszolós)
Lapozás: OK   9 / 9
(#) szabikka válasza szabikka hozzászólására (») Okt 17, 2014 /
 
Tudom, hogy nem a próbapanel témához tartozik, de nem tudjátok véletlenül, hogyan kell egy számlálót egy bizonyos érték elérésekor "befagyasztani", úgy, hogy az óra álljon meg és ne csak a számláló mutassa ugyanazt az értéket, miközben az óra tovább ketyeg (4510-es BCD-t és 4511-es dekódert használok)? Mondjuk számol a cucc lefelé, eléri a 00-t és azt akarom, hogy 00-n álljon meg. Próbáltam, hogy a 4510-esek BCD kivezetéseiről kapukkal jelet húzok az 555-ös reset pinjére, úgy, hogy a kapuk a resetet a 00 elérésekor alacsonyra húzzák és így megállna a számláló, de rá se bagózik, számol tovább.
(#) proli007 válasza szabikka hozzászólására (») Okt 17, 2014 /
 
Tényleg nem ide tartozik. Számtalan számlálós-hétszegmenses topik van. Olyan topikot meg nem nyithatsz, hogy "szabikka kérdései.." A választ a helyén kell keresni és legfőképpen feltenni!
De ha nem áll meg, akkor nem jó a dekódolás, vagy a logikai jel amivel megállítanád. Azt írtad, előzőleg, hogy Resetre törlődik. Akkor most miért is nem? De rajz nélkül (de legalább egy részlet egy kérdés semmit nem ér..
(#) szabikka válasza proli007 hozzászólására (») Okt 17, 2014 /
 
Bocsánatot kérek az előző, nem a helyén feltett kérdésért (azt hiszem, a nálam fiatalabbak ezt hívják offolásnak). Egy "szabikka kérdései" egyébként nem rossz ötlet . A rajzot sajna egyben nem tudom úgy feltenni, hogy látszódjon, mert a szimulátorban ha kizoomolok láthatatlan, másolás+beillesztésnél meg elcsúsznak a vonalak. De a próbapanelre visszatérve, a vezetékek bedugva szerintem összeérhetnek. Főleg az áramsíneknél lazák, ha meglököm az egyiket, akkor ferdén áll és hozzáér a másikhoz a vége. Kipróbáltam, rövidre zárta az akkut és melegedni kezdtek a vezetékek. Figyelni kell, hogy ha megoldható, feszülésmentesen legyen szerelve vagy legalábbis a feszülés ne nyomhassa el egyik irányba a vezeték csatlakozó részét.
(#) Jonas hozzászólása Aug 4, 2020 /
 
Sziasztok!
Próbapanelhez gyártanék magamnak nagy mennyiségben jumper kábeleket hasonlóan pl. ehhez .
A terv 0,5-ös tömör vezeték méretre darabolása, majd két végének blankolása. Vettem is a helyi villamossági szaküzletben ilyen vezetéket, de sajnos csak 2 színben volt nekik. Fél napot kerestem az interneten, hátha valahol lehet kapni több színben is, de nem igen találtam (ahol van, ott 200m a legkevesebb rendelés). Valaki tud valamilyen üzletet, ahol lehetne kapni?
(#) Bakman válasza Jonas hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Itt van választék: Bővebben: Link. AWG20: 0,519 mm2, AWG22: 0,324 mm2.
(#) Jonas válasza Bakman hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Igen, azt hiszem ezt is néztem, és ez lenne a legmegfelelőbb, mivel még ezüstözött is, csak itt is az a bajom, hogy nem rendelhető méterre, csak tekercsre, és még 30,5m is több mint rengeteg (nekem színenként kb. 5 de max. 10m kellene). De azért köszi.
(#) Bakman válasza Jonas hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Annó én is próbáltam tömör vezetékkel, szerintem nem az igazi. Fillérekért lehet kapni hajlékony jumper vezetékeket, nem feltétlen éri meg vele szenvedni. Pl.: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020
(#) superuser válasza Jonas hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Mivel lesz ez jobb, mintha megvennéd készen a dupont kábeleket, 100 darabot 3 USD-ért, különböző színekben és méretben? Csak mert én azokat használom és nincsen velük különösebb gond.
(#) szs válasza Jonas hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Szerintem meg jó lesz az egyszínűből is, először nekiálltam én is több színt keresni, aztán rá is jöttem végül -fölösleges.
A több szín (mint láthatod, van néhány vékonyabb barna is) csak zavart okozott (legalábbis nekem.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020
(#) Jonas válasza Bakman hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Pont ilyeneket használok jelenleg is amit linkeltél, vettem annó vagy 4 köteggel, de mostanra nagyon rossz tapasztalataim vannak vele. Állhatok majd neki újra préselni (vagy forrasztani) az amúgy sem túl stabil préseléseket, mert már a fele biztosan nem érintkezik 100%-ban, van amelyik ki is szakadt. Nem mellesleg elég nagy ellenállásuk van ezeknek, ami néha okoz galibát.
(#) Jonas válasza superuser hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Ha nem marad más, akkor marad az amit linkeltem. A különbség annyi, hogy 300Ft-ból csináltam 130db-ot különböző hosszúságban (2 színben ugye..), amit linkeltem ott meg ~1200Ft+szállítás.
De igazatok van, nem fogok ebből ekkora ügyet csinálni, kipróbálom 2 színnel, ha nem, akkor marad az ebay-ről rendelés.
(#) pipi válasza Jonas hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Hali!
Számtech boltban veszel fali utp kábelt méterre, máris van 8 különböző "színed".
Ha Kispest nincs messze, ajándékba adok pár métert
Vehetsz még riasztós kábelt is...
(#) Jonas válasza pipi hozzászólására (») Aug 5, 2020 /
 
Nem is tudtam, hogy UTP kábelt csinálnak tömör vezetékből. Csak szerintem az vékony lesz (többnyire AWG24).
Egyébként ezen az ötleten felbuzdulva találtam ezt . Úgy gondolom ez lesz a legjobb.
(#) Gafly válasza Jonas hozzászólására (») Aug 5, 2020 / 1
 
Idézet:
„Nem is tudtam, hogy UTP kábelt csinálnak tömör vezetékből.”

Jesszus, hogy miket ki nem találnak emberek nagy ráértükben.
(#) pipi válasza Jonas hozzászólására (») Aug 5, 2020 /
 
Falikábel: tömör, cat5:0.5mm átm, cat6:0.52mm átm
Lengőkábel(patch): sodrat-hajlékony
Következő: »»   9 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem