Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz Videoton TV
 
Témaindító: Lac, idő: Jan 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 15
(#) kadarist válasza gábris95 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
(#) gábris95 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Nagyon köszönöm sokat segítettél!!
(#) batukan hozzászólása Okt 21, 2011 /
 
Sziasztok!
próbáltam már kérdezni itt a fórumon a gondommal kapcsolatba de sajnos nem segített senki, ezért megpróbálom még egyszer hátha lenne valakinek ötlete rá. A hiba jelenség hogy a kép széle bizonyos képrészeknél behullámosodik. Ha egyenes képtartalom van a szélén akkor nagyon zavaró! A fényerő csökkentésével a hullámok simulnak! A típus egyébként TS4352 txt. Képet sajnos próbáltam feltenni róla, de nemigazán sikerült sajnos. Segítséget előre is köszönöm!
(#) BarnaPili válasza batukan hozzászólására (») Okt 21, 2011 /
 
Sok minden okozhatja a hibát.Alapvetően a nagyobb sugáráram megnöveli az eltérítő áramot,emiatt ahol világosabb sorok vannak,megnövekszik a sorméret.Ellenőrizd le a sortáp szűrőkondiját,mérj tápfeszültségeket világos és sötét képtartalomnál.A sorkimenő környékén lévő ellenállások,elektrolit kondik,a TDA2145 korr.IC.Ezek mind lehetnek okozói.
István
(#) batukan válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
Szia István!
Először is megköszönném neked, hogy reagáltál a problémámra! Lehet ezeknek az ICC5 panellel szerelt készülékeknek típus hibája ez ,mert van a családba két tévé is Videoton, igaz más típusszámmal, de mindkettőnél hasonló a hiba, a TS3353.ál kicsit kisebb mértékbe hajlik a kép az oldalán. Képet egyébként hogyan tudok feltölteni ide ,mert jobb lett volna látnod is , gondolom így nehezebb neked is a megállapítása a hibának. Elindulok a kereséssel, és meglátom mire jutok. Köszi még egyszer, és ha elakadnék remélem segítesz legközelebb is
Üdv Karesz!
(#) BarnaPili válasza batukan hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
Szia!
Az a jelenség,hogy a léptartalom világosságának változása egy ki mértékben változtatja a sorméretet,sajnos nem egyedül álló jelenség.A szervizleírában benn van, hogy mennyi lehet a maximális eltérés sötét és világos sorméret között.A csatolt képen bekarikáztam azokat az alkatrészeket,amiket én ellenőriznék.Az is nézd meg,hogy a potméterek a megfelelő hatást érik-e el,ha megtekered őket.Ha a korrekciós IC vacakol akkor szoktak nem csak a saját hatáskörbe beleszólni.
Sok sikert!
István
(#) kadarist válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
A nagyobb sugáráram nem növeli (növelheti) meg az eltérítést, sőt. A nagyobb sugáráram-nagyobb sorvégfokozati-terhelés miatti gyorsítófeszültség csökkenés miatt nő meg az egész kép mérete. A képméret-kompenzációs áramkörök erre adnak némi megoldást.
(#) BarnaPili válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
A nagyobb sorvégfokozati terhelésre gondoltam,mikor írtam.De a te leírásod egyértelműbb,köszönöm a kiigazítást.
István
(Mindig tanul az ember)
(#) batukan válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
Szia István!
Sajnos nem töltöttél fel képet amin megnézhetném amit írtál,egyébként a másik segítő szándékú Kadarist is félre értette amit írtam, mert nem megnövekszik a képméret, hanem a széle hullámosodik bizonyos képrészleteknél! És ez változik vagyis a hullámosság akkor ,ha csökkentem a fényerőt! Azt áruljátok már el nekem hogy tudok képet ide feltölteni?? Mert akkor azonnal látnátok miről beszélek. De az eddigi segítségeteket is nagyon köszönöm!
Üdv Karesz!
(#) BarnaPili válasza batukan hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
Nekem sem sikerült csatolni a képet,amint menni fog felteszem.
(#) batukan válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
Na remélem sikerül most elküldeni!

001.JPG
    
(#) batukan hozzászólása Okt 22, 2011 /
 
Na ilyen szokott lenni csak van amikor sokkal hullámosabb az oldala! Na ilyen állapotok szerint merre fele induljak el a javításba?
Üdv Karesz!
(#) batukan válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Szia István!
Semmi ötleted nincs a hiba megoldására,hogy merre induljak el?
Üdv Karesz!
(#) mattila69 hozzászólása Nov 27, 2011 /
 
Sziasztok.Nem vagyok hozzáértő csak megszeretném kérdezni hogy egy videoton ts 6354txtosd tv-t érdemes-e megjavittatnom ugyanis azt csinálta hogy 3hétig nem volt bekapcsolva és most nem csinál semmit csak a piros led felvillan elötte tökéletesen működött.
Köszönöm ha valaki válaszol előre is
(#) BarnaPili válasza mattila69 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Ezek jó készülékek voltak.Ha jó volt rajta a kép,akkor szerintem érdemes vetni rá egy pillantást.A LED csak egyet villan?
István
(#) mattila69 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Igen csak egyet
(#) BarnaPili válasza mattila69 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Bele akarsz mászni a belsejébe,vagy hagyod szakemberre?
(#) mattila69 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Belemászhatok egy villanyszerelői és autóvillamossági papirral?Megpróbálom ez volt az első tv-m nem akarom kidobni
(#) BarnaPili válasza mattila69 hozzászólására (») Nov 27, 2011 / 1
 
Amiket ellenőrizz le első körben:Sorvégfokozat(a panel jobb oldalán egy trafó,belemegy két piros vezeték),ez mellett van egy fémlap,mint hűtőborda,ezen van egy tranzisztor.Ezt mérd meg,először beforrasztva.A két szélső lába(B,E) fütyül a multiméterrel dióda vizsgáló állásban,a középső meg nem.Ha igen,akkor megvan a baj.Nézd át a forrasztásokat is nagyítóval,ebben a korban már előfordulnak kirepedezett kötések.
István
(#) mattila69 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Hát annak mind a 3lába összesipol.Akkor ezt cseréljem ki?
(#) BarnaPili válasza mattila69 hozzászólására (») Nov 27, 2011 / 1
 
Igen,az sajnos csere érett,de mielőtt bekapcsolnád,végezz el egy két mérést.Először is van ennek az alkatrésznek a kollektora és a test között egy kondenzátor,azt vedd ki és mérd meg. 10nF/1600V.Ez fontos,hogy jó legyen.A másik pedig a TEA2029 IC mögött találsz egy 2,2µF-os kis elektrolit kondit,CL 26 a pozício száma,a tekercstől balra a tranzisztor mellett van.Ezt cseréld ki mérés nélkül.Ha ezekkel megvagy,és a forrasztások is OK,akkor mehet bele az új S2000,és próba.Ha van kéznél egy 60 W-os izzód,azt bekötve a kollektor helyére és a test közéle tudod ellenőrizni,hogy a táp terhelhető-e.Ha beindítod a TV-t készenlétből,az izzónak világítania kell,és a kollektoron 145V-ot kell mérni.De erre a lépésre nem lesz szükség szerintem.
István
(#) mattila69 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Ez nem s2000 amit irtál hanem toshiba c5588.Akkor nem jo helyen keresgélek?
(#) mattila69 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Ez a 10nF/1600V a cl56-os?
(#) BarnaPili válasza mattila69 hozzászólására (») Nov 27, 2011 / 1
 
A CL48 a 10nF.A sorvégtranzisztort jó helyen kerested,csak már nem az eredeti van benne.De azzal is mennie kell.A kis kondit mindenképp nézd meg.
István
(#) mattila69 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
A cl48 egy elég nagy kondi mérete25*16*7 és ez van ráirva a tetejére:.012 3.5 1600
ez az amit keresek?
(#) BarnaPili válasza mattila69 hozzászólására (») Nov 27, 2011 / 1
 
Igen,az a kondi az.12nF/1600V.
(#) operable hozzászólása Nov 29, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy VIDEOTON TXT-OSD TV-m. Sajnos nem mai darab, de nagy képernyő és szép képe van. Bajom az lenne vele, hogy elkezdett sípolni. Már régebben is, de ha adtunk neki egy pofont akkor elhallgatott.. de most mrá nem hajlandó rá...

Érdemes vele foglalkozni? Vagy nagy baja lehet?
(#) BarnaPili válasza operable hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Valamelyik tekercs sípolhat benne,bár én már láttam olyat is,hogy egy kondi lába zizegett a rossz forrasztásban.Ha leveszed a hátulját,egy csavarhúzó nyelével,vagy valami szigetelő anyagú rúddal megnyomkodva ki tudod szűrni a sípoló alkatrészt.Ha tekercs,forraszd ki,és több réteg lakkal, esetleg egy zsugorcsővel tudod hallgatásra bírni.
István
(#) mattila69 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
még nem tudtam alkatrészt venni de ha megvagyok vele jelentkezem
(#) Peter660 hozzászólása Nov 30, 2011 /
 
Üdvözlök mindnkit! Segítséget szeretnék kérni alaplap vagy tv hangpanel javításhoz.

A TV-t Videoton TS 6357 -t nézve a sztereo adás sistereg (pl m1 m2 sport egy szinte élvezhetetlen annyira zug) a mono adás jól szól (pl discovery), valami nem észleli a sztereo adást És nem vált át monóból stereoba (amugy ezt osdn le is lehetne kérdezni a távkapcsoloval hogy épp milyen álapotban van a hang kapcsolva, mono stereo és álszereo közott) De A sztereo választás meg sem jelenik itt. a stereo adást jelző led is csak akkor világit mikor AV bemenetre kapcsolom. Akkor egyböl kigyullad a stereo led is.

Erre keresném a megoldást. (vagy lehet hogy az alaplapon van a hiba más hibával egy TV szerelő javította és azóta ez van addig tökéletes volt )
említettem neki de azt mondja a hangpanel elromlott ilyen típusút nem talált .
Szétszedtem mert volt egy panelom hasonló csak nem sztereo de a hangbanel áttehető az még mónoban is zug ugy látszik nem kompatibilis.
A cl58 as helyen találtam eltérést itt z egyik paneon 10mF a másikon 47MF 250V kondi található ez mit befolyásol. A tr11 es helyen pedig nincs tranzisztor a mono hangpaneles alaplapnál. Ezeket találtam nagyobb eltérést.
Következő: »»   6 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem