Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Felicia elektromos hiba
 
Témaindító: FlashJimmy, idő: Jan 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 5
(#) dragon0 válasza VIM hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
ige a műszer falból jön a hang még annyi ,hogy ha az ajtót be zárom akkor is meg szűnik!
(#) VIM válasza dragon0 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Igazából tanácstalan vagyok, mert az a jelzőhang több funkciós, de a bekapcsolva felejtett fogyasztóra hívja fel a figyelmet az utastér elhagyásakor. Kesztyűtartó, utastér, raktér, motortér ..... stb. ami szóba jöhet ellenőrzésnek, ha a külső világításon nem látszik az égve felejtés.
(#) BDO válasza dragon0 hozzászólására (») Feb 17, 2012 /
 
Helló!
Pont erre a jelenségre keresek éppen ötletet én is. Ma volt szerelőnél az autó és ezzel a hibával kaptam vissza a karbantartás után.
Neked mi volt végül a megoldás?
Üdv
(#) BDO válasza BDO hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Helló!

Azóta meglett az oka a sípolásnak. Azt nem mondom, hogy büszkeséggel tölt el a dolog...
A ködlámpa kapcsolója volt benyomva.
Sípolt fel- és lekapcsolt világítással egyaránt, annak ellenére, hogy még a ködlámpa izzói sem jók, vagy esetleg nincsenek is benne. Így aztán hiába jártam körbe az autót keresve, nem világít-e valami lámpa...
(#) pocsolya hozzászólása Márc 2, 2012 /
 
sziasztok
valakinek hasonlo tapasztala volte feliciával leáll valami letilt teker az onindito denemindul csak ha kb10 pec után meg menetközben nemakar pörögni olyan mintha valami lefojtaná
(#) lecter9 hozzászólása Okt 28, 2012 /
 
Sziasztok!
Nekem is hasonló a gondom mint pocsolyának, hideg motornál leáll az autó, hirtelen elfogy a nafta belőle,de mikor bemelegszik nem csinálja. Létezik-e,hogy a termosztátházamnál szivárgást találtam és az onnét elfolyt víz belemegy valamelyik érzékelőmbe? Villamosságis szaki nem talált semmit,mivel a probléma,hol jelentkezik,hol nem Valami ötlete valakinek????
(#) hori651 hozzászólása Dec 2, 2012 /
 
hello

nekem is sodrim van a felicia fajtábol és most kéne hozzá egy kis müszaki segitség . a hiba jelenség a következö.
inditás után a fényszoro remeg villodzik a biztositék tábla felöl valameik relé nagyon kattog és evvel párhuzamosan megszakad a világitás . biztit már cseréltem izzot is ugyhogy már ötletem sincs létszi ha valakinek legalább ötlete van akkor ossza meg velem .
elöre is köszönöm
üdv isrván
(#) zolika60 válasza hori651 hozzászólására (») Dec 2, 2012 / 1
 
A relét vizsgáld meg. Nem érintkezik rendesen valamelyik lába.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
(#) lecter9 válasza lecter9 hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Közben úgy látszik,hogy megoldódott, meg cseréltem az ablak fűtés reléjét az ac relével,azóta nincs ablakfűtésem,de az autó megy,úgyhogy relé volt a hiba oka úgy tünik.
(#) DMGabee hozzászólása Feb 2, 2013 /
 
Sziasztok! Állandóan világít a belső világítás. Az ajtó gombokat megnéztem és jók. Mi lehet még a probléma? Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Joci77 válasza DMGabee hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
belső világítás lámpa kapcsoló ?
az még okozha tgalibát..
(#) VIM válasza DMGabee hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Szia! Nézd meg ezt a késleltető relét az utastér világítási egységben, mert valószínű ezzel lesz a gond. (az alkatrész kódja azokhoz a típusokhoz jó amik fel vannak sorolva).
(#) DMGabee válasza Joci77 hozzászólására (») Feb 7, 2013 /
 
Köszönöm a választ. Megnézem.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
(#) DMGabee válasza VIM hozzászólására (») Feb 7, 2013 /
 
Köszi a választ. Nekem II-es Felíciám van és ebben nincs késleltető. Amint becsukom az ajtót elalszik a lámpa.
(#) Hodori hozzászólása Jún 23, 2013 /
 
Helló mindenki! Nekem lenne egy olyan problémám a feliciámmal,hogy folyton melegszik a tompított világítás kapcsolóm és egy idő után összeég az egész,de nem nyomja ki sem a biztosítékot és nincs elektromos szag sem.Lenne valakinek valami ötlete mi lehet a hiba??Előre is köszönöm a segitséget
(#) zolika60 válasza Hodori hozzászólására (») Jún 23, 2013 / 1
 
Nem használsz az előírtnál nagyobb égőt? Egyébként relézd be és megszűnik a hiba.
(#) Hodori hozzászólása Jún 24, 2013 /
 
Köszönöm a választ!Mindenképpen megcsinálom.
(#) ujfajanos hozzászólása Júl 25, 2013 /
 
Sziasztok.

Az én kicsikémnek az a gondja hogy, indítás tán elég nehézkesen akarja a fordulatot megtartani. Ha melegszik már jó, de addig katasztrófa.
Nincs valami ötletetek???

Köszönöm.
(#) lazarferi hozzászólása Aug 19, 2013 /
 
sziasztok az én 96 os feliciám hidegen mindig kitudom számolni,hogy ugyan ott kihagy szakadozik , hiába nyomom nemegy de eszt vagy 500 méterig csinálja asztán megjavul milehet az okk koszi ha válaszoltok
(#) DMGabee hozzászólása Okt 27, 2013 /
 
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Skoda Felicia 1,3 1999-es autómnál van egy olyan problémám, hogy nem világítanak a tolatólámpáim.Idáig működtek. Szerintem tolatólámpa kapcsoló lesz, de nem vagyok benne biztos.A kapcsoló stekkerén az egyik szálnál test van. Gondolom én hogy a kapcsoló testet kapcsol, de akkor hátul a lámpánál kéne lenni minimum gyújtás plusznak, de én csak testet találtam ott. A többi világítás rendben működik. Nem értem hogy van bekötve. Esetleg tudna valaki olyan helyet ahonnan le lehetne tölteni ehhez az autóhoz való javítási könyvét? Előre is köszönöm.
(#) KTobi válasza DMGabee hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Húzd le a kapcsolóról a kábelt, nem mindig egyszerű, sokszor nehéz hozzáférni. Valakit megkérsz, beül, begyújtja a motort, a harmadik nézi a lámpát, ha nem világít, ok, rövidre zárod a csatlakozót, ha akkor világít jó. Ekkor a kapcsoló rossz, kiszereled elviszed a boltba és hozol másikat (ajánlom, hogy vidd el, vittem, hármat kínáltak, egy se olyan volt, de abba a kocsiba való lehetett mind.)
Ha nem világít, még mindig lehet a kapcsoló is rossz. Egy 1-2Wos 12Vos körtével lehet tesztelni, akár beszerelt állapotban is. Ha nem világít, és a körte jó, akkor valószínű relét kapcsol a kapcsoló. Meg kell keresni a relét.

Ha újabb kocsi, központi vezérléssel. No itt már nehezebb. A kapcsoló, lehet nem rövidzárat add, hanem két ellenállás közt váltja az értékét. Akkor ellenállásmérővel mérni. A hátsó lámpának kell föld, és szinte biztos, hogy a + kapcsolja valami, végig kell követni a drótokat.
(#) hibbantpasi válasza DMGabee hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szia!
Nincs megbonyolitva a dolog. A tolatólámpa kapcsoló közvetlenül kapcsolja a lámpákat. Az egyik lába gyújtásáram, a másik a lámpákra megy. Ha összezárod a két vezetéket, gyújtáson világitaniuk kell a lámpáidnak.
üdv:hp
(#) DMGabee válasza KTobi hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Köszönöm a segítséget. Megyek és megnézem. Még egy kérdés lenne: a váltó alján van a tolatólámpa kapcsoló és ha kiszedem nem folyik ki az olaj?
(#) DMGabee válasza hibbantpasi hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Köszönöm. Megnézem.
(#) VIM válasza DMGabee hozzászólására (») Nov 1, 2013 / 1
 
Szia! Az olaj az nem fog folyni de nehéz lesz a hozzáférés.
(#) DMGabee válasza VIM hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Köszönöm a képet, de szerintem nekem a váltó alján van a kapcsoló, mert nekem a váltó tetején csak a gyújtás jeladó van. Lehet hogy rossz kapcsolót nézegetek? Merre fele keressem? Ez az egy kétpólusú kapcsoló van a váltóm.
(#) DMGabee hozzászólása Nov 1, 2013 /
 
VIM tudsz nekem válaszolni? ELőre is köszönöm.
(#) KTobi válasza DMGabee hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Ahhoz, hogy kimérd nem kell rögtön kiszedni, ha kimérted, hogy rossz muszáj kiszedni. No most, ha nem a váltó részben, hanem a vezérlőrészben van, akkor lehet, nem folyik ki az olaj (valamennyi igen, de nem sok). Ha mégis, nincs mit tenni cserélni kell a kapcsolót. Készülj, fel, hogy folyik, aztán ha jól fogod fel, miután beraktad a kapcsolót visszatöltöd. ("Zsírzó"pumpa elkelhet)
(#) VIM válasza DMGabee hozzászólására (») Nov 1, 2013 / 1
 
Az újabb fajták így néznek ki, a régebbiek pedig ilyen formájúak. Még több kép a kapcsolóról. Innen pedig le tudod tölteni a kocsid kapcsolási rajzát.
(#) DMGabee válasza VIM hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Nagyon szépen köszönöm.
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem