Fórum témák
» Több friss téma |
Másik vinyóval próbáltad? Ha másik gépben (másik vinyóval) hajlandó együttműködni, akkor vagy valamelyik vinyód, vagy a kábeled lesz a ludas szerintem...
ha lehúzom az ide kábeleket elindul, és nem csak a vinyó hanem a cd meghajtók is... ha rádugom azonnal leáll. Bekötöttem egy multimétert hogy megmérjem a 12v-os ágon mennyit vesz fel ha rádugom az ide kábelt, Semmit!
Ami azt illeti, ez kábelcsere-gyanús, bár a dolog elektronikai oldaláról majd kiokosítanak a nálam jártasabbak. Ha másik géppel ment a lap, akkor jóeséllyel nem a vezérlő döglött, úgyhogy marad vagy a kábel, vagy a végpontok. Ha minden eszközt le kell rángatnod, hogy menjen, akkor én a kábelre tippelek...
Tudom ajánlani azt, hogy másik címre legyenek felfűzve az ATA eszközök.
Ha a merevlemez volt PM, és a az optikai meghajtó PS akkor azok legyenek felcserélve. A BIOS néha igen háklisan tud viselkedni ( nem tudom miért) ha nem a kívánt sorrend van meg. Láttam oylan alaplapot, ahol kifejezetten rá volt írva angolul, hogy 1 optikai meghajtó esetén mindig a PM módban legyen használva ( Primer Master). Amúgy sikerült megtalálni a hiba okát a lemezkezelő UNIT teljesen tökéletes, inkább a BIOS bogaras egy kicsit. Ha letiltom az LPT COM1 COM2 GAME port -ot akkor a BIOS PNP init látja az IDE eszközöket nevezetesen, egy CD írót, meg egy extra vékony maxtor 20 gigás merevlemezt, az MBR le is fut(na) de megáll a mikrokernel töltésekor. Ha ezeket a portokat engedélyezem, a boot szekvencia tovább folytatódik. Jó kérdés, hogy egymáshoz ezek mi közük? Osztozkodnak megszakításon, hogyan? Ilyet még nem "láttam". A másik, csak úgy képes elindulni a gép ha a CD meghajtó PM a merevlemez PS, fordítva, boot falulire (PNP init látja ebben az esetben is a két ATA eszközt!), úgy hogy a Boot sorrend mindig a merevlemezre történjen (nem IDE-0 DIE-1 stb, hanem név szerint kiválasztható az ATA eszköz). Lehet, hogy csak a BIOS forratlansága ez? Végül is mindegy: a gép a tulajánál leledzik, hogy meddig működük az a gyerek kreativitásán működik. Szerencsére "metinje" fut róla, így végre nyugtom van, már csak egy gépet kell megjavítanom ami szintén ehhez a tulajhoz sorolható. ![]()
A fene enné meg ezt a javítgatási időkorlátot.
Idézet: „A másik, csak úgy képes elindulni a gép ha a CD meghajtó PM a merevlemez PS, fordítva, boot falulire (PNP init látja ebben az esetben is a két ATA eszközt!), *úgy hogy a Boot sorrend mindig a merevlemezre történjen (nem IDE-0 DIE-1 stb, hanem név szerint kiválasztható az ATA eszköz).” *A BIOS ban minden esetben a merevlemez volt kijelölve elsődleges boot eszköznek, a BIOS felismerte így is úgy is, de a boot szekvencia során az NT mikrokernel töltése csak akkor indult meg amikor a CD meghajtó PM a HDD PS módba vot "kapcsolva".
Ez a felvetés jogos, megjegyzem ezekben annyira még nem vagyok otthon, de kifejezetten érdekel a terület.
Mára már Power loss -ban vagyok, így elköszönök, mert holnapi III. Amatőr Audiokészülék Építők Találkozóján ott akarok lenni, és nem lene jó elaludni az egészet. ![]()
Sok szerencsét a találkozóhoz és jó szórakozást!
![]() Ha kérdésed van, dobd fel nyugodtan és igyekszem megválaszolni. (Előfordulhat, hogy én tévedek, de tudomásom szerint az NT leginkább monolitikus kernel - némi hibrid beütéssel talán) A rendszertöltés valahogy úgy zajlik, hogy az MBR -ben található kódocska kiválogatja a bootolandó partíciót, majd a BIOS -szal betöltteti ennek logikai 0. szektorát és átadja a stafétát. Az itt található kód már fájlrendszer-specifikus, tudja, mit hol keressen, kibogarássza a partícióról - jelen esetben - az "ntldr" elnevezésű boot-fájlocskát, amivel aztán ugyanúgy jár el, mint az előző fázisban az MBR kódja vele magával. Az ndtldr egy egyszerű bináris (leegyszerűsítve, az EXE annyiban különbözik ettől, hogy tartalmaz egy metainformációkat hordozó fejlécet), amely a rendszer kezdeti futási környezetét hivatott beállítani, illetve magát a kernelt és haverjait betölteni és útnakindítani. A megszakításos kérdésedre talán részleges választ adhat a Ralph Brown-féle lista, bár elég félrevezető is lehet néha. Elméletileg az ATA0 a 14 -es IRQ -t használja alapesetben, ha valamelyik másik hardver is erre szeretne ráülni - balga módon -, akkor abból simán lehet meglepi. LPT, ill. COM nemigen zavarhat bele a dologba - nem lehet, hogy egy esetleges BIOS frissítésért könyörög? Úgy hallom, nagyon véres a torka...
A jumperelést nem nézted? IDE csatlakozású eszközöknél mindig háklis rá a gép és még ráadás is van: A kábel alaplaphoz közelebbi végére kell megszülni a mastert, különben jó eséllyel indulsz egy kiadós szopatásért; van, amikor nem díjazzák a más bekötést.
Sziasztok!
Kérdésem a következő. Ha jól tudom, 32 bites oprendszernél maximum 3 Giga rendszermemória a lehető legnagyobb méret. Ha én most 2 db 2 gigás memóríát használok, akkor a "maradék" 1 gigát tudja az integrált videokari használni, vagy a címzés miatt igazából a "látható" 3 gigából fogja magának le a területet? Illetve a másik kérdésem, hogy az alaplapokat tartó kis hatszögletű rézcsavarok milyen menetűek, érdemes nekik menetet fúrni, vagy elég egy magátmérőnyi furat, és a csavar vág magának menetet? Aki egyéni házat csinált, annak a tapasztalatára lennék kíváncsi.
Szia!
Ez attól függ. Az integrált videókártyának van saját memóriája, vagy nincs (az én alaplapimnál pl. saját memóriával dolgozik, nem a rendszeréből vesz el)? Ha nincs, akkor bizony peched van, ugyanis a rendszermemóriából fog elvenni. Összesen 4 giga címezhető meg 32biten, így az oprendszer ennyit fog használni. Viszont ezt úgy fogja elérni, hogy rendszermemória + virtuális memória + videókártya memória. Esetedben tehát, ha ragaszkodsz a 32bites rendszerhez, akkor a 2db 2 gigás modul helyett 2db 1 gigásat raknék be, látványos különbséget nem tapasztalnál. Viszont én inkább elgondolkodnék a 64bites rendszeren... (apróbb drivergondoktól eltekintve problémát nem fog okozni - főleg a kínai webkamerákhoz és egyéb kütyükhöz nincs driver, amivel használni tudnád őket)
Sajnos a hozzászólás módosítása valamiért nem megy, ezért válaszolok a másik felére külön
![]() Ha fém házat építesz és nem zavar az átmenő csavar, akkor ne vacakolj a menettel és a kis réztávtartókkal. Olyan kis menetet fúrni hááááát... Nem tudom hol találsz hozzá szerszámot. Ha viszont fába, vagy plexibe tervezed, akkor nem kell vacakolni a menettel, simán egy kettes furat után bele kell tekerni a távtartót az anyagba (esetleg nyomni bele ragacsot előtte).
Köszönöm a választ.
Fém házról lenne szó. (régi CD-ház) Azt értem, hogy átmenő csavar, de azt nem vágom, hogy érted ze esetben az alaplap rögzítését. ![]() Szájbarágósan leírnád?
Sziasztok!
Az lenne a problemam h van egy merevlemez amin 2 particio van. Az egyiken van vindows C:, a D-re pedig veletlenul megint xp kerult. Tehat mindketton volt xp. A D-t leformaztam de bekapcsolasnal csak megkerdezi hogy mejik rendszert szeretnem inditani. Hogy kuszoboljem ki azt h ne kerdezze hanem inditsa a C-rol egybol a rendszert?
Start menü -> Futtatásba beírod, hogy msconfig. Ebben a programban a "BOOT.INI" fülre kattintasz és itt a "Az összes rendszertöltő elérési út ellenőrzése"-gombra nyomsz. Ez elvileg helyrehozza.
Koszonom megprobalom!
Es a leformazott D particiorol hogyan tudom visszahozni a dokjaimat? Valami progit tudtok?
A program neve GetDataBack for NTFS.
Koszonom szepen!
formázott partícióról nemsok esély van visszahozni adatot...
Dos-os időkben csak egy unformat parancs kellett
![]()
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Kellene nekem egy olyan kép flopyra hogy a gépet irányítja usb-röl való telepítésre. Nem tudok bele rakni cd-dvd olvasót azért kellene.
XP-t szeretnék rá telepíteni így. Köszi a segítséget!
Hát embből nem sokat bírtam kibogarászni, hogy mit szeretnél.
Ha jól értem usbről szeretnél bootolni, és ehhez kéne Neked valami bootfloppy-szerűség? Bootfloppy utoljára 98hoz volt, XP telepítéshez meg tudtommal nem kell. WIN7-nél meg már a floppy létét nem is feltételezik... Kérdés, hogy pl támogatja-e az alaplapod az usbről való bootlást, egyébként muszály lesz legalább a talapítéshez egy kábeles (IDE vagy SATA) dvd-olvasót csatlakoztatnod.
DrDos boot image. keress rá. Floppyként nem használtam még (mert nincs meghajtóm se, meg floppy se), de virtuális floppy meghajtóként már használtam telepítéshez. Egy próbát megér.
Akkor ha jól sejtem ez egy régebbi kiadású laptop.
El kell, hogy szomorítsalak, de az usbről bootolás az utóbbi 3-4 évben terjedt el, egy ennél korábbi gépen elég esélytelen a dolog, hacsak nem adtak ki hozzá frissebb biost, vagy ügyes emberkék nem faragtak rá. De mint ahogy az előző hozzászóló íírta, érdemes lenne azt a boot image-t is megnézni googleban, mit írnak róla.
Szia!
Nekem a lapos csak akkor ajánlja fel az usb BOOT lehetőségét ha rá van csatlakoztatva a pendrive.Tedd rá a gépre és ugy nézd meg a BIOS-ban. Idézet: „az usbről bootolás az utóbbi 3-4 évben terjedt el” Azért ez nem egészen... Az én gépem 7 éves, és már amikor megvettük akkor is meglehetősen elterjedt volt az usb-ről való bootolás lehetősége.
Szia!
Bocs hogy nem reagáltam hamarabb de valahogy elkerülte a figyelmemet a válaszod.Légy szíves mutasd már meg hol van az a jumper mert én nem találom ,és a manualban sem találok róla semmit. Köszi!Bővebben: Link
19. oldal, vagy tévednék?
Bővebben: Link
Nem értem mit nem értesz
![]() Átmenő furattal a legegyszerűbb, vagyis csavar, rá alátét, alaplap, alátét, távtartó (gumidarab), fémházad, alátét, anya. A távtartó mindenképp kell, lehet az akár fadarab is, én legutóbb habszivacsot használtam e célra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |