Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   74 / 1121
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Türelmem az van foglalatom az viszont nincs.
(#) Szamizdat hozzászólása Júl 19, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
sajnos, elkövettem azt a hibát, hogy Windows(vagy Total)Commanderben másoláskor bepipáltam a "NTFS jogos másolás, rendszergazdai jog szükséges" 4zetet. Ezért az így másolt több giga zenét, etc. nem tudom megnyitni, hozzáférés letiltva . Eredetiek nincsenek meg az a vinyó format c: lett. Saját gépemen psze rendszergazda vagyok, "space" vagy "enter" jelszóval , ez alatt másoltam. Akkor meg miért nem? Hátha tudjátok, előre is kösz.
(#) Stadi válasza Szamizdat hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Valószínűleg ez a leírás segíteni fog.
(#) Dióda válasza didyman hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Én meg sd ram slot-ot és az is jó móka volt.
Tűpáka meg szívóeszköz és a furatgalván gyönyörűen kipucolható. Egy régi alaplapból ami esetleg döglött a forrasztási oldal felől egy hőlégvasalóval ki a foglalat amit még letisztít majd mehet a helyére és lehet beforrasztani.
Nem, egy ördöngősség csak türelem kell hozzá ezerrel.
(#) belfi2 válasza Dióda hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Hát igen ha valaki benne van a szakmában annak nem gond.
Weller DSX 80 kiforrasztó páka 39990 HUF, ennyiért veszeszek egy új alaplapot és nem görcsölök a javítással.
A monitorom viszont még mindig vacakol,de most nem kapcsol le nem indul újra csak elsötétedik egy pillanatra aztán már jön is a kép újra vissza.Ahhoz lehet hasonlítani ,mikor telepítem az XP-t és akkor eltűnik a kép. Nem periodikusan hanem össze vissza.Melegedés nincs ,a venti forog. Nem tudok rájönni miért tűnik el a kép és a hibát elő sem tudom idézni (érintkezés hiba) Annyit még lehet tudni hogy jellemzően akkor csinálja ha valamilyen alkalmazást teszek fel.Mos például frissít de még nem csinálta.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Ja. HP.

HT.
(#) Szamizdat válasza Stadi hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Köszönöm a linket, próbálom...
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /
 
Egyszerű eszköz a furat tisztítására: megfelelő átmérőjű injekciós tű... +melegítés meleg pákával
(#) Stadi válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 20, 2010 /
 
Áááhhh... Legegyszerűbb: páka + kompresszor. Egyik kézzel fogod a pákát, a másikkal a fúvatópisztolyt. Átmelegít - fúj. 1 lyuk pár másodperc. Hátránya a módszernek, hogy nagy szemetet csinál, mivel a forró ón nemcsak a lyukon keresztül távozik, hanem a panellel párhuzamosan is, és a lyuk körül nyoma marad. De ennél gyorsabban teljesen tiszta furatgalvánt nem fogsz tudni csinálni. (Esetleg meg lehetne próbálni kombinálni ezt a módszert az injekciós tűvel.)
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 20, 2010 /
 
Hali ! Ez szép és jó de próbáld meg akkor is amikor még benne van az alkatrész lába (slot)!
(#) (Felhasználó 4577) hozzászólása Júl 21, 2010 /
 
Valaki tudna nekem segíteni BIOS-al kapcsolatban?
(#) belfi2 válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Üdv !Mi a kérdés?
(#) (Felhasználó 4577) válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
A kérdésem eléggé összetett.
Írtam üzenetet.
(#) didyman válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Ez azért fórum, hogy ha valakinek baja van, akkor azt ide leírja. A téma nem azért jött létre, hogy benne privát üzenetekre felhívó postok szülessenek. Meg több szem többet lát: Írd hát e ide, mi a probléma.
(#) (Felhasználó 4577) válasza didyman hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Tudtam, hogy valaki le fogja írni az igazat.
Szóval részben hülyeségnek, részben feleslegesnek, részben ma már divatnak (persze én nem ezért akarom) tartom ezt.
A számítógépem kb. 5 éves. Már ebbe venni memóriát nem érdemes, mert egyrészt drága, másrészt elavult.
A gépem főbb adatai:
Intel Celeron D 2.8GHz processzor
2db 256Mb-os DDR400 memória Dual Channel-ben
MSI 865PE NEO2-v alaplap

Minden teljesen gyári, 5 év alatt egy nagyobb HDD-t és egy másik optikai meghajtót vettem bele.

Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e, illetve feljebb lehet-e venni a processzor órajelét?
Vagy nem is tudom pontosan mit szoktak, ahogy nézegettem a BIOS-ban találtam pl Vcore feszültséget is. Vagy pl a memória órajelét feljebb lehet-e venni.

A lényeg az, hogy a legtöbbet szeretném belőle kihozni, de úgy, hogy károsítani sem szeretném.
Ezt egy bizonyos szintig sikerült szoftveresen is megoldani, például a Bootvis-el (eddig mindenki csodálkozott, hogy ennyi volt a boot) és rendszeres töredezettségmentesítéssel, illetve eredeti, nem összetákolt XP-vel.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
A tisztításra írtam a slot más kérdés A kiszedés kontár módon történhet úgy akár, bár én ezt csak rossz alaplapon próbáltam, hogy a műanyag lejött a slotról feszegetés hatására, és ezután a slot lábai kivehetővé válnak, ott lógnak drótként, sok lábnál gondolom nem kis meló kipucolni az összes lyukat utána viszont az új betétele gondolom nem nagy gond ezután
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Ha gyorsítani szeretnéd a géped, akkor azt procicserével (nem Celeron!), és memória bővítéssel tudnád.
"Már ebbe venni memóriát nem érdemes, mert egyrészt drága, másrészt elavult" - ezt ne mondd, mert ha jó helyen vásárolsz, kicsi pénzért kapsz memóriát, akár régit is, garanciával. Ha a BIOS-ban húzol a procin, annyit érsz el, hogy melegszik, és mondjuk 10%-al gyorsabb lesz, de ezt nem fogod észrevenni... Plusz kicsit instabilabb lesz talán. Én egy Intel procira voksolnék, amit az alaplap elbír maximálisan, plusz még 512MB RAM, ha belefér, és láss csodát, a géped ki fog bírni még jó néhány évet, és a sebességével sem lesz semmi gondod! Videokártyáról nem volt szó, lehet nem is szoktál játszani, akkor azt felesleges fejleszteni!
(#) abcdabcd válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Nekem 2.8 P4em van előtte egy talán szintén 2.8 as vagy hasonló CeleronD volt benne, ez csak azért lett belerakva mert volt és kicseréltem, de igazából nem feltétlenül gyorsabb...
Ha pl netezés közben érzed lassúnak a gépet, az lehet a sok oldalon, különböző forrásból odalinkelt pl reklámok megjelenítését szolgáló javascriptek miatt, ahogy mostanában nézegettem több gépen is egy akármilyen egymagos gépet is megfektethetnek,100%os CPU használatra kényszerítve a gépet, bizonyos oldalak: pl a C*nverse cipő honlapja, akkor hasonló a m*vip, B*rsod online, vagy régebben néztem "Stol" fórumtárs érdekes tápos cikkeiből 4db-ot egyszerre megnyitva a Pr*hardveren hasonló eredménnyel,de most ahogy nézem ezt a gondot már orvosolták, a cpu használat betöltött oldal esetén a helyén azaz 0% körül van... Viszont a gépet lassító oldalakhoz a megoldás: adblock plus próbáld ki
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Hali! Otthoni, tehát nem szerviz körülmények között ,nem iparszerűen végezve, én sem látok más alternatívát mint a műanyag eltávolítása .és az általad leírtak.Talán oldalcsípővel apránként vigyázva a többi alkatrészre.(Ehhez kell a türelem)De akkor is ott van még a kérdés "honnan vegyek másikat". Másik lap?Csak felűről egyformák (ott sem mindig) de ha megnézed az alján akkor lehet látni hogy más a felfogatásuk.Bukta.
Ebből topicot is lehetne nyitni"Hogyan cseréljünk slot-ot házilag"címmel
(#) belfi2 válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Hali! Ne feledkezünk meg a PC karbantartásáról sem Töredezettségmentesítés ,Felesleges cuccok eltávolítása, registry kitakarítása az általad kiválasztott és jónak ítélt progival,és sorolhatnám.
(#) Laki hozzászólása Júl 21, 2010 /
 
Sziasztok!

P4 Celeron lecserélése nem celeronra. Kérdés, hogy utána kell-e újratelepíteni az XP-t, vagy nem, tudja kezelni egyből, ahogy kell?

Köszi!
(#) Baxi válasza Laki hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Hi
Nem nagyon értem, proci csere volt, vagy egész motyó azaz alaplap stb?
Mert ha csak proci akkor nem.
(#) Laki válasza Baxi hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Csak a proci lenne cserélve, más nem.
Szóval az XP jól fogja kezelni az új, immár nem celeron procit?
(#) tiggersoft válasza Laki hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Ujratelepiteni nem kell, de egy-két dolgot nem árt átállitani a registry-ben. A celeronnak kisebb az l1-l2 gyorsitótára némelyik pentiumnak akár l3 is van. Ezek méretét nem frissiti a Win! Többek közt ezért nem feltünő a sebességnövekedés CPU cserénél viszont alaplap és cpu cserénél igen(ujra kell huzni a wint) .
(#) (Felhasználó 4577) válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Ezekről írtam üzenetben is, hogy rendszeresen csinálom.
(#) Laki válasza tiggersoft hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Köszi, pont ez miatt kérdeztem!
(#) didyman válasza tiggersoft hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Dehogy kell újrahúzni alaplapcserénél. Nagyon sokféle érdekes, egzotikus cserét túlél minden cécó nélkül, de amúgy tervezett csere előtt pár eszköz eltávolításával, vagy a sysprep eszközzel prímán biztos alaplapcserét lehet végrehajtani.
A cache detektálásról annyit, hogy a registry-ben a vonatkozó bejegyzés azt hiszem, nullás, alapértelmezett értékén minden egyes boot során automatikus detektálás működik. Ezalól csak nagyon ritka kivétel volt az AMD némelyik processzora, de ezek már talán az első szervizcsomagban javításra kerültek, vagyis totál felesleges foglalkozni vele. És igen, a sebességnövekedés elég látványos NW celeronról ugráskor, függetlenül a registry eme bejegyzésétől, és ennek utánanézni csak akkor érdemes, ha valami hebrákpista féle kókányXP az alany, ahol ki tudja, mi szerepelhet ott.
(#) didyman válasza Laki hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Semmit sem kell csinálnod, alapértelmezés szerinti dolgoknál. Ha HT-s a proci, és a BIOS-ban is támogatott, akkor az XP két CPU-t telepít, és ACPI többprocesszoros rendszert, újraindítást kér és megy minden tovább.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Amúgy jó ötlet lehet a téma nyitása, bárnekem ezen kívül, amit írtam több ötletem nincs egyelőre ehez a dologhoz de érdekes lehet, hogy kinek milyen ötlete van, vagy ha valaki esetleg akár üzenszerűen csinálja, hogyan lehet megoldani, ha megosztaná a fórummal
(#) greatman válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Sziasztok!

Nem tudom ismeritek -e ezt a cuccot?

Bővebben: Link

Nekem van, és marha jó. Ha nem lenne világos a videóból a dolog, a módszer lényege a speciális ón, ami kb. 100 - 110 fokon olvad.
Igaz a videón SMD IC -t forrasztanak vele, tulajdonképpen én is erre használom legtöbbször, de a furatgalvános csatikat is le lehet vele szedni. Pákával egyesével jól beónozom vele, úgy hogy az ón átolvadjon a furatgalvánon, majd mikor kész, akkor egy 110 - 120 fokos hőlégfúvóval megmelegítem, és simán kiemelem a csatlakozót. Ugyan Slot -al még nem próbáltam, de biztosan működik a cucc. Én pl. BIOS IC -ket szoktam vele lekapni kb. 20s alatt. Akár 40 lábasat is, mindenféle sérülés nélkül. De pl. LCD panel fólia csatlakozót is vettem már le vele 10s alatt. Igaz nem olcsó mulatság, de nagyon kevés kell belőle, így elég soká kitart. Szerintem nagyon megéri az árát, főleg ha gyakorta kell ilyen forrasztásokat végeznünk.
Következő: »»   74 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem