Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Teljesítménymérés izzón, PIC-kel
Lapozás: OK   2 / 2
(#) pipi válasza Sztanki hozzászólására (») Feb 21, 2018 /
 
Akkor a kivánt mérési tartománynak megfelelő áramváltót, vagy egyéb mérőeszközt kellene választani, nem több nagyságrenddel nagyobbat.
A digit multiddal sem tudsz 10A méréshatárban miliampereket mérni.
(#) Peter65 válasza Sztanki hozzászólására (») Feb 21, 2018 /
 
Amit eddig leírtál, abból az jön ki, hogy kb. 10mA...1A-es tartományban szeretnél áramot érzékelni. Ez önagában nem illúzió, hiszen csak kettő dekádot szeretnél átfogni. Ha a mérőeszközöd pontossága 0,1%, akkor már 10%pontossággal tudod mérni az 1%-os értéket.
A probléma az, hogy a kiválasztott áramváltó nem erre a tartományra van optimalizálva, ha csak egy menetet fűzöl át. Ha azonban többet, akkor javulhat a helyzet. Az áram váltó adatlapja alapján jó lenne legalább tízszer, de inkább hússzor is átfűzni a primer vezetéket. Ha az utóbbi sikerülne, akkor inkább 50ohmmal kellene lezárni az áramváltót. Ha az áramváltó megfelelően tokozva lesz, akkor a 20 menetet zománc szigetelésű vezetékből is befűzheted, aminél sokkal jobb a vezető-keresztmetszet/szigetelés arány, mint egy műanyag szigetelésű vezeték esetében.
Ha ez a többszöri átfűzés nem megoldható, akkor lehet ,hogy inkább más megoldást kellene keresned, mert a kis áram tartományban az áramváltók hibája már elég nagy lehet.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem