Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tönkrement vinyó
 
Témaindító: Tomszy, idő: Jún 28, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) huhuu hozzászólása Márc 22, 2007 /
 
Vinyóval kapcsolatban van egy kérdése:
Laptopomban a vinyó kezdetekben halk volt.
Előfordult párszor, hogy a xp úgy lefagyott, hogy a kikapcsoló gomb hosszas nyomásával tudtam csak kikapcsolni, most már ilyenkor aránylag hangos hangot ad, de amúgy semmikor máskor semmilyen zörejt.
Vajon számíthatok rá, hogy elromolhat????
Azért is kérdezem, mert idő közben vettem egy külső házat és abba áttettem, a számgépbe pedíg egy nagyobb vinyót raktam. Ez olyan USB-ház, amihez nem kell külön táp.
Amikor ezt kihúzom az USB-ből akkor ugyanazt a hangot adja, hiába távolítom el biztonságosan.
Szóval nem tudom, hogy vajon féljek e ettől vagy semmi gáz.....

Köszi!
(#) MaSTeRFoXX hozzászólása Ápr 30, 2007 /
 
Sziasztok!


Régebben is volt gondom a SATA csatival meg az egész SATA rendszerrel. Azt volt a gond hogy hő hatására, meg a rossz konstrukcó miatt fogja magát a sata adatkábel csatlakozó meg a tápcsatlakozó és kilágyul, emiatt elkezd a vinyó kattogni, lassulni, fagyni a gép, ráadásul rengeteg adat elveszik emiatt (kb 50GB ment így nálam a 200-as vinyóról....). Ha kicseréljük a csatlakozót akkor azzal csak időt nyerünk, de ugynazt fogja csinálni.
Szeptemberben szórakozott utoljára, de tegnap megint elezdte, azonnal kinyomtam a gépet, nehogy elkezdjenek megint veszni a dolgok. Aludtam rá egyet és ,megálmodtam egy eléggé elvetemült dolgot.

Csak az csinálja meg aki biztos a dolgában! Bár nem annyira bonyolult, csak könnyen el lehet rontani...

Elsőként fogtam a vinyót és közvetlen beleforrasztottam egy csatlakozós tápkábelt a panelba....Így biztos nem szórakozik többé. Ezután gondoltam hogy a sata kábelt közvetlen ráforrasztom a vinyó nyákjára, de ez nem jött be mert nagyon közel voltak a lábak a panelon, és nehezen tudtam hozzáférni, ráadásul összeforrasztottam véletlen 3 lábat, volt küzdés mire szépen kijavítottam....
Ezután ráforrasztottam a sata kábelt az eredeti csatlakozó sávjaira, Egyszerű megoldás, bár annyira nem elegáns.... Ezután vágtam nyákból egy T-hez hasonló alakzatot amit ráragasztottam a vinyón lévő műanyag keretre, erre meg a sata kábelt ragasztottam, így már biztos nem mozdul el....Persze itt volt még nálam egy kis s**vás mivel véletlen ráhullott a vinyó paneljén az egyik IC kivezetéseire egy kisebb öncsepp ami miatt összezárta 4 lábát....Vagy egy órán kereszül kapargattam, meg javítgattam mire sikerült rendbehozni....
Ezután a SATA kábel másik végére felforrasztottam egy tüskesort és egy trapéz alakú nyáklapra ragasztottam....
Ezután az alaplapon csináltam helyet a csatlakozó másik felének..... Egy Nyáklap csíkot két távtartóval felfogattam, és erre ráragasztottam egy 7 pólusú precíziós tüskesor aljzatot. Ezután az alapi SATA csatlakozóra ráforrasztottam a tüskesor aljzatot.

Összeraktam a gépet, bekapcsolom, persze nincs kép 3mat pittyentett, amiből neten azt bogarásztam ki hogy valami gond van a biossal... Kicsit megijedtem.... Gondoltam rádugom az erősítőt és meghallgatom mi a baja (Asus p4p800-e deluxe elmondja angolul (nálam magyarul ) szóban ) Videókártya hiba... huh... . Kihúzom, visszarakom elindul (Az AGP csatlakozót nem gondoltam kiváltani más elvetemült dologgal)

2 éve vettük a gépet akkoriban a SATA nagyon nagy újdonság volt, főleg ez az első széria... Ha valaki monta volna hogy ez lesz a baja nem vesz rá senki hogy megvegyem.... maradtam volna a 25 éve bevált IDE csatolós PATA-nal

Akkor jöjjenek a képek....
(#) MaSTeRFoXX hozzászólása Ápr 30, 2007 /
 
plussz néhány kép még....
(#) szabi83 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 30, 2007 /
 
(#) Darazsx válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 30, 2007 /
 
nem semmi
(#) zoz11 hozzászólása Ápr 30, 2007 /
 
nekem még ilyesmi problémám nem volt a wd Winchesteremel pedig nem kis páyás vinyó . 74gigás 10000-et pördül és 5év garanciát adtak rá a nagykerbe. mondjuk nem is melegszik 32 foknál jobban akár mennyire terhelem, meg az eredeti kábellel megy amit adtak hozzá. már kb 2 éve. és nincs mellette ventilátor meg ilyesmi hütő.
(#) Neszeszellem hozzászólása Ápr 30, 2007 /
 
Sziasztok!

Én is szétszedtem a winyómat, saját gari volt rajta így nem volt mit veszteni.Nekem az volt a célom hogy átlátszó legyen a fedele és kék led világítson benne.Most a gépemben van, tökéletesen üzemel.Mondták a tanácsokat hogy feltétlenűl 1 mikrokontrolleres pic vezérelt villanykörte fényénél csináljam, lehetőleg laboratóriumban és magamat is áztassam 36 évig hypóban, aztán 1 műhold segítségével pozicionáljam a fellelhető porszemeket és valamiféle lézeres mikrohiperszuper kapcsolással ami legalább 300 milla robbantsam fel őket, talán így sikerűl.Na ezt én nem így csináltam.Fat tábla leütés és fűrdőszoba.. forróvíz kb 15 percig zuhanyból.. eszméletlen párafelhő.. 20 perc várakozás.. szerelés.Full extrás, tökéletesen működik, az aljára azért én birtokbavétele óta szereltem ventillátort. Azonban alighanem.. már ha szétkaptad csak úgy.. hát nemtom... azért sok sikert
(#) nolex hozzászólása Ápr 30, 2007 /
 
A lényeg:
Olvastam valahol, hogy a winyóknak kell üzemi hőmérséklet.Azt hiszem a prohardveren olvastam, hogy a hibaszázalékk a legkevesebb akkor volt, mikor a winyó 30-35 fok körül volt(mondjuk ennek nézzetek utána!)...A túl meleg és a túl hideg se jó neki. Amit lehet ellene tenni:
SMART monitorral figyeltetni, és legalább rendszeres adatmentést, hogy azért a fontos dokuk ne vesszenek el...
Nekem egy SAMSUNG HD 160JJ-m van, és ha Sisoft Sandrával olvastatom Spin-retry count behal(ez egy SMART figyelőbiszbaszság, eza fejnek az amolyan elutasítását jelenti).De eddig semmi problem nem volt vele.
Ami még befojásolja az élettartamat: a töredezettség. Ha egy mp3 file-t 4000 szeletben van a winyódon akkor vana probléma...rendszeres töredezettségmentesítés jót tesz neked is meg a winyónak is. Természetesen jobb a külön töredezettségmentesítő progit beszerezni(pl O and O Defrag Pro v8.5 ezt én használom, tökjó )

Üdv
(#) MaSTeRFoXX válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 1, 2007 /
 
Akkor neked szerencséd volt....(eddig )
Nálam már a vatta új 500Ft-os x@r satakábel is szórakozott...
(#) MaSTeRFoXX válasza nolex hozzászólására (») Máj 1, 2007 /
 
Kíváncsi vagyok mi baja lesz 30fok alatt....
Amúgy nálam kellett alá hűtés (80-as venti 7V-ra kötve) mert hűtés nélkül felment akár 56fokra is, kézzel is nagyon meleg volt, a smart jelezte is hogy nagyon meleg (HDD sentinel programmal figyelgettem)... Ventillátorral 30 fok kürül van...
(#) huhuu válasza Neszeszellem hozzászólására (») Máj 1, 2007 /
 
Gratula!
LÉgyszi tegyél már pár fotót fel a vinyódról!!!
nagyon kiváncsi vagyok rá!!!
(#) zoz11 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Máj 1, 2007 /
 
de nekem a Winchesterhez adott kábelel megy, a wd-s kábál közel 2000Ft, de legalább adtak hozzá, táp feszt meg dupla csatlakozóval kap.
(#) Neszeszellem válasza huhuu hozzászólására (») Máj 1, 2007 /
 
Hello

Van 1 ilyen fórumtémám, itt.Hdd fedelének kiváltása asszem.Oda raktam fel képet ha jól emléxem, de ha nem akkor szólj és kiszedem a gépből, mert sajna rajtad kívűl eddig senki nem volt kiváncsi rá
(#) szabi83 válasza Neszeszellem hozzászólására (») Máj 1, 2007 /
 
rosszul emléxel, 1 deka képet nem raktál fel

Bővebben: Link

várjuk a képeket :yes: :yes:
(#) Neszeszellem hozzászólása Máj 2, 2007 /
 
Este, vagyis d.u kiszerelem és rakok képet.Annyira ne várj igényeset vagy valami, mert a szélét műanyagragasztóval kellett ragasztanom, féltem h. belem1 vmi, és a teteje végűl mégiscsak cd-tok fedele, de tökéletes példa arra hogy meg lehet csinálni és műxik, csak még kellene rajta finomítani esztétikailag, főleg a műanyagragasztó nagyon csúnya.
(#) miklosch hozzászólása Dec 10, 2007 /
 
Van lehetőség valahogy lementeni adatokat egy fejhibás(kattogó) laptop vinyóról?
(#) aflmor válasza miklosch hozzászólására (») Dec 10, 2007 /
 
"home-made" módszerekkel, sajna nincs.
(#) vtsoftware hozzászólása Márc 13, 2008 /
 
Sziasztok

Egy elég gázos bibi van.
Haverom hozott egy lábatörött vinyót.
Ezt találtam: EZTNI

Azt kérdezném, ha valaki megmondaná hogy ha a...
winyó panelja lefelé van, a csatlakozók felém, akkor melyik az 1. lába?
A felső sor vagy az alsó, és jobb vagy bal oldal?

Nagyon köszönöm
(#) AMD válasza vtsoftware hozzászólására (») Márc 13, 2008 /
 
Az alsó sorban a bal első.
(#) bbb válasza miklosch hozzászólására (») Márc 13, 2008 /
 
ha szerzel egy pontosan ugyan olyan vinyót, ami működik, akkor fejcserés támadással megteheted. sajnos azonban annyira kényesek ezek, hogy húúúú...
és nem elég csak kicserélni a fejet, utána még kalibrálni is kell, és persze mindenközben még véletlenül se szabad hozzányúlnod a koronghoz. szóval nem lehetetlen, de nagyon körülményes. (és egy apró félrecsúszás elég ahhoz, hogy az adatokat végleg elfelejtsd)
(#) AMD válasza bbb hozzászólására (») Márc 13, 2008 /
 
Többet ér olyan szervízbe vinni ahol foglalkoznak adatmentéssel.
(#) zenetom válasza AMD hozzászólására (») Márc 13, 2008 /
 
sziasztok!
nekem egyszer haver fordítva kötötte be a winyót (nemtom hogy , de neki sikerült ) aztán a NYÁKon lévő IC felrobbant és belelőtte az egyik lábát (szó szerint!) a gépház elejébe belülről
(#) AMD válasza zenetom hozzászólására (») Márc 13, 2008 /
 
Ha a csatlakozón lévő pöcköt késsel levágod akkor fordítva is be lehet kötni. Amikor vettem floppymeghajtót a gépembe mert a másik tönkrement akkor le kellett vágni mert csak fordítva lehetett bekötni. Elösször csak néztem hogy miért nem megy majd szóltam az egyik rokonnak, eljött levágta a pöcköt bedugta és ment.
(#) Norbert123 hozzászólása Jún 6, 2009 /
 
Sziasztok
Lenne egy problémám, van egy 200 gigás S-ata Samsung merevlemezem, ami megált..
Tápegység csere után, előtte tökéletes volt, azóta semmi, megse mozdul. A panelen nem látok égés nyomot, ütés se látszódik rajta.
Szerintetek megmenthető? Mit mérjek rajta?
Rengeteg adat van rajta...
Válaszokat köszönöm
Sziasztok
(#) Norbert123 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 6, 2009 /
 
Szia
Az a baj, hogy már megpróbáltuk, 2-3 táppal is, megse mozdult. Utána beraktuk egy működő gépbe, ott se csinált semmit..
Előtte egy 300 wattos táppal ment, az új az 400wattos táp, ezzel már semmit se csinált... Már a 300wattos táppal se indul el.
Előzménye az hogy az alaplap is elnémult..
Az semmi életjelet se ad magáról, be se kapcsol nem csipog...
Alaplapról már le tettem, nagyon kicsi alkatrészek miadt..
De a vinyó jó volna, ha lenne..legalább zenére..
Köszi, Szia
(#) Norbert123 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 6, 2009 /
 
Szia, azért köszönöm hogy megpróbáltál segíteni..
Sajnos nem olyan helyen élek ahol lenne ilyen szerviz.
Egy nagyobb boltban voltam, ott is csak annyit tudtak mondani hogy nem működik.
Közben segített nekem egy illető, innen a fórumról, és úgy néz ki hogy egy 13V os zéner dióda ment szét, hát remélem jó lesz...
Mindenképpen írok hogy mi a helyzet.
Szia, és még egyszer köszönöm a segítséget
(#) nikovics válasza Norbert123 hozzászólására (») Jún 6, 2009 /
 
Lehet, hogy statikus elektromosság tette tönkre. Ezek az alkatrészek úgy tudom, nem nagyon tolerálják a töltést. Nem voltatok az átrakás közben magas nylon tartalmú ruhában?
(#) nikovics válasza nikovics hozzászólására (») Jún 6, 2009 /
 
Bocs az utolsó mondatért (a kérdését). Ezen az oldalon gondolom nincsenek varró, vagy szövő nők.
(#) Norbert123 válasza nikovics hozzászólására (») Jún 6, 2009 /
 
Szia
Sajna nem az egész annyi volt hogy kivettűk a gépből, ráraktuk az asztalra, és utána vissza raktuk..Ennyi...
Semmi nem érte, nem is volt mágnes közelben..
jóéjt szia
(#) Norbert123 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Szia
Képzeld működik a vinyó, előbb hoztam haza, és jó negyed órája megy, és jóó
Egy dióda volt a tettes...
Most újra van egy 200gigás, $am$ung S-ata vinyóm
Köszönöm mindenkinek a segítségét, ezer köszönet.
Sziasztok-
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem