Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   148 / 148
(#) kovacsna válasza kovacsna hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
És azt is nézd meg , hogy a LCD vezérlőn mekkora tápfesz van. Kb 5.4V nak kell lennie.
Ha nem akkor a D719 zéner kuka, vagy az R730 megnyúlt.

A tápfesz a csatolásban látható részről ered.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
(#) sebyke hozzászólása Jan 31, 2017 /
 
Sziasztok olyan problémám lenne hogy a rádiómat mikor kötöttem be egy kósza kábel hozzá ért amibe áram volt és azóta csak úgy működik hogy le testelem külön, pl egy vezetéket rakok egy csavarhoz meg a rádió házhoz, mit lehet ne csinálni hogy ne kelljen vezeték?
(#) attika válasza sebyke hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Hova ért hozzá pontosan?? a rádió külső fém házához?
(#) sebyke válasza attika hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
külső fém ház
(#) attika válasza sebyke hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Akkor szedd szét mert lehet elcsattant a panelon egy vezetősáv.
(#) sebyke válasza attika hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
rendben meg nézem, köszönöm szépen , esetleg ha ez nem más lehetőség?
(#) attika válasza sebyke hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Ha a csatlakozóba be volt kötve a +12V meg a test és utána ért hozzá a házhoz a +12V akkor szinte majdnem biztos, hogy elégett a nyákon GND.
(#) sebyke válasza attika hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
könnyen lehet orvosolni?

A nagybetűs mondatkezdés, nem opció nálunk! Mod.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2017
(#) attika válasza sebyke hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Ha csak ennyi akkor igen, egy átkötéssel. Össze kell forrasztani az elégett vezetéket.
(#) sebyke válasza attika hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
rendben köszönöm a segítséget.
(#) Banti hozzászólása Feb 2, 2017 /
 
Sziasztok,

Tudna valaki megoldást arra,hogy a bluetooth autórádiómon ha telefonálok a másik fél nagyon halkan hallja amit mondok.
Van erre megoldás ?

köszönöm
(#) Inhouse válasza Banti hozzászólására (») Feb 2, 2017 /
 
Belemész a menübe és állítasz rajta a leírása szerint. Ha ezzel nem éred el kívánt eredményt, megpróbálod áthelyezni a mikrofont közelebb a szádhoz.
(#) PH-User hozzászólása Feb 7, 2017 /
 
Üdvözlet!

Egy 2014-es gyártású JVC KD-X210 fejegységgel szívok. Ha megkapja a tápfeszt akkor csinál hülye dolgokat, pl. fokozatosan leveszi a hangerőt bekapcsolás után és nem is lehet szabályozni. Kikapcsolás majd újra bekapcsolás után ez a gond megszűnik. A rádiójával is van baj, mert ha kiválasztom, akkor nem jön egyáltalán susogás a hangszórókból, antennát csatlakoztatva sem. Tehát lényegében néma az egész. Pendriveról a zenelejátszás az működik, hangszínt, basszust stb. mindent tudok állítani.
Égésnyom és semmi szemmel látható sérülés sincs a NYÁK-on.
Volt resetelve többször és a legfrissebb firmware van rajta.
Egyáltalán javítható ez?
(#) kovacsna válasza PH-User hozzászólására (») Feb 7, 2017 /
 
Hello,

A rádión semmilyen állomás nem fogható? A "susogás" = fehér zaj... Azt a benne található zajzár lenémítja. A lényeg, hogy szól-e a kiválasztott adó, avagy sem.
A tápfesz IC körül kell szétnézni. Tápok rendben vannak-e.
Főleg a DC-DC konverter kimenetén található elektrolit kondik.
A FW nem releváns ebben az esetben.


Üdv,
KN
(#) kuruc65 hozzászólása Feb 8, 2017 /
 
Üdvözletem mindenkinek!
A következő a problémám,adott egy JVC kd-x 341-es fejegység.Hiába van beállítva rajta hogy váltson közlekedési infóra a valamelyik adó azt közvetít,nem vált oda.A forgalmazót,a JVC szervízt felhívtam elképzelésük sincs mi a hiba oka próbálták másik rádióval náluk működött. Mit állítok be rosszul(TI beállítás ON) azonkívül nem találtam mást ami összefüggésben lehet vele.Tud valaki segíteni aki képzettebb a témában?
(#) pucuka válasza kuruc65 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /
 
Már elég régen volt dolgom ilyesmivel. Akkor ez még úgy volt, hogy beállítottál egy olyan állomást, amin közlekedési infó is volt, akkor ha közben kazettát, vagy CD -t hallgattál, az infó idejére átváltott a rádió adó vételére. Szerintem, most sem hangol át másik állomásra, mert honnan tudná, hogy Melyik állomáson van közlekedési infó. Ahhoz egy másik tunernek állandóan szkennelni kellene. Lehet, hogy van ilyen, nem tudom.
(#) Bakman válasza pucuka hozzászólására (») Feb 8, 2017 /
 
Van ilyen, a céges autóban lévő (Pioneer) átkapcsol másik rádióadóra ilyenkor.
(#) Banti válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
Szia,

Jutottál valamire a mikrofon kivezetésében,nekem is pont ilyen problémám van.
Szerinted az megoldás lehet,hogy a saját mikrofonját kiforrasztom,és hosszabb vezetékkel kihelyezem,mondjuk a napellenzőre ?

köszi
Banti
(#) m0rkd0 hozzászólása Feb 15, 2017 /
 
Sziasztok!

Autórádió/Navi problémával kapcsolatban kérném a tanácsotokat. A fejegység jól működik egészen addig míg be nem indítom az autót,indításkor kikapcsol,kézzel kell bekapcsolni és ezután mindent el is felejt. Egy BMW X5-be vásároltam ezt az EONON nevű gyári kinézetű nagyon okos navit. Kábelezéssel minden rendben,másik bmwben ugyanezt csinálja ez a Navi,egy másik hasonló EONON navi tökéletesen működik az X5ben. Tehát kiszűrtük ,hogy az navival vannak problémák,a cég küldött egy másikat helyette(vagy ugyanazt visszaküldte) és azzal is ugyanez a probléma. Próbáltunk az akksitól direktbe áramot hozni,úgy is ugyanez a hiba,indítózáskor 10,5V-11V-ra esik vissza a feszültség,de ugye ezt bírni kéne a navinak. Létezik erre viszonylag normális megoldás? Gondoltam rá, hogy bekötünk valamiféle kondit a fejegyeség elé,hogy ne ingadozzon az áram indításkor.

Bocsi ha hülyeséget írtam,nagyon nem értek ehhez a témához,de ügyes autóvillamossági szerelő haverom van és ő érteni fogja amit irtok.

Köszönöm a segítséget előre is.

Üdv: Ádám
(#) Lacko12 válasza m0rkd0 hozzászólására (») Sze, 9:58 /
 
Szia!
Esetleg tudnál pontos típusszámot írni?
Csak hogy meg tudjam nézni hogy mire van szüksége a navinak.
(#) Inhouse válasza m0rkd0 hozzászólására (») Sze, 10:25 /
 
És mi van, ha kikapcsolt állapotban indítózol?
(#) m0rkd0 válasza Lacko12 hozzászólására (») Sze, 12:15 /
 
Eonon D5166X tipusspecifikus navi. Kicsit kesobb tudok kuldeni kepet a navin levo adatlaprol.
(#) m0rkd0 válasza Inhouse hozzászólására (») Sze, 12:15 /
 
Ugy is elfelejt mindent.
(#) Lacko12 válasza m0rkd0 hozzászólására (») Sze, 12:37 /
 
Gondolom gyárilag járt hozzá minden kiegészítő mint az alábbi linken is látható.
Nagy átlagban az szokott lenni a probléma hogy 2 darab +12V-ot kérnek a fejegységek az egyik fix a másik szálon meg csak akkor jelenik meg ha gyújtáson van a jármű.
Elsőnek próbáld meg a két szálat felcserélni illetve ha multival ki tudod mérni hogy melyiken mikor van feszültség az sokat segítene.
Az nem probléma hogyha indítózol akkor újraindul a fejes sok autónál is így van de nem felejt el semmit illetve ugyanúgy visszakapcsol magától.
Ha a fejesből kihúzod a csatit ott közvetlenül ki tudod mérni hogy mikor mit kap a fejes a 13 illetve 14-es pint figyeld.
A 13-ason fixen ott kell lennie a +12V-nak a 14-esen csak akkor ha gyújtáson van a kocsi.
(#) Inhouse válasza m0rkd0 hozzászólására (») Sze, 16:10 /
 
Ahogy írták, valószínűleg fel van cserélve az állandó +12V és a gyújtás. Mivel ez egy elég kaotikus rész az autókban, már régóta hagynak lehetőséget arra, hogy felcserélhető legyen, ill. állandóra kötve mindkettőt, nem kapcsol ki gyújtásra. A kábelén szokott lenni a piros és a sárga vezetékeken saruzás, vagy a fejegység fenekén a biztosítéknak még egy helyzete.
Ettől függetlenül nem indítózunk bekapcsolt fejegységgel.
A hozzászólás módosítva: Sze, 16:10
Következő: »»   148 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Feb, 28. Kedd
13:09:25
Jelenleg 453 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu