Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás (Kőrösi Csoma Rádiós) börzék időpontjai: Bővebben: Link

Mostanában aktuális:
Balatongyöröki találkozó, Balatongyörök-Becehegy, Vadrózsa u. 17., 2026. május 15-16-17. (péntek-szombat-vasárnap)

Korábbi:
» VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2025. június 14 (szombat), Békéscsaba
Lapozás: OK   282 / 282
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Máj 30, 2026 /

Nem egyszerű szakma ez.
Jár hozzánk tűzoltó, szoktam vele beszélgetni (ez nem a parancsnok, hanem aki olt és beavatkozik). Például közúti balesetnél akkor is darabokra vágják az autót, ha erre nem lenne szükség, mert ez a megszokott protokoll. Azaz nem elég az esetleges sérülés miatti kálvária, még az anyagi kárt is megsokszorozzák. Másik élő példa, amit a biztosítási ügynökkel történő csevegéseim során hallok, hogy az oltással okozott kár, az akár tízszerese is lehet annak, mint amit a tűz okozott volna.
Ezek persze nem álltalánosíthatóak minden esetre, de akit baj ér, az a saját esetén keresztül tud véleményt formálni. A katasztrófavédelemmel való egységesítésnek biztosan van/volt előnye is, de sajnos az új vezetési struktúra szó szerint katasztrófát csinál ott is, ahol elég lenne egy kis szakaszerű beavatkozást elvégezni.
(#) szs válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 30, 2026 /

Ennyire nem véres ez.
Áramtalanítani kell, oké. És igen, ők sem tudják azonnal minden típusnál, hogyan nyílik a motorháztető (én a sajátomnál is 10-15 másodperc után tudtam, mert nem naponta használaos volt), azaz: le kell vágni a motorháztetőt olyankor, hogy hozzáférjenek az akkukábelhez.

Az utólagos okoskodás (az oltással okozott kár tízszerese a tűzkárnak) utólagos baromság.

Persze, vannak alkalmatlanok, kik az utólag kiderült alkalmatlanságuk ilyen dumákkal igyekszenek védeni.
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Máj 31, 2026 /

A piaci szintet arra értettem, hogy más munkakörökhöz képest. A legtöbb tűzoltó másodállást is kénytelen vállalni. Megfizetve akkor lennéne, ha erre nem volna szükség.
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 31, 2026 /

Idézet:
„Én személy szerint jóban vagyok a tűzoltókkal, meg szándékosan nem gyújtogatok.”

Nekem sincs semmi bajom velük. Viszont én csak szándékosan gyújtogatok és azt el is oltom.
(#) szs válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 31, 2026 /

Vagy nem.
Hordtam kertigépeket, es hozzávalókat tűzoltóhoz.
Nem azért, mert éhen halt volna a tüzoltóskodásbol. Csak elég jól él a szabadnapjain a kertigépkereskedésből.
Én kedveltem.
(#) szs válasza granpa hozzászólására (») Máj 31, 2026 /

Aztán szerinted esett-e, mikor ezt (lasd kép) főztúk?
Pedig a nejem megtiltotta, hogy vigyrm a sapkámat.
A főzés márcsak esővrl járhat???
(#) granpa válasza szs hozzászólására (») Máj 31, 2026 /

A képről nem látom, de feltételezem.
(#) szs válasza granpa hozzászólására (») Máj 31, 2026 / 2

Megáztunk megint bizony

De végülis: jó lett, túléltük.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2026
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Jún 1, 2026 /

Jó látni, hogy más is szervez HE bográcsolást.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Jún 1, 2026 /

Á, nem HE bográcsolás. Offolás volt.
Csak azt kívántam elmondani vele, hogy hát mostanában így jarunk a főzéssel, elázunk?
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Jún 1, 2026 /

Sajnos felénk hiába főzök bográcsban nem esik egy csepp eső sem.
(#) Udvari Zsombor válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Itt (Keszthely) tegnap is és hétvégén is volt valamennyi eső és lehet, hogy a héten még lesz is.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Szo, 19:30 / 1

Amúgy meddig tart a rákoshegyi bográcsolási tilalom/sértődés?
(#) Gafly hozzászólása Vas, 7:34 /

BURAFA

Voltak viták, hogy mi a fene lészen Júniusban.

Megkérdeztem a felsőbbrendűt:
Idézet:
A BURAKŐ és a BURABU országos rádióamatőr találkozókra és börzékre Budapestre, a X. kerületi Kőbányára kell menned. Mindkét rendezvényt a kőbányai rádiós közösségek szervezik, és kiváló lehetőséget biztosítanak adás-vételekre, szakmai beszélgetésekre és alkatrészbörzékre.
Pontos helyszínek és időpontok:
BURAKŐ (Budapesti Rádiós Találkozó a Kőrösiben):
Időpont: 2026. június 13. (szombat)
Helyszín: Kőbányai Kulturális Központ (Kőrösi), 1105 Budapest, Szent László tér 7.
BURABU (Országos Rádióamatőr Találkozó és Börze):
Időpont: 2026. június 20. (szombat)
Helyszín: Budapest X. kerület, Bánya utca
Miért érdemes elmenned?
Hatalmas börze: Régi és új rádiók, adóvevők, antennák, elektronikai műszerek, alkatrészek és retró telefonok cserélnek gazdát.Szakmai programok: Találkozhatsz a hazai rádióamatőr közösség tagjaival, tapasztalatot cserélhetsz, és általában szakmai előadások, valamint versenyek díjátadói is színesítik a napot.
Közösségi élmény: Mindkét helyszínen büfé, családias hangulat és óriási tombola várja a látogatókat. A két helyszín ráadásul mindössze kb. 100 méterre található egymástól, így a környék igazi rádiós központtá válik.
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 10:13 /

Most akkor mi az igazság? Én 13-án (jövő szombaton) annak reményében tervezek menni a Kőrösibe, hogy börze is lesz, de hogy jún.20-ra is ki van írva valami az elbizonytalanít.
(#) VJ72 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 10:37 /

Akkor kicsit pontosítsunk.
BURAKŐ (Budapesti Rádiós Találkozó a Kőrösiben)+ Nosztalgia rádiós börze és a tagoknak közgyűlés.
Időpont: 2026. június 13. (szombat)
A hozzászólás módosítva: Vas, 10:39
(#) Udvari Zsombor válasza VJ72 hozzászólására (») Vas, 10:47 /

Rendben, akkor lesz börze is.
(#) Gafly válasza VJ72 hozzászólására (») Vas, 12:10 /

Meg egy hét eltolással BURABU is.
Hogy melyikre érdemes elmenni, jó kérdés.
Vélemény/javaslat?
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 15:41 /

Hozzád még valahogy elmegyek de azt felejtsétek el, hogy még egyszer a belváros közelébe menjek.
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Vas, 16:43 /

Sem a Bánya utca, sem a SztLászló tér nem belváros -sőt.
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Vas, 17:13 /

Azért az Éles sarkot szokni kell...
De szerintem ismert terepen gyakorlatot kell szerezni, hogy már a sebességváltó, pedálok, stb. magától menjenek, mintha biciklizne az ember. Akkor lehet koncentrálni a forgalomra, stb.. Ismeretlen terepen mindig is kihívás.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 17:18 /

Nyugavérrel, csigalommal megy az
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 17:30 /

Meg köll szervezni.
Ha egy mindenkinek bejövő szombatot sikerül összehozn (sok-sok egyeztetéssel)i, akkor hadd menjen
Én nemcsak igyekszem ottlenni, de a reggeli előkészülésre is ott leszek abban az esetben.
Csak tényleg egy mindenkinek megfelelő napban egyezzünk meg.
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») 20:14 /

Most (w24) hétvégén Tóninap, BURAKŐ és vízóra leolvasás, előtte rohangálás az ingyenvihetők miatt, ami vagy meg jön vagy nem.
Következő: »»   282 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem