Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   208 / 208
(#) Joe_001 válasza gapjunction hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Üdv!
Ezt Írják róla
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Ásványolajjal megy mind a kettő az R134A hoz képest duplán kell méretezni a szállítást. -ezen túl vagy már működött benne. tehát rendben, nem kell foglalkoznod vele. Használd egészséggel!
(#) ezermester1 válasza gapjunction hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Helló! Szerintem kompresszort cseréltek rajta! A hűtőközeg attól még lehet R600a. Én is csináltam ilyen megoldást mert csak R134a kompresszorom volt. Az óta is működik.
(#) gapjunction hozzászólása Máj 15, 2017 /
 
Köszönöm a válaszokat!
Hűtő most éppen működik, 2 napja cseréltem benne Termostat-ot ,mert a mélyhűtőben -29 és -10 között változott a hőmérséklet, a hűtőrészben meg +4-tol +8 fokig melegedett. A termosztát csere után az elsőnap még szórakozott velem de ma már konstansan tartja a +2 -+5 fokot és a mélyhűtőben pedig a -23 - -29 fokot kettes fokozaton. Remélem ezzel most egy ideig jó lesz . Ha ezek után is szórakozik a hőfokkal akkor mit lehetne még cserélni rajta illetve mi produkálhat még ilyen hibát?

Üdv. Levente
(#) gapjunction válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Köszönöm a válaszod!
Mit jelent , hogy duplán kell méretezni a szállítást?
Üdv.
Levente
(#) Mosomasa01 hozzászólása Máj 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Lenne egy samsung rsj1zers hűtő ami érdekesen viselkedik.
Bekapcsolom elindul majd 4-5 óra alatt eléri a hőfokokat és kikapcsol a kompresszor. Megmérem külön a fagyasztót és a hűtő hőfokokat ami megfele a beállított értéknek. Majd kiszellőztetem a hűtőteret, újra bekapcsol a kompresszor de 12°c alá nemigen megy 1-2 óra alatt. Reggel megnézem és újra jók a hőfokok a kompresszor is megállt. Ismét elindítom kis szellőztetéssel, hogy memérjem a beáramló levegő hőmérsékletét ami -3°c közvetlen a fedőburkolat elött -0,3°c van. Én a szenzorra gyanakszom vagy az elektronikára de a márkadzervizes gázhiányt mondott. De ha hiány van miért éri el és máskor miért nem a hőfokot?
Köszönöm!
(#) Joe_001 válasza gapjunction hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Ne törődj vele, már megtették, benne volt, rendben működött. A szivattyú által szállított hűtőközegre vonatkozik. Az a lényeg, aki csinálta tudta a dolgát, hisz rendben működött. (Úgy se te fogod a kompressszort cserélni. )
(#) ezermester1 hozzászólása Pé, 21:01 /
 
Tisztelt hűtős kollégák! Használ-e már valamelyikőtök EXTREME ERRECOM tömitőadalékot háztartási hűtögépekhez. Érdekelnének a tapasztalatok.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Pé, 21:11 /
 
Én klímákhoz használom (ahol egy két év alatt szökött meg a gáz) amelyikbe tettem azokhoz még nem hívtak vissza , valószínűleg azért mert a cuccos jól működik.
(#) ezermester1 válasza kaqkk hozzászólására (») Pé, 21:42 /
 
Klímához hallottam én is. Csak hogy a klíma kapilcsöve vastagabb mint a hűtő/fagyasztóké. A másik,hogy menyit kell bele tenni a hűtőkbe mert ugye hűtőközeg súly szerint kell bele. Mire szilárdul meg a tömítő anyag a résbe? Szó mi szó vannak itt nyitott kérdések ami válaszra vár. Sajnos egyre több olyan hűtő/fagyasztóval találkozom ahol a hűtőközeg belül az elpáron a burkolat alatt szökik el.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Szo, 8:48 /
 
Jobban jár mindenki ha , teszel az ilyen gépekbe új lapelpet .. A gazda is mert lesz egy jó hűtője és te is mert nem kell visszajárnod garanciába .
A hozzászólás módosítva: Szo, 8:49
(#) rockersrac hozzászólása Szo, 10:17 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy mitől van az, hogy a hűtő alatt néha megjelenik egy jókora víztócsa? Electrolux kb 10 éves hűtőszekrényről van szó(vagy régebbi esetleg) Felül fagyasztós, alul meg sima hűtő. A fagyoban -16, a sima hűtőben + 7 fok volt, 2-es fokozaton a termosztát.
(#) StMiklos válasza rockersrac hozzászólására (») Szo, 11:04 /
 
Normáltér, hátul, alul, középen tisztítsd ki a lefolyónyílást, eredetileg van ott egy (zöld?) műanyag tisztító pálcika, kampó, horog?
És akkor hátulra fog kifolyni a kompresszor tetején lévő tálcába, ahol elpárolog.
Üdv: StMNiklos
(#) peets hozzászólása Szo, 13:03 /
 
Sziasztok!

Történt tegnap, hogy reggeltől estig (7-23h) kissé nyitva volt az egyik ajtaja a fent megnevezett hűtőnek.
Amikor hazaértünk az fogadott minket, hogy szakaszosan sipol (2perc ajtó nyitva tartáskor szokott) és villog sárgán a Super hűtő és a Super fagyasztó lámpája szakaszosan.A power led zölden ég.De mivel csak kicsit volt nyitva a hűtő így nagyon nem hűltek le a dolgok bent, meg gondolom folyamatosan ment is a hűtés..

Becsuktuk, a szakaszos hangjelzés megszünt, de továbbra is villog a 2 led és halk buzzer hallatszik.
Próbáltuk kikapcsolni, bekapcsolni (potméter balra teker teljesen majd vissza, teljes áramtalanitást is, de csak nem akar eltűnni a jelzés, tettem be egy hőmérőt a fagyóba, eddig folyamatosan csökken a hőmérséklet (egy órája van benne egy mezei digitális hőmérő, szabadtérről (30fok -ról áll át szépen lassan, most -5 fokot ír)

Manuál szerint fagyasztó 0 fokon fog maradni ilyenkor...
MANUAL

Most felnyomtuk mind a 2 potmétert maxra, hátha visszahűl minden és akkor elalszik...

Olvastam egy szerviz check megoldást, hogy a 2 super hűtő gomb egyszerre megnyomásával teszteli magát, de nem reagált rá, viszont 1 kompresszoros a gép és búg is bekapcsolás után kb 10perccel, valamint a hátulján a rács meleg, és bizonyos pontok a no freeze hűtő által ugye melegek.

Valakinek ötlet? :/

Remélem nem egy ilyen baklövés miatt megy tönkre a hűtőnk..

Köszönöm előre is!
(#) rockersrac válasza StMiklos hozzászólására (») Szo, 13:16 /
 
Köszi, megnézem majd. Bár anyósom szerint régebben is csinált ilyet. Másik kérdés: hogy, történik ezekben a szabályzás? Mármint hogy a mostani tekergetős termosztáton csak számok vannak, 1-5 között, de azt nem tudom hány fokot jelent a fagyoban, meg a normál térben. Elég saccra. Ki szeretném váltani a régi termosztátos szabályzást valami digitálisra.
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:20
(#) StMiklos válasza rockersrac hozzászólására (») Szo, 14:43 /
 
A termosztát kapcsolási értékei:
Kikapcsolás állítható a tekerővel: -15 -25 között
Visszakapcsolás MINDIG! +4C
Ezek a termosztát érzékelőjére vonatkoznak (!), mert az ebből dolgozik.
És az érzékelőnek kb. milliméter pontossággal oda kell kerülni, ahol a régi termosztát vége volt.
Ha bármelyik feltétel nem teljesül, borul a működés.
Fenti termosztát értékekkel a mélyhűtő ca. -14 -24 között lesz, normáltér +2-+8 között, polcmagasságoktól függően. Felül általában kevesebb, lejebb több ugyanazon beállításnál.
Ne cseréld le, nem érsz vele semmit.
Igen ravasz a termosztát működése és elhelyezése.
Mint látod ez az egy szabályzó határozza meg a mély és normál hűtőrészt és jól teszi a dolgát, hidd el.
Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Szo, 14:45
(#) kaqkk válasza rockersrac hozzászólására (») Szo, 14:43 /
 
Ha működik az eredeti mechanikus termosztát kár hozzányúlni , csak rontani fogsz rajta . (ami jó azt ne akard javítani mert csak elrontod azután meg már javíthatod)
(#) peets válasza peets hozzászólására (») Szo, 18:04 /
 
Azt hiszem megoldottam!

A fagyasztó potméterét nem lehet a tekerentyűvel 0 végállásba tekerni ezért nem resetelte le magát..

Szétszedtem a vezérlő résznél a hűtőt, egy kis csavarhúzóval eltoltam 0 állásba a potit, és utána már resetelődött is és elkezdett hűteni, pár óra alatt már -10 a fagyasztó.

Remélem segit sokaknak, ahogy olvasgattam indesit, aeg, whirpool is hasonló panelt használ..
Következő: »»   208 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Máj, 23. Kedd
5:12:08
Jelenleg 82 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu