Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   216 / 216
(#) botigta válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 13, 2017 /
 
A kompresszor mellett egy nagyobb doboz van, ami a komplett vezérlése, nem csak a leolvasztásé, az indítja a kompresszort, és a ventillátorokat is...
Általánosságban átnézve, kondik, tranzisztorok, diódák stb.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2017
(#) kaqkk válasza botigta hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
A 10 és 3 kivezetés közt mérj feszültséget nézd meg ad e ki amikor olvasztani kéne , vagy keresd meg a panelon az olvasztórelét és cseréld ki (nem egy ökör ára)
(#) botigta válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 15, 2017 /
 
Köszönöm válaszodat. De sajnos nem ez a probléma, mivel alkalmanként szokott leolvasztani. A fő probléma az, hogy amikor a beállított hőmérsékletet eléri, akkor a kompresszort annak rendje és módja szerint indítja a kompresszort, de a ventilátort nem! A ventillátorok jók, pl. ha a gyorshűtést indítom, akkor üzemszerűen működik minden!
(#) kaqkk válasza botigta hozzászólására (») Szept 16, 2017 /
 
Akkor már csak program hibára tudok gondolni (valamiért megsérült benne a program ) sajnos ez vezérlő csere , vagy megnézed hogy a ventilátor 230v os e ha igen akkor a vezetékét átkötöd a kompresszorra és akkor ha az megy akkor a ventilátor is
(#) botigta válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 16, 2017 /
 
Sajnos én is programhibára tudok gondolni. A ventillátor meghajtás jó ötlet, bár 24V-os, végül is relé kérdése az egész, köszönöm az ötletet.
(#) proctor hozzászólása Hé, 21:36 /
 
SZiasztok! Kb 4 hónapja kihúztam a konnektorból a már 12 éve hibátlanul működő Candy felül mélyhűtős 220l-es hűtőmet. A napokban hazaértem, visszadugtam. A kompi elindult, megy de a hűtő semmit sem hűt. Sem a mély sem a hűtő rész. Azt mondják kuka. Igaz ez? Mi lehet a baja? Mondogattak ragasztós töltést gari nélkül, de kis eséllyel. ( hátul nem látok sehol olajos folyást)
Most muszáj hűtőt vennem, de a mérete adott, nem lehet 55 cm-nél szélesebb és lehetőleg 60cm mélység alatt legyen. 2 típust találtam ami megfelel talán: Zanussi ZRT23100WA és a MediaMarkt saját márkás hűtője az OK FH 205 típust amiről semmit sem tudok. Utóbbi tetszik jobban de félek a noname hűtőtől. ( Huayi kompresszor van benne ennyit látok. A Zanussinak hátul van a hőleadója, ott a rács, a másiknak nincs, az gondolom kétoldalt a szekrényben. A másik kérdés hogy melyiket mennyire kell a faltól, vagy az oldalától szabadon hagyni? A belső rácsos háta mehet a falig és oldalt kell hely valamennyi? A hátsó rácsos mögött mennyi hely kell? 2-3cm elég? Előre is köszönöm a válaszokat, nagyon tanácstalan vagyok és gyorsan kell valamit vennem.
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:37
(#) kaqkk válasza proctor hozzászólására (») Hé, 21:48 /
 
A candy hűtőd gázhiányos ha szerencséd van egy jó szerelő 10 körül megjavítja , ha vásárolsz másikat a zanussi-t javaslom (ahhoz minden van ha javítani kéne) a 2-3cm távolság elég ha van fölötte is hely ahol a meleg levegő távozni tud.
(#) proctor válasza kaqkk hozzászólására (») Hé, 22:04 /
 
Köszi, mindenki azt mondta ha szerencsém van Ha nincs akkor kidobott pénz lehet a 10e és nem találtam szerelőt aki jönne és ennyiért megcsinálná. Többet is érne mert újszerű darab, de senki nem ad garit a javításra. Azt mondták biztos szekrényen belül ment el a gáz és nem javítható csak ragasztóval, az meg drága és nincs gari csak 50% esély
(#) mogyi1973 hozzászólása Kedd, 19:23 /
 
Kedves Fórumozók.Szeretnék segítséget kérni az alábbi problémámra.Adott egy Hotpoint-Ariston ENBGH 19423 FW kombi hűtő ami idönként két hangos koppanást ad ki és naponta többször.Sajna nem értek annyira hozzá,de hátul alul a jobbszéle felé van valamilyen kicsi doboz szerű (talán valamilyen szelep)ahonnan jön ez a hang, ráírva nincs semmi szétszedni meg nem akartam.Köszi ha esetleg valakinek van rá ötlete megoldása vagy egy jó szerelője ha az kellene hozzá.Pest Megye Szigetsztentmiklós környékén.Szép estét Attila
(#) antikzsolt válasza mogyi1973 hozzászólására (») Sze, 13:49 /
 
Esetleg a smart diagal meg lehetne tudni van e baja. Valahogy szóra kellene bírni.
(#) mogyi1973 válasza antikzsolt hozzászólására (») Csü, 6:26 /
 
Köszi..de igazából nem tudom mi az a smart diag és mit kellene tenni vele.Üdv Attila
(#) ezermester1 válasza mogyi1973 hozzászólására (») Csü, 11:18 /
 
Helló!
Idézet:
„smart diag”
Lehet,hogy "okos diagnózis"?
(#) antikzsolt válasza mogyi1973 hozzászólására (») Pé, 22:06 /
 
Olvastam egy kicsit és elvileg ki lehet csipogtatni a baját. Sajna azt nem írták hogy hogyan. Mondjuk az időm hiánya miatt elég keveset ís kerestem.
(#) Joe_001 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szo, 8:32 /
 
A smart diagból a smartnak nekünk kéne hogy legyünk...
(#) mogyi1973 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szo, 8:53 /
 
Köszi a segítséget..tegnap megnéztem és egy mágnes henger belsejében van egy, (talán szelep) és ez adja ezt a kattanás hangot,hát házilag eddig jutottam a nevét nem találtam meg ennek a (valaminek).Üdv Attila
(#) antikzsolt válasza mogyi1973 hozzászólására (») Szo, 12:20 /
 
Ha garanciális akkor szerviz. +36 1 999 5000
Ha már nem az akkor szaki.
A hozzászólás módosítva: Szo, 12:21
(#) ezermester1 válasza mogyi1973 hozzászólására (») Szo, 12:56 /
 
Ha útváltó szelep akkor az anyagilag húzós ügy! Ha csak kattog azt még meg lehet szokni ( ha nem zavaró). Nálunk közel egy 30-40000 ft. Anyag+munkadíj. Az útváltó szelep árától függ.
Következő: »»   216 / 216
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Szept, 24. Vas
12:28:48
Jelenleg 365 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu