Fórum témák
» Több friss téma |
Egy profinak illene tudnia, hogy mit milyen mértékegység jelöl.
Hallotál már arról a kifejezésről hogy szleng ? mikron-mikro bar ....... egyszerű következtetni , ha vákuumról beszélünk hosszúság nem igazán lehet .
A hozzászólás módosítva: Hé, 17:30
Utána nézhettetek volna a leírtaknak de könnyebb gúnyolódni...segíteni akartam a gyereknek azért iram.A metanolt ismeritek? Mielőtt bele kötnétek nektek legyen egyszerűen faszesz
1. Nyomás alapú egységek (Parciális nyomás) Mivel a vákuumrendszerekben a nedvesség gáz halmazállapotú vízgőzként van jelen, leggyakrabban annak parciális nyomását mérik. Pascal (Pa): Az SI-alapegység. Millibar (mbar): Európában a legelterjedtebb vákuumtechnikai egység. Torr (vagy mmHg): Elsősorban az amerikai szakirodalomban és régebbi rendszereknél használatos. Mikron (micron): A mélyvákuum (pl. klímatechnikai vákuumozás) során gyakori; 1 mikron = 0,001 Torr.
Egyszerűen faszesz . (pontosabban metil alkohol ) és ha belegondolunk csak a legtöményebb (lehetőleg analitikai tisztaságú 98% ) os jó mert a többi feleslegesen vizet visz a rendszerbe ...
Csak halkan jegyzem meg gyógyszergyártó a szakmám és tanultam a szeszgyártást .... Ja és mellékesen 20 évig szereltem javítottam klímát .. A hozzászólás módosítva: 4:25
Szerintem az sem baj ha hígított a metanol (Genfi Nevezéktan szererinti neve a metilalkoholnak, de spiritusznak is hívják), mert vízzel hígítják, és at is kiveszi a vákumolás. persza jobb, ha nem teszünk vizet a rendszerbe arra a rövid időre sem.
Helló!
Köszi mindenkinek a segítséget. Hogy mi tőrtént sajnos nem tudom.A gép több naja jól üzemel.Nem csináltam semmit. Szép napot.
A metanolt éppen a víz eltávolítása érdekében teszik bele , a vízet megköti és csökken a párolgás pont vákuumban hamarabb és nagyobb mértékben távozik a pangóvíz a rendszerből , ha viszek még vizet az "egyenletbe" csak rontok a dolgokon ......
A hozzászólás módosítva: 19:00
|
Bejelentkezés
Hirdetés |