Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   303 / 303
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 19:38 /

De ezt egy profinak illene tudnia ...
(#) erbe válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 21:31 /

Egy profinak illene tudnia, hogy mit milyen mértékegység jelöl.
(#) kaqkk válasza erbe hozzászólására (») Hé, 17:28 /

Hallotál már arról a kifejezésről hogy szleng ? mikron-mikro bar ....... egyszerű következtetni , ha vákuumról beszélünk hosszúság nem igazán lehet .
A hozzászólás módosítva: Hé, 17:30
(#) molnarf válasza kaqkk hozzászólására (») Hé, 22:26 /

Utána nézhettetek volna a leírtaknak de könnyebb gúnyolódni...segíteni akartam a gyereknek azért iram.A metanolt ismeritek? Mielőtt bele kötnétek nektek legyen egyszerűen faszesz

1. Nyomás alapú egységek (Parciális nyomás)
Mivel a vákuumrendszerekben a nedvesség gáz halmazállapotú vízgőzként van jelen, leggyakrabban annak parciális nyomását mérik.

Pascal (Pa): Az SI-alapegység.
Millibar (mbar): Európában a legelterjedtebb vákuumtechnikai egység.
Torr (vagy mmHg): Elsősorban az amerikai szakirodalomban és régebbi rendszereknél használatos.
Mikron (micron): A mélyvákuum (pl. klímatechnikai vákuumozás) során gyakori; 1 mikron = 0,001 Torr.
(#) kaqkk válasza molnarf hozzászólására (») 4:23 /

Egyszerűen faszesz . (pontosabban metil alkohol ) és ha belegondolunk csak a legtöményebb (lehetőleg analitikai tisztaságú 98% ) os jó mert a többi feleslegesen vizet visz a rendszerbe ...
Csak halkan jegyzem meg gyógyszergyártó a szakmám és tanultam a szeszgyártást ....
Ja és mellékesen 20 évig szereltem javítottam klímát ..
A hozzászólás módosítva: 4:25
(#) Joe_001 válasza kaqkk hozzászólására (») 8:43 /

Szerintem az sem baj ha hígított a metanol (Genfi Nevezéktan szererinti neve a metilalkoholnak, de spiritusznak is hívják), mert vízzel hígítják, és at is kiveszi a vákumolás. persza jobb, ha nem teszünk vizet a rendszerbe arra a rövid időre sem.
(#) profiminden-s válasza dB_Thunder hozzászólására (») 9:21 /

Helló!
Köszi mindenkinek a segítséget.
Hogy mi tőrtént sajnos nem tudom.A gép több naja jól üzemel.Nem csináltam semmit.
Szép napot.
(#) kaqkk válasza Joe_001 hozzászólására (») 18:59 /

A metanolt éppen a víz eltávolítása érdekében teszik bele , a vízet megköti és csökken a párolgás pont vákuumban hamarabb és nagyobb mértékben távozik a pangóvíz a rendszerből , ha viszek még vizet az "egyenletbe" csak rontok a dolgokon ......
A hozzászólás módosítva: 19:00
Következő: »»   303 / 303
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem