Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   214 / 214
(#) lelkes amatőr válasza iamrob hozzászólására (») Csü, 9:27 /
 
A fő gond abból eredhet, hogy manapság szinte mindent határra méreteznek gazdaságossági okokból, semmi működési tartalék sincs bekalkulálva.
(#) iamrob válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Csü, 9:36 /
 
Ez teljesen így igaz, sajnos és nem is tudunk ellene mit kezdeni. Illetve ebben az esetben annyit, hogy ha valóban ez okozta a szakadást, akkor szakaszos üzemben (kvázi PWM) fogom működtetni a leolvasztást, így talán több tartalék marad benne.
(#) ügyes válasza ezermester1 hozzászólására (») Csü, 11:10 /
 
Köszi a választ! Sajnos nincs.
(#) velegiistvan hozzászólása Csü, 12:42 /
 
Sziasztok!

Most eljutottam oda, hogy a régi Zanussi Zlr202-es hűtőgépemnek megcsináljam a kapilláris felfogatását. Mivel nem lehet már hozzá való klipszet kapni, így kénytelen voltam gyorskötözővel megoldani. Azt csináltam, hogy ahol a helyew van, felfektettem kb. 2 cm hosszan a szabályzótárcsa fölött, ahol a klipsznek a helye3 is van. A gond az, hogy kb. 5 perc működés után kikapcsolja a termosztát a kompresszort. Az elpárologtató lemezen nem ér gázcsőhöz a hajszálcső, kizárólag sík felületen érintkezik a lemezzel. Termosztát hiba lenne, vagy valahol a gáz elakad, és nem kering a teljes úton? Hidegnek hideg van benne, de akkor is 5 perc alatt kikapcsol, amikor teljesen melegen helyezem üzembe, azaz 2 nap állás után a szobában.
(#) Jenzen01 válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Pé, 7:05 /
 
Helló!
Én is ezt a megoldást szeretném megcsinálni a hűtőmben mert mindig lejegesedik! (Elektrolux)
Csak nem tudom hogy akkor a többi érzékelőt ki kössem e vagy nem?Vagy nem kell semmit kikötni csak be kel kötni simán az érzékelőt! Ezt néztem ki! http://asajah.hu/olvasztoora/
(#) lelkes amatőr válasza Jenzen01 hozzászólására (») Pé, 11:06 /
 
Ilyen panel még nem volt a kezemben de használhatónak tűnik.
Arra figyelj, hogy olvasztáskor a motor ki legyen kapcsolva és a fűtőszállal soros hővédelem meglegyen. (képen pirossal. A rajz csak egy példa, nem egyezik meg más tipusokkal)
A hozzászólás módosítva: Pé, 11:07

Image1.jpg
    
(#) lelkes amatőr válasza Jenzen01 hozzászólására (») Pé, 11:25 /
 
Ránéztem, az oldal többi cikkére is, nem kellett volna!
(#) Joe_001 válasza Jenzen01 hozzászólására (») Szo, 10:49 /
 
A jegesedés több ok miatt is lehet. A bimetál idővel átmehet nem "bi"metállá, tehát cseréje fiatalabb típuséra javasolt. Valamint ez is öregebb típusra vonatkozik a leolvasztó betét alakjának formálása szükség szerű lehet. Régebben leírtam, nézz utána, hátha segít.
Következő: »»   214 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Aug, 20. Vas
9:57:07
Jelenleg 303 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu