Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
 
Témaindító: figuraferi, idő: Ápr 5, 2007
Lapozás: OK   237 / 237
(#) black1989 válasza mateatek hozzászólására (») Hé, 21:13 /
 
Na ! Itt a videó , várom a véleményed!
Mint említettem , a disc poti ki lett cserélve 10kohm-ra!

https://www.youtube.com/watch?v=x2PbPpMp1d8&;feature=youtu.be
(#) mateatek válasza black1989 hozzászólására (») Hé, 21:22 /
 
Nem tudom, hogy mi a gondod vele. Szerintem normálisan működik.
Az utolsó teszttárgy mi volt?
(#) black1989 válasza mateatek hozzászólására (») Hé, 21:30 /
 
Hát éppen ez a baj a géppel! Az utolsó teszttárgy egy körömcsipesz volt! Ez a gondom! Nem tudom a tied jelez e rá , de szerintem ez gond, így majd csak max szemetet lehet szedni a géppel! Egyébként ,ha a 20k poti van berakva discknek akkor a kombinált fogóra meg sem nyikkan, semmi hangot nem ad , de a videóban bizony arra is jelez , igaz nagyon gyengusz a jelzés , de még ennyi sem volt a 20kohm-os potinál!
(#) mateatek válasza black1989 hozzászólására (») Hé, 21:39 /
 
Minél nagyobb ellenállású potit teszel be, annál kisebb lesz a következő fokozat erősítése és ez miatt a fázistolása is. Gondolom ez miatt tűnik jobbnak.
De ha úgy jobb, akkor használjad úgy.

Az enyém a Chuang xin gyártmányú körömcsipeszt vasazza.
(#) black1989 válasza mateatek hozzászólására (») Hé, 21:48 /
 
Na jó, értem oké , hogy a gép rendben van, de a te s.m.w-d a videóidban miért érzékenyebb 100X mint az enyém? Valamit csak módosítottál rajta ,hogy az 1 forintost is 40cm-ről hozza, eleve az a videó címe , hogy "módosított akármi" ! Mi a frászkarikát módosítsak rajta , hogy megközelítse a gép , a youtubon fellelhető fémkereső gépek teljesítményét? Különösebb bajom nincs a géppel , de lehetne érzékenyebb , mert talajban ez nem fog helytállni!
(#) black1989 hozzászólása Hé, 22:02 /
 
Például , freki függő , hogy milyen magasságból érzékel?
(#) adri986 válasza black1989 hozzászólására (») Hé, 22:32 /
 
Szerintem itt senki sem úgy kezdte hogy 40cm-ről hozta az 1 forintost, ha tuningolni akarod akkor másik vevő másik adó, aztán a 4053 kapuzójeleivel kell valamit kezdeni fáziszajok stb ... és a részletek hangolások.
üdv.
(#) black1989 válasza adri986 hozzászólására (») Hé, 22:45 /
 
Üdv!

Mindjárt gondoltam ! De azért vannak a fórumok , hogy segítsük a másikat ! Mennyivel egyszerűbb lett volna , ha kapok egy olyan rajzot , amiből már használható fémkereső lehetett volna , nem pedig ezt cseréld le , azt cseréld ki ! Nem szeretnék még egy keresőt építeni , mert sok idő , energia! Ez a második , elsőnek a tgsl-t csináltam meg , amit inkább nem is neveznék fémkeresőnek , azzal mindenféle baj volt, jelzem nem velem volt a probléma , hanem a géppel! Azt írták itt a fórumon, hogy ha nem jól van megtervezve a nyákja , akkor azért nem jó! Hát mégis milyen áramkör az amit szépen megtervezel , és úgy gerjed mint az állat! Itt az élő példa, az s.m.w-re már "ráakasztottam" kb 4 fejet 100 menetes tekercstől kezdve a normál 160-180 menetes vevő tekercsig , és bizony működik mindegyikkel , persze nem teljesít úgy a nem hozzá való tekercsekkel, de ez nem gerjed , ez egy stabil gép! Egy olyan rajz kellett volna , amit már valaki megépített , és azt mondta , na ez már eléggé érzékeny, de sajna nem így van , sok rajz hibás is szerintem! Természetesen aki segít , annak meg is köszönöm!
(#) adri986 válasza black1989 hozzászólására (») Hé, 23:54 /
 
Ezzel vitatkoznék, a TGSL nagyon is jó gép. Olyat hogy összedobod és tökéletes nem fogsz tudni csinálni , elsősorban meg kellene nézni az adó jelét ha az tökéletes szinus és a lehető legnagyobb az amplitúdó akkor lehet csak továbbmenni, az adót is hangolni kell, ez adó kb 1khz -el nagyobb frekin rezegjen és az adó és vevő közt 20fok fázistolás kell hogy legyen amellett hogy a lehető legjobban ki van egyenlítve, na akkor ehhez a frekvenciához vagyis hogy a vevőerősítőd ezen a frekin erősítsen legjobban, ez az alap. Ha ez megvan akkor lehet a 4053 utáni 2csatorna erősítésével foglalkozni ez ha emlékezetem nem csal 4-8hz közt van, ez megegyezik a fej előtt elhaladó érme frekijével, a két csatorna alkatrészeit válogatni,tökéletesen egyformák kellenek hogy legyenek. De ez már mind egyszer le lett írva.
(#) mateatek válasza black1989 hozzászólására (») 6:45 /
 
Amikor elkezdted építeni a gépet, akkor tanácsoltam az IGSL-t és mellé azt, hogy cseréld ki az adó fokozatot kvarc vezérlésűre. Jó gép lett volna. Ennek ellenére ezt építetted. Szíved joga.
Elsőre senkinek sem lesz világrengető gépe. Ha visszanézel a 232. oldalra, akkor láthatsz egy képet, amit föltöltöttem. Erről szól.
Az a gépem, amivel járok, az nem érzékel egy kis 1 forintost 40 centiről. Talán 35.
Türelem. Működni fog, csak meg kell ismerni a kapcsolást.
(#) black1989 válasza mateatek hozzászólására (») 8:51 /
 
Csináltam anno egy tv szkópot! Nem tudom azzal mire mennék a mérésekkel kapcsolatban! Hol mérjek , mit mérjek? Ugye itt nem fogok tudni semmit beállítani a szkópon , de már próbáltam hangforrások jeleit mérni, szépen mutatja a jelalakokat, nem tudom itt mennyire lesz használható! A fejet kinullázni talán jó lehet!
(#) Ge Lee válasza black1989 hozzászólására (») 9:04 /
 
Olyan rajzot senki nem fog adni amivel heteket vagy hónapokat görnyedt az oszcilloszkóp meg a szimulátor előtt, mobil nyákot tervezett amin csereberélni tudta a részegységeket stb. Ha összeszámolod hogy ebben mennyi munkaóra van, akkor részben érthető hogy miért kerül egy olyan gyári készülék százezrekbe amiben csak néhány ezer Ft értékű alkatrész van.
Ha már az SMW-be kezdtél bele akkor nem értem hogy miért a 2-es és nem a 3-as verziót csináltad, amiben már egy sokkal jobb adófokozat van.
Ez egyébként egy olyan gép amit meg lehet jóra csinálni, de mire azt fogod rá mondani hogy na most már tényleg jó, addigra szinte az összes fokozatot átalakítottad rajta, vagy másfélére cserélted. És az analóg gépek (meg szerintem a digitális is) olyanok egy szint felett mint a lufi, bárhol nyomod be, valahol ki fog púposodni. Szóval lesz egy határ ami fölé nem tudod növelni az érzékenységet akkor sem ha megfeszülsz, hiába alkalmazol jobbnál jobb, bonyolultnál bonyolultabb áramköri megoldásokat. Aztán ebbe a dologba még az is alaposan beleszól hogy a talaj az nem a levegő.
Következő: »»   237 / 237
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu