Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
 
Témaindító: figuraferi, idő: Ápr 5, 2007
Lapozás: OK   247 / 247
(#) TreasureHunter válasza mateatek hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Mondjuk ilyet bármikor tudnánk csinálni, mármint aki autoCAD-hez is konyít. Aztán - bár nem néztem még utána - biztosan van olyan szoftver, ami autocad-ből 3D nyomtatásos kódra átalakítja a modellt.
(#) Letiodj válasza TreasureHunter hozzászólására (») Okt 26, 2018 /
 
Nemrég készítettem egy 3D nyomtatót, a terveket simán megtudod rajzolni Fusion360-ban, abban van egy olyan opció ami .stl fájlba menti a tervet. Azután annyi dolgod van, hogy Slic3r, Cura stb.-vel "felszeleteled" vagyis rétegekre bontod, hogy nyomtatható legyen. A kitöltést is tudod szabályozni, még ha akarod 0%-os is lehet, vagyis csak a falak maradnak meg. Tudsz választani kitöltési mintát, méhsejt, 3Dméhsejt, vonal stb. Be kell vallanom nagyon megtetszett, ha valakit érdekel akkor itt a fórumon is van egy jó kis topik ahol olvasgathat.Itt

Lehet szépeket nyomtatni, de mivel nekem elég kicsi a nyomtató felületem (15x15) ezért fejet nem igazán tudok rajta. Nagyon nagyon lassú, kell figyelni rá, néha meg el is rontja.
(#) TreasureHunter válasza Letiodj hozzászólására (») Okt 26, 2018 /
 
nem kell, hogy egészben kinyomtasd a fejet, tervezd meg úgy, hogy 4 negyedből álljon és összekapcsolhatók legyenek.
(#) Letiodj válasza TreasureHunter hozzászólására (») Okt 26, 2018 /
 
Igen, gondoltam rá de még nincs szkópom amivel megnézzem mi nem jó az IGSL-be, azóta hanyagoltam a témát. De most épül egy nagyobb nyomtató amibe simán be fog férni egy 30-as keresőfej. Amire az kész lesz arra az IGSL is fog muzsikálni (remélhetőleg), na akkor nyomtatok egy fejet. Mondjuk szerintem abba is fog kelleni valamennyi gyanta/ragasztó, hogy rögzíteni tudjuk majd a tekercseket.
(#) lajos1969 hozzászólása Okt 26, 2018 /
 
Sziasztok! Ez valakit érdekel? Élesztve, csak egy fejet kell hozzá gyártani.
(Jún 27, 2014 hozzászólás)
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2018
(#) mateatek hozzászólása Okt 30, 2018 / 4
 
Összeraktam egy gépet. Lecseréltem a mega328-as mikrokontrollert egy hasonszőrű kínai csodára, ami LGT8F328P névre hallgat. Kicsit többet tud, mint az Atmega. Van benne DAC, amit nagyon jól lehet használni, illetve nem 10, hanem 12 bites az ADC-je, illetve 32 MHz-en ketyeg. Negatívumként azt lehetne fölhozni ellene, hogy nem tartalmaz EEPROM-ot, helyette a FLASH tárhelyet használja. De ez ellen lehet tenni egy külső I2C buszos EEPROM-mal.
Többet ki tudtam hozni belőle, mint az Atmegás gépből. Nem 2, hanem 3 frekin tud működni, mindhármon hangolt adó és vevő körrel. A találat anyagától függően változik a hangszín, a jel erősségétől pedig a hangerő. Ha az erősítők valamelyike kiül, mert közeli a találat, akkor arra figyelmeztet.
Az MCU-ban van belső RC órajel generátor is, de használható külső kvarc is az órajel előállításához. Így módomban állt kipróbálni ugyanazon a gépen RC órajelet és kvarcot is. Annak ellenére, hogy a 32 MHz nagyon le van osztva, így a fáziszaj átlagolódik, de ennek ellenére zajos a gép RC órajel generátorról.

FHD0002.JPG
    
(#) TreasureHunter válasza mateatek hozzászólására (») Okt 30, 2018 /
 
Szép munka, mint mindig!
Következő: »»   247 / 247
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu