Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
 
Témaindító: figuraferi, idő: Ápr 5, 2007
Lapozás: OK   231 / 231
(#) sdrlab válasza sirbedevir hozzászólására (») Szo, 16:45 /
 
Ugye nem 1:1 osztású szkópzsinórral méregeted a jeleket ?! A közel, vagy akár jóval 100pF fölötti kapacitással ott érdekes tüneteket láthatsz! Csak 10-es osztású szkópfejjel méregess, már csak a frekvencia miatt is...!
(#) mateatek válasza vandorbot hozzászólására (») Szo, 20:40 /
 
Visszatérve az ADC felbontása és az ID szám kijelzése között kérdésre, rájöttem, hogy felesleges a 12 bites ADC. (Kihasználtam az agyam mindkét bitjét) Semmivel nem lennék előbbre. Értem én azt, hogy akusztangecs, de bele kell számítani a találat erősségét is. Ha ezt nem teszem meg, akkor 12 bites ADC-vel is ugyanazt fogom számolni. Ha meg belekalkulálom a jelerősséget, akkor elég a 10 bites ADC is.
Tehát csak egy megfelelő algoritmus kell, és nem a nyers hardveres erő.
(#) sirbedevir hozzászólása Vas, 11:55 /
 
Utánna olvastam a gate-n észlelt csúnya oszcillációnak. "parasitic oscillation gate" kulcsszavakra sok cikk ugrott elő a témában. A lényeg, hogy a mosfet gyors kapcsolásának velejárója, 50mhz feletti frekvenciája van ezért szűrhető, a fetek párhuzamos kapcsolásakor hatványozott probléma, ferrit szűrő az általános megoldása.
(#) vandorbot válasza mateatek hozzászólására (») Vas, 12:18 /
 
Ezért írtam, hogy a zavarjelek fogják meghatározni. Fortunánál pl. 10 biten az érzékenységet nagyobbra tudom állítani, 12 biten jóval kisebb érzékenységre kell állítani. Az eredmény ugyanaz. A fázisdetektor előtti részt teljesen át kell alakítani, ahhoz, hogy ki lehessen használni a 12 bitet. A pro változatnál ezt meg is tették. Azért még van ehhez néhány ötletem.
(#) mateatek válasza vandorbot hozzászólására (») Vas, 12:42 /
 
Az ID számítás módját nem befolyásolja a zaj. Csak az eredményét. Én nem a zajjal kínlódok, hanem a helyes algoritmussal.
Ha megmérek két feszültséget 10 és 12 bites ADC-vel is és a mérési eredményeket osztom, akkor ugyanazt az eredményt kapom. A 12 bites ADC-vel nagyobb felbontást tudok elérni, de mást nem. Nagyobb pontosságot nem nyerek vele.
Ha a számolásba belevonom a jelerősséget is, akkor messzebbről jóval helyesebben számítja ki az ID számot. Ha nem, akkor a messzi találatok nagyjából ugyanolyanok lesznek. Akár 10 biten, akár 16 biten.
(#) vandorbot válasza mateatek hozzászólására (») Kedd, 14:08 /
 
Ha az első kvantálási küszöb alá esik a zaj, cicergés, akkor semmi gond. Ha meghaladja, akkor össze vissza csiporog. Ezen némileg lehet segíteni szoftveres filtráciával.
(#) mayky hozzászólása Sze, 17:27 /
 
Sziasztok! Hol lehet Mo-n vákuum formázható műa. lemezeket venni ?
(#) mateatek válasza mayky hozzászólására (») Sze, 18:59 /
 
PET-G lemezt és sikó lemezt probléma nélkül be tudsz szerezni. PET lemezt sajnos csak víztisztát, sikót pedig feketében is lehet. Tudom, hogy ha a neten utána olvasok, akkor létezik fekete PET is, de eddig nekem nem sikerült olyant szerezni. A PET jobban alakítható, mint a sikó, de drágább.
Vagy a forgalmazótól szerzed be (pl. aplast), vagy elmégy egy olyan céghez, akik plexivel és polikarbonáttal is foglalkoznak. Például egy üvegeshez. Ahonnan ők rendelik a plexit, stb, onnan hozathatnak neked PET, vagy sikó lemezt is. Ha jó fejek.
(#) mayky hozzászólása Sze, 19:51 /
 
Köszi!
Még egy kérdés, milyen epoxy gyantát érdemes használni ?
A hozzászólás módosítva: Sze, 19:54
(#) mateatek válasza mayky hozzászólására (») Sze, 20:02 /
 
Egy a sok lehetőség közül:
Ipox MR 3016 és Ipox MH 3124.
Nagyon minimálisat zsugorodik, nem kell vele kapkodni, és nagyon jó állagú cucc lesz térhálósodás után.
(#) mayky hozzászólása Sze, 20:36 /
 
Köszi a gyors válaszokat.
Következő: »»   231 / 231
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu