Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádió javítás
 
Témaindító: Jancsika, idő: Jan 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 35
(#) Sebi válasza martin66789 hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
Nem értem miért bántod az IC-t, mikor többet is belepróbáltál. Egyébként kiveséztük az arra menő ágat, nem ott a gond, hanem a másik ágon: kivetted az ellenállást, akkor megjött a fesz, betetted, betámasztott a tápnak...
(#) martin66789 válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 2, 2017 /
 
Találtam egy újabb zárlatos részt ( egy kicsit rosszul készült a nyáklap mert a forrszemek mellett mindjárt ott van a negatív sáv is és valamiért azok is ónozva vannak és elég gyorsan összefolynak). Az eredeti IC-vel próbálkozok minden alkatrész a helyére került és így kb 6,50V és 7,55V van jelen az Am résznél a tipikus zúgás már megvan, adót sajnos nem találtam sehol, az URH résznél még zúgás sincsen.
AM résznél ha mindkét antenna foglalatba kötök darab drótot antennának akkor a zúgás halkabb lesz de vétel itt sincsen.
Kapcsolási rajnak találtam egy kicsit jobbat a Hobby Elektronika 1991/6 számban (mellékeltem), Az A281D Ic lábán megméregettem a feszültséget és összevetettem a kapcsolási rajzon feltüntetettekkel és csak a bemeneti feszültség tér el pár tizeddel a többi stimmel.
A kapcsolási rajzon fel van tüntetve a forgókondenzátoron lévő kis panelre menő feszültség most nem tudom hogy jól értelmezem-e, úgy van felírva a kapcsoláson hogy 0,8V és zárójelben mellette 8,2V. Ha jól értelmezem akkor a 0,8V az AM rész lehet, a zárójeles 8,2V meg az URH ? Megmérve AM-ba (H, K, R) 1,4V-ot mérek, URH-ba meg 7,5V-ot.
A forgókondin lévő panelen megmértem többb helyen is a legtöbb helyen több mint 4V-ot mérek jól van ez így ? Ott ilyen sok V-nak kell lennie ?

Manual.pdf
    
(#) Sebi válasza martin66789 hozzászólására (») Ápr 2, 2017 /
 
Azért van némi haladás... Ahol egy panelhibát találunk, ott általában több is akad. Azt nem tudom, mik vannak a forgókondi panelen, de lehet jó az a pár Volt. Rossz szokásom szerint, miközben a rajzot néztem, javítgattam rajta (mások papíron firkálnak )

Igen, a zárójeles az URH állásban mérhetőt jelenti.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2017
(#) ToBar hozzászólása Ápr 13, 2017 /
 
Sziasztok!
Nemrég kaptam a címbeli rádiót, mely így a halál (pontosabban a szemetes) torkától menekült meg.
Azonban nem volt otthon góliát elem, így szemlátomást egyetlen hibája volt, a rajta éktelenkedő mérhetetlen piszkon kívül, hogy ki volt tépve belőle az antenna. Szétszedtem hát, és az erőszak csalhatatlan jeleire bukkantam, mivel az antenna rögzítő alkalmatosságai mind kitörtek a helyükről...
Így már jó ideje babráltam vele, mikor ki szerettem volna próbálni, hogy működik-e?
Most már van elemem, és az a hiba áll fenn, hogy a rádió roppant halk, a legnagyobb hangerő állásban is.
Mi lehet az oka?
Mit lenne érdemes megpróbálni?
A teljes igazsághoz, hozzá tartozik, hogy ki akartam próbálni elem nélkül egy 6 Voltos adapterrel a működését, ami valaha telefontöltő lehetett, és elképzelhető, hogy elsőre rossz polaritással érintettem az elemtartó érintkezőihez, mert azzal is ezt mívelte. Lehetséges, hogy ezzel tönkre tettem valamit?
Elnézést kérek érte, de nem igazán rendelkezem kellő szakmai előképzettséggel, ezért előre is köszönöm a szíves válaszolók segítségét!
(#) gkari válasza ToBar hozzászólására (») Ápr 13, 2017 /
 
Ha halkan így is szólt, akkor szerintem jó polaritással kapcsoltad, de biztos, hogy - elsősorban a végfoktranyák között lehet "kakukk", kiszedni, mérni, cserélni (ha van mire).
(#) proli007 válasza ToBar hozzászólására (») Ápr 14, 2017 / 1
 
Hello! Ha halkan, de tisztán szól, akkor én elsőként a hidegítő és csatoló kondikat cserélném ki. Bár a csatoló kondi kapacitás vesztése, hallhatóan magasabbá teszi a hangzást, mint egy hangszínszabályzó lenne.
(#) imike72 hozzászólása Ápr 25, 2017 /
 
Sziasztok!
Segítsetek nekem.Kaptam egy Siemens RK702 4.Világvev rádiót.A rádiónak ugyanaz a problémája mit fentebbi hozzáoszlásnál ToBarnak. Csak nagyon halkan szól tisztán ,hiába hangosítom fel,csak egyforma hangerőn szól fülhallgatóval is.Hol kezdjek neki a hibakereséshez?
Segítséget előre is köszönöm!

schematic.pdf
    
(#) leono hozzászólása Júl 4, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy TESLA 441 A-5 rádió kapcsolási rajzára lenne szükségem. Sajnos, sem a saját dokumentumaim között, sem az interneten nem találom.
Előre is köszönöm.
(#) JaniK válasza leono hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Szia.
A linken megtalálod az Eminent típusú Tesla 441A A-4 teljes használati utasítását, beültetési rajzokkal, alkatrészlistával, ...
Az A-4 és az A-5 közötti különbség valószínü a doboz színében volt csak.
Link : http://www.oldradio.cz/schemata/ts441a-4sn.pdf
(#) leono válasza JaniK hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Úgy néz ki, hogy tényleg testvérek, és több mint, amire számítottam.
Főleg azért, mert a panelról annakidején lefelejtették a feliratozást.
Köszönöm a segítséget.
Üdv.
Következő: »»   35 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Júl, 21. Pé
6:33:49
Jelenleg 128 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu