Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   1 / 84
(#) Action2K hozzászólása Ápr 10, 2009 / 1
 
Köszöntünk minden kedves érdeklődőt!

Sokan építenek házilag csúcskategóriás osztályba sorolható Hi-Fi erősítőt, hangfalat, lemezjátszót... Hogy kinek, milyen eredménnyel sikerül, az természetesen eléggé változó. Sőt a minőség megítélése is eléggé szubjektív. Felmerült az igény, hogy (nyikolaj szavait idézve):
Idézet:
„Igazából engem is nagyon érdekelnének mások erősítői. Kár hogy csak High-End találkozók vannak. A magunk fajta "botfülű amatőrök" nem rendeznek találkozókat.”
Hát rendezzünk!

Akit érdekel, s szeretne részt venni, akár kiállítóként, vagy csak nézelődőként, regisztráljon az AAÉT hivatalos honlapján és töltse ki a szükséges űrlapokat. Ha valami fontos, új információ van innen értesülhetsz.

Az aktuális találkozó pontos helye, ideje a térképinfóban is szerepel.

Mindenkinek kellemes időtöltés kívánunk a leendő találkozókon! Szervezők
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2022
(#) kocos válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Én részt vennék szívesen! Túrkevén, és Pesten is lakom "egyszerre", itt is, ott is vannak erősítőim
(#) JZoli válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Helló! A találkozót én is támogatom, de van itt már találkozós fórum, de eléggé besült, mivel mindíg vannak éppen elfoglalt emberek, és legtöbbször ők írnak bele, utána meg tolódik mindíg az elmaradásig az időpont. Szerintem ki kell jelölni egy időpontot , helyszint (először elég a várost-jelen esetben Kecskemét) és aki akar jönni, az átütemezi a dolgait amennyiben lehet, és jön. Ha jól sikerül úgy is lesz még több találkozó is, ha meg nem jó akkor vagy újabb próba, vagy nincs rá szükség.De az az igazság, hogy kell egy emmber aki megszervezi, mivel enélkül ez halott ügy, "majd csak lesz valahogy"-gondolkodással nem fogunk előbbre jutni. Szervező ember kell! Ez a nyitja a találkozónak.
Itt szeretném jelezni, hogy én is jönnék a találkozóra.
(#) fleta válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Én is szivesen elmennék, bár én inkább gitárerősítőket csinálgatok, de ha meguntam, biztos vagyok benne hogy rákapok a Hifi-re. Kiskunfélegyházi vagyok, 26 km.
Ha valmi anyagi , pl terembérlet vagy fizetni valamiért, biztos vagyok benne hogy senki sem sajnálna pár ft-ot
(#) rockersrac válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
engem is tessél bejelölni a térképen légyszives ! újpest-központ(IV. ker) helyszínnel!
(#) Action2K válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Sok igazság van abban amit írsz. Mint írtam a csöves topikban, én vállalnám a szervezést, de sajnos uszkve 150km távolságból, helyismeret hiánában nehéz egy jó helységet találni, s lebeszélni a tulajjal... Ennek ellenére próbálok tenni az ügy érdekében, ahogy csak tudok, akár csak ezzel a topikkal is, de természetesen próbálok ennél többet is. Egy országos találkozónál nem mindíg feltétlen az ország közepén lévő városnak kell helyet biztosítani. Vannak évek óta megrendezésre kerülő országos találkozók, amik mindíg ugyanott vannak, s éppenhogy nem mondhatók országközepinek (Leányfalu, Hódmezővásárhely, Kaposújlak...). Mindegyiknék kinek mi jó.
(#) Moszkvai válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Tegyél légyszíves Pécel-hez is egy pöttyöt.
(#) lamalas válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Udv,

Jo otlet egy ilyen talalkozo! Engem is erdekelne persze biztosat nem tudok mondani, hogy tuti megyek vagy sem mert egyreszt idopont még nincs illetve jelenleg keszuloben van az uj hangsugarzom + erositok is. Tovabba azt is problemanak erzem az ilyen talalkozokon hogy nem szokott megfelelo helyseg lenni zenehallgatasra. Altalaban ures termeket/szobakat tudnak biztositani amik sajnos nem igazan alkalmasak bemutatora es nem mindenki tud eloteremteni megfelelo eszkozoket, hogy egy ures termet viszonylag turheto/hallgathato helysegge tudjon "varazsolni".

Ja ... en Budapestrol mennek.
(#) Danaman hozzászólása Ápr 10, 2009 /
 
No az a helyzet hogy engem is érdekel a dolog, kecskemét még "viszonylag elérhető számomra, csak a motort kéne öszerakni végre és már suhannék is a talira.
Azért hozzánk is tehetsz egy püttyüt.
(#) lamalas hozzászólása Ápr 10, 2009 /
 
Hopsz ... a terkepen latom, hogy ez csöves tali lenne? Ha igen akkor en kihuzom magam, nincs csoves erositom es nem is lesz. Max hibrid, de az sem biztos.
(#) zolee1209 válasza lamalas hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Idézet:
„Ha igen akkor en kihuzom magam, nincs csoves erositom es nem is lesz”

Nem hinném, hogy egy csöves erősítő lenne a belépő, vagy igen?! Ha erősítőt nem is tudok vinni, de szeretnék ott lenni! :yes: Két pöttyöt kérnék: Soltvadkert és Bp. XIII. kerület!
(#) Action2K válasza lamalas hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
És nézelődni, hallgatni sem jönnél? Amúgy jól mondod, a terem belakottsága nagyon számít. Én mindenképpen ilyeneket veszek csak számításba leendő helyszinnek, nem pedig "tornatermet".
(#) CIROKL válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Gyakorlatilag még kecskemét nekem is beleférne ? Csak 1,5 óra autóval ! kérnék egy pöttyöt!
(#) EcoPityu válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Köszönöm Laci, hogy kézbe vetted az irányítást!
Gubán Gabival, meg Rockersrác barátunkkal már megy a készülődés, bár nem tudom, hogy Gáborom hogy halad a helyszínnel, de én minden hónapban 2x kecsóra megyek, és be tudok neki segíteni.
Az ország közepe helyszínt meg azért pártolom, mert a délebbre lévő kollégák is kedvet kaphatnak, ha nekik sem kell 250km-t autózniuk, vagy MÁV-ozniuk Pestig, csak 100-150km-t! (no meg sokan félnek is Pesttől)
Ja havonta Pesten is megfordulok, és tudunk egy egyeztetőset csinálni a IV. kerületben a Pestiekkel, alkalomadtán!
(#) EcoPityu válasza lamalas hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Hátha megtetszik a technológia, ne utasítsd el azonnal, én még mellékesen egy kis börzézést is szeretnék belevinni a dologba...
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Ha csak csöves erősítők jöhetnek szóba, akkor erre a téma címében is fel kellene hívni a figyelmet.
Üdv.
(#) rockersrac válasza EcoPityu hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
höhö! helyes!
(#) frrrrr hozzászólása Ápr 10, 2009 /
 
Itt a HE-n van két komoly Aosztályú fórum. Szerintem azok az erősítők is beleférnének.
(#) didyman hozzászólása Ápr 10, 2009 /
 
Szerintem meg ...vára mindegy, miféle topológia és aktív elemkészlettel bíró végfokról van szó, a találkozónak inkább arról kéne beszélnie, hogy olyan emberek találkoznak és szereznek élményt a másik által épített eszközökről, akik a hangtechnikát az amatőrség keretein belül az átlagnál komolyabban gondolják. Magyarán, nem attól lesz "a körbe" tartozó egy végfok és ember, mert cső vagy A-osztály, mert én a magam részéről mindkettőből hallottam igénytelent, vacak hangút, míg mondjuk a saját, bizonyos fennköltebb körökben póriasnak ható komplementer-szimmetrikus fetes nyavajámat szívesen megmutatnám pár másik vájt fülnek, mert az évek alatt beletett munka, tapasztalat, gondolkodás, megvalósítás után úgy érzem, hogy a hangja miatt igen, méltó lehet erre mindenféle alapos vagy alaptalan előítélet nélkül. A magam részéről egy ilyen meghallgatást eleve fekete dobozosan kezdenék, először hallgatunk, hogy ki és mit bírt kihozni a saját elgondolásából, majd aztán rácsodálkozunk, hogy jé, ez volt az. Csak azt megelőzendő, hogy a klf előítéletek mindenféle meghallgatás előtt ferdítsék a hangképet. Mert én bevallom, ha meghallom a cső szót, máris másként állnak a botantennáim, vélhetően nem vagyok egyedül eme káros mellékhatással.
(#) fleta válasza EcoPityu hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
EcoPityu ezt a börzét hogy gondoltad? Vinnénk ezt-azt és cserebere, vagy pénz.Ha így gondoltat jó ötlet. A kellemest a hasznossal összekötjük!
(#) Doncso válasza didyman hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /
 
Ez jó ötlet, FET kontra csöves, vagy más típus, szerintem ez egy jó alapot vagy témát adhatna a találkozónak! Így még érdekesebbé lehetne tenni.
(#) fazksg válasza fleta hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /
 
Sziasztok!
A Kecskemét nekem nagyon tetszik, nekem csak egy nagy ugrás itthonról!
Mindenképpen szeretnék menni, ha lesz találkozó, bár nem tudom még, tudok-e majd vinni valamit. Mondjuk ez attól is függ, az érettségi nevű embernyúzás előtt, vagy után lesz ez a találkozó. Mert ha túl leszek rajta, tuti napi 10 órában építkezni fogok 8erősítő+hangdoboz) .
Üdv: FazksG
Ja, mehet egy buborék Kerekegyházához... (Illetve talán kettő, mert Gabikft is itteni, és ő is tuti jönne...)
(#) Action2K hozzászólása Ápr 12, 2009 /
 
Sziasztok!

Jó ránézni a térképre, 14-en vagyunk már. Remélem, lesznek még páran, akik csatlakoznak hozzánk. Persze ennek feltétele a pontos dátum is. Ahogy fazksq is említi, jó lenne a suli végét megvárni. Emellett mindenképpen a dolgozó társainknak szabadidejét is figyelembe véve, mindenképpen a hétvége lenne a legoptimálisabb, ezen belül is szerintem a szombat. Ezek alapján a Június, Július, Augusztus havi szombatok jöhetnek szóba.
Ahhoz, hogy lehetőleg mindenki eltudjon jönni, kizárásos alapon bejelölném azokat a napokat amelyek valakinek nem jó (nyaralás, esküvő, rokonlátogatás ... okból). Kérlek Titeket, hogy ha valaki már most tudja, hogy mely nap nem jó, jelezze s én már jelölöm is be.

Csöves kontra félvezetős. Én sem zárom ki a félvezetőseket, de:
- Ne arról szóljon a találkozó, hogy melyik a jobb. Erre vannak fórumok, ott lehet vitázni róla. Itt meghallgatjuk, megnézzük mit épített a másik. Persze lehet véleményünk, elmondhatjuk mi jó s mi nem tetszik a másikban, de ne akarjuk meggyőzni Őt.
- Mindkét táborra igaz, hogy nem csupán a nagy Wattok számítanak, hanem inkább a minőség lenne itt a cél. Tehát a "hangversenyt" szeretném megelőzni. Erre is lesz megfelelő lehetőség, de ez legyen egyenlőre titok.

Amint már tudni lehet a helyszínt, annak befogadó lehetőségeit (esetleg jó lenne ha lehetne többől választani), jobban tudok további terveket kidolgozni.

Börze. Ki tudna meglenni nélküle?
(#) varttina hozzászólása Ápr 12, 2009 /
 
Sziasztok!
Mindenképpen elmennék egy ilyen találkozóra, bárhol is lesz az országban.
(#) fleta válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Igazad van nem versengeni kell, szerintem ennek a találkozónak az igazi célja az lenne hogy megismerjük egymást személyesen. és megnézzük egymás munkáját, meghalgassuk.- Mindenki valakivel tartja a kapcsolatot neten, vannak akik még soha nem találkoztak, itt az alkalom.. Én PL személyesen Gubán Gabival találkoztam néhány perc volt az egész.
Itt a nagy beszélgetések ideje.
Börze: én viszek néhány trafót, hátha el tudom cserélni valami jó dologra ami nekem nincs
(#) EcoPityu válasza fleta hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
101%-ig így gondoltam!
Mindenki hoz valamit, amit soha nem fog felhasználni, esetleg kicsi az esélye, és azt akár pénzre, avagy számára hasznosabb cuccra cserélje.

Nekem vannak trafóim, eq-im, erősítő paneljaim, csöveim, kondiaim, hűtőbordáim stb, amiket már nem áll szándékomban felhasználni, de az évek során felgyülemlett, mert egy őrült gyüjtögető "HÖRCSÖG" vagyok. És talán az út ára is visszajön, ha más nem , anyagban...

Előtte esetleg egyeztethetünk, hogy kinek, mi kell, és akkor azzal indítunk.
(#) EcoPityu válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Idézet:
„Mindkét táborra igaz, hogy nem csupán a nagy Wattok számítanak, hanem inkább a minőség lenne itt a cél”


Nem lesz ott baj a wattokkal, akkor én már vinném, az 5w-osat, a 30w-osat, és a 100w-osat is.
A vak meghallgatásnak én is örülnék, már csak hangfal kérdése az egész!
(#) JZoli válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Sziasztok! A véleményem az, hogy mostanában ki kellene jelölni a helyszint és az időpontot, mert-higgyétek el-ez az egész találkozó alapja. A másik találkozó is ilyenek miatt csúszott el, hogy most érettségi, most vizsga stb-stb. Mikor kellett utoljára szombaton érettségizni vagy vizsgázni? Ki az aki érettségi vagy vizsga előtt minden áldott nap tanul? Én ugyan már"kinőtem" ezt a kort, de a saját gyerekeimen is látom, hogy csak ráérősen tanulnak, amire akarják (buli kirándulás) ráérnek, mivel akkor éppen "pihennek".De akkor legyen a következő hónap (JULIUS), már akkor ha ez így elfogadott, csak helység kell (na meg szervező EMBER). Az erősítő meghallgatás azért kényes ügy: hangfalat, erősítőt és az ezeket meghajtó berendezéseket hozni azért elég körülményes, ki kinek a "cuccát" kezeli-próbálja? Az összehasonlításhoz egyforma körülmények kellenek, értem ezalatta meghajtást és hangszórót, bemérni a szinteket , átkapcsolókat kivitelezni, ezt ki fogja csinálni, mivel akkor mindenki rá kell bízza a "cuccát", hogyan lehet ezt megcsinálni? Ezeka technikai buktatók csak a jéghegy csúcsát képezik , lesz ott helyben sokkal több is, ez hatalmas munka, ki csinálja ezt, az nem találkozóra megy hanem robotolni.Ha mindenki a saját komplett rendszerét utaztatja oda akkor meg az eggyes részegységek (erősítők) összehasonlítása szinte lehetetlenné válik.
A börze szerű adok-veszek-cserélek jó ötlet! Ebből lehet valami.Bocsi, hogy ilyen hosszú, de szerintem konkrét kijelölések nélkül ez a találkozó is csak elcsúszik-elmarad mint az eddigiek.
(#) Gubán_Gábor válasza EcoPityu hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
igen, szervezés latt áll a dolog. Tavaszi szünet után összehozok egy helyet, ahol tudnánk találkozni.
Egy rendezvénytermet fogok lefoglalni, de mindenkinek szólni fogok a részletekről.

Hangfal is akad

2 db BEAG HOX41 a kisebb erősítőkhöz (HIFI)
és 2 db Premiere kültéri hangfal 40-es mélytölcsérrel, a nagyobb csöves gépekhez
(#) Action2K válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Idézet:
„A véleményem az, hogy mostanában ki kellene jelölni a helyszint és az időpontot”

A helyszín már adott: Kecskemét, a terem intézés alatt Gubán_Gábor által. Az időpont kicsit függ a terem szabad kapacitása miatt is, hisz ne feledjük: nyár, szombat az esküvők (lagzik) napja, s ekkor nehéz üres rendezvénytermet találni. Amint tudjuk, hogy mely időpontok jöhetnek szóba, kitűzünk egyet.

Idézet:
„na meg szervező EMBER”

Ismétlem amit már válaszoltam Neked:
Idézet:
„Mint írtam a csöves topikban, én vállalnám a szervezést”
, a távolság miatt a helyszínt Gubán_Gábor intézi.

Idézet:
„Az erősítő meghallgatás azért kényes ügy:...”

Ez egy amatőr tali, ne vegyük azért oly komolyan. Steril környezetet, pl. egy „controll room” nem hozható össze, de látom, Gábor már a hangfal ügyben írt is. Kisebb HiFi-knek én is tudok vinni egy Pioneer CS-3030 hangfalpárt ha kell.

Idézet:
„Ha mindenki a saját komplett rendszerét utaztatja oda akkor meg az eggyes részegységek (erősítők) összehasonlítása szinte lehetetlenné válik.”

Ez természetes, de ha akarja (tudja) hozhatja. Kerítünk az ilyen meghallgatásokra is majd időt. Nem csak a házi építésű erősítőt lehet hozni. Ezt a topik nyitó első mondatában írtam is.
A többi dologról nem írnék most, de mégis
Idézet:
„hogyan lehet ezt megcsinálni?”
Megvan erre már a megoldás, írtam:
Idézet:
„Erre is lesz megfelelő lehetőség, de ez legyen egyenlőre titok.”


Idézet:
„ez hatalmas munka, ki csinálja ezt, az nem találkozóra megy hanem robotolni.”

Tudom, vállalom, s jól fogom érezni magam.

Hogy miért írok mindezekről ilyen magabiztosan? Ugyan nem írtam le sehol a szakmai önéletrajzomat (volna mit írni az elmúlt 20 évről), de itt ott a HE-n már a témának megfelelően említettem, hogy dolgoztam a médiában technikusként, adásvezetőként, szerveztem jó pár film illetve videoklip forgatást, több ízben országos divattáncverseny teljes technikai szervezését (fény, hang, 4 kamerás TV-felvétel)...

Tudom, hogy a háttérszervezés nem látható a résztvevők számára (ez jó is így), de már dolgozom sok mindenen. Még csak 2 napja indult el igazán a szervezés, de már van pár ötlet, eredmény, ha azok mind nem is láthatók. Kár lenne mindjárt az elején kijátszanom az adu ászt. Nem? Amint vannak érdemi eredmények, illetve közölnivaló, vagy kérés, kérdés, rögtön közzéteszem a topikban. A találkozó eseményrendjét időben közzé fogom tenni, de ehhez kellenek még jó pár infók, amik „beszerzés” alatt vannak, lesznek.
Következő: »»   1 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem