Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Óriás trafós vmi
Szétszedtem az egészet és 2dióda volt benne.Lehet egyenirányítani két diódával is??A képen látható módszer azért nemjó mert nekem megvan a +,-,gnd kábelek.
Vagy mien tipusú diódát kell venni??? mert ez 1985-ben készült szal ilyet nemigazán lehet kapni.. ![]()
Szia! lehet egyenirányítani 2 diódával is, ha van 2 tekercs akkor egyszeres tápfeszt simán lehet velük előállítani, ha +/- táp kell, azt is meglehet csinálni, de így (egyutas egyenirányítás) nagy értékű kondik kellenek utána pufferelni mert nagyon hulámos lesz a fesz ezek hiányában. Én úgy gondolom ez amit most leírtam nagyon alap dolog, itt a HE-n is van róla egy cikk, érdemes lenne kérdezés előtt körbenézni! http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/egyeniranyitok_-_tapegysegek.html
Üdv, Tom
Tekercseléssel lehet akkutöltő/bikázó akár teherautóhoz,lehet belőle 220/220v-os védőleválasztó,lehet belőle legalább egy 100A-os egyenáramú hegesztő
![]()
Lágyindítóm van hozzá és már beis üzemeltem.
Mivel a trafókat horribilis áron árulják és én erősítőt akarok építen ahhoz lesz.Igaz a tizedét nem használja ki de mind1... ![]()
Itt van az egyik dióda...hát nem kicsi
![]() Oroszul van vmi ráírkálva meg annyi hogy: B25-(a diódának a jele) majd 0285
Az biztos,hogy nem fog esni a feszültség totál hangerőn sem!Bár én már hallottam több ezer Wattos erőlködőt építő emberkéről is
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Valaki nem tud valami infót erről a B 25 -ös egyenirányítórol, mert nekem is van 4 belőle és jó lenne tudni, hogy mit tud.
Gery: Egyszer én is építettem egy brutál nagy táppal egy 4*100 wattos erölködőt(tda7294) Majd megszakadtam, mikor vonattal vittem valahova. Komolyan!!! Talán, mert brutális volt a dobozolás is.... Sajna már darabokra szedtem és nem tudom lefotózni....
Sztem a trafó küldön dobozba lesz mint a végfok a mobilitás miatt(ha csak a pár méterrel akarom arráb rakni a trafó maradhat
![]() Amúgy csak az a baj hogy (lehet én vok hülye) de sztem Tom025 félreérthetett mert az egyenírányítást én is elolvastam(most is ![]() ![]()
Szerintem gréc kell mivel olcsóbb mint a nagy puffer és simább sokkal!(4 dióda a trafó középmegcsapolásosés ez a GND)Nagy teljesítményő erősítőben nem is láttam a két diódás megoldást valószínű nagyon búghat vele!
A búgásra nemgondoltam...akkor marada a "gréc".
![]() Majd vmeik nap bemék a boltba hogy mennyi lehet egy ien dóda...(hátha lehet rendelni ugyanilyet akkor elég 2dba ![]()
Szerintem vegyél egy komplett hidat egyben nem kell az egyenirányítónak 200Ampert tudni!Elég ha veszel egy 20-30A-os hidat az már igen negy erősítőt elvisz és max egy ezres!Egy ilyen dióda elég drága több ezer darabja de felesleges ha erősítőt építesz!
A diódákat be tudod azonosítani a DIÓDA KATALÓGUS nevű könyvel. Nekem elektronikusan van meg. Ha kell átküldöm a mailodra, csak add meg!
Csá!
Na majd ha elküldöd a dióda katalógust majd átdúrom hogy mijen árba vannak és ha drága max veszek egy diódahidat(a katalógus amúgy is jól jön mikor más kell mondjuk):yes:
De mikor multkor is egyenirányítottam diódahíddal akkor terheletlenül is elkezdett barómira melegedni.Elvileg a feszültség jó volt neki.... ![]()
Nagyobb híd hűtőfelűletet igényel de üresjárásban nem melegedhet!!!Ott vagy valami zárlat vagy a híd volt hibás!
Esetleg hegesztőtrafonak jó lehet, és mellé egy szabályzó és kész is.
![]()
Tényleg és a folytótrafója jó vmire???(azon csak két kivezetés van)
Nah üdv ismét!
Megcsináltam ezt a trafót 1db tda7294nek naon komoly lett csak megmozdítani alig bírom de nemis lényeg mert kültéri hifinek van ![]() Azt tervezgetem hogy majd csinálok belőle egy giga aktív mélynyomót ![]() A nagy kérdés az hogy hogyan tudnám megállapítani a teljesítményét a +gnd--os 24Vnak???? Én olyanra gondoltam hogy vmi fogyasztót(mint pl izót) kéne rákötni és meddig erős a fénye v nemtom.... Ötlet?
A primer és a szekunder vezetékek keresztmetszeteiből szerintem következtetni lehet a teljesítményére....
De szerintem pontosan nem tudod megállapítani a teljesítményét, ha nem tudod a trafó pontos méreteit....
Nah majd megsasolom tolómérővel majd jelentkezek
Nah megnéztem annyira nem bíztatóak....
![]() A primerbe menő kábel a szigetelés nélkül 5mm a secunderből kijövö+gnd-24V-é pedig(szintén szigetelés nélkül) 1-2mm.De nem sodrott hanem egy vastag huzal.(alig lehet mozgatni mert kemény) Szerinted ez így mittud?4 vagy 6 Tda7294 elmenne róla?? ![]()
Ha 1-2mm a szekunder vezetékek átmérője, akkor azokon max 10-20A folyhat át... De ez csak a táblázat szerint... a trafó lehet, hogy rendesen túl is van méretezve.... úgyhogy lehet hogy nem tud ennyit...
A Primer vezetéke meg gyanusan vastag! Annak sokkal vékonyabbnak kellene lenni...
de annyi is naon masszív de mondom van egy másik kivezetés a secunderbol ami 88Voltos és ott kb 10mm vastag sodrott kábel van.
Akkor azt mondon nembírna el annyit me egyébként a SAL BEAST 250 et akkarom halytani(a mostani terv szerint de távirányítót is akarok amihez még kell egykis tudás ![]() Vélemény?
NAh senki semmit?
Amúgy lehet hogy nemfejezt ki magam elég érthetően ![]() Mivel a hangszóró 2x4ohm ezért 2x2 tda-át akartmam csinálni hozzá(2-2hídba) de ahogy elném az nemtud 4oohmot sajna ![]()
Arra gondoltam hogy a teljesítményét nemlehetne kiszámolni a P=(UxU)/R képlettel??? Ezzel trafó teljesítményt lehet számolni?? ÉS akkor 230X230=52900 és ezt elosztani a primer tekercsek ellenállásával?
(mondjuk akkor ennek reálisan gondolkodva 50Ohm körülinek kell lenni csak azért nemmértem le mert ahoz szét kikell "bányászni a dobozból és ha ez nemjó feleslegesen nemszedem ki) Szal ez a képlet így jó lehet? ![]()
Nah inkább lemértem nem vacakoltam, és 41ohm jött ki ami 230X230/41~1200Watt. Ez ekkora vasmagra valós telejsítménynek néz ki szal ez a kérdés is megoldódott...
![]()
Lehet h hülyeséget írok, de ha azt vesszük h 1200W, és 41 ohm a primer, akkor 230-ról felvehet kb 5A-t, és a hőteljesítmény csak a primeren: 5A x 5A x 41 = 1000W!!!
Tehát sztem nem mehet be ilyen sok A a primeren...
Nemtom....
A primer kábel vastagsága 5mm ami elég vastag ![]()
Akkor nem lehet 41 ohm. Az én 30VA-s trafóm primer ellenállása annyi. Pedig az vékony rézdrótból van <0,5mm, és sok menet.>
Akor nemtom...
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |