Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   128 / 312
(#) Collector válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Ja, mondjuk a beültetőgépek gondolom minden gyárban ugyanazok, Jászfényszarun is pont így voltak elrendezve, eléggé ismerősnek tűnt.
1 képem nekem is van a beültetőkről.
(#) soos csaba válasza Collector hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Tényleg úgy néz ki az a gyár mint ahol én dolgozom.
(#) blackdog hozzászólása Júl 27, 2011 /

Sziasztok!

Új 'játékszerrel' bővölt a műhelyem.
A Maxwell nyugodtan elbújhat. Gyoran mér, nagy határok között és ennek használható a szoftvere.
(#) proli007 válasza blackdog hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Hello!
Irigykedünk.. Mennyiért sikerült megnyerni?
Látom az adó-vevő van az asztalon. Működik már?
üdv! proli007
(#) blackdog válasza proli007 hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

29e forint volt. Hála a reálhozamok kifizetésének.
Adó-vevő még nem működik. Azóta nem foglalkoztam vele. Most kicsit kikapcsolódom más problémát keresve.
(#) Doszpot hozzászólása Júl 28, 2011 /

Sziasztok!
Úgy másfél éve mutattam, hogy felköltöztettem a műhelyemet a szobába. Mostanra ez is kezd úgy kinézni, mint az előző. (most éppen rendet raktam, nehogy valaki infarktust kapjon a látványtól)
A jó kis LCD monitorom döglődik, azért van szükség a nagyra.
A rendrakást nem kell ám komolyan venni. Igazából csak leraktam az asztalról mindent olyan helyre, ahol már nem látszik.
(#) Tomi94 hozzászólása Júl 30, 2011 /

Sziasztok!
A héten belefogtam a szobám átalakításába, mert már kevés volt a helyem benne (nem csak dolgozom itt, a saját szobám egyik sarka a műhelyasztalom). Odáig már eljutottam, hogy minden munkaeszköz visszakerült a műhelyasztalra (1. kép, a szoba egyben. Jól látható a különbség a bal oldal és a többi rész közt.), és a szoba többi része felszabadult (2. kép, számítógép és HiFi-torony. Jobb oldalt egy eddig nem használt lemezjátszó volt (az most végre bekerült a toronyba), a tetején mindenféle papírokkal, telefontöltővel, fülhallgatóval, USB-kábelekkel...). Sajnos olyan képem nincs, amin a szoba a takarítás előtti állapotban látható.
Készítettem a HiFihez egy műsorforrás-választót is, hogy végre megszabaduljak a különféle kábelek folytonos cserélgetésétől, és a munkaasztalról az előlapi csatlakozóról rögtön ki tudjam erősíteni a javított cuccok kimenetét. Nincs ugyan túlbonyolítva, de teljesen zajtalanul teszi a dolgát, szóval egyelőre nagyon megérte, az anyagköltség szerintem 1000 Ft alatt volt, a bontott doboz miatt.
Most már csak a műhelyasztallal kell(ene ) valamit kezdenem, mert ott még mindig nem lehet elférni (3. kép, a kábelek és a papírok alól épp csak kilátszik az asztallap). Alul a dobozokban egy csomó régi magnó és rádió vár javításra, az asztalon pedig egy félig már elkészült tápegység, végleges bedobozolás előtt. A whisky-s doboz nem azért van ott, mert munka közben iszogatok , nemrég ebben kaptam egy javításra váró készüléket (a nemrég itt annyit jelent, hogy körülbelül négy hónapja...).
(#) Tomi94 hozzászólása Júl 30, 2011 /

És ha már a rendrakásról, átpakolásról írtam az előbb, hadd mutassam be, hogy volt még ennél sokkal rosszabb is. Az első szereléseket a régi szobámban az íróasztalomon csináltam, kevés hely, kevés felszerelés, és persze még itt kellett tanulnom is hétköznap délutánonként. Néhány héten belül a képen látható volt az eredmény.
A mostani helyre 2009. novemberében költöztem át, akkor történt is egy nagy lomtalanítás, rengeteg cuccot lebontottam vagy kidobtam. Bár tavaly ősszel a megmaradtak közül is elég sok dolgot eladtam, így majd két év után már esedékes lenne egy újabb selejtezés. Ha a mostanival készen leszek, jönnek még képek az új műhelysarokról!
(#) zolika60 válasza Tomi94 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Ha rend nincs is, legalább életerő van.
(#) MaTe193 hozzászólása Aug 2, 2011 /

Üdvözletem!

Végre valahára sikerült megvalósítani egy kis műhelysarkot, amire már régóta vágyom, eddig ugyanis az íróasztalon dolgoztam. Nem túl nagy a műszerezettségem, de mindent nem pakoltam ki, van pl. egy MY64-es multiméterem és egy orosz szkópom is. Más: sikerült szereznem egy régi szerszámos-dobozt is. Kissé ütött-kopott, de nekem így is tetszik.

Máté.
(#) zolika60 válasza MaTe193 hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

A ládát be is festheted, olyan lesz mint az új. Az asztal kicsinek tűnik, bár gondolom erre van lehetőség. A szkóp meg a multi el is foglalna minden maradék helyet. Egyébként jó munkát!
(#) MaTe193 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Köszönöm! Fontolgatom a festést, de leghamarabb jövő nyáron lesz rá lehetőségem/időm. Valóban, nem túl nagy, de amennyit "alkotok" arra bőven elég.
(#) Collector hozzászólása Aug 3, 2011 /

Lecseréltem a régebbi esztergámat egy E1N-re. Úgy tervezem, hogy teljesen letakarítom, és lefestem kalapácslakkal, ez legalább 1 hetes munka lesz

E1N.jpg

(#) zolika60 válasza Collector hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Jó kis darab. Milyen volt a régi?
(#) Collector válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Az tényleg régi volt, még az Osztrák-Magyar monarchia idején készült valószínűleg, Bécsben. Lényegében egy kis egyszerű műszerészeszterga. Volt hozzá még a lábbal hajtós kerék is.
(#) CIROKL válasza Collector hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Pont egy ilyenen tanultam esztergálni vagy 30 évvel ezelőtt, jó kis masina ez !
(#) Collector válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Az is, akitől vettem. Ahogy néztem, ezek eléggé elterjedtek voltak. Gépkönyve nincs esetleg hozzá valakinek?
(#) Collector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Az lesz, a futóbábon kipróbáltam a festéket, és nagyon frankón néz ki. Csak a régi festéket meg rozsdát leszedni nem lesz egyszerű, a gép alján talán nem is fontos.

Már nincs meg?

Nincs, hirdettem az apróba is. Egy kisebb orosz van még, amit el akarunk adni, majd felteszem újra.
Na, akkor teszel fel a régiről is képet, ez lett eladva.
(#) Collector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Hát jobban örülnék cserének, pénzt ezért nem akarok kiadni, pláne hogy ez is csak fénymásolat. Van cserébe E2N gépkönyvem pl.

Nekem valami ilyesmire fáj a fogam már régen. Persze csak ábrándozom róla.

Ha nem találtuk volna az olcsó E1N-et, akkor megmaradt volna, már egész jól kiismertem, most kezdhetem elölről
(#) Krisz03 válasza Collector hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Jó kis masina, nekem is ilyenem van. Ott a sarokban talán látszik is.
Nincsenek véletlenül hozzá cserekerekeid, amiktől esetleg meg is válnál?
(#) Collector válasza Krisz03 hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Hmm, egy lámpa felszerelése még eszembe se jutott.
Sajnos nincsenek hozzá cserekerekek, csak néhány, ami a gépre van szerelve.
(#) Alkotó válasza Collector hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

A festegetés valóban időt rabló dolog, de semmi értelme egy régi gépél. Ezeknek általában számos egyéb hibája van, amik valóban fontosak. Itt-ott lötyög, itt-ott lóg egy kicsit, itt-ott folyik egy kicsit. Ha jól emlékszem ennek is siklócsapágyas a főorsó tokmány oldali csapágya, ami felvet némi kis problémát. Nem maga a siklócsapágy, mert az elég jó is tud lenni bizonyos esetekben, hanem annak a kopása. Többször láttam már olyat, hogy az állítókúp végig ért, tehát már nem lehetett utána húzni. Egy ilyen csapágyat újra legyártatni, cirka 30.000 Ft, amiből 20.000 csak az alapanyag.
És még nem is említettem a hajtóművet, az előtoló mechanizmust, és annak cserekerekeit.
Tehát ha dolgozni akarsz, akkor ne festésre pazarold az időt, hanem a minél optimálisabb feljavításra.
Az újra-festés általában a teljesen felújított gépek kiváltsága. Na és sokan azért csinálják, mert csak eladni szeretnék, és ezzel meg lehet téveszteni a tapasztalatlan vevőket.
(#) Collector válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Igen, siklócsapágyas. A hajtóműházat, a szegnyerget, az álló és futóbábot akarom egyelőre csak lefesteni, mert nagyon lejött róla már a festék, és rozsdásak, be vannak állva (már a bábok). Menet közben meg ne hulljanak már festékdarabok, meg rozsda mindenfelé. 1500 forint a festék, tehát ez nem egy nagy kiadás azért cserébe, hogy normálisan nézzen ki az egész. Meg most még dolgozni úgysem tudok vele, ki kell építsek hozzá mindent. 1 hét alatt rendbe lehet hozni külsőleg, akkor miért ne?
Amit tudtam átnéztem rajta, ezeket az utánállítási lehetőségeket még meg kell nézzem, csak kellene egy gépkönyvet is szereznem hozzá.
(#) Alkotó válasza Collector hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

A gépkönyv nem árt, meg lehet vele spórolni elég sok töprengést, mert bizony korántsem egyértelmű mindig, egy-egy szerkezet felépítése, és hogy azt hogyan lehet szétszedni.
De nem nélkülözhetetlen, sokszor elég a rutin és a józan ész kombinációja is.
(#) Collector válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Rutinom az nincs, én kezdő vagyok
Az előző esztergán csak egy két alap dolgot tanultam meg pár év alatt.
(#) nagy hoho válasza Collector hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

De jó!!! Irigylésre méltó kis gép. Nekem is műszerész van de egy nagyobb vasdarabot esztergálva beremeg. Nincs öntöttvas felépítmény amitől stabil a gép.
Következő: »»   128 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem