Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez már majdnem H&D![OFF]Nem lassú egy kicsit?
Mi az a H&D? A maximális fordulat jelenleg 2400-2500 RPm lehet, de a szelepek és a gyujtás majdhogynem hasra ütésre van beállítva.... De a 8mm-es tengelyt alig lehet megfogni
Kicsit trabant beütéses, de amúgy aranyos
A trabanttól eléggé messzi van mert ez 4 ütemű, a csattogást a szelep emelő rudak adják.. De azért köszönöm!
Harley & Davidson; [OFF]vagy fejtsem ki bővebben? Remélem nem kell. Amúgy a modell motorok (lehet rosszul emlékszem) egy 0-ával többet pörögnek.
Van 4 ütemű trabi is.
Házilag gyártott motorokat nem érdemes nagy fordulatra méretezni, mert ki győzi csapággyal? Valamint az alkatrészek is hamar kopnak...
Klassz lett ez is. Úgy látom lassan motorgyárat nyithatsz.
Leállok a gyártással.
Most egy komoly projekt jön! 1/5-1/6 RC autó építése 25ccm fűkasza motorból
Szuper lett. Én még küzdök a karbi beállítással, de ma elkészült a tankom, még szárad, de holnap délután letesztelem. Ez a tank már annyira ereszt, szinte folyik a benzin belőle, ezért használhatatlan. Mindig csak párat pöffen a gép, nem bír beindulni, tuti elereszti a nyomást a tank.
Köszönöm!
Szárad? miből csináltad a tankot?
Először konzerves dobozból akartam ,csak a kiszemelt példányt kidobták.
Majd most találtam egy üres 100mL-es WD40-es flakont, abból alakítottam ki. A tetejét leszedtem (nem az egészet, csak a ráperemezett részt) majd ez lesz a beöntőnyílás, amibe csináltam egy kupakot, az szárad. Az alján és tetején két vékony csőből pedig megcsináltam a két csőcsonkot, szerencsére lehet forrasztani a flakont, így könnyű volt a csonkok rögzítése. Remélem jól fog zárni a kupak és akkor jöhet a próba.
Ha a flakont lehet forrasztani a tetejét miért ragasztottad?
A kupakot magát ragasztottam, mert az műanyag, de a kupak külön kivehető, tehát nem lesz a flakonba ragasztva. Majd holnap mutatok képet.
Rendben, én mióta több lehetőségem van a munkám miatt csak a fémre esküszöm
Ha lenne lehetőségem én is abból csinálnám, de mivel nem igazán tudom megmunkálni a fémet, így abból építkezek, amiből tudok. Egy kis eszterga nagy segítség lenne, sok mindent meg lehetne vele oldani. De hát amilyen áron vannak.
Két kérdésben kérek segítséget:
1, a monitoromon lévő háttérképet, hogy kell visszatenni egy mappába? 2, A figyelőből, hogy kell törölni olyan témákat amik már érdektelenek, és a kedvencek között nincs is bejelölve? Illetve vannak olyan témák amik kivannak jelölve mégsem jelennek meg a kedvencek között.
2: Hobbielektronika.hu -> Saját menü -> Értesítésék -> Töröl
Kicsit megkesve, de utolag is Happy Left-Handers Day!-t kivanok minden balkezesnek. Nekem is csak most jutott tudomasomra, kicsit elkestem az unneplessel.
Köszi neked is! Szerintem nagy számban vagyunk itt balkezesek. Már ketten vagyunk.
Én kétkezes vagyok! Követelem, hogy legyen kétkezesek napja is!
Így van egyetértek veled, mint szintén kétkezes. Micsoda mérhetetlen diszkrimináció ez. Ráadásul azokkal szemben, akik mindkét kezüket egyforma ügyesen (ügyetlenül) használják.
Lábad is? Mert lehet akkor, hogy te vagy a kezeslábas.
Idézet: „...mindkét kezüket egyforma ügyesen (ügyetlenül) használják.” Éppen erre gondoltam. (Anno a suliban azzal szórakoztattam az osztálytársaimat, hogy a jobb kezemmel "simán", azaz rendesen írtam, a ballal meg tükörírásban. Egyszerre, persze.)
Köszönöm a többi "sorstárs" nevében is!
A suliban lettem kétkezes. mert addig balkezes voltam, de akkoriban ezt ott nem tűrték. Muszáj volt jobbkezes módra írni, meg eszközt használni. Aztán szép lassan rászoktam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Majd most találtam egy üres 100mL-es WD40-es flakont, abból alakítottam ki. A tetejét leszedtem (nem az egészet, csak a ráperemezett részt) majd ez lesz a beöntőnyílás, amibe csináltam egy kupakot, az szárad. Az alján és tetején két vékony csőből pedig megcsináltam a két csőcsonkot, szerencsére lehet forrasztani a flakont, így könnyű volt a csonkok rögzítése.