Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tudom kicsit off, de nem igazából mégsem elektronika.
Led kijelzőt kellene olyan helyen használni, ahol napfény is éri, tehát napos időben is olvashatónak kell lennie. Melyik az a szín, ami jó lenne ilyen helyen? A kijelző kicsi, 10mm-es lenne, és kb fél méterről, szembe sütő napnál is olvashatónak kellene lennie. Szerintem lehetetlen a dolog, de jó lenne ha mégis lenne olyan kijelző, ami olvasható. Tehát igazából csak a színek érdekelnek.
Talán a kék, vagy a zöld jó lehet, de igazán csak kipróbálva lehet megállapítani. Esetleg alternatív javaslatként maszk mögé rejtett "sima" LED-ek, nagy fényerővel?
Van egy ötletem. Szerintem a napfény spektrumát kellene megnézni, és olyan színű fényforrást választani amit kevésbé tartalmaz a napfény. Bővebben: Link Ezen az látszik, hogy a piros felé haladva a relatív energia meredeken csökken. Szerintem magasfényű piros kellene. Aztán lehet hogy hülyeség az egész. Nyíregyen narancsságrák a buszok mátrixai.
Piros színű plexi mögötti nagy fényerejű piros kijelző szerintem jó lenne.
Jelenleg piros van, de sima normál fényerejű, ebből napsütésben semmit nem lehet látni. Az ábra szerint a piros és a kék jöhetne esetleg szóba. Megpróbálok felhajtani valami nagy fényerejű piros kijelzőt.
Ezt ki fogom próbálni a mostani kijelzővel is, valahol még van is piros plexim digitális órából.
![]()
Vagy LED helyett flip dot, ha megoldható.
10mm-es kijelzőnél flip-dot? Ez egy robogóban lenne kijelzőnek, ezért lenne fontos a jó olvashatóság, de nagyobb méret meg nem fér el.
Heggesztői tanfolyamra akartam jelentkezni a munkaügyinél, csak azt nem tudom mit takar a fémipari szakma, mint elő feltétel. Tudtok segíteni?
Lakatos, esztergályos, bádogos stb. Egyszóval akik fémekkel dolgoznak.
Megérkezett a várva várt motorom! Ő lenne az megy szépen mint az óra, csak valahol dugulás van a karburátorban. Az első indítás nem épp szakszerű volt, de valahogyan ki kellett próbálnom, nem bírtam ki... Kipufogón át való feltöltés
![]()
Tudtommal a zöld színre a legérzékenyebb az emberi szem...
Valóban a piros lesz a nyerő... Elé valót tudok adni, ha a sajátod nem válna be...
![]()
Valamiféle egyveleg lehet, mindenből megkapod az alapot mint például: lakatosmunkák (lemezmunkák fémmegmunkálás alakítás stb) hegesztési alapok (hegesztés elmélete, gyakorlata, hegsztési eljárások stb..) Forgácsolás is lehet benne (fúrás, marózás, esztergálás) valami hasonló dolog lehet. De ez jó szakma, legalábbis én szeretem, igaz csőszerelő vagyok de a cégnél jelenleg csak lakatos munkák vannak, összeállítani a dolgokat, össze heftelgetni a tárgyakat. Szűk 1,5 hónap alatt megtanultam normálisan AWi-zni, bár van még mit fejlődnöm...
Bizony harcos, csak én hü.... elfelejtettem megmérni a löketet és a dugó átmérőt hogy tudjam mennyi az annyi pontosan
![]()
Szerintem, ha tudod a típus a gugli megmondja.
Jó lett a fúrógéped mert ha nem akkor az a pneumatika nagyon érdekelne. Nem voltál azóta a MÉH-be?
A Hobbi elektronikán kívül nem tudok semmit meg nézni. Nem működik a net?
Az előzményeket töröltem,a böngészőbe , hogy tudok belépni?
Ismét egy érdekes kérdés. Bővebben: Link
Tehát ezt befogom a fúrógépbe, beállítom a méretet és hajrá csinálhatom a hengerfúrást házilag? ![]()
Ha valamivel tudod pontosan mérni a furatot, akkor talán egy nagy állványos gépen igen. Bár így kép alapján elég gyengécskének tűnik a szerszám.
Ja, hát igen.
![]()
Örülök, hogy túléltem a tegnapi napot. Mivel tegnap volt egy epilepsziás nagyrohamom. Nem a GM azaz ahol a földre esek és rángatózok, hanem egy ÚN. komplex parciális roham, amikor az eszméletemet elveszítem és nem tudom, hogy mit csinálok. A szüleim és egy jó barátom elmondása szerint ki akartam menni a konyhának az ablakán. Ha ez megtörtént volna, akkor zuhantam volna 3 emeletet. Meg azt is mondták, hogy elkezdtem németül meg héberül beszélni.
Örülök, hogy "csak" kis roham volt, viszont látens nyelvtudásodat fejleszd: Ahány nyelvet tudsz, annyi ember vagy.[OFF]És a német nyelvű szakirodalmat fordíthatod nekünk!
![]()
Meg kell hagyni nem kis feladatra vállalkoztam. Egy több 10 éves ecetfát kell kivenni a földből úgy, hogy a törzsét egyedűl nem tudom átfogni, olyan vastag. Az egész hetem rá fog menni.
Legalább nem fogsz unatkozni
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |