Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Fake! De a mondanivalója real. Már ha megérti az, aki nézi.
Idézet: Milyen figyelmeztetés?„Melyik figyelmeztetés mit jelent?” ![]() Idézet: A szakadék szélére, de ne csüggedjünk, mi egy lépéssel előrébb vagyunk.„Hova jutott ez a világ!” ![]() Idézet: Nem elég, ha ők tudják?„csak tudnám mire jó az nekik” ![]()
Kár ezen rágódnod, sokféle ember van, így aztán kinek-kinek más-más szerez örömet. Ha pedig örömét leli benne, miért tagadná meg magától?!
Ha úgy gondolod nem jó valakinek, megpróbálhatod tudtára adni, de csak ő tudhatja, hogy akar-e változtatni.
Azért az "örömét leli benne" dolgot és az "ez a trendi" dolgot sajna sokszor összekeverik.
Meglehet hamis örömöt kergetnek. De az embernek önmagát definiálni nem egyszerű, nem csoda, hogy főleg fiatalon olyan próbál lenni amit a kortársak jónak, trendinek vélnek, elvégre "egymillió légy nem tévedhet". Persze benne van a pakliban, hogy olyan lesz amilyen valójában nem, vagy csak kölcsönös ámításba torkollik a Dolog.
Tudom hisz be sem volt dugva meg mi!
![]() A figyelmeztetéseknél arra gondoltam hogy itt a hobbielektronikán melyik mit jelent. Nem szeretném a nevem mellett látni egyiket sem de érdekel.
Akinek fenyőfa van a házába építve, talán már látott ilyet, bár a találkozás biztos nem volt örömteli. Úgy hívják a kis dögöt, hogy házicincér, bár a képeken még csak az álcája van. Gyakorlatilag pozdorjára rágják a fenyőt. Egy méteres lécben csak a felhasogatásakor találtam 4 db. ilyet, és még ki tudja, hányat emésztett el a tűz. Persze IT szakember lévén a tüzet is egy kiszolgált, rozsdásodó számítógépházban gyújtottam.
![]() Sajnos a tető többi részének átvizsgálása még hátra van; remélem, némi szigeteléssel együtt sort tudok rá keríteni még idén. Ez a pár deszka csak azért került elő hirtelen, mert a kis genyák túl hangosan csámcsogtak, ráadásul pont a bejárati ajtó felett. Aki undorítónak találja a kukacok látványát, az inkább ne nézegesse a képeket! Legalábbis az első hármat.
Akkor bizony rovarirtóval le kell kezelni, mert ezek nem múlnak el, csak úgy. De nem bírják a nitrohígítót sem, én azzal kezeltem le a könyvespolc anyagomat; azóta nincsenek. Pedig végül a könyvespolc el sem készült, ott áll az anyag pár éve.
Azért az egész tetőszerkezetet nem merném lefújni az erősen gyúlékony nitróval, ha másért nem, hát azért, mert megdöglenék a szagától. Csak egy réteg gipszkarton választ el a tetőszerkezettől.
A hántolatlan részeket is tartalmazó deszkákat szeretik nagyon. (Akinél esetleg ilyen vár beépítésre, az alaposan gondolja át a dolgot.) Egyrész a kéreg repedéseibe remekül lehet petét rakni, másrészt alatta ott a fehérjében gazdag szíjács, ami a dögök számára igazi csemege.
Szia!
Tetolnak hívják az anyagot, amivel a fát szokás kezelni(igaz, beépités előtt). A kéreg rajtafelejtése súlyos hiba szokott lenni.... üdv: hp
Ezt a meglepetést, épp lefotózgattam egy pár cuccot, mondom felteszem ingyen elvihetőbe, erősítőpanelok, kerekesszékeseknek akkus székhez gumibelső, meg mi egyebek. Erre lesem az új szabályzatot ott virít az sms küldés. Ó mondom nem elég, hogy telefonom sincs ezt akik ismernek jól tudják, de ha lenne is még ingyenes hirdetésért is alapdíj. Fura mindenesetre, de mindegy úgy se vásárolt tőlem igazán senki csak ritkán, mindig csak cseréltünk valamire. Elég baj az ha valóban vannak visszaélések ami miatt ezt be kellett vezetni. Sebaj majd hirdetek valahol másutt, vagy gyakrabban dobok ki dolgokat otthon...
Én már csak örököltem a jelenlegi helyzetet. De mindig tanul az ember.
Először én is ódzkodtam a dologtól aztán latolgattam: Annak adom ki a számomat, akinek én akarom. A hirdetésből nem derülhet ki. Csupán 20 Ft. (ha már nincs ingyenes keret). Abból a szempontból viszont megfizethetetlen, hogy (valamilyen szinten) vissza lehet keresni a feladót.
Igazad lehet biztosan. És mivel már én is jártam pórul, a személyes átvétellel tökéletesen orvosoltam az efféle félreértéseket, problémákat. Viszont ezzel valóban leszűkült a vevők köre de arra is volt már nálam példa, hogy eljöttek 300km-t többször is az áruért. Illetve azért az is sokat elárul, hogy valaki csak frissen regisztrált vagy nagyon ritkán van itt jelen. Tulajdonképp nem kötelező előre utalni és vásárolni vagy eladni sem. Szerintem aki kicsit figyelmes az könnyen kiszűrheti a csalókat. A mai világba meg pláne egy telefonszámmal se lehet sok mindent kezdeni. Elutalok pár ezret, a pénzek és a terméknek kapufa, van egy telefonszámom, mit lehet vele kezdeni? Nem sokat... Meg a szűrés, hogy csak kellő aktivitás mellett lehet hirdetni szerintem tökéletes szelekció az eladókra nézve. Mindegy elvégre ezért senki mobilját nem fogom kölcsönkérni, hogy hirdethessek, vicces lenne
![]()
Ha már itt tartunk. Tegye mindenki a kezét a szivére és mondja el őszintén, hogy egy másik fórum taggal szemben lenne-e bőr a képén ahhoz, hogy visszaéljen az ő jóindulatával, hamár az áru cserénél tartunk (pl átutaláskor). Csak azért kérdezem, mert én tavaly 5 ezret adtam kölcsönbe annak a takarítós csajszinak, aki a ruháimat kezelte amíg én a konyhán dolgoztam és ezért semmit nem kért cserébe. És azóta sem adta vissza és telefonon sem lehet már utol érni.
Tőlem átverésre ne számíts. Egyébként csak jó tapasztalataim vannak a fórumtársakkal kapcsolatban is. Nem szoktam gyakran üzletelni, de az a néhány eset rendben ment. Csak egy kolléga aggódott azon, hogy bankszámla híján nem tudok előre utalni és ezért be kellett vonnom valakit aki igen, de a többi esetben ez nem volt probléma.
A fórumtársakkal kapcsolatban nekem is csak jó tapasztalatom van.
Nem tudom, ismered-e a trükköt, de átutalás helyett a megadott számlát vezető bank bármely fiókjában, pénztári készpénzbefizetéssel is kiegyenlítheted a tartozásodat az eladó felé. Egy jó darabig én is így "utaltam", és nem azért, mert nem volt bankszámlám, csak sokalltam az utalásonkénti 300Ft-os költséget. A bankot egyébként a számlaszám első 3 számjegye azonosítja. Vannak listák a neten, amikből ezt a kódot meg lehet fejteni, ha az eladó nem adta meg a bank nevét.
A dolog hátulütői: - Ha kis településen laksz, és nincs nagyobb város a közeledben, akkor messzire kellene utazni a befizetés miatt. Takarékszövetkezeteknek a saját területükön kívül szokott lenni pesti fiókjuk is. - Időt kell szánni a művelet végrehajtására, alkalmazkodni kell az adott fiók nyitva tartásához. - Adott esetben sorba kell állni. - Többnyire ki kell tölteni egy bankonként eltérő befizetési papírt. - Elkérhetik a személyidet és a lakcímkártyádat. - Céges célszámla esetén elképzelhető, hogy a pénztári befizetés miatt vonnak le az összegből, ezért ilyenkor célszerű egyeztetni az eladóval. Előnyök: - A pénz azonnal megjelenik az eladó számláján. - Számodra a módszer nem kerül semmibe. (Persze időt és utazást leszámítva.)
Sziasztok
Megszeretném kérdezni, hogy most az új hirdetési felületen, hogy lehet frissiteni a hirdetést? Köszönöm üdv
Sehogyan. A fejlesztés során szándékosan kihagyta Topi ezt a lehetőséget, mert csak zavart okozott.
Természetesen tudom, hogy elballaghatok bakba fizetni, de macerás mert leginkább csak munkaidőben vannak nyitva, ami egy dolgozónál probléma, ha csak nem ott dolgozik.
![]() ![]()
Pedig ha gyakran vásárolsz utánvéttel, akkor hamar összejön ám az a havi számlavezetési + átutalási díj...
Ti mit mondtok a pattanásokra? Már több éve van, egyre több nekem. Sajnos nem azért hisztizek mert 1-2 van, hanem valóban nem sok mindenkinek van annyi, mint nekem. Próbáltam már több mindent, voltam 3 óráig kozmetikusnál, semmi hatással. Kecsketej szappant használtam, ami kukoricagrízes volt 1 hónapig, semmi javulás. Most egy ideje babaszappanal mosom csak, többen mondták, de még mindig semmi javulás. Most elkezdtem nővérem csoda löttyét használni a pattanásokra. Szeretném őket eltüntetni egy picit, de lehetetlen..
![]()
Szerintem a babaszappan jó meg a napsütés. Aztán hirtelen kinövöd.
![]() ![]()
Egyik volt osztálytársamnak, ilyen idős korában szintén nagyon sok volt, ő elment bőrgyógyászhoz, és írtak fel rá valamilyen készítményt. Ha nagyon nagyon sok, akkor tabletta formában van, ami szárítja a bőrt, ha nem annyira sok, akkor csak ilyen ecsetelős cucc. De az is leszárítja. Neki ezekkel sikerült néhány hónap alatt eltüntetni őket.
![]()
Ritán fordul elő. A évente 2-3szor. Az már soknak soknak számít?
Szia! Kéntej-szappant nem tudtál szerezni? Az étrendes dolog, amit Zoli[sup]3[/sup] javasolt, beválhat.
Bármelyik módszer jó lehet idővel, mert sem granpa sem köbzoli nem pattanásos.
![]()
Nekem a kozmetikus csak 2 fajta szappant ajánlott, az egyik épp a kénes, amit Kálmán is ajánl, de azt még sajnos nem szereztem. Elkövetkező időben megpróbálok beszerezni olyat is hátha...
Sajnos még ötletem se nincs, hogy melyik lehet az a táplálék, ami miatt bekövetkezik a pattanásosodás. Ha valaki ötletet mondana, örülnék. Hasonlóról már hallottam, pl. a csoki miatt kijöhet, de nem szoktam sok csokit enni, szerintem nálam más okozhatja. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |