Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1962 / 3649
(#) idlob válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Idézet:
„De az energiát el kell fogyasztania”

De nem fogyasztja el, csak átalakítja! Ha energiát fogyasztana akkor az az energia eltűnne! Ééérted? Ennél izzadságszagúbb dolgot rég halottam, de filozófia órán jól hangzana.
A Dolgon egyébként azzal lehetne fogást találni, hogy egyezményesen zárt, vagy nyitott rendszerről beszélünk akkor, ha erre külön kitétel nincs (ezt sajnos nem tudom). Mert ez a logika addig működik, amíg az egész világot egyetlen zárt rendszernek tekintjük.
Egyébként a természetes nyelv olyan mértékben pontatlan, hogy garantáltan bele lehetne kötni a tanár minden 2. mondatába, és ez az előbbi is ezen lovagol. De vannak emberek, akik örömüket lelik abban, hogy a szándékoddal ellentétesen értelmezik a mondanivalód, mi több a legtöbb ettől láthatóan marha okosnak érzi magát, pedig az igazság az, hogy nem ismeri a természetes nyelvek alapvető tulajdonságait, tehát kevesebbet tud annál, mint akit piszkál.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
(#) idlob válasza janikukac hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Bizonyára függ a kikészítés módjától, de nekem az összes bőr cipőm beázik
Nem olyan látványosan, mint egy vászoncipő de alattomosan átnedvesedik.
(#) pepe091 hozzászólása Szept 20, 2012 /

Ez a fizikás sztori hasonló ahhoz ami a viccben van...

Van 2 feladat amelyeket egy fizikusnak és egy matematikusnak kell megoldani.

1. Feladat: gyufa, tűzhely, gáz, víz, edény felhasználásával készítsen 100 C°-os vizet. A matematikus feltölti az edényt vízzel, majd meggyújtja a tűhelyen a gázt, felrakja az edényt és megvárja míg felforr. A fizikus ugyanígy megoldja a feladatot.

2. feladat: 80 C°-os vízből, amely már az égő gázon van, készítsen 100 C°-os vizet. A fizikus leül a tűzhely elé, és megvárja míg felforr a víz. A matematikus leveszi a tűzről az edényt, kiönti a 80 C°-os vizet, majd visszavezeti, hogy ugyan úgy kell megoldani a problémát, mint az elsőnél.

Ennyit számít a más gondolkodás..
(#) SzervízMacska válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Az én nagybátyám harmonikák felújításával foglalkozik hosszú évek óta. Ha el nem felejtem, holnap megkérdezem, mije van jelenleg...
(#) janikukac válasza idlob hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Akkor mire jó a bőr bakancs?? Bővebben: Link Én ilyenre gondoltam
(#) janikukac hozzászólása Szept 21, 2012 /

Valaki segítsen már ki egy jó linkkel. Tudom ez off topik, nem a hülye tanulási gondjaimat kellene ideírnom, de adna valaki egy olyan linket, ahonnan könnyen megtanulhatom a kémia egyenletek kiegyenlítését??? Én nem találtam szinte semmit, pedig több féleképp próbáltam.
(#) idlob válasza janikukac hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Ó, ilyen bakancsom nincs, szóval ezekről nem sokat tudok. Viszont ahogy említettem a bőr kezelése sokat számít: Vízálló cipő evolúció
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Befújod ilyesmivel: Bővebben: Link Aztán vízálló lesz. Persze úgy sem lesz belőle gumicsizma.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Hát ok, de elég drága a cucc.

Itt nézz szét. Bővebben: Link

Ázott láb miatt betegeskedni még drágább.
(#) Frankye válasza janikukac hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

A ruhaiparban, ezen belül konkrétan a cipőiparban az alábbi megjelölések vannak:
- nem vízálló (ebbe tartozik az összes, nyitott fazonú lábbeli, valamint a vászon felsőrészűek)
- mérsékelten vízálló (ebbe tartozik minden más, kivéve a vízálló kategóriások)
- vízálló (ebbe pedig csak a gumicsizma tartozik)
A bakancs, amit néztél, a mérsékelten vízálló kategóriába tartozik, mert nem teljesen vízhatlan, de ez nem jelenti azt, hogy úgy átázna, mint a "sima" cipő. Természetesen tökéletesen nem áll ellen a víznek, de a hatékonysága a linkelt szerekkel javítható.
(#) poros válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Ezek helyett a "mezei" faggyút ajánlom mindenkinek.
(#) zolika60 válasza poros hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Az jól mutat a hasított bőrön.
(#) poros válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

És a gumicsizmán.
(#) hibbantpasi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

A katonai surranót két délután alatt kényelmessé tettük: csak a tornasátorba kellett besurranni vele és vastagon bevajazva szétverni a 10 kg-os súlyzókkal

A zolika60 által linkelt impregnálók tényleg jól működnek, főleg a velúron.

üdv:hp
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Valaha volt a "viksznéder" csizma/bakancs; na az nem engedte át a vizet. Fordított bőr/irhával kifelé, és faggyúval kikalapálva/telítve, tömörítve. Ilyet már nem gyártanak, de a többek által írt faggyúzós megoldás az igazi (felmelegíteni a cipőt, faggyút, és beledörzsölni. Két-három nap után megismételni; hetekig jó lesz. Újrakezelés előtt teljesen kiszárítani a csukát!) Lehet mindenféle szilikonos kenő/fújó szereket is alkalmazni, de drágábbak és nem adják azt a vízállóságot mint egy eredeti "viksznéder". Sajnos a ragasztott technológiás cipők nem bírják a zsírozást/faggyút/, de a varrottaknál csak a varrások tömörítésére kell kissé figyelni.
(#) granpa hozzászólása Szept 21, 2012 /

Szevasztok!
Segítsetek, nem bírok nagylemezeket megtalálni Youtube-on, hogy a francba variálták át ezt is, mert a télen minden gond nélkül csak beírtam, és megvolt. Most két napja keresem a Doctor Zhivago nagylemezt, de kerestem pl. Deep Purple-t is (teljes hosszban egyszerre lejátszanám, amíg pl. a fórumon szambázok, vagy más nagylemezeket egyben, hogy ne kelljen mindig váltogatnom). Síkideg vagyok már, és a fiam sem találta meg a módját (amikor rám szánt 1-2 percet). Mi a s... van, direkt elbaltázták ezt is?! Köszönöm, ha tudtok segíteni, több rendszeren is észrevettem, hogy bonyolultabban (sehogy sem!) kezelhető.Ennyire nem hülyülhettem el néhány hónap alatt.
(#) tiggersoft válasza granpa hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

deep purple
így?
(#) granpa válasza tiggersoft hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Köszönöm. A Doctor Zhivago így sem lett meg.
(#) jani1987 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Elfogyasztani, majd megemészteni.
(#) idlob válasza granpa hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Ezek a tartalmak jellemzően lábbal tiporják a szerzői jogokat, így aztán megjelennek-eltűnnek, attól függően kit ért utol a törvény keze.
A kedvenceidet könyvjelzőzd, vagy építs belőle lejátszási listákat, akkor tudod követni, mi történik velük.
(#) kokozo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

És még ki tudja mennyi mindent titkolnak el előlünk, keress rá az enigma című tv műsorra ott sok ilyenről van szó
(#) jani1987 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Kösz. Akkor várom a válaszod.
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Miért nem torrentezel inkább? Nekem 16 ezernél is több zeném van így leszedve. A koncerteket meg egy jó programmal egyesíteni is lehet.
(#) sastas01 válasza granpa hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

A legegyszerűbb, ha szánsz rá 5-10 percet, és lejátszási listába rendezed. Aztán pedig elindítod. Így beállítástól függően lejátssza (random/sima illetve ismételje e ha vége van).

Szerk.: Jani1987 megoldása viszont biztosabb.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
(#) SzervízMacska válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Szégyellem magam, elfelejtettem felhívni. Majd holnap bepótolom. Elnézésedet kérem!
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
(#) vicsys válasza granpa hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Ha van torrent kliensed... Bővebben: Link
(#) SzervízMacska válasza vicsys hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

A héten írta, hogy nincs otthon netje. Könyvtárba jár bringával netezni... Ott nem hiszem, hogy lehetne?
(#) vicsys válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Pendrive+portable kliens.
Következő: »»   1962 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem