Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „De az energiát el kell fogyasztania” De nem fogyasztja el, csak átalakítja! Ha energiát fogyasztana akkor az az energia eltűnne! Ééérted? Ennél izzadságszagúbb dolgot rég halottam, de filozófia órán jól hangzana. A Dolgon egyébként azzal lehetne fogást találni, hogy egyezményesen zárt, vagy nyitott rendszerről beszélünk akkor, ha erre külön kitétel nincs (ezt sajnos nem tudom). Mert ez a logika addig működik, amíg az egész világot egyetlen zárt rendszernek tekintjük. Egyébként a természetes nyelv olyan mértékben pontatlan, hogy garantáltan bele lehetne kötni a tanár minden 2. mondatába, és ez az előbbi is ezen lovagol. De vannak emberek, akik örömüket lelik abban, hogy a szándékoddal ellentétesen értelmezik a mondanivalód, mi több a legtöbb ettől láthatóan marha okosnak érzi magát, pedig az igazság az, hogy nem ismeri a természetes nyelvek alapvető tulajdonságait, tehát kevesebbet tud annál, mint akit piszkál. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
Bizonyára függ a kikészítés módjától, de nekem az összes bőr cipőm beázik
![]() Nem olyan látványosan, mint egy vászoncipő de alattomosan átnedvesedik.
Ez a fizikás sztori hasonló ahhoz ami a viccben van...
Van 2 feladat amelyeket egy fizikusnak és egy matematikusnak kell megoldani. 1. Feladat: gyufa, tűzhely, gáz, víz, edény felhasználásával készítsen 100 C°-os vizet. A matematikus feltölti az edényt vízzel, majd meggyújtja a tűhelyen a gázt, felrakja az edényt és megvárja míg felforr. A fizikus ugyanígy megoldja a feladatot. 2. feladat: 80 C°-os vízből, amely már az égő gázon van, készítsen 100 C°-os vizet. A fizikus leül a tűzhely elé, és megvárja míg felforr a víz. A matematikus leveszi a tűzről az edényt, kiönti a 80 C°-os vizet, majd visszavezeti, hogy ugyan úgy kell megoldani a problémát, mint az elsőnél. Ennyit számít a más gondolkodás.. ![]()
Az én nagybátyám harmonikák felújításával foglalkozik hosszú évek óta. Ha el nem felejtem, holnap megkérdezem, mije van jelenleg...
![]()
Akkor mire jó a bőr bakancs?? Bővebben: Link Én ilyenre gondoltam
Valaki segítsen már ki egy jó linkkel. Tudom ez off topik, nem a hülye tanulási gondjaimat kellene ideírnom, de adna valaki egy olyan linket, ahonnan könnyen megtanulhatom a kémia egyenletek kiegyenlítését??? Én nem találtam szinte semmit, pedig több féleképp próbáltam.
Ó, ilyen bakancsom nincs, szóval ezekről nem sokat tudok. Viszont ahogy említettem a bőr kezelése sokat számít: Vízálló cipő evolúció
Befújod ilyesmivel: Bővebben: Link Aztán vízálló lesz. Persze úgy sem lesz belőle gumicsizma.
![]()
Itt nézz szét. Bővebben: Link
Ázott láb miatt betegeskedni még drágább.
![]()
A ruhaiparban, ezen belül konkrétan a cipőiparban az alábbi megjelölések vannak:
- nem vízálló (ebbe tartozik az összes, nyitott fazonú lábbeli, valamint a vászon felsőrészűek) - mérsékelten vízálló (ebbe tartozik minden más, kivéve a vízálló kategóriások) - vízálló (ebbe pedig csak a gumicsizma tartozik) A bakancs, amit néztél, a mérsékelten vízálló kategóriába tartozik, mert nem teljesen vízhatlan, de ez nem jelenti azt, hogy úgy átázna, mint a "sima" cipő. Természetesen tökéletesen nem áll ellen a víznek, de a hatékonysága a linkelt szerekkel javítható.
Ezek helyett a "mezei" faggyút ajánlom mindenkinek.
A katonai surranót két délután alatt kényelmessé tettük: csak a tornasátorba kellett besurranni vele és vastagon bevajazva szétverni a 10 kg-os súlyzókkal
![]() A zolika60 által linkelt impregnálók tényleg jól működnek, főleg a velúron. üdv:hp
Valaha volt a "viksznéder" csizma/bakancs; na az nem engedte át a vizet. Fordított bőr/irhával kifelé, és faggyúval kikalapálva/telítve, tömörítve. Ilyet már nem gyártanak, de a többek által írt faggyúzós megoldás az igazi (felmelegíteni a cipőt, faggyút, és beledörzsölni. Két-három nap után megismételni; hetekig jó lesz. Újrakezelés előtt teljesen kiszárítani a csukát!) Lehet mindenféle szilikonos kenő/fújó szereket is alkalmazni, de drágábbak és nem adják azt a vízállóságot mint egy eredeti "viksznéder". Sajnos a ragasztott technológiás cipők nem bírják a zsírozást/faggyút/, de a varrottaknál csak a varrások tömörítésére kell kissé figyelni.
Szevasztok!
Segítsetek, nem bírok nagylemezeket megtalálni Youtube-on, hogy a francba variálták át ezt is, mert a télen minden gond nélkül csak beírtam, és megvolt. Most két napja keresem a Doctor Zhivago nagylemezt, de kerestem pl. Deep Purple-t is (teljes hosszban egyszerre lejátszanám, amíg pl. a fórumon szambázok, vagy más nagylemezeket egyben, hogy ne kelljen mindig váltogatnom). Síkideg vagyok már, és a fiam sem találta meg a módját (amikor rám szánt 1-2 percet). Mi a s... van, direkt elbaltázták ezt is?! Köszönöm, ha tudtok segíteni, több rendszeren is észrevettem, hogy bonyolultabban (sehogy sem!) kezelhető.Ennyire nem hülyülhettem el néhány hónap alatt. ![]()
deep purple
így?
Köszönöm. A Doctor Zhivago így sem lett meg.
![]()
Ezek a tartalmak jellemzően lábbal tiporják a szerzői jogokat, így aztán megjelennek-eltűnnek, attól függően kit ért utol a törvény keze.
A kedvenceidet könyvjelzőzd, vagy építs belőle lejátszási listákat, akkor tudod követni, mi történik velük.
És még ki tudja mennyi mindent titkolnak el előlünk, keress rá az enigma című tv műsorra ott sok ilyenről van szó
Kösz. Akkor várom a válaszod.
Miért nem torrentezel inkább? Nekem 16 ezernél is több zeném van így leszedve. A koncerteket meg egy jó programmal egyesíteni is lehet.
A legegyszerűbb, ha szánsz rá 5-10 percet, és lejátszási listába rendezed. Aztán pedig elindítod. Így beállítástól függően lejátssza (random/sima illetve ismételje e ha vége van).
Szerk.: Jani1987 megoldása viszont biztosabb. A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
Szégyellem magam, elfelejtettem felhívni. Majd holnap bepótolom. Elnézésedet kérem!
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
Ha van torrent kliensed... Bővebben: Link
A héten írta, hogy nincs otthon netje. Könyvtárba jár bringával netezni... Ott nem hiszem, hogy lehetne?
![]()
Pendrive+portable kliens.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |