Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2076 / 3692
(#) pjg válasza vicsys hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

A Máriahilferen is árultak AKAIWA készülékeket. Kettő volt a polcon. Az árcédula úgy volt ráragasztva, hogy az egyiken AKAI, a másokon AIWA látszott. Volt válasszték.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Tényleg pont ilyen 211-essem van!
(#) fordkapcs hozzászólása Márc 23, 2013 /

Arra kérek tippeket, hogy a fürdőszoba felső sarkaiban penészedő fallal mit lehet kezdeni?
Van valamilyen hatásos módszer a penész eltüntetésére, ill a megelőzésére?
Olyan tippeket kaptam, hogy kenjem be a falat hidrogénperoxiddal, vagy rézszulfát oldattal - vegyészek előnyben - érhet ez valamit? Vagy valami jobb tipp?
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
(#) pjg válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Külső hőszigetelés. Ott penészedik, ahol hőhíd van, hideg a fal.
(#) fordkapcs válasza pjg hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Lapostetős ház emeletéről van szó - a külső szigetelés sajnos egyelőre nem járható megoldás.
(#) jani1987 válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

A sarok feletti padlásrész miből van? Mellesleg a penész nem bírja se a savas, se a lúgos közeget. Legolcsóbb megoldásnak ez lenne, de nem ajánlom.
(#) Orbán József válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Ecetbe áztatott rongy, letöröl...
(#) zolika60 válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Akkor csak a penészgátló festék marad, vagy a pára elszívás csökkentheti a tüneteket.
(#) mps válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

A fentiekkel lemoshatod, de a hypo is jó szokott lenni, viszont ezzel csak a nyomot tünteted el amíg megvan a hőhíd elő fog jönni. Esetleg egy fokozottabb szellőztetés még segít valamit.
(#) jani1987 válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

(#) jani1987 válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Na ezt semmiképpen. Mész alapú falon akkor inkább erősen hígított akkusav. CaCO3+H2SO4= gipsz+ CO2+víz. És mivel cement is van azt is megeszi, közben meg még jól fel is forrósodik. Nekünk a külső falon szokott gond lenni, de ígérem holnapra kipróbálom és megmondom a végeredményt.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Esetleg rézgálicos meszelés is jó lehet, még fehérebb minta sima mész. Persze nem szabad túlzásba vinni a gálicot, mert kék lesz a felület.
(#) Orbán József válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Gyakorlatból mondtam, sajátkezűleg töröltem le 25-30 évvel ezelőtt azt a sarkot és máig sem omlott le, mindnyájan megmaradtunk tőle, csak a penész nem.
Nem csodaelixír, utána jött a szokásos aktális festés is az egész helyiséget illetőn.
Az ecetes dolgot nem én találtam ki, hanem a parancsnok kijelölt és máris a falon voltam az ecetes ronggyal. Így van ez fiatal házasoknál...Persze, lehet olyan, hogy valaki nem kedveli az ecetes falat.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

A rézgálic csak kristályvizes formában kék. Na mindegy, lelocsoltam a falat és holnap meglátjuk mi lett az eredmény. Nekünk olyan házunk van, hogy ennél még én is jobbat építek. Szóval mindegy mit csinálok vele.

Ha telített az oldat kristályos marad, tehát kék. De ha bekevered látod mennyit vesz fel.

Ezt csak azért mondom, mert ha már lekezelted, akkor kezdhetsz imádkozni, hogy a víz hatására ne kezdjen el még leperegni se. Vagy valamilyen páramegkötő anyag. Amikor még suliba jártam akkor volt olyan anyag, hogy egységnyi anyagmennyisége 16*18=288, vagyis majdnem 3 deci vizet köt meg.

Szilikagélnek hívják, ha jól gondolom. Az elektronikai berendezések csomagolásába teszik.
(#) Orbán József válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Mint említém 25-30 éve(!) volt. Most ne haragudj, köpjek vért, hogy higyjél nekem?
Csináld amivel jónak látod, én csak beszámoltam a saját tapasztalatomról. De, ha az Írás mást mond, mit tudok csinálni? Legyen úgy...
(#) pjg válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Akkor csak erős fűtés és rendszeres szellőztetés a megoldás. A fal hőmérsékletét a harmatpont fölött kell tartani, hogy ne tudjon a levegőből kicsapódni a pára. Nagyon drága megoldás.
(#) reloop válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Szia! Ezt használom. Pár perc alatt felszámolja, és hetekig véd. Ahova nem tudok permetezni (nem érem el) kis festőhengerrel viszem fel. Fémet sajnos marja, körültekintően kell vele bánni.

Igaz hogy vegyész vagyok, és az évek alatt sokat felejtettem, de én ezekből indulok ki, mint amire még emlékszek. Ettől függetlenül tényleg csak a szigetelés marad és/vagy a fal egy adott ph értéken való tartása.
(#) Orbán József válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 23, 2013 / 1

Azt bizonyára ismered, hogy a tudósok sok-sok számatás és elemzés után kijelentették, hogy márpedig a dongó az aerodinamika állása mellett nem tudhat repülni. Mivel erről a dongót nem értesítették azóta (előtte is) repül. Na ez pont így van most.

P1150252.JPG

(#) fordkapcs válasza reloop hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Huhhh, köszi mindenkinek. Amit belinkeltél, annak vajon mi lehet a hatóanyaga?
(#) reloop válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

A szaga alapján sósav az egyik alkotó eleme. Régebbi építésű házban lakom, több helyen is meg szokott a penész jelenni. Lefújom, nyomtalanul eltűnik.
(#) Ricsi89 válasza reloop hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Mi is használtuk ezt, és bevált több helyen is.
(#) Koree hozzászólása Márc 24, 2013 /

ÁÁÁ halljátok íme egy kis ízelítő a pénteki Sabaton koncertről.
Bővebben: Link
Bár én mondjuk az Eluveitie-re csapattam jobban
A szombati Amaranthe kontra Stratovarius meg egyszerűen METÁL.
Megvan az egyik énekes szignója és haveromat is lefotóztam az énekesnővel is mármint az Amaranthe-ról van szó.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
(#) Koree válasza Koree hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Na ez az sikerült felvarázsolnom tecsőre.
Íme
(#) Koree válasza Koree hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

(#) jani1987 válasza Koree hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Elég ratyi a felvétel.
(#) Koree válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 24, 2013 / 1

Kösz.Legközelebb vállrarakható kamerával megyek.
Hiába tud 720-at a telóm ez a max ami a csövön kifér.Pláne miközben a basszus még a sz.. is kiveri az emberből.
Na mindegy.
Következő: »»   2076 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem