Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,..
Egy olyan kis kapcsolasra lenne szuksegem amivel le lehet tesztelni, h egy TV vagy egy Monitor jo`e,.. (tegyuk fel h nincs nalam pc, vagy kablu, es meg kene neznem, h a TV v Monitor mukodokepes`e,..) Egy kis aramkor minek az egyik vegen vagy egy BNC es a masik vegen egy DB15 vga csatlakozo,.. (esetleg mukodhetne forditottan is, letesztelni, h van`e video jel vagy sincs,..) Remelem mar van`aki foglalkozott ilyesmivel,.. Minden segitseget koszonok,..
A videojelhez szkóp dukál. TV testert meg lehet venni olcsón. Google esetleg rajzhoz?
Ertem en,.. De nekem egy kis aramkorocske kellene amit rapattintok nem kell meregetni allitgatni, es tudok egy dolgot,.. (a gugli nem sokat segitett ebben, v en nem voltam eleg turelmes,..)
Szia!
Szereintem egy olyan áramkör kéne, amit pl ha rádugsz a tv antenna csatlakozójára, akkot pl az összes pixelt mutatja... és pl mondjuk lehetne állítani a színt, pl csak zöld, piros, kék, fehér, stb... Ezek után már lehetne tudni, hogy jó-e... Szerintem! Üdv ![]()
Pl, ez jo lenne,.. csak kene egy kapcsrajz,..
Ezt meg lehet oldani az R, G vagy B földpontra tételével is. A tv tester azért jóval többet tud ennél. De rajzot sajna én sem tudok hozzá.
Akkor azt a harom labat kossem testre egy DB csatlakozoba es kesz is a teszter?,.. (valami komolyabb megoldast vagy elegansabb, biztonsagosabb dologra gondoltam,..)
Általában az kihozza a színhibákat (felmágneseződést) vagy a komolyabb hibákat, de nem 100%-os teszt. Ja és csak akkor csináld, ha tudod is hogy mi melyik, mert a végén füst lesz
![]()
TV-hez elég jól használható egy régi TV-játék IC (tenisz,stb). Ugyan fekete-fehér (de ezzel jól lehet állítani a színegyensúlyt), geometria és konvergencia hibát is ragyogóan látni vele. (legjobb persze egy generált monoszkóp-ábra lenne az ideális, mert azon minden hiba felismerhető. Nem véletlen, hogy nem ilyen ábrával próbálják eladni a gagyi gépeket).
A monitor vizsgálata húzósabb: bármit is adsz a video bemenetére, a hibák csak akkor derülnek ki, ha minden felbontását tudod vizsgálni. A video-mód váltó elektronika hibája elég ritka, inkább a sorvégfok hangoló elemeit kapcsoló és az E-W korrekciót állító áramkörök hibája gyakoribb (csöves moncsiknál). Szóval, nagy általánosságban, ha egy csöves monitor tápja és nagyfesze működőképes, akkor többnyire használható is, mert az egyéb hibák %-os aránya bőven 10 alatti..
tv játék alatt azt a Nintendot érted amibe sárga kártya kell?
Van 600 féle ilyen kínai csoda, halomra áll a vas-és szeméttelepeken. De vizsgálati célra az jó ötlet.
Háát, nem konkrétan arra gondoltam, de az is jó. Én még a régi TV-focival csináltam, mert az IC előállítja a pontos szinkronjeleket, és külön-külön vannak a játék-háttér, eredménykijelzés, meg az ütők videojelének bemenetei.
A Nintendo-t konkrétan nem ismerem, de a célnak megfelel, mert a digitálisan előállított ábrák pontos méretűek, tehát láthatóak a linearitás hibái is. Mindenesetre könnyen eldönthető, hogy a (z esetlegesen) pocsék képet az antenna, vagy a készülék okozza-e.
Oké köszi.Szoval a lényeg, hogy digitális legyen a jel, igaz?
Szia
Itt a megoldás.Régebben több példányban megépitettem ezt az áramkört, remekül müködnek ,az egyik nálam a mai napig. Viszonylag kicsi de smd be meg lehet csinálni gyufásdoboznyi méretben is.Teljesen korrekt szabvány video jelet ad. Tv-hez és video monitorhoz jó, PC monitorhoz nem. Ja és elmegy egy 9 voltos elemről.
Ez nagyon franko rajz.Köszönjük Fery.
![]() ![]()
A TV jatekra en is gondoltam meg egy RGB generatorra is, csak az a hely miatt kiesett a sorokbol! Nem fer be a taskamba vagy a zsebembe egy TV jatek ;o( De ha beferne is vigyek magammal egy tranyot egy kazettat es a jatekot? Amugy koszi!
![]()
Na de mar ez a megoldas cuccnak tunik! Meg es epitem a hetvegen! Koszi elore is!
![]()
Szia,..
Akadt egy kis problemam, nem kapok itte sehol ilyen icet ZNA234,.. lehetne helyettesiteni valamivel? Vagy kulfoldrol kell rendeljek ;o(
Es ~5000Ft??? 1db,.. Inkabb veszek egy bontoban minden alkalommal egy TV-t ;o)
Nem mondtam,hogy olcsó csak azt ,hogy nagyon jó.
Ezt csak egyszer kell megvenni nekem kb húsz éve megy.
Vecek vecek egyet ;o) Kivancsi vaok, mar megvan a nyak, epp az ice hianzik belole, mar csak azert, h nem dolgoztam potyara,..
Nagyon sokszor nézd át a nyákot nehogy gázos legyen mert nem olcsó a tok, és tedd foglalatba,preciziósba.
Atneztem 5x, aztan meg atnezem 2x ;o) Ha kimegy, akkor kimegy ;o) Majd foldobom a nyakot, hatha talal vki hibat, bar egy ekkoracska aramkoron ha hibat ejtenek, akkor dijjaznam magam egy tok elsulesevel,.. Azert kocc!
Ez talán megfelel:Bővebben: Link
Szia köszi a segitséget ezakis cuc tökéletesen megfelel.Nem voltam ithon csak mostolvastam ,elnézést köszi
![]()
helló szakik!!
A kapcsolást megépítettem, de nem akar működni. A cikk végén írja az attiny2313 fusebitjeinek a beállítását,de mostmár sem írni, sem olvasni nem tudom a procit.Ponnyprog2000-használtam a programozáshoz. Ha már valaki megépítette és müxik, kérem segítsen,mit rontottam el az égetés közben. http://www.eosystems.ro/deogen/deogen_en.html
Sziasztok!
Sikerült a problémára megoldást találni. A programozáskor rosszul lettek beállítva a fuse bitek, ezért kizártam magam a prociból.A PonyProg2000-el programozva,a fusebit konfigurációs ablakban KI KELL VENNI AZ ÖSSZES PIPÁT.Így már tökéletesen működik a kapcsolás.Készítettem új panelt LayOut 5.0-val.Ezt és a többi hozzávalót zip-be tömörítve továbbadom.Remélem más is hasznát veszi.Köszönet a szerzőnek a rajzért és a programért!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |