Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2088 / 3692
(#) voodoo válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Igen, jobb minél előbb mivel évről-évre csak drágább lesz. Viszont egyszerre D-re és E-re is külön-külön lesz pénz -még a jelenlevők se olcsók-.
(#) zolika60 válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 8, 2013 / 1

A PÁV-ot saját fejből is tudom. A pálya alkalmassági vizsgálat rövidítése. Nem egy nagy dolog, reflex és látás, meg memória vizsgálatokból áll. A GKI-ben a gugli segített. A kategóriák között, meg te tudsz dönteni, de minél több van annál jobb. Mondom én csak A, B-vel. A sofőrök fizetése nem kiemelkedő és nem is stresszmentes foglalkozás, ráadásul igen unalmas egy idő után. Magam részéről inkább a banki alkalmazotti pályát javasolnám. A legjobb az igazgatói állás lenne.
(#) voodoo válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Értem. Melyik munka nem unalmas? Én akár hol dolgoztam idáig -sajnos- nem azért dolgoztam ott, mert ott akartam, hanem mert nem volt más lehetőség az életben maradáshoz. Úgy hiszem, hogy talán ennek a szakmának még van egy csöpp jövője. Csakhát ugyebár kell rá egy kis anyagi támogatás. BKV-nál valami 140-180.000 -et kapnak a buszsofőrök átlag. A vidéki (általába nem automata) cégeknél 200 körül lehet kapni. Ezt csak tippelem (viszont onnan merítem az alap gondolatot, hogy a vidéki társaságoknál jóval színvonalasabb a buszgépjárműpark, mint a budapesti...)
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 / 1

Meg pszichológiaiból! Anno kifogtam egy szőke libát (Dr. Psz.!), az olyan hülye volt, hogy elküldtem a ... , persze lepontozott.Azután jött egy Jézus x Lennon kinézetű 30-as Dr.Psz. és kitűnően szerepeltem. Mondta is, hogy a csaj után mindig megnézik a pácienseket újból (valakinek a matraca volt!)!
(#) nagy hoho válasza johny999 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Hagy kérdezzem meg mit akarsz párátlanítani? Nálunk a lakásban most 22 % a páratartalom és emiatt egyfolytában köhögök. Ha kimegyek a Tóra semmi bajom. A lakás páratartalmának 50 % felett kell lenni.
(#) johny999 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Volt ez a talajvizes eset és feláztak a falak az alagsorban. (konyha meg pár szoba) Onnét kellene kiszippantani a felesleget. 60% az optimális ha jól tudom az alá nem akarok menni.
(#) nagy hoho válasza johny999 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Már értem. Tud valaki hatásos párásító berendezést? Milyen megoldások vannak?
Most lesz nálunk egy árvíz ha a falak feláznak akkor megoldódik a gondom.
(#) johny999 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Tűzhelyre felteszel forralni egy fazék vizet
(#) voodoo válasza granpa hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Matraca volt? Nem értem...
(#) pjg válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Ráfeküdtek.
(#) szitko válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Én 6 hónapot bírtam a buszozást (helyi járat). A napi több száz b@....ást, amit az utasok a főnökök adnak, nem egyszerű elviselni. Az egyik azt mondja túl gyorsan megyek, a másiknak döcögős az út, stb. Igaz ez ~20 éve volt. Azóta csak tisztelni tudom a buszsofőröket.
Ha kamionozni akarsz (nemzetközi), a családról, barátnőről mondj le, bár a pénz nem rossz, de ez viszonyítás kérdése, mert amikor a bírságot pl.300 eurot saját zsebből kell fizetni, akkor már nem is jó a fizetés. A nemzetközibe sokszor "becsúszik" a bírság, mert szabályosan, nem tudod teljesíteni a fuvart, és ha késel, mehetsz haza vonattal/busszal, vagy amivel tudsz, mert a lerakónál már vár az új ember. (tapasztalat)
A belföldi fuvarozás sem rossz, de itt is az idővel vannak gondok. Reggel 4-kor kelsz, este 10-kor fekszel, a tachográfot meg hamisítod, hogy ne legyen gond a pihenőidővel. Erre találták ki a sofőrkártyát, de már azt is meg lehet "bütykölni".
(#) voodoo válasza szitko hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Amúgy kívülről nézve elég jó helyük lehet a buszosoknak (vidéki társaságoknál) A kamionozást nemzetközileg is szívesen bevállalnám hiszen olyan, mintha egy külföldi mosogató munkám lenne (arra is sok pénz kell első nekifutásra és sok buktató van ott is ? holnem?)
(#) poros válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Nagyon nem ajánlom ma a sofőr pályát! Régen urak voltak ma a legjobb kifejezés rá a "kapcarongy"! Csupán két évnyi, enyhén kifejezve negatív tapasztalataimról egy Biblia terjedelmű könyvet tudnék írni.
(#) zolika60 válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Kívülről nézve minden szebb. Amikor a jogosítványomat szereztem (79) nem gondoltam, hogy lesz olyan idő amikor utálok autóban ülni. Csak hát azóta vezettem több mint egymillió kilométert. Manapság is csak 120km a munkába járás, valamint itt is vezetek 100-200 között naponta. Néha többet, ha például Bécsbe kell mennem. Ha akarod kiszámolhatod, hogy az egy évben mennyi. Ezért repesztek mint a mérgezett egér, hogy legalább ne tartson sokáig, meg úgy érdekesebb is. Persze meglehet próbálni, de azt gondolnám, nagy járművön ez még fárasztóbb lehet.
(#) lono981 hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy Győrben van valamelyikőtöknek olyan ismerőse, aki elektronikát is tanít magántanárként? Nekem kellene a szakközepes anyag újratanulásában.
Válaszaitokat privátban várom!
Előre is köszönöm. Üdv: Nonó
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
(#) braner hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Helló Mindenkinek!
Nincs meg valakinek az egykori Hang & Technika újság gyűjteménye?Szivesen átlapoznám.Keresem pdf formában de sehol nem találni.Végülis bármilyen formátum megfelelne.
Szép napot
(#) braner válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Bocs, hogy rossz helyre írtam!
Üdv
(#) johny999 hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Hexapod
Bővebben: Link
(#) fordkapcs hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Arrról szeretnék érdeklődni a moderátoroktól, hogy a feladott hírdetésembe a hozzászólásoknál belinkelhetem-e az eladni kíván cuccok fotóit? Pl. a képfeltöltés.hu-n nem lehet utólag módosítani. Vagy kizárólag csak a hírdetésbe tölthetők fel fotók?
(#) vicsys válasza fordkapcs hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Tekintettel arra, hogy akár 5 képet is fel tudsz rakni hirdetésenként, felesleges a külső link.
(#) vicsys hozzászólása Ápr 9, 2013 /

(#) silent15 válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

De vigyázz, mert kigyullad
(#) sooty válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Az a fickó a biliárdgolyóval a szájában volt a Friderikusz show-ban egyszer, még egy halat is lenyelt, Fridi meg akarta röntgenezni, de nem vállalta... Stevie Star
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
(#) highand hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Most szenvedtem végig az Osama pakisztáni likvidálásól szóló filmet. Azt javaslom mindenki kímélje meg magát tőle. Hemzseg a szakmai hibáktól és lehetetlenségektől. ( mobil telefon kamerával retina leolvasás, kanyarban látó kamera és kanyarban lövő lövész, katasztrofálisan lassan tárcserélő kommandósok, stb, stb, borzasztó).

Amerika mindenkit hülyének néz, lásd az összeomló toronyházak esetét, amiknek a súlypontja gyorsabban esett, mint G/2...

Na mindegy, ostobák által készített történet, ostobák számára.
(#) pjg válasza highand hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Ilyen van! Izraeli gyártmány: kanyarban látó kamera és kanyarban lövő lövész.
(#) highand válasza pjg hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

A fizika mai állása szerint a fény egyenes vonalban terjed inercia rendszerben, így a Földön is rendkívül jó közelítéssel. A száloptikán kívül nem ismerek más eszközt, amelyben a fény kanyarban terjedne, de a filmben nem ez szerepelt.

Lévén hogy a küzdősporton és autóversenyzésen kívül 25 éve vagyok aktív lövész, állítom, hogy kanyarban lőni kizárólag vertikálisan lehet. Illetve a precepció elvének kihasználásával lehet horizontálisan is, azonban a kauzalitás miatt az eredmény sztohasztikus, tehát precíziós lövészet céljára nem kihasználható.

Bocs a szakszavakért, de így korrekt a válasz.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Magyarul csigán. De az nem titkos, több millió éve lát kanyarban.
(#) johny999 hozzászólása Ápr 10, 2013 /

Nem tudjátok véletlen tavasszal milyen műtrágyával kell megszórni a gyepet?
(#) zolika60 válasza johny999 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Az attól függ mi hiányzik neki. De valamilyen nitrogén műtrágyával nem igen foghatsz mellé.
(#) pjg válasza johny999 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Pontosíts. Gyep, vagy pázsit. A pázsit csak egyszikűek, a gyep egy és kétszikűek közös élőhelye. A pázsitnak nitrogén kell. A gyep.... az nő magától.
Következő: »»   2088 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem