Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Velem sincs szerződésed, akkor nekem is fizethetnél
Egyébként ilyen esetben szerintem nem is kéne fizetned. Mutassanak valamilyen papírt, ami alapján kellene. Vagy erre is van a törvény? Nekem sem volt szerződésem, egyszer csak jött a számla a semmire. Nálad legalább néha elviszik a szemetet. De nem akarom itt a panaszaimmal szétoffolni az offtopikot
Oxigénfogyasztás mennyiség mérő és hitelesítő nonprofit kft. Nincs profit, hiszen az egész kivan fizetve bérként. Neked.
Lakótelepen, minden lakásba bemegy és az összes ott lakónak megméri a fogyasztását. Erről dokumentumot is kiállít. XFt/ kop.Hasonlóan, mint a lakások energetikai bizonylata. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
Ez jó
Felveszlek tanácsadónak ehhez a céghez
SZiasztok, valaki nem tudja ennek az ágyúnak a típusát?
Köszi!
Tehát akkor végig a kézikocsi, kb 3 km/h és a lovaskocsi 10km/h mögött kell haladni?
Köszönöm
Nincs esetleg ehhez , vagy valami hasonló egycsöves parti ágyúhoz , és úgy van meg rajzon, mint a linkelt tigris? Haverommal modellezünk(rendesen elsüthető ágyú, ami forog, és lehet vele célozni, persze a belső mechnaika tökre nem fog hasonlítani, de azt akarom, hoigy úgy nézzen ki mint az igazi) Pénteken megyünk ki mamámhoz, ott tudunk heggeszteni, meg ott vannak acéllemezeim, a mosatni tervben van egy parti üteg , és egy tigris tornya(majd lesz teste is ). Majd csinálok képeket.
Nem. A másik két eset nem számít előzésnek. Azok csak kikerülésnek számítanak.
Azt hittem, hogy a kikerülés az, ha a jármű vagy tárgy, akadály nem mozog. Tehát áll. Ezek meg közlekednek.
Tévedtél. Kikerülheted a lassú járműveket, a kerékpárost és a gyalogost is.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Miért, akkor mi a kikerülés? Jó már értem, közbe utánna olvastam, hogy a lovas kocsi az kikerülésnek számít és a gyalogosok zárt csoportja is. De a kérdésekben mindig szabad-e előzni? Nem értem, nem is előzésnek számít...
Ez a csavar benne, hogy nehezebb legyen. A tábla csak az előzést tiltja a kerülést nem, tehát a két dolgot meg kell tudnod különböztetni egymástól.
Sziasztok, a modellezőktől kérdezem ,de Ha tud valamit valaki,: Mesteri bölcset, újszerűt, arra is nagyon kiváncsi lennék.
A kérdés, az, hogy van egy akármilyen pl innen választott robbanómotorom, és van egy több csatornás vevőm (adóval persze), és 1 motorral kivitelezhető, hogy jobra balra forogjon, miután beépítem (persze nem a motor forog)? Tehát ezt úgy értem mint a kocsinál, csak itt nem a korményt fordítgatom, hanem azt szeretném, hogy a jobb pl gyorsabban menjen mint a bal, így a jármű balra fordul (lánctalp logika) , ez megoldható 1 motorral, vagy min 2 kel hozzá?
Megoldható egy motorral, egy differenciálművel, meg oldalankénti fékkel. A fékezettel ellentétes oldalon felgyorsul a hajtás.
Zolika90 köszi, majd kipróbálom úgy!
Amúgy valaki nem tudja, hogy Pesten hol van olyan bolt, ahol kaphatok fém rudakat? Nem kell nagyon hosszú, de mondjuk olyan 20-30mm átmérőlyű kellene
Attól függ milyen fémet szeretnél.
De mondjuk itt.
A választékukban itt is van, amire gondoltam, majd megnézzük
Én egyszer belefutottam egy unatkozó, szabálytalan előzések figyelésére specializálódott rendőrrel.
Országúton jobbra kanyarodott az előttem lévő és, hogy ne kelljen satuznom igénybe vettem a balra kanyarodó sávot. Rendőr megállít. Mondom neki: Öööö, balra akartam kanyarodni. Erre ő: Akkor miért nem kanyarodott? - ÖÖöö, meggondoltam magam. Erre ő: Ez bizony, szabálytalan előzés. - Ööö ez igazából kikerülés volt, mert az előzés pillanatába a velem párhuzamos sebesség vektora 0 volt. Erre ő: Elfogadja a 6 ezres csekket, vagy följelentsem?
1. A rendőrnek mindig igaza van.
2. Ha mégsem akkor életbe lép az egyes pont.
SZia, az köszönöm már menetközben találtam, viszont fogaskereket még keresek, olyan kéne nekem, ami nem túl magas , de elég széles, még nem tudom pontosan , de olyan 30 cm átmérőjű kellene. Mellékeltem egy képet, egy ilyen hajtásrendszert raknék össze, valakinek van ötlete, ehhez hol kapok ilyen fogaskerekeket ? Sajna olyan bolt kellene, ahol nem kell rendelni, hanem raktárrol kiadják, mert péntekre kellene.
Köszönöm !! Amúgy egy parti üteg működő modelje fog belőle elkészülni, kicsit sajátos hajtással. UI: És még egy ilyen hajtásra is szükségem lenne . A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Hát az fain.
Egyszer egyik kollégámmal jöttünk haza a melóból az autójával (Suzuki Ignis). Pedig nem egy olyan típus amit lépten-nyomon kiszednek. Hát jó legyen. Ráadásul pont egy hete járt le a műszaki és mi ezzel nagyon tisztába voltunk. Mielőtt megálltunk volna és ránk körrögött a rendőr autójával mondtam neki, hogy ha kiszállunk el ne kezdj jogászkodni, meg magyarázkodni, biztos észre fogja venni, kérj elnézést...
Persze észre vette és figyelmeztetett többet ilyen ne forduljon elő. Megúsztuk. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Sziasztok, még lenne egy olyan kérdésem, hogy mekkora a 3/4-es furat ? Vagy az az átmérőnek mindíg a 3/4-e ??
Ha van ott még a " jel is, akkor 3/4 inch (zoll), magyarul: hüvelyk, egyszerű hengeres furatnál ez a 25,4mm. 3/4-t jelenti. Csőmenetnél ez csak egy névleges méret, táblázatból lehet tudni, hogy mennyi mm.
Sziasztok!
Nagyon ráfüggtem mostanában a fonott szigetelésű kábelekre.(pl vasalózsinór )Nem tudtok valami technikát, hogyan lehetne itthon befonatolni egy kábelt? valami ilyesmire gondoltam:Szőtt kábel
Szia! Keress zsinórgyártót. Ilyen orsók (babák) kerülgetik egymást. Ebből lesz a szövet jellegű bevonat.
Venni azt lehet, de unalmamban nem tudnám valahogy kézzel megoldani a dolgot szerintetek?
De ezek a babák egyébként jó dolgok, ügyes volt a ki kitalálta.
Veszel olyan szövött zsinórt (perlon zsinór, ruhaszárító, függönyhúzó stb.) ami körkeresztmetszetű és behúzod a közepébe a szigetelt huzalt, amennyi kell. Olyan lesz kívülről mint a szövött szigetelésű... talán.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Egyébként ilyen esetben szerintem nem is kéne fizetned. Mutassanak valamilyen papírt, ami alapján kellene. Vagy erre is van a törvény? 
Nincs esetleg ehhez , vagy valami hasonló egycsöves parti ágyúhoz , és úgy van meg rajzon, mint a linkelt tigris? Haverommal modellezünk(rendesen elsüthető ágyú, ami forog, és lehet vele célozni, persze a belső mechnaika tökre nem fog hasonlítani, de azt akarom, hoigy úgy nézzen ki mint az igazi) Pénteken megyünk ki mamámhoz, ott tudunk heggeszteni, meg ott vannak acéllemezeim, a mosatni tervben van egy parti üteg , és egy tigris tornya(majd lesz teste is