Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Most nálad a nagy Á az vacakol, ha nem írta volna ki : (nagy Á ) á
A régi Ladánkat olcsóbb és könnyebb is volt javítani , a mostani Renaultunk ; rossz és drága javítani , a Renaultba egy alkatrész beszereléssel 20000 , a Ladába 500 forint, és mi is beszereljük
![]() De tényleg; mint webprogramozó tanonc, tanusítom hogy a IE-re rosszabb fejleszteni , pl egy chrome sokkal jobban kezel pl egy DIV hibát meg ilyenek .
Ezekkel a betükkel már régebben is baj volt. Amikor beirom a hsz. ablakába minden rendben van de amikor megjeleni a forumon ezek a betük rendszeresen megváltoznak.
Á, É, Ó, Í, Ú egymásután nagy hosszu betüket irtam: a, e, o, i, u Kiváncsi leszek hogyan jelennek meg (ezzel már régebben is baj volt). Kisbetüknél ugy ahogy menni szokott: á, é, ó, í, ú
Most minden jol jelent meg (ki tudja miért?).
Proba egy szóban: VÁLASZ Én (Ez mindig rosszul szokott megjelenni)
Én máris észrevettem egy problémát. A régóta használt Hobbielektronika.hu értesítő program amit windows 7 alatt is használtam, az nem kompatibilis az új Hobbielektronika oldallal. A probléma az, hogy a program hibaüzenetet ír ki, miszerint hibás a felhasználói nevem vagy a jelszavam. Pedig nem. Mi lehet a probléma? Már pedig nekem ez az értesítő program igen hasznos lenne, ha működne az új oldallal is. Mit tehetek most? Most a programmal csak az oldalt megjeleníteni tudom az alapértelmezett böngészővel.
Ez mind rendben van, de azért nektek (SW fejlesztöknek) kellene egyébb forumokon felszolalni a kompatibilitás miatt, mert az egyre kevésbé ismert fogalom, és elég gyakran kell pontosan a kompatibilitás miatt sok alkalmazást verejtékesen átirni).
Ne feledjétek, hogy ilyen (meg hasonlo) alkalmazásokat nagyon sokan, nagyon sokrétü környezetben (fogadni mernék, hogy még régi W98,95 ME stb. felhasználok is vannak) használnak, és ez a kihivás számatokra. Nem lehet mindent a W7 64b (söt W 8-ra) fejleszteni. Az utakat is ugy épitik, hogy a Trabant is meg a Mercedes is használhassa.... és ti utépitök vagytok. Nekem van egy mai napig müködö ORCAD rajzolo progim (még ugy 1988-ból, DOS alapu) ezt a mai napig minden PC-re fel tudtam telepitani, és mind meg, a legföbb elönye, hogy egér nélkül használható, igy kis helyen, rossz körülmények között (repülögép, munkaterületek stb.) remekül és jol használható. A továbbfejleszette változatai (többet tudnak, csak éppenséggel hasonlo körülmények között használhatatlanok). Számomra a régi sokkal szimpatikusabb dolog , és a mai napig müködöképes (és ezt tekintem mércének), mig az ujabb változatai sajnos nem.
Messzemenöen egyetértek, de sajnos nagyon sok szoftwares valamilyen okból nem látja ezeket a dolgokat (még a nagy profik sem), igy szinte napi rendszerességgel jelennek meg használhatatlan programok.
(A legszomorúbb, ha egy jól müködö programot továbbfejlesztenek, amitöl az elveszti a régi elönyeit - mint pl. az emlitett ORCAD ujabb változatai már csakis egérrel kezelhetök - a nyilakkal már nem, ki tudja miért? A régi mind a kettöt tudta.) Igen, "aki lemarad az kimarad", de aki meg tulozza, azt teljesen elfelejtik. (ahogy sok SW meg a drágán hozzáfejlesztett HW is ma már csak a muzeumban látható). (Lásd a W Vista-t mekkora és milyen drága baklövés volt.) Ezt nem nekünk, felhasználoknak kellene vitatniuk, hanem a SW iro társadalomnak. Sajnos a számitástechnikában annyi rossz tipizálás meg szabvány van, hogy egy emberöltö sem lesz elég a káosz teljes megszüntetésére. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Idézet: „Ez mind rendben van, de azért nektek (SW fejlesztöknek) kellene egyébb forumokon felszolalni a kompatibilitás miatt” Vájávájá... itt az oldalon egy, azaz 1, azaz egyetlen fejlesztő van és az Topi. köbzoli nem fejlesztő egyáltalán, és ezért nem is képes ilyen szemmel látni azt, amit úgy kéne. Ez nem vitaalap, ez tény.
Követtem az OFF topikot eddig, és mivel most már teljesen másról van szó, engedelmetekkel a figyelmemet most már csak a fejlesztési ötletek témára korlátozom. Itt már másról folyik a vita, belekeverve az OrCAD fejlesztését, a Vistát meg mit tudom én még mit.
Ha észrevétel van, akkor -> Fejlesztési ötletek topik. Köszönöm. Én OFF. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Úgy döntöttem, hogy amíg tart a fejlesztés, megyek palacsintát sütni, ahogy az tanácsolva lett.
A hozzávalók: ![]()
Ha az alaplé megvan, onnan már csak pár perc a halászlé, és lehet enni. De ebbe nehéz a lekvárt elképzelni.
Sziasztok.
Idézet: „Ne feledjétek, hogy ilyen (meg hasonlo) alkalmazásokat nagyon sokan, nagyon sokrétü környezetben (fogadni mernék, hogy még régi W98,95 ME stb. felhasználok is vannak) használnak, és ez a kihivás számatokra.” !Elsőként jelentkezem. ![]() Érdekesség: Egy évvel ezelőtt kipróbáltam egy dedikált ALi csipszetes 586 -os lapról ami egy MMX CPU 250MHz -en 2,8V core feszültségen járatva 128MB EDO RAM -al felvértezve, és egy 16MB -os S3+trio társaságában kényelmesen tudtam böngézgetni a hobbit persze SE alól. A böngésző eleve úgy volt konfigurálva, hogy például az SWF fájlokat még csak le se töltse nem hogy betöltse (képernyőre) ezzel már nem próbálkoznék most meg. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Ki volt most a napokban Duna közelben?
Csak azért kérdezem mert a tegnapi nap először láttam a saját szememmel kérészt (Dunavirág) Szőny körzetben este 8 körül a nagy Dunán! A Duani-szigetek blog is erről tanuskodik: http://dunaiszigetek.blogspot.hu/2012/08/viragzik-duna.html (nem lehet elnevezni a linket? Ez pedig kár...) Amióta csak élek, mindig is a Duna közvetlen közelében éltem/élek, de eddig soha nem láttam kérészt a saját szememmel (főleg nem a Dunán), pedig elég sokat járok ki oda fényképezni, kirándulgatni, bicózni, és minden mást ami "törvényi keretek között" már szabálysértési eljárást vonhatna magaután. ![]() Sajnos nem volt nálam a gép, meg egy jó lámpa, amivel tudtam volna arhiválni az eseményt, ami meg "bizonyítékként" megmaradna, azt meg szépen a msotani árvíz elviszi (közel 150cm két nap alatt a különbség vituki szerint). A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Árvíz a Dunán?? Most?
![]() Csak összehasonlításképpen jelenleg 87 cm a vízállás, 2006 tavaszán, mikor a gátnál centiméterek voltak csak a betöréstől, akkor a vízállás 1009 (!) cm volt! Most meg olyan a Tisza itt mintha valami kis patak lenne... Képekkel illusztrálva: http://www.atikovizig.hu/vizugyimuzeum/arviz/2006/arviz.jpg Ez 2006-ban http://www.delmagyar.hu/kepek/kepgaleria/2738836.jpg Ez pedig a minap.
Szia! Én pénteken voltam a szatellit-ben. Még mindig a Gogol utcában van.
így van még mindig ott van, mellesleg ha bezárna ott van a RET, meg még sok másik bolt..
Milyen bolt van még a Szatellit-en és a RET-en kívül Szegeden?
Bajai halat tudok csak főzni, mert közép dél dunántúli vagyok. Az alaplé azt sem tudom, hogy mi fán terem. Ráadásul mi erre fele nem főzünk halász levet, mert akkor már nem lenne halász a környéken. A halat én fogtam horgászbottal, így hát horgászlé lesz, mert tisztításkor megvágtam az ujjam. Mivel a bajai halhoz tésztát raknak, a maradék gyufatésztából, túrós tészta, pirított szalonnával, és lekváros tészta lesz, de nem csili lekvárral, amit csak a kislányom szeret.
Nem hozzám jött a kérdés, de szegediként kötelességemnek érzem a válaszadást.
![]() Egy IGAZI halászlé úgy készül, hogy először megfőzik a halfejeket, persze fűszerezik, ízesítik. Ezt ezután átpaszírozzák, szűrőn, vagy valami hasonlón, ezután ebbe lehet tenni halszeleteket, esetleg ikrát népiesen:tejet. Majd ezeket összefőzni, ízesíteni még, majd a legfontosabb a paprika is rá mehet! No meg persze az erejéről sem szabad elfeledkezni, jó erős paprikával is ízesíteni kell. Így a halászlének egy jóval vastagabb, tartalmasabb leve lesz ami kicsit sűrű, és sokkal ízletesebb mint egy sima lé. Ez a szegedi halászlé! ![]() Ami pont aktuális, hiszen jelenleg is folyik a XVI. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál. ![]()
Ja, de a RET-be le kell adni előre a rendelést, és nekem nem is túl szimpik az eladók.
Amúgy valóban, mondj már még 1-2 alkatrészboltot ! ![]()
pl.: elektrotech, b&b stb. Mindenhol olcsóbb valami ezért nem egy helyről szoktam vásárolni általában megvan hogy melyik termékcsoport hol az olcsóbb. Ret, szatellit tekintetében is 20 ezres bevásárlásnál ha 1 helyen venném meg a cuccot buknék 1-2 ezret.
Rethez bemész odaadod a listát és ott összeszedik neked 5 perc alatt
![]()
Az elektrotech-nek add már légyszi az oldalát.
![]() B&B-t nem ismerem, tudsz még valami üzletet? RET-be egyszer bementem listával, jól leteremtettek. Azóta nem is megyek oda.
Ha neked a REt-esek nem szimpik, akkor a Szatelesek mik? Az öregebb koma akkora bunkó, hogy nem igaz. Bármit kér tőle az ember mindig húzza a száját, mintha akkora megerőltetés lenne neki.
![]()
Igen árvíz a Dunán mert a hegyekben megcsapolták az eget.
![]() Gyorsan szólj nekik, hogy fújhatják, mer mert megfordul a vízirány, lásd grafikon. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Tudom.
![]() ![]() ![]()
Tudom.
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |