Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Az alap nyákot most terveztem meg. ezt fogom átalakitani még, hogy a LED-ek "helyben" legyenek. A LEDes kivezérlésjelző topicban megtalálod a rajzot. Annyit megkérdeznék még, hogy motort milyet zserezzek hozzá? Valami ötletetek van esetleg? nem tudom a PRC ventimotorja elég erős e hozzá, és jelenleg ez aggaszt legjobban.
üdv: uli
nos. a motort ugy gondooltam odafogatni, mint a prc-nél, de nekem csak két csavaros megoldás fér el. de ha szerintetek ez nem lenne elég, megcsinálom ugy hogy 3-mal legyen felfogatva. Motorral vagyok gondban még mindig. Ez egy viszonylag nehéz áramkör lezs, mert nem SMDket használok. Szerintetek egy 50*50es ventilátor bírni fogja a terhelést? én eléggé ugy gondolom hogy nem. ha valkinek van más ötlete hallgatom
![]()
jah és a feszültség és HD jel átvitelre még mindig várom az ötleteket. Jobb híján érintkezővel fogom megcsinálni. Az infraledeshez nem lesz se türelmem, se pénzem. gondoltam bluetoothosra de az megint csak megcsapolná a pénztárcámat jócskán. ha meg nem sikerül megoldást találni, leszereleem a motorrólés használom sima vumeterként. (ezt nem szeretném csinálni. :S )
TEhát tejjjesen nyitott vagyok ![]()
Nagyon egyszerűen. Csatoltam. A fotodiódát a forgó nyák forgásközpontjába teszed, a teszt idejére felülről, az infraledet meg ráirányítod.. A kapcsolás jó, már megépítettem.
Üdv!
Ez tetszik! ez egy tök egyzserű kis kapcsolás. csak egy baj van. Ha felülre teszem, a központba a ledet, az nem jó, legfeljebb akkor ha a két led közti távolság meglehet olyan 15 centi. De az az igazság, hogy ezt az egészet én el szeretném dugni
![]() NA még egy probléma ![]()
Persze, én is csak a teszt idejére gondoltam. Utána be lehetne tenni alulra is, csak mivel a forgásközéppontba nem lehet, így nem lesz képes 2 ledet folyamatosan látni a vevődióda, adóledből fel kell szerelni elég sokat, hogy a fordulat minden szakaszában lássa. Természetesen ez megoldható. Amúgy a kapcsolás hatótávja több méter is megvan, (nem kell centikre lenniük egymástól a lednek és a diódának) tehát ha elég távolra tudod helyezni az adóledeket, úgy, hogy árnyékmentesen eljusson a fényük a vevődiódához, az is megoldás lehet.
Üdv!
Sziasztok! Ez az forgó VUmeter már nekem is eszembe jutott,de én egy kicsit tovább gondoltam a dolgot! kicsit bonyeszebb,drágább,de mindazonáltal h látványos,kis túlzással de mérőeszköznek is használható!
![]() ![]()
Sziasztok!
- Egy ötlet: Nem kell átvinni a jelet a forgó propellerre, ha rá egy mikrofont is teszünk a hozzá szükséges erősítővel együtt. A spektrum analizátor / VU méter program futhat a propeller kontrollerében is... Sziasztok
Szia!
Az is megoldás lenne. Viszont mit kezdünk a szélzajjal? Bár, ha a forgástengelyre rakjuk a mikit, akkor talán azzal nem kell foglalkoznunk?! ![]()
Szia!
Egy aktív szűrő kiszedheti a zajt, de torzítja a spektrum analizátor eredményét. Szia |
Bejelentkezés
Hirdetés |