Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nemrégi projectemet az MSP430 spinning led kijelzőt gondoltam újítok egy picit rajta. A piciből végül elég nagy lett
. Rotor csere történt egy függőleges kijelzésű nagyobb átmérőjű rotort építettem. Anno megbántam hogy pici rotort építettem azon max 1 szó fért ki,de ezzel már akár egy egész mondat is kifér. Volt itthon pár zöld led modulom tökéletes volt a célra kicsik és így a pixelek is szebbek. Hozzáteszem az anyag amiből építtem nevetséges dolgok pár dirib-darab nyák a rotor pedig egy DVD borító háza. Elnézést,kérek mindenkitől de aki már épített ilyet azt tudja hogy nagyon nehéz lencsevégre kapni mert zavarja a kamerát a villódzás plusz nálam még elég haloványok a ledek is a multiplexelés miatt. Élőbe százszorta szebb és nagyon látványos a szinkronnal sincs gond weblapom címét gyönyörűen írja ki. Ez a video inkább összefoglaló. Szép napot mindenkinek! Bővebben: Link
A videón nem teljesen egyértelmű nekem. Mekkora fordulatszámon megy a rotor?
Üdv. Ponotosan nem tudom külső PWM.ről megy. (Külön szabályozva)
Saccra megnéztem elég lassan forog ezért is szaggat egy picit a kép 7ford/s szoval olyan 400-500ford./perc. körül van a fordulaszám de tuti 1000 alatt
Szerintem azzal is kompatibilis, bár annak nagyobb a belső ellenállása. Majd rámérek szkóppal.
Szép, még egy hőmérséklet függvényében változó RGB led világítást el tudnák képzelni mellé, de az már csak detail.
Két képet sikerült összehoznom...
Hello! Igen. Ez a "két néger az alagútban" c. festmény részlete?
üdv!
Hát ez a webcím betűző versenyre való
, de jó bár a kép tényleg homályos.
Üdv hát igen,de orvosolom majd egy uln2003-Al és jobban meghajtom ledeket
Többen kérték a VFD-s hőmérő kapcsolási rajzát, íme. Az összes fájlt feltöltöttem ami kellhet hozzá, sikeres utánépítést kívánok!
Magyarázatok a fájlok mellé: Homero_VFD_Kapcsolas.pdf - Illustrator-ban rajzoltam, remélem érthető. A szegmensek vezérlése azért van így összekeverve, mert a NYÁK-ot úgy terveztem, hogy a lehető legkevesebb keresztezés és átkötés legyen benne. Lásd a NYÁK tervet. A kapcsoláson nem szerepel a második (középső) cső tizedespontjának bekötése. Ez folyamatosan világít, a ráccsal van összekötve. Homero_VFD_NYAK - pdf és az eredeti Illustrator dokumentum, hátha valaki módosítani akarja a saját igényei szerint. A pdf fotós technikához készült! Homero_VFD.fcf és hex - A PIC-be égetendő hex kód és a Flowcode forráskód. FC5_PIC_One_Wire.c - A Flowcode alatt érdemes ezt kicserélni, így működik a CRC ellenörzés. Szenzorhiba esetén Er0, hőmérsékleti hiba esetén Er1-et ír ki. A hőmérsékleti hiba 0 alatt és 99,9 fok felett esetén lép érvénybe. Ezért a féjlért külön köszönet Wattnak! Egy kis videó (webkamera kézben tartva) arról, hogyan indul a szerkezet.
Nagyon tuti lett! Nekem főleg a doboz tetszik! Plexi vagy üveg?
4 mm vastag plexi. Üveg megmunkáláshoz max. kalapácsot tudok felmutatni.
Sziasztok!
Én két 20 ledes kivezérlésjelzőt építettem tranzisztorok segítségével. Az egyikbe sima ledeket raktam, a másikban nagy fényerejűeket. Annyi szépséghibája van, hogy nem volt itthon egyforma méretű ledem és a forrasztás sem a legszebb. Úgy nézzétek, hogy eddig nem igazán gyártottam saját áramköröket. Üdv.
Első áramkörnek kiváló, gratulálok.
Köszönöm, készítettem egy rövid videót. Ha nagyobb hangerőn szól tovább kimegy, de így este nem akartam nagy zajt csapni.
Bővebben: Link
Üdv!
Pár napja lett készen ez a szerkezetem. A burkolat egy CD olvasó ház, a lézer DVD íróból való, a motor innen, valamint egy ütemvezérlő áramkör működik benne. Az optika egy lézer pointerből van, ezt egy plexi lapba erősítettem és került rá egy fogaskerék, ezt hajtja a motor. 5 méterről kb 3 méteres "képet" vetít. Íme egy videó róla.
Jópofa lett!
Sziasztok!
Azt hiszem elkészítettem eddigi fő művemet. A szóban forgó digitális forrasztóállomásomat Vicsys terveit picit átdolgozva szeptemberben kezdtem el megépíteni. A doboz készítése pedig december 28.-a körül kezdődött. Mivel minden időmet az iskolának szentelem, így most, a Húsvéti szünetben tudtam csak befejezni, annak ellenére, hogy az elektronika része már hónapokkal ezelőtt kész volt. Fő célom az volt, hogy minél kisebb legyen az egész forrasztóállomás vezérlő része. A páka táplálása a kattogós Weller-nek a trafójáról jön a banán dugón keresztül. (remélem Vic nem felejtette el, hogy fogadtunk, kié lesz a kisebb.. bár szerintem most Te nyertél.. )Az , hogy ezt az állomást megépítettem, nem jelenti azt, hogy a hőn szeretett kattogóst félre akarom rakni, csupán a hőre érzékeny alkatrészek forrasztására a Weller nem alkalmas. A kijelzőn kiírt dolgokat azért nem tudjátok a fotóról leolvasni, mert az előlapot egy átlátszó fóliával fedem a sérülésektől, és a kijelzőt is védeni szeretném egyben. A valóságban is egy kicsit homályosít a fólia, de teljes mértékben leolvasható így is. Ami tetszik az az, hogy a LED visszajelzi, hogy mikor fűt a páka.. Ez nekem újdonság, mert a kattogósnál csak a kattogásból tudtam hogy fűt,a piros Fahrenheit állomásomnál meg semmiből.. Az dobozolás érdekessége a LED foglalata. Találós kérdésnek fel is adom, hátha valaki kitalálja, mibe dugtam bele a LED-et. Mivel sose semmit nem tudok hiba nélkül megépíteni, így ebben is van egy: a poti skálázása nem lett jó, annak ellenére, hogy a fórum kértem segítséget. Ettől eltekintve a kijelzőn tudok értekezni a pontos értékről. Köszönöm minden kedves barátomnak a segítséget, főleg Vicsysnek a tervekben nyújtott segítséget. üdv: Janikukac
Emelem kalapom, jó érzés látni amit csináltál. /irigylem a logód/
Köszönöm szépen az elismerést!
A logot nekem is úgy készítette egy srác, itt a fórumon..
Köszönöm !
![]() Az ilyen csavarozás nem az én hülyeségem, nagybácsimnak mondd.
Elkészültem az AVR-es adatrögzítőm módosított változatával (És ami nagy szó: ez már dobozban is van!
Méri a külső és belső hőmérsékletet és páratartalmat, a radiátor befolyó és kifolyó csövének hőmérsékletét, a belső és a külső fényerőt. 10 percenként SD kártyára tölti a mért értékeket, naponta egyszer pedig FTP-n felküldi a gépemre a kártya tartalmát. (Az FTP küldés manuálisan (nyomógomb) is indítható.) A pillanatnyi értékek egy 128x64 -es LCD-n olvashatóak le. Tartalékképpen ki van vezetve 5 digitális és 3 analóg bemenet - hátha még valamit mérni akarok (amiknek a mérésére persze szintén nem lesz szükségem! , de miért ne, ha lehet! ) A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Jani! Csak így tovább. Ez tényleg szép lett!
A következőt sem kell elkapkodnod, az is legyen ilyen szép! (Vagy még szebb!) Gratula!
Tyűha, ez nem semmi! Gratula!
Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Rotor csere történt egy függőleges kijelzésű nagyobb átmérőjű rotort építettem.
Anno megbántam hogy pici rotort építettem azon max 1 szó fért ki,de ezzel már akár egy egész mondat is kifér. Volt itthon pár zöld led modulom tökéletes volt a célra kicsik és így a pixelek is szebbek. Hozzáteszem az anyag amiből építtem nevetséges dolgok
pár dirib-darab nyák a rotor pedig egy DVD borító háza.

üdv!
, de jó bár a kép tényleg homályos. 

Mivel sose semmit nem tudok hiba nélkül megépíteni, így ebben is van egy: a poti skálázása nem lett jó, annak ellenére, hogy a fórum kértem segítséget. Ettől eltekintve a kijelzőn tudok értekezni a pontos értékről.