Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2205 / 3649
(#) acoustic válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Szia.
Sajnos eléggé messze Budapesttől, még 1200 Km re jelen pillanatban.

sastas01
Nem kell sokáig várnod, már remélhetőleg Hétfőn esik a hó otthon is.
(#) nagy hoho válasza acoustic hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Tartsátok vissza a havat, ma betonoztam kültérben.
(#) mikrokapcsolo válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Nem muszáj, hétfőre már biztos megköt. Azért se tartsa vissza senki, mert egy idő után úgy is el kell engedni, és akkor egyszerre ér ide, és úgy járunk, mint idén év elején, nem volt több 15 centi hónál a belvárosban, de szanaszét esett a közlekedés, a buszok, villamosok nem jártak, úgyhogy eresszétek szép lassan, de csak annyit, hogy ne kelljen sokat lapátolni.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
A pálinka 51°-nál kezdődik, addig csak likőr ("alkoholos ital", lötty), ez megalázása a szilvának.
(#) granpa válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
De csak oda, ide ne, mert utálok hóban bringázni, meg havat lapátolni;Nem bírja a "toldalékom".
(#) nagy hoho válasza granpa hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Ezzel némileg vitatkoznák. Én 48 °-ra főzettem mert így sokkal jobban kiadja a szilva ízt. Ha 51°-ra főzik akkor a magas alkohol tartalom elnyomja a szilva aromáját.
(#) nagy hoho hozzászólása Nov 21, 2013 /
 
Az igaz, hogy ebből többet kell inni a ha négykézlábra akar ereszkedni az ember.
(#) laszlo raduj válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
A hóval nincsen baj , szereti a beton a vizet, talán a fagypont alatti hőmérséklet megviseli.
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
A hó csak fagypont alatt hó.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Szőrszál hasogató vagy , ha nincs megfagyva a talaj attól meg lehet 15-20cm hó is , persze 0 fokon is van hó , atoll meg nem pattog szét a beton olvadáskor.
(#) nagym6 válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Én úgy tudom, 50fok alatt/1 kupica még az ész a többség, felette a lé van többségben, átveszi az irányítást.
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
A szőrszál hasogatást inkább te próbálod. 0C° felett nincs hó, viszont alatta megfagy a beton adalék nélkül.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Na ide kell a pálinka víz helyett. Nem fagy meg a beton.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Azt írtam is, hogy adalék kell.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Úgy hallottam, a pálinka fokszáma jelenti, hogy mínusz "addig" nem fagy meg.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Közel lehet hozzá, mert az etilalkohol fagyáspontja -114C°.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Jo rendben igazad van ) , ától hogy a vízcsepp átjön olyan hideg levegőrétegen ahol hó lesz belőle majd lehull 5 fokos talajra olyan gyorsan és nagy mennyiségbe hogy nem tud el olvadni , ától az alsó réteg 1-2 fokos víz majd jön az átmenet ahol a felső réteg hó , ilyen körülmények közt meg nem fagy meg a beton , főleg hogy abban is víz van ami jól vezeti a hőt így alulról az is átadja a napközben felvett meleget , talán 10-16 fok-ott. Tehát amíg nem fagy a talaj addig "éljen a beton" ==)) , a baj csak az hogy 21 nap a beton kötése , addig lehet fagy
(#) Gery78 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Méghogy a betonba önteni a jó kis pálinkát adaléknak. Még csak az kéne. A pálinka inkább a betonozó emberkébe kell adaléknak, nehogy meghűljön szegény ott kint a nagy hidegben. Egy kis adalék a jómunkásembernek, és mindjárt vidámabban megy a betonozás.
(#) nagym6 válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Komoly egyensúlyzavart okozhat a pálinka mellékhatásként, a beton vagy girbe-görbe lesz, vagy leáll a munka. Viszont a betonra nincs ilyen hatása, célszerűbb abba önteni, a vizet az ember nagyobb örömmel megissza.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Nagyon szép lett, gratula!!
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
El is hiszem. Amikor száll a sülő kenyér illata, már beindul a nyálelválasztás. Melegen meg hasfájásig lehet enni, akár üresen is. A kedvencem a hozzá adott csípős halászlé. Már most folyik a nyálam...
(#) laszlo raduj válasza vicsys hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Jó vele a füstölt sült oldalas , amivel egyszerre sült a kemencében a kenyerel. )
(#) vicsys válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Ne folytasd, mert itt pusztulok el nyáladzásban.
(#) jani1987 válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Egy haverom azt mondta: a pia kis mennyiségben méreg, nagy mennyiségben orvosság. Egy határ után viszont megnő az út hossza hazáig.
(#) szamóca hozzászólása Nov 22, 2013 /
 
(#) laszlo raduj válasza vicsys hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Nekem a ropogós húsnál is jobban bejön az a sós leragadt massza amit úgy fel kell vakarni a tepsi aljából. Az öregek úgy megkészítik hogy a csont is mállik szét ha jobban ráharapsz.
(#) vicsys válasza szamóca hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Ügyesen mozog és a beállítás is jól sikerült. Persze ez nekem is menne ilyen soványan...
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
De ez ugye tepsin sült nem a masinában? A CBA-ban szoktam a nemzetünk kenyere nevű terméket venni. Helyben sütik, ma is forrón hoztam el. Kicsit kirágtam mire hazaértem vele.
(#) Gery78 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Nem jól tudod, a pálinka kis mennyiségben Gyógyszer, nagy mennyiségben Orvosság. Így van az út bizony megnő hazáig, a sok kanyartól.
(#) Gery78 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Szép kis kenyérke! Hej, de jól jött volna a HE talin ahhoz a jófajta Granpa-féle Paprikás Krumplihoz!
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
Következő: »»   2205 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem