Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia.
Sajnos eléggé messze Budapesttől, még 1200 Km re jelen pillanatban. sastas01 Nem kell sokáig várnod, már remélhetőleg Hétfőn esik a hó otthon is. ![]()
Tartsátok vissza a havat, ma betonoztam kültérben.
Nem muszáj, hétfőre már biztos megköt. Azért se tartsa vissza senki, mert egy idő után úgy is el kell engedni, és akkor egyszerre ér ide, és úgy járunk, mint idén év elején, nem volt több 15 centi hónál a belvárosban, de szanaszét esett a közlekedés, a buszok, villamosok nem jártak, úgyhogy eresszétek szép lassan, de csak annyit, hogy ne kelljen sokat lapátolni.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
A pálinka 51°-nál kezdődik, addig csak likőr ("alkoholos ital", lötty), ez megalázása a szilvának.
![]()
De csak oda, ide ne, mert utálok hóban bringázni, meg havat lapátolni;Nem bírja a "toldalékom".
![]()
Ezzel némileg vitatkoznák. Én 48 °-ra főzettem mert így sokkal jobban kiadja a szilva ízt. Ha 51°-ra főzik akkor a magas alkohol tartalom elnyomja a szilva aromáját.
Az igaz, hogy ebből többet kell inni a ha négykézlábra akar ereszkedni az ember.
A hóval nincsen baj , szereti a beton a vizet, talán a fagypont alatti hőmérséklet megviseli.
A hó csak fagypont alatt hó.
![]()
Szőrszál hasogató vagy , ha nincs megfagyva a talaj attól meg lehet 15-20cm hó is , persze 0 fokon is van hó , atoll meg nem pattog szét a beton olvadáskor.
Én úgy tudom, 50fok alatt/1 kupica még az ész a többség, felette a lé van többségben, átveszi az irányítást.
A szőrszál hasogatást inkább te próbálod.
![]()
Na ide kell a pálinka víz helyett. Nem fagy meg a beton.
Úgy hallottam, a pálinka fokszáma jelenti, hogy mínusz "addig" nem fagy meg.
Közel lehet hozzá, mert az etilalkohol fagyáspontja -114C°.
Jo rendben igazad van
![]() ![]()
Méghogy a betonba önteni a jó kis pálinkát adaléknak.
![]() ![]() ![]()
Komoly egyensúlyzavart okozhat a pálinka mellékhatásként, a beton vagy girbe-görbe lesz, vagy leáll a munka. Viszont a betonra nincs ilyen hatása, célszerűbb abba önteni, a vizet az ember nagyobb örömmel megissza.
Nagyon szép lett, gratula!!
El is hiszem. Amikor száll a sülő kenyér illata, már beindul a nyálelválasztás. Melegen meg hasfájásig lehet enni, akár üresen is. A kedvencem a hozzá adott csípős halászlé. Már most folyik a nyálam...
![]()
Jó vele a füstölt sült oldalas , amivel egyszerre sült a kemencében a kenyerel.
![]()
Ne folytasd, mert itt pusztulok el nyáladzásban.
Egy haverom azt mondta: a pia kis mennyiségben méreg, nagy mennyiségben orvosság. Egy határ után viszont megnő az út hossza hazáig.
Nekem a ropogós húsnál is jobban bejön az a sós leragadt massza amit úgy fel kell vakarni a tepsi aljából. Az öregek úgy megkészítik hogy a csont is mállik szét ha jobban ráharapsz.
Ügyesen mozog és a beállítás is jól sikerült. Persze ez nekem is menne ilyen soványan...
![]()
De ez ugye tepsin sült nem a masinában? A CBA-ban szoktam a nemzetünk kenyere nevű terméket venni. Helyben sütik, ma is forrón hoztam el. Kicsit kirágtam mire hazaértem vele.
![]()
Nem jól tudod, a pálinka kis mennyiségben Gyógyszer, nagy mennyiségben Orvosság.
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |