Fórum témák
» Több friss téma |
haliho!!
Nem tudtok valami oldalt ahol vezérléstechnika jegyzetet találhatok és esetleg vezérléstechnikai példákat feladatokat(gyakorlás céljából). Egyenlőre leginkább csak relés vezérlések érdekelnének.Még csak az alapoknál járok... ![]() kössz
Ebben találsz néhány vezérlést.Föleg motorvezérléseket, de több hasznos dolog is fellelhető.
Zsebkönyv
Sziasztok.
Kaptam egy barátomtól egy 2000W-os lerobbant sarokcsiszolót, amelyben van egy /feltehetően tirisztoros/ vezérlő egység, amelyen keresztül a motornak meg kellene kapni a meghajtó feszültséget. Nem tudom, hogy ennek az elektrónikának milyen feladata van a meghajtásban és a BTB16 /vagy BT816/ áteresztő egyáltalán tirisztor-e? Szénkefék rendben, de a motor nem indul. Szénkeféknél mérve a motor áramköre rendben. Bármilyen segítséget köszönettel fogadok. Üdv: kovacsgyuszi
BTB16 - 16A- es triac.
fesz szabályozásra használatos, vszeg az elektronika ment tönkre.
módosítok...
a BTB triac, de itt vszeg nem a fesz szabályozására használják, hanem motor starterként. nézd meg az adatlapját.
hi
szerintem ez egy olyan áramkör lehet, amelyet a mechanikus kapcsoló kímélése céljából építettek bele. Már elég sokat találkoztam ezzel a típusú triaccal és az a tapasztalatom, hogy elég nehezen megy tönkre, ha tönkre is megy(pl túlfesz) akkor is zárlatba vágja magát ergo ha bedugod a konnektorba a gépet el kéne indulni. Könnyen ki tudod próbálni a triacot egy 24v-os próbalámpa segítségével. Itt az adatlap:Bővebben: Link, Ha netán tönkre ment akkor biztos ami biztos inkább egy Btb 25 öt tegyél bele üdv
Üdv,
Olyan ic-t vagy ötletet keresek, mellyel 5 nyomógomb öntartását tudom megoldani,de úgy, hogy a keresztreteszelés adott legyen. Tehát a cél, hogy nyomógombokkal tudjak kapcsolgatni a kimenetet, úgy, hogy mindig csak egy kimenet legyen magas szinten. Olyan megoldás is érdekel, hogy egy másik -akár reteszelhetős- gombal órajel hatására tudjam a léptető funkciót is alkalmazni, mondjuk egy shift regiszterrel... Előre is köszönöm.
Bemenetválasztós topicban lehet találsz többet.
Az isostar kapcsolótól kezdve.... Nagyobb D tárral több gomb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |