Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezérléstechnika

Témaindító: Taky, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Taky hozzászólása Nov 3, 2007 /

haliho!!

Nem tudtok valami oldalt ahol vezérléstechnika jegyzetet találhatok és esetleg vezérléstechnikai példákat feladatokat(gyakorlás céljából).
Egyenlőre leginkább csak relés vezérlések érdekelnének.Még csak az alapoknál járok...

kössz
(#) erobi82 válasza Taky hozzászólására (») Nov 3, 2007 /

Ebben találsz néhány vezérlést.Föleg motorvezérléseket, de több hasznos dolog is fellelhető.
Zsebkönyv
(#) kovacsgyuszi hozzászólása Nov 6, 2007 /

Sziasztok.

Kaptam egy barátomtól egy 2000W-os lerobbant sarokcsiszolót, amelyben van egy /feltehetően tirisztoros/ vezérlő egység, amelyen keresztül a motornak meg kellene kapni a meghajtó feszültséget. Nem tudom, hogy ennek az elektrónikának milyen feladata van a meghajtásban és a BTB16 /vagy BT816/ áteresztő egyáltalán tirisztor-e? Szénkefék rendben, de a motor nem indul. Szénkeféknél mérve a motor áramköre rendben.
Bármilyen segítséget köszönettel fogadok.

Üdv: kovacsgyuszi
(#) nandras válasza kovacsgyuszi hozzászólására (») Nov 6, 2007 /

BTB16 - 16A- es triac.
fesz szabályozásra használatos, vszeg az elektronika ment tönkre.
(#) nandras válasza Taky hozzászólására (») Nov 6, 2007 /

módosítok...
a BTB triac, de itt vszeg nem a fesz szabályozására használják, hanem motor starterként.
nézd meg az adatlapját.
(#) zsoltee0001 válasza kovacsgyuszi hozzászólására (») Nov 6, 2007 /

hi
szerintem ez egy olyan áramkör lehet, amelyet a mechanikus kapcsoló kímélése céljából építettek bele.
Már elég sokat találkoztam ezzel a típusú triaccal és az a tapasztalatom, hogy elég nehezen megy tönkre, ha tönkre is megy(pl túlfesz) akkor is zárlatba vágja magát ergo ha bedugod a konnektorba a gépet el kéne indulni. Könnyen ki tudod próbálni a triacot egy 24v-os próbalámpa segítségével. Itt az adatlap:Bővebben: Link,
Ha netán tönkre ment akkor biztos ami biztos inkább egy Btb 25 öt tegyél bele
üdv
(#) Magorh hozzászólása Jún 15, 2008 /

Üdv,

Olyan ic-t vagy ötletet keresek, mellyel 5 nyomógomb öntartását tudom megoldani,de úgy, hogy a keresztreteszelés adott legyen.

Tehát a cél, hogy nyomógombokkal tudjak kapcsolgatni a kimenetet, úgy, hogy mindig csak egy kimenet legyen magas szinten.

Olyan megoldás is érdekel, hogy egy másik -akár reteszelhetős- gombal órajel hatására tudjam a léptető funkciót is alkalmazni, mondjuk egy shift regiszterrel...

Előre is köszönöm.
(#) Magorh válasza Magorh hozzászólására (») Jún 16, 2008 /

Senki?
(#) proba válasza Magorh hozzászólására (») Jún 16, 2008 /

Bemenetválasztós topicban lehet találsz többet.
Az isostar kapcsolótól kezdve....
Nagyobb D tárral több gomb.

bemenetv.JPG

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem