Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya Tv-kimenet probléma (fekete-fehér kép)
Lapozás: OK   1 / 4
(#) psylife hozzászólása Nov 12, 2007 /

Üdv! Van egy NVIDIA GeForce 7600 GS videokártyám TV-kimenettel. A tv-n nincs RCA bemenet, ezért úgy van összekötve, hogy videókártyából S-Video-RCA, a tévébe, meg RCA-Scart. Eddig tökéletesen működött színes képpel, majd egyszer szerettem volna nézni egy filmet, és csak fekete-fehér kép volt. Próbáltam mindent, de sikerrel nélkül. Ha valaki találkozott hasonló jelenséggel, vagy tudna segíteni, azt megköszönném. üdv!
(#) szdavid válasza psylife hozzászólására (») Nov 12, 2007 /

Lehet, hogy hülyeség, de a film milyen normájú volt. Mert ha nem PAL,hanem pl. NTSC vagy SECAM, akkor az lehet gond.
(#) psylife válasza szdavid hozzászólására (») Nov 12, 2007 /

átváltok a tv-n AV-ra és megjelenik a háttérképem, ikonok nélkül (ahogy szokott), de sajnos még ez is fekete-fehér.
(#) Medve válasza psylife hozzászólására (») Nov 12, 2007 /

Üdv! Ellenőrizd a kábelt, nincs-e kontakthiba, és a TV-out rész beállításait, nem "állítódott"-e el a TV szabvány.
(#) psylife hozzászólása Nov 12, 2007 /

a kábel nem hibás, mert kipróbáltam egy másikkal is. olvastam fórumokon, hasonló problémákat. az enyém annyiban különbözik, h eddig színes volt, és most valamiért nem az! Megnéztem a beállításokat, de nem jutottam semmire.
(#) Gery hozzászólása Nov 12, 2007 /

Igen nekem is ilyen érdekes problémám van. Tökéletesen müködött egy kábellel aztán behalt. Lecseréltem másik káelra és jó lett de aztán attol is behallt azóta semmilyen kábbellal nemjó. Az az érdekes hogy ha akár ki is van kapcsolva a gép (vagy bármit csinálok) a kép fekete és egy fehér csík van benne. Viszont ha a káryát kiveszem az alapblabol akkor a kép "normális" lesz. (nemmegy rajta a fehér csík) és foggalmam sincs milehet a probléma. Esetleg az aljzat kopott ki vagy nemtom....
(#) gubi válasza psylife hozzászólására (») Nov 12, 2007 /

Igaza van Szdavidnak csak beálitás, és nem a film hanem a
kártyáról minden jel NTSC vagy Secam.
Ezért fekete-fehér szerintem.
Ja és driver hiba is lehet hiába nyomod át PAL-ra akkor sem az, meglehet próbálni ujra rakni a drivert.
(#) titi válasza psylife hozzászólására (») Nov 12, 2007 /

Hali!

Próbáltad másik Tv-n?
Az is előfordulhat, hogy a Tv kavar valamit.
Ha nincs másik Tv, esetleg videón keresztül is megpróbálhatod.
(A feleségem nagymamájának a kábeltévével volt hasonló gondja, némelyik adó fekete-fehér volt.)
Esetleg nem nagyon hosszú a kábel?
Azért ha megoldódik, jelezd, hogy mi a megoldás, hátha még jól jöhet az infó!
(Nekem is ilyen kártyám van.)

Köszi!
(#) Tetye válasza psylife hozzászólására (») Nov 12, 2007 /

hali!
ilyen gondom volt nekem is de nem elektromos baj volt...
álitgattam a tv-t pal ntsc közt semi nem segitett... utána probáltam a videokártyán átállitani ugyanezeket kimenet felbontás norma stb aztán az segitett hogy raktam fel egy másik drivert a karihoz... ezzel is be kellett állitani hogy pal és hogy klon képet küldjön a tvre de onnantol müködött hibátlanul..
(#) psylife válasza Tetye hozzászólására (») Nov 12, 2007 /

Üdv! Próbáltam másik tévén, és PAL és NTSC között is variáltam. Sztem igazából csak az tud segíteni, akinek ugyanez a porbléma jött létre... színes után ff kép:S
(#) kaszarobert hozzászólása Nov 12, 2007 /

Az AtiRadeon 9200-asom alapból NTSCvel indul. Állítólag azért, mert az egész világon úgy tudják a programozók(driverírók), hogy magyarországon még mindig az NTSC a szabvány...
(#) pclaci válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 12, 2007 /

Szia.
Magyarorszagon soha nem volt az ntsc a szabvany.... Amire Te gondolhatsz az a secam... :yes:
(#) kaszarobert hozzászólása Nov 12, 2007 /

Köszi a javítást! Ennek ellenére NTSC az alapbeállítása, az ati radeon9200-nak, ha érzékeli, hogy magyar az oprendszer. S ezt a hibát szerintem jópár magyarországon forgalmazott kártyánál elkövették már!
(#) denes44 válasza psylife hozzászólására (») Nov 13, 2007 /

Ha van rá lehetőséged kipróbálhatnád hogy másik Svideo->RCA átalakítóval jó-e. A nem megfelelő svideo átalakítóknál is szoktak elveszni szinek.
(#) Inhouse válasza pclaci hozzászólására (») Nov 13, 2007 /

Valóban nem volt NTSC soha, mégis több kártyánál is NTSC-re vált, ha Magyarországot választod...

Üdv
Inhouse
(#) Skori hozzászólása Nov 13, 2007 /

Na ezt a témát is mindjárt zárolják.... (mert info és nem elektro)
Addig is: belefutottam már ilyesmibe, a driverben lehet állítani valahol, hogy a s-video kimeneten kompozit vagy s-video menjen ki. Némelyik driverben ez a beállítás hibás ill. nem müködik.
(#) kaszarobert hozzászólása Nov 13, 2007 /

Egyébként szerintem denese44-nek igaza lehet, ha ez se jó, szed le a kártyadrivert, töröld ki a registryből is!!! Majd tölts egy másik frissebb, vagy régebbi verziót le és azt telepítsd.
(Általában, bár ezért engem sok programozó megdobálna, a régebbi verziók jobbak, gyorsabbak, kisebbek, használhatóbbak)
Tőlem a régi verziót is visszarakhatod, egy sörbe, hogy jó lesz!!!
Ez tipikus windowshiba
:integet2:
(#) daniel hozzászólása Nov 14, 2007 /

Nem lehetséges az, hogy a videovezérlő hibás?
A kábel kivezetései:
Bővebben: Link
(#) Bozo11 hozzászólása Nov 14, 2007 /

Van egy Nvidia 6200SE kártyám. Új. Amikor a gépet bekapcsolom szines a TV-n a kép. Mármint a Bios képe és töltésnél a Windows Xp logo is szines. És itt véget is ér az örömöm, mert ha belépett a windowsba akkor már csak fekete fehér képet kapok. Minden beállítást átböngésztem. PAL-B van beállítva. Gondolom a kábel rendben van hiszen az elején szines a kép. S-Video kimentről a gyári átalakítóval RCA-vá alakítom és egy RCA-RCA kábellel megy a TV-re.
Köszi a segítséget előre is.
Bozo
(#) kaszarobert válasza Bozo11 hozzászólására (») Nov 14, 2007 /

Szinmélység? Képfrissítési idő? Folbontás? Állítgasd!
(#) Bozo11 válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 15, 2007 /

Megoldódott. Összekötöttem az S-Video kimenet 3 és 4 PIN-jét és lett szin.
Köszi mindenkinek!
(#) Gyilkosmokus hozzászólása Márc 1, 2008 /

Sziasztok!
Van egy Nvidia Geforce FX 5700-as videókarim, és ki volt kötve S-vidón keresztűl TV-re!
Tökéletessen müködött eddig, és egyik pillanatról a másikra egyszercsak fekete-fehér csíkos lett az egész! Tiszta zaj, és normális kép egyáltalán nincs!

Előszőr kiprobáltam, hátha driveres a gond, fogtam leszedtem a drivert eltávolitottam az eszközt, vissza raktam, semmi változás nem volt, kipróbáltam, egy másik kábellel azzal is ugyan ez volt, kiprobáltam a TV bemenetét az is jó volt! Kivettem a videó karit megnéztem rajta a kondikat a forrasztást, nem nagyon volt vele baj! A legviccesebb, hogyha a gép kivan kapcsolva akkor is ugyan ez a zajos kép van!

Valakinek már volt ilyen? vagy nem tudjátok mi lehet vele a gond?

Választ köszi!
Üdvöletem!
(#) patexati válasza Gyilkosmokus hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Lehetséges,hogy földhurok van a számítógép és a tv közt (antennakábelen keresztül)!Húzd ki a tv-ből az öszzes kábelt és csak a videokábel legyen beledugva mi a gépről jön (meg persze a tv legyen bedugva a hálózatba) és így nézd meg ,hogy van e változás!
(#) Gyilkosmokus válasza patexati hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Meg csináltam! Lényegében semmi érdemleges nem változott! Mikor kihuztam a TV-ből a kábelt tény, hogy kicsit fixálodott a kép, de a fehér fekete csíkon kivül nem nagyon változott semmi!
(#) lewi hozzászólása Márc 1, 2008 /

nálam is ez a hiba van fennállóban...
aztán elkezdtem itt az oldalon körülnézni, és van egy ilyen topic már:Bővebben: Link
és ebben van több megoldás, ezekből én megcsináltam 1 etde azzal a kábellal sem megy, és ahogy eddig ment: gyári s-video - rca átalakító + rca kábelel se....
a kábel nem hosszú, és jó.
eddig ment, azóta nem
de az elképzelhető, hogy behozták hozzánk most ezt a digi tv- t és az bezavar neki?
(#) Gyilkosmokus válasza lewi hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Olvasgattam, ám! Csak nekem nem egyszerüen az a bajom, hogy fekete-fehér a kép, hanem nincs is kép és fekete-fehér zaj van csak! :rinya:
(#) lewi válasza Gyilkosmokus hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

akkor sajnálom...
próbáltam segíteni
de igazán nekem se megy...
és tegnap újra kipróbáltam de ugyan az...
lövésem sincs mi lehet, me leszedtem a legújabb driver t, és azzal sem megy
(#) patexati válasza Gyilkosmokus hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Ha zajos is továbbra akkor nézd meg a kábel lehet,hogy szakadt,nem érintkezik!Próbáld meg a tv-t meghajtani egy video vagy dvd által kiadott videójelről mert ha nem megy arról sem és a kábel nem szakadt akkor a tv-vel is lehet baj
(#) AMD válasza patexati hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Arra senki sem gondol hogy a videokártya halt meg? Lehet hogy elszált egy smd ellenálás és azért nem megy rendesen.
(#) patexati válasza AMD hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Azért kell először kiszűrni a többit mer a kártyát szerintem a legnehezebb de bocs ha tévedek!
Következő: »»   1 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem