Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
Az eredeti lay terven nincs fólia anno én is ezt épitettem de semmi gond mert egy darabka vezeték megoldotta az ügyet.
Vagy úgy. Akkor ezek szerint nem itt van a problémám, mert nekem is úgy van összekötve mint Lacinak, 27K-ról megy a 2k2-re, csak épp annyi különbséggel, hogy nekem a fólia oldalon van összekötve egy huzallal. Akkor kutatok tovább, a hiba továbbra is fennáll.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Mértél áramfelvételt ?
A pici trnazisztorok pozicioja rendben van ? Így kellene lenni ! A jobb oldalon a BD139 is forditottan kell legyen , : A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Igen, a kis tranyók pontosan így állnak, erről lestem le. Ezzel nincs gond. A váltó tápágba betettem egy 10 ohmos ellenállást, ezen 8V esett, ez ha jól számolom, akkor 800mA. Elég sok, és a cső felett lévő 150ohm melegszik, és szép lassan szineződik is. Valami nem jó. Folyamatosan nézem a beültetésit, és a panelomat, forrasztási hibákat keresve, de eddig nem látok semmit. Mind a két oldal pepitába ugyanezt produkálja.
A 150 ohm akkor izzik, ha a felette lévő diódákat rosszul ültetted be, vagy van köztük hibás.
Akkor lehet, hogy itt romlottak el, mert beépítés előtt (mostmár) mindent megmérek, de csatolok képet a beültetésről, Laciéhoz nézve szerintem jó. Bővebben: Link De azért rámérek a diódákra. De mind a két oldalon rosszak lennének?
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Laci, ha szemből nézed a panelt, akkor a jobb oldali BD139-es van fordítva beültetve ugye?
A 150 ohm egy mezei áramgenerátor része, egy P/N átmenetnyi feszültség eshet rajta.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Valóban, csak a két soros dióda nyitja a 150 ohmmal soros tranyót. Nem bonyolult. Na máris megnézem mi ott a téma.
Mester. Jó helyre böktél!
![]() Holnap nekilátok a fűtés panelnek, aztán valami doboz után kellene nézni. Köszönöm mindenkinek a segítséget!!
Megépítettem a kapcsolást a fűtésnek, szerintem teljesen jó, a soros ellenállás eléggé melegedett, így tettem be 15w-osat, igaz ez csak 15 ohmos, de ez is fűt rendesen. A stab melegedése szint elhanyagolható, olyan 30-40 fokosnak mondanám. A kimeneten üresen 6,3 terhelten 6v jelenik meg, de szerintem ez nem akkora probléma, mivel a fűtő áram a lényeg itt, nem a fűtőfesz, de ezt meg majd megmérem, 300mA nek kellene lennie. Köszönöm a rajzot. Pár kép : Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Nem mertem mondani amikor emlegetted az 5W-os ellenállást hogy az meg fog izzadni , gondoltam majd rájössz magadtól /minek is okoskodjak én itt még azt hiszik csak okoskodni akarok ! /
Szép lett és várom a dobozolást ! ![]()
Elloptad a borda megoldásomat.
![]() ![]() ![]()
Hát, az inkább csak kérdés volt, vagy inkább első blikk, de hát igen, kissé meleg volt a srác
![]()
Hát mester, ez a borda akadt a kezembe
![]()
Szép lett a HTA-d, neked mekkora rajta a brumm? Ha letekered 0-ra a potit és odarakod a füled közvetlen a hangszóróhoz, akkor hallasz valamit?
Csinálj majd egyszer belőle még egyet áramkorlát és uborkás üveg nélkül, és hasonlítsd össze a kettőt.
Áramkorlát ebben sem nincs és az uborkás üveg 10 másodperc alatt kiiktatható . Ha gondolja az Doncso máris ki lehet próbálni a felvetésed!
Mit kell tennem Laci?
Szerk. Ja, hülye kérdés... persze. Kiveszem a csövet és átkötöm ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Kipróbálom, szeretek kisérletezni. Bár nem nagy durr a hangdobozaim, dehát a különbséget azért meghallom.
Igazából efelől dobozolás után nyilatkoznék, a fülemet még nem tapasztottam oda, de eddig nem tapasztaltam letekert potinál brummot, ha megfogom a poti házát, akkor kicsi van, de ezt majd a dobozolás, földelések rendberakása megoldja, ezzel nem szokott problémám lenni. De így egyenlőre nincs zavaró brumi.
Sziasztok!
Végig olvastam a 40(!) oldalt ![]() ![]() Ja igen, eredetileg az iránt érdeklődtem volna, hogy canopusból vannak átdolgozások, vagy mindenki csak az alap kapcsolást csinálta meg? Valamint monitor erősítőnek lehet-e, hogy ez a jobb választás? (Sterilebb, precízebb, azt adja ami a lemezen van - az én értelmezésemben.) Köszi.
Szia! Darlingtonos változat.
Idézet: „Csupa-csupa hta30 remake.” Üdv , ezzel mindent el is mondtál , a canopus az más világ inkább azt mondanám . Személy szerint én mind kettő erősítőt megprobáltam a fellelhető rajzok után utánépiteni és és a HTA-30 az kiütéssel győzött ...
Mennyit tudhat az asszimetrikus tápos kimenőkondis változat 55V tápról 8 ohmra kb?
Csatlakozom CIROKL kollégához. Volt mezei és darlingtonos canopusom is, mindkettő kb. addig volt egyben amíg elkészült és meg lett hallgatva.
Nem szereted őket? Vagy nem nyerte el a tetszésedet a hangjuk?
Legyen elég annyi, hogy az én fülem szerint az még a Quad hangját sem éri el, a HTA meg egy picivel jobb is tőle.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |