Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
 
Témaindító: CIROKL, idő: Dec 26, 2009
Lapozás: OK   54 / 54
(#) tothbela válasza khaosz hozzászólására (») Okt 19, 2018 / 2
 
Szia!
Ha elfogadsz egy kis segítséget, leírom hogy mérek feszültséget bekapcsolt erősítőben. Ez lehet bias, kimeneti egyenszint, vagy bármi olyan, amihez nehezen férek hozzá.

Még kikapcsolt állapotban vékony vezeték ráforrasztásával kivezetem a mérendő pontot egy csokira. Van mikor két-három mérendő pontot is kivezetek. A csokiba dugom a multi(ka)t, így nem ugrik le a mérőcsúcs. Kicsit körülményesebb mint odaszorítani a tüskéket, de ha nincs segítség, akkor ez a biztonságosabb. Csöves erősítőnél meg biztonságos is.
(#) khaosz hozzászólása Nov 2, 2018 /
 
Minden működött. Vettem hozzá wima (mkp4) kondit és kihagytam ami előtte van. Tényleg szebb a hangja. De megemeltem a hangerőt és fél perc se kell neki a hibás oldal ugyanúgy elszáll. Esetleg még ötlet/tanács?
(#) Ge Lee válasza khaosz hozzászólására (») Nov 2, 2018 / 2
 
Az egészet végig kellene nézni alkatrészenként, mert lehet hogy van ott még valami ami elsőre nem tűnik fel, megváltozott paraméterű tranyó, vagy megnyúlt ellenállás. A cső nélkül szebb a hangja beírásnak örülök, igazolja számomra hogy nincs a fülemmel semmi baj.
A kondenzátor meg talán az egyik legbonyolultabb kérdés egy jelútban, merthogy minden kondenzátornak saját hangja van, annyira hogy cégek foglalkoznak a kérdéssel, kutatják, még akkor is ha ezt itt a fórumon egyesek nem értik, vagy csak "műszaki" alapon nem hajlandók elfogadni. Érdemes elolvasni ezt, ezt, meg a Colloms cikkét a témában.
Következő: »»   54 / 54
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu